Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Darling
Prvi put u zivotu mi je izasla groznica u nosu. Guglala sam i uglavnom nalazila savete za lecenje herpesa na usnama ili genitalnog herpesa.
Sto se tableta tice, sudeci po postovima, isti se lekovi koriste i za herpes tipa 1 i herpes tipa 2 i svi su na bazi Aciklovira. Kupila sam Aciklovir kremu, koja mi privremeno smiri groznicu ( na sat/dva), a lekove nisu hteli da mi prodaju bez konsultacije sa lekarom( idem popodne). Neki ljudi su pisali da je Aciklovir jak i da mora da se pije dosta tecnosti, zbog bubrega, a neki da je najbolje preskociti lekove, mazati kremama i uzimati preparate za jacanje imuniteta.
Za sada sam pila samo kafetin zbog glavobolje i Bevipleks...
Zanima me da li neko ima iskustva sa tim, koji je najefikasniji nacin lecenja, kao i koliko je vremena potrebno da prodje, tj. da se osushi groznica, nervira me ooooopasno! :vudu:
Unapred zahvalna! :trep:
Korisnikov avatar
By maka
awww tvoja prva groznica :sweet:

ne znam nish o groznicama.

:retard:
Korisnikov avatar
By inga
O groznicama ne znam ništa korisno.

Mogu ti samo dati savet: ako možeš da biraš između preparata za lokalnu primenu (mast, gel) i preparata sa sitemskim delovanjem (tableta, kapsula, injekcija), izaberi lokalnu varijantu - manje je štetna :)

Žellim brzo oslobađanje od groznice :)
Korisnikov avatar
By Rei
Meni je lik u apoteci bio preporuchio cink pastu kad sam mu rekao da mi aciklovir bash i nije pomogao (odnosno jeste, ali groznica bi se nekako vracala chim prestanem da mazhem)
Korisnikov avatar
By IriS
maži aciklovir, ne kopaj nos i trebalo bi da te prodje posle sedam do deset dana.
Korisnikov avatar
By Winter
Kad guraš nos di mu nije mesto :lol:
Korisnikov avatar
By Darling
^ :wow: Kako si znala?! :zavera:

:roflmao:

Hvala na savetima, ali samo da se zna da ne kopam nos :durenje:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Meni Aciklovir uvek pomogne. Herpes na usni sa njim prođe za 3,4 dana što je odlično u poređenju sa 7 do 10 dana bez Aciklovira.
By Tungi
Znam kako zna da boli,pogotovu bubuljica,ona potkozna:zvezdice:

Ja imam groznicu na donjoj usni,unutra.Cinkova pasta mi uvek pomaze.
Korisnikov avatar
By Darling
^ :seronjo: Ti to iz iskustva? :lukavi: Nit' sam musko, nit' sam peder, nit' imam HIV :trep:

On: Bila sam kod lekara i dobro je sto nisam uzela Aciklovir tablete, jer se piju u slucaju kada je herpes izazvan virusom. Dobila sam Palitreks od 500mg, Bevipleks i naredjenje da odmaram :trep:
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Herpes labialis (herpes febrilis) - groznica je česta pojava, a može se pojaviti na usnama, nosu, ustima i obrazu. Uzrokuje ga herpes-virus tip 1. Herpes virus tip 2 obično uzrokuje infekciju na polnim organima, ali oba virusa mogu uzrokovati pojavu mehurića na licu i polnim organima.

Način prenosa
Virus se širi dodirom ili preko zajedničkog pribora i posuda za jelo, peškira ili brijača.

Lečenje
Herpes febrilis obično spontano prolazi bez posebnog lečenja. Postupci koji mogu ublažiti simptome:

1. Odmarajte se. Možete koristiti lekove protiv povišene temperature i bolova koji su dostupni u slobodnoj prodaji, no treba paziti da se upotrebljavaju prema uputstvu.

2. Mehuriće nemojte stiskati, niti grebati

3. Izbegavajte ljubljenje i dodirivanje dok su mehurići prisutni

4. Dobro operite ruke pre kontakta s drugom osobom

5. Ako herpes febrilis često izbija, posavetujte s lekarom koji će vam savetovati da koristite neki antivirusni lek u obliku tableta i kreme koji mogu smanjiti učestalost ponavljajućih infekcija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!