Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By IriS
:jbg:

Alo Vikice...pa ovo je :offtopic:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by kiss addict
Intimnu zonu, mmmm, hm...
A šta ako ti nekom pacijentu udješ u intimnu zonu, a ta persona ima plava so?iva...Šta ?emo sa tvojom panikom onda? :kasalj:
I onda vikne : "Mars!!!!" :smeh:

"Kada sam u odlucujucem setu gubio mec na svoj servis, samo sam pomislio na Marsovo dupe, i preokrenuo rezultat."
(Roger Federer, Wimbledon champion 2005.)
By fazza
Bio sam pre neki dan kod ochnog po dioptriju i ispade da i nije strashno kao
shto sam mislio. :lol: Uzeo sam meka sochiva, ok su, ne smetaju mi, ne zuljaju,
ne iritiraju - mozda malo vishe trepcem nego inache ali to je sve stvar navike.
Odluchio sam se za sochiva zbog vozachke, da me ne bi smarali ako u vozachkoj pishu naochare a ja ih ne ponesem...Ovako fino pishe sochiva, pa chik nek mi trazi da ih izvadim. :lol:

Vidim da ima puno vas koji nosite sochiva, pa ako moze da padne i neki savet.
:) U glavnom sam sve popamtio shto se tiche vadjenja/stavljenja/odrzavanja...
Ali sve jedno... Sad sam ih pre neki dan potopio u ono chudo od rastvora jer
mi nece biti potrebna par dana pa nek se kisele tamo... Ako se ne varam, rekla
mi je da tamo mogu da stoje do sedam dana, a da se onda menja taj rastvor...
By Paris
Originally posted by fazza
Odluchio sam se za sochiva zbog vozachke, da me ne bi smarali ako u vozachkoj pishu naochare a ja ih ne ponesem...Ovako fino pishe sochiva, pa chik nek mi trazi da ih izvadim. :lol:
Ja kad sam pre neku godinu vadila vozacku, istestirao me ocni doktor i kaze mi :"odlicno vidite" :lol: ..i taman da to upise na onaj papir sa rezultatima, a ja mu kazem :"pa to je zato sto nosim sociva" :lol: ..a on :blush: glupson, pocrveneo, trebao je odmah da me pita:lol:
A jednom me zaustavio pandur. Situacija isto glupa ko ova prethodna: Pita me: jel imate sociva. Ja njemu: Da...i onda duga pauza:gleda u mene ne zna sta da radi :lol:
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by ParisH.
Ja kad sam pre neku godinu vadila vozacku, istestirao me ocni doktor i kaze mi :"odlicno vidite" :lol: ..i taman da to upise na onaj papir sa rezultatima, a ja mu kazem :"pa to je zato sto nosim sociva" :lol: ..a on :blush: glupson, pocrveneo, trebao je odmah da me pita:lol:
Jao, to isto se meni desilo heheheh :smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
Moji panduri su pametni ili umeju da se prave.
Vide u dozvoli korekcija vida, i sami postave pitanje i daju odgovor:
A nosis sociva, jel tako? Tako...

A mnogi se i zabulje u moje azurno plave oci, pardon-sociva... :D :auto:

"Tako da mislim u principu oduvek sam zelela da sve vreme iznad stadiona bude jedan ogroman balon u obliku Marsovog dupeta iz koga ce padati cvece po 100.000 glava mojih obozavalaca. Bosko je imao ideju da umesto cveca to budu diskovi sa mojom muzikom, sto jeste primerenije, ali meni je bezbednost moje publike na prvom mestu."
(Svetlana Raznatovic, o svom koncertu)
By fazza
Originally posted by ParisH.
A jednom me zaustavio pandur. Situacija isto glupa ko ova prethodna: Pita me: jel imate sociva. Ja njemu: Da...i onda duga pauza:gleda u mene ne zna sta da radi :lol:
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
:auto:
By fazza
E da, ja josh nisam bash skontao koja je prava strana sochiva.
Devojka mi je pokazala razliku, ali meni se uchinilo da je to skoro isto... :lol:
Nema veze, kad pogreshnu stranu turim u oko verovatno necu nishta
videti, zar ne? :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa zavisi. Moze da se desi da vidis, ali te zuljaju. Ali na neprijatan nacin... ;)

To ume da bude problem.Ako nisi siguran, obavezno ih okreni pa pogledaj opet.
Recimo, meni se cini da je neka strana prava, a onda ipak okrenem, i tek tada uocim razliku.

Zato su sociva u boji zakon: imaju odstampano FL, koje se u pravoj strani lepo tako vide-FL. A kada je strana poigresna, onda se vide kao lik u ogledalu. A na oku se to naravno ne vidi...

