Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Marizza
Drug je pre par dana imao seks sa momkom koji mu je danas rekao da je hiv pozitivan. Koristili su zaštitu, međutim moj prijatelj se sada uplašio i želi da se testira. Interesuje me samo da li može da odradi test ako je prošlo samo par dana, tj. da li će rezultati biti validni i pravi, ili mora da sačeka da prođe neko vreme?
Korisnikov avatar
By Kragi
Stvar je u tome sto test otkriva antitela na virus a ne virus u krvi pa je njegova inkubacija u odredjenoj meri neophodna kako bi se utvrdio hiv status.
Moze on i sad da se testira ali rezultat nece biti bas pouzdan, ukoliko je negativan, i morao bi da ga ponovi za neko vreme.
Nekada je to bilo 6 meseci, sadasnji testovi u zavodu za zastitu zdravlja taj period skracuju na oko mesec dana od dana rizicnog odnosa, tako da bi to bio i odgovor.

p.s.

Nisam bas strucan, te ako stvari stoje drugacije neka me neko slobodno ispravi.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Potrebno je vreme da se virus umnoži, pa da organizam krene da stvara antitela, pa da ta antitela dostignu određen nivo koji se može utvrditi testovima koji se koriste po laboratorijama, Taj period danas traje od 4 do 6 nedelja.
Testovi su u velikoj meri standardizovani, ali postoji veliki broj proizvođača, tako da je najpametnije da se raspita u konkretnoj laboratoriji, može to i telefonom, koje ELISA testove koriste i koji je minimalni period koji proizvođač preporučuje da se sačeka do testiranja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!