"Tako da mislim u principu oduvek sam zelela da sve vreme iznad stadiona bude jedan ogroman balon u obliku Marsovog dupeta iz koga ce padati cvece po 100.000 glava mojih obozavalaca. Bosko je imao ideju da umesto cveca to budu diskovi sa mojom muzikom, sto jeste primerenije, ali meni je bezbednost moje publike na prvom mestu."
Korisnikov avatar
By Mars
PS: ili pri skidanju i pranju pazis da ih isto tako i vratis u kutijicu.

Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Mars
Pa zavisi. Moze da se desi da vidis, ali te zuljaju. Ali na neprijatan nacin... ;)

To ume da bude problem.Ako nisi siguran, obavezno ih okreni pa pogledaj opet.
Recimo, meni se cini da je neka strana prava, a onda ipak okrenem, i tek tada uocim razliku.

Ha, moj problem je što kad naopako okrenem so?ivo, ne ?ulja, jedino se manifestuje tako ?to slabije vidim...
A po?to uvek 1/2utaknem1/2so?iva tik pre nego što izletim iz stana, ukapiram uradjeno veoma kasno da bih dejstvovala :iskolacen:
I onda se patim ceo dan...

Uzela bih ja so?iva u boji, ali, avaj, greota da kvarim svoju diiiiivnu boju o?iju vešta?kim bojama :zvezda:
By fazza
PS: ili pri skidanju i pranju pazis da ih isto tako i vratis u kutijicu.

Ovako kako su sad ostavljena u kutijice siguran sam da je to prava strana,
jer mi je rekla da obavezno treba da potonu kad su u kutijici. :D Jedno nije
htelo da potone pa sam ga vadio i okrenuo na pravu stranu, tako da sad kad
ih budem ujutru stavljao kako ih izvrnem u ruku tako bi i trebalo da ih stavim.
Well, snaci cu se. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ovako.... Metode stavljanja i skidanja, leva ruka, desna strana, redosled....sve je to individualno.

Ali valjda najvaznije u vezi sociva je-higijena. To ce svi da ti kazu. Ciste ruke. Odrzavanje sociva. Dobri rastvori, taj najbolji kojih ima, nikako neke noname firme.

Takodje-redovno skidanje. Znam curu koja je upropastila oci zato sto ih dugo nije skidala.
Korisnikov avatar
By Oziris
Ja sam nosila extra soft lenses sa nedeljnim skidanjem, i mogu ti reci da mi je to potpuno odgovaralo... Nikada nisam osetila nikakvo peckanje, infekciju ili slicne komplikacije zbog toga, ali sam ih jednom nedeljno obavezno drzala u rastvoru minimum 3h i prala 10-minuta... Vec godinu dana ne moram da ih nosim, jer sam otisla u - dioptriju, ali je jako mala, -0.5 je, tako da imam naocare koje su mi potrebne samo povremeno, kada dugo citam, radim na kompu ili gledam TV, ili kada vozim nocu a napolju je magla ili kisa.
By fazza
Pa ovako.... Metode stavljanja i skidanja, leva ruka, desna strana, redosled....sve je to individualno.

Ali valjda najvaznije u vezi sociva je-higijena. To ce svi da ti kazu. Ciste ruke. Odrzavanje sociva. Dobri rastvori, taj najbolji kojih ima, nikako neke noname firme.

Takodje-redovno skidanje. Znam curu koja je upropastila oci zato sto ih dugo nije skidala.
Shto se tiche stavljanja/skidanja, tu sam vec malo bolji. Vecheras mi je
za svako oko ponaosob trebalo oko minut vremena, plus ispiranje sa fizioloshkim
rastvorom i potapanje u onu vodicu. Sve sam zavrshio za oko deset minuta,
shto je podnoshljivo. Nema brige shto se tiche higijene, tu sam prva liga. :misici:

Ova sochiva koje sad imam su ona dnevna, skidam ih redovno, za kasnije cu
razmisliti shta mi se vishe isplati.

Inache, danas sam ochigledno stavio pogreshnu stranu sochiva u oko i to sam primetio tek poshto sam otishao u grad. Na daljinu sam video manje
vishe ok, a na blizinu jako loshe, sve mi je bilo duplo i zamagljeno. Jbg,
sad bar znam koju stranu treba da stavljam. :D
By fazza
Originally posted by _Osiris_
Ja sam nosila extra soft lenses sa nedeljnim skidanjem, i mogu ti reci da mi je to potpuno odgovaralo... Nikada nisam osetila nikakvo peckanje, infekciju ili slicne komplikacije zbog toga, ali sam ih jednom nedeljno obavezno drzala u rastvoru minimum 3h i prala 10-minuta... Vec godinu dana ne moram da ih nosim, jer sam otisla u - dioptriju, ali je jako mala, -0.5 je, tako da imam naocare koje su mi potrebne samo povremeno, kada dugo citam, radim na kompu ili gledam TV, ili kada vozim nocu a napolju je magla ili kisa.
Reci mi kolika je cena tih sochiva koje si nosila, jer i ja razmishljam da predjem
na neku takvu varijantu.

I kazi mi, kako to mislish prala si sochiva 10 minuta? :) Meni su rekli samo da
isperem sa fizioloshkim rastvorom pre stavljanja i posle skidanja sochiva,
mislim da mi nisu pomenuli da treba da ih ispiram sto godina. :) Ako moze
pojashnjenje bio bih zahvalan. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Fizioloski rastvor se nekada koristio kada si morao posebno da peres sociva, posebno da uklanjas proteinske naslage i posebno da natapas. Uglavnom, meni su rekli da ne koristim fizioloski, nema potrebe. U nekoliko kapi trljam svaku stranu sociva po 10 sekundi, i onda ih potpopim u ii Solo Care ili Renu.

Ne znam za ta nedeljna sociva, mislim da meni ne bi odgovarala. Ja volim da dooooooooooobro protrljam oci ujutru kada se probudim (ili kad se vec to desi), a to socivima nije moguce.
Korisnikov avatar
By Oziris
MA to sam ih ja toliko prala fizioloskim, cisto radi predostroznosti... Sociva koja sam nosila su marke fresh look, a iskljucivo sam upotrebljavala Solo care soft rastvor.
Korisnikov avatar
By Mars
Kod mene sada ima samo da se kupi Solo Care Aqua i mislim da je ok.

Inace mislim da ne treba da se preteruje ni sa trljanjem sociva, jer je onda veca sansa da se ostete i da mikroazdaje udju i nastane se po tim mikropukotinama.
Korisnikov avatar
By IriS

Ja volim da dooooooooooobro protrljam oci ujutru kada se probudim (ili kad se vec to desi), a to socivima nije moguce.
Uh, i ja to volim...najgore je kad to uradim u toku dana sa sve prisustvom so?iva i maskare... (zamišljena budala) :smeh:

i ja koristim Solo Care Aqua, mislim da je najbolja te?nost za održavanje
Korisnikov avatar
By Oziris
Uh, i ja to volim...najgore je kad to uradim u toku dana sa sve prisustvom so?iva i maskare... (zamišljena budala) :smeh:

i ja koristim Solo Care Aqua, mislim da je najbolja te?nost za održavanje
:smeh: meni se to takodje stalno desavalo pa onda trepci dok odnekud ne izadje socivo :D Sva sreca sto sada ne moram vise da ih nosim...
Sto se rastvora tice, preporucili su mi solo care soft, i mogu reci da je bio odlican, mislim da sam za dve godine samo jednom kupila renu plus jer nije bilo solo care-a, mada mi se solo vise dopadao...
Korisnikov avatar
By Mars
Moja koleginica ih zove ovako: Reneeee i Solo Kareeee... :smeh:

"Sa onakvim dupetom, kvalifikacije ostalih kandidata bile su nebitne. Drago mi je da ga imamo pored svih onih umetnickih remek-dela!"
(Francois Delacroix, direktor Luvra, o postavljenju Marsa za glavnog kustosa muzeja)

http://www.virtualtourist.com/travel/Eu ... -BR-3.html
By fazza
Fizioloski rastvor se nekada koristio kada si morao posebno da peres sociva, posebno da uklanjas proteinske naslage i posebno da natapas. Uglavnom, meni su rekli da ne koristim fizioloski, nema potrebe. U nekoliko kapi trljam svaku stranu sociva po 10 sekundi, i onda ih potpopim u ii Solo Care ili Renu.

Ne znam za ta nedeljna sociva, mislim da meni ne bi odgovarala. Ja volim da dooooooooooobro protrljam oci ujutru kada se probudim (ili kad se vec to desi), a to socivima nije moguce.
Hm, nemam pojma, radicu onako kako su mi rekli. Svakako nece da shkodi. :)
BTW, sad sam gledao kutiju od onog rastvora u koji potapam sochiva i pishe
Renu. :) E sad, josh jedno pitanje. Jesam ja dobro chuo da kad ne nosim
sochiva ona mogu da stoje u rastvoru do sedam dana, a onda se rastvor menja?
By fazza
Originally posted by _Osiris_
MA to sam ih ja toliko prala fizioloskim, cisto radi predostroznosti... Sociva koja sam nosila su marke fresh look, a iskljucivo sam upotrebljavala Solo care soft rastvor.
Manje pranja, manje pranja! :mete: :)
Korisnikov avatar
By Mars
E sad, josh jedno pitanje. Jesam ja dobro chuo da kad ne nosim
sochiva ona mogu da stoje u rastvoru do sedam dana, a onda se rastvor menja?
Pa dobro. Ne verujem da je rok striktan. Nijedna tecnost ne valja dugo da stoji.
Ja bih u tom slucaju menjao na svaka 2-3 dana, kad se setim.

"Sa onakvim dupetom, kvalifikacije ostalih kandidata bile su nebitne. Drago mi je da ga imamo pored svih onih umetnickih remek-dela!"
(Francois Delacroix, direktor Luvra, o postavljenju Marsa za glavnog kustosa muzeja)

Korisnikov avatar
By Mars
... A sto se saveta tice. I prihvatanja istih. Paziti samo da to bude neko strucno lice, nikako neko od ovih ljudi:

1. Osoba A, koleginica, koja je higijenu sociva shvatala krajnje inventivno: na svakih nekoliko dana bi u oko i socivo nakapala Solo Kare ili Rene (ona sto ih tako zove), i to je to. Higijena. Pa sada ponovo mora da nosi naocare. Bronzana medalja.
2. Osoba B, jedan macho, koji je meka sociva prao Sudomilom. Jer pravi muskarci tako rade. Srebrna medalja.
3. Osoba C, zlatna medalja, ona koja ih nije skidala po 2 meseca pa sada ne da ne moze da nosi sociva vise, nego 3 puta razmisli pre nego odluci da trepne, toliko je boli.

A svi su me svojevremeno samouvereno ubedjivali da je upravo njihov metod onaj pravi a da sam ja naivan jer slusam lekare.

Korisnikov avatar
By Oziris
... A sto se saveta tice. I prihvatanja istih. Paziti samo da to bude neko strucno lice, nikako neko od ovih ljudi:

1. Osoba A, koleginica, koja je higijenu sociva shvatala krajnje inventivno: na svakih nekoliko dana bi u oko i socivo nakapala Solo Kare ili Rene (ona sto ih tako zove), i to je to. Higijena. Pa sada ponovo mora da nosi naocare. Bronzana medalja.
2. Osoba B, jedan macho, koji je meka sociva prao Sudomilom. Jer pravi muskarci tako rade. Srebrna medalja.
3. Osoba C, zlatna medalja, ona koja ih nije skidala po 2 meseca pa sada ne da ne moze da nosi sociva vise, nego 3 puta razmisli pre nego odluci da trepne, toliko je boli.

A svi su me svojevremeno samouvereno ubedjivali da je upravo njihov metod onaj pravi a da sam ja naivan jer slusam lekare.

:up:
totally agree
Korisnikov avatar
By IriS

Sudomil :rotflmao: Zna?i oduzela sam se od smejanja.. Ma?o, nema šta!

Jedna moja drugarica je nosila gas propustljiva i kad joj neka trun?ica upadne u oko, ona lepo izvadi so?ivo, stavi ga u usta...protrlja oko, promulja so?ivo po ustima i vrati ga u oko...
Jeli Marse, koja bi ovo bila medalja, dijamantska :kiss:

P.S. videh je skoro, ne nosi više so?iva, kaže ne može da ih nosi, zašto, pitam se ja... :hmm:
Korisnikov avatar
By Mars
Eto... Neverovatan je vidis broj takvih slucajeva.

Za gas propustljiva sociva nisam siguran, ali za tvrda znam: najmanje higijene i najmanji komfor u oku. Kod mekih obrnuto.

Znam ljude koji su ta tvrda nosili u kutiji sibica ili kutijici kockica za yamb. Pa onda na plazi nekoliko puta na dugi letnji dan vrisnu Stanite! na sta svi moramo da se ukopamo kako smo se zatekli i potrazimo ispalo socivo, jer sto ga pre nadjemo pre cemo u vodu ili hladovinu... I onda to sto ti kazes: u primitivni fizioloski rastvor koji se u narodu zove pljuvacka (kod vas profi saliva,a?) Stvarno neverovatno da se higijena svodila na to...

U svakom slucaju konkurencija za medalje jaka.

Korisnikov avatar
By KiWi
Ja nosim cvike ve? 5 godina, i dioptrija mi se ne menja.. ne nosim ih uvek, samo dok gledam TV, sedim za kompom i dok sam u bioskopu.. u ostalim slu?ajevima maksimalna oštrina mi nije potrebna (mada svi kažu da izgledam bolje sa civkama, a ja tvrdim da izgledam matoro)... e sad da preðemo na so?iva :) imam ortakinju koja nosi meka so?iva u boji (plava boja) ... so?iva nosi samo kada može da ih ukombinuje uz outfit.. ranije je nosila -0,75 kao ja, sada nosi -2 ....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!