Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Šta mislite, koliko jedan međuljudski kontakt može da bude dubok a da se 'sprovodi' preko interneta. Naravno, nije nužno da je reč o ljubavnom odnosu.
Da li imate takva iskustva? Opišite.
Korisnikov avatar
By maka
Mislim da moze da bude prilicno dubok,ali opet moze da se desi da kad se upoznas sa tom osobom, da prosto ne liknete in RL. Mislim da je sve to uglavnom iluzija. Cesto mi se desava da idealizujem nekog online,a kad ga upoznam bude skroz bezveze iskustvo ili obrnuto. Ali da, verujem da moze da bude dubok.
Korisnikov avatar
By colorado
Moze, ali pod uslovom da sam tu osobu prethodno upoznao uzivo... pa sad odrzavam kontakt s tom osobom na taj nacin, jer nemamo uslova da se vidjamo.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da. ja mislim da to moze. volela sam svejedno pre nego sto sam ga upoznala.
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Ja se, na primer, od 2008., bar 2-3 puta nedeljno (u nekim periodima i svaki dan) dopisujem sa jednom devojkom koja zivi na Havajima. Nismo se nikada sreli uzivo, ali smo videli jedno drugom slike (uglavnom sa FB-a, jer smo se i tu "sprijateljili", ali i neke koje ne stoje tamo), razgovarali smo preko yahoo messenger-a (voice chat, dakle, culi smo i glas jedno drugome), ispricali smo jedno drugom mnoge vrlo licne stvari. Na pocetku je mozda i bilo lakse pricati tako nesto strancu, ali definitvno vise nismo stranci. Smatram je za prijateljicu i imam sa njom prisniji odnos nego sa mnogim ljudima sa kojima se "druzim" ovde, dakle, mislim da moze da bude sasvim dovoljno dubok. Naravno, treba dosta investirati u tako nesto, ako zelite da se razvije.
Korisnikov avatar
By Galateja
Očekujem da se Tungi javi na ovoj temi sa traktatom. ;)
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Vreme i energiju.

Edit: da pojasnim. lakse je da se razvije odnos (bilo kakav) sa nekim koga vidjate svaki dan - ako delite prostor sa nekim - idete u isto odeljenje, na istoj ste studijskoj grupi, radnom mestu - onda dolazite spontano u kontakt; oboje ste dosli da zavrsite neki posao na istom mestu, niste dosli tu sa (primarnom) namerom da bas tu osobu vidite. Ako se dopisujete sa nekim online, toga nema, dakle morate imati volje i zelje da bas sa tom osobom uspostavite kontakt, da bas njoj nesto napisete, posaljete neku sliku, opisete kakav vam je bio dan, pitate je kakav je njen bio dan. Sve to nije tesko ako ta osoba dodirne to nesto u vama, naravno, sto ce vam pobuditi zelju da stupite u nekakav odnos sa njom.
Korisnikov avatar
By Kragi
Koliko god da nas je navodno otudjio, toliko je internet i pruzio mogucnost da se 'nadjete' sa nekim koga, mozda, nikada ne biste sreli in RL.
Sto rece ultra, ako je iskljucivo virtual, moze da bude prividno dubok, jer ako nema nikakve 'materijalizacije' (ili upoznavanja) onda nema neku, nazovi, sigurnost da taj odnos zaista postoji.
Nemam bas puno iskustva ali su sve moje ljubavi (lol kako ovo zvuci) bile vezane za ovakav vid komunikacije na pocetku. Ako nista drugo, mogu da osetim da li mi taj neko prija ili ne i definitivno mogu da se vezem za ljude, do odredjene mere, cak i ako ih ne poznajem uzivo. :neznam:
Za to je naravno potrebna intenzivnija i intimnija komunikacija :D

(IM i IRC chat software je na offu vec godinu i kusur :sudija: )
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Kragi

Koliko god da nas je navodno otudjio, toliko je internet i pruzio mogucnost da se 'nadjete' sa nekim koga, mozda, nikada ne biste sreli in RL.
:up:

Ono što me zanima je koliko odnos preko neta može da bude pokazatelj odnosa u RL?!
Korisnikov avatar
By antibiotic
Znam po svojoj starijoj sestri - domacice u Srbiji su totalno poshandrcale kako su otkrile mogucnosti interneta :veverica:

Svaka koja ima barem fb profil ima nekog virtualnog udvaraca :lizalica:
Korisnikov avatar
By Ferdie
Originally posted by colorado

Moze, ali pod uslovom da sam tu osobu prethodno upoznao uzivo... pa sad odrzavam kontakt s tom osobom na taj nacin, jer nemamo uslova da se vidjamo.
:up:

Da, to je najbolje. I ubuduće samo to praktikujem.
Korisnikov avatar
By Ferdie
Originally posted by maka

Mislim da moze da bude prilicno dubok,ali opet moze da se desi da kad se upoznas sa tom osobom, da prosto ne liknete in RL. Mislim da je sve to uglavnom iluzija. Cesto mi se desava da idealizujem nekog online,a kad ga upoznam bude skroz bezveze iskustvo ili obrnuto. Ali da, verujem da moze da bude dubok.
Upravo to.

Evo mene sa baš svežim iskustvom. Odnosno, razočarenjem.

Ali čovek se uči na svojim greškama. Valjda ću nešto i da naučim...
Korisnikov avatar
By Ferdie
Nije drugo trajalo. Oko dve nedelje. Ja i dotični smo razvili takav odnos, da bi nam u RL svi pozavideli. Toliko zajedničkih stvari, veliko uzajamno razumevanje, obrazovanost, kultura, intimnost...Bila sam presrećna. Mislim da mi ni sa kim u životu nije bilo tako lepo.

Na žalost, samo na internetu.

Kada smo napokon videli ko sa kim ima posla, sve je palo u vodu. Ali baš sve. Sve lepe reči, sva obećanja, sva nadanja. Znate, nisam ispunila "njegova očekivanja". Što se tiče izgleda, naravno. :lol:

Kratak rez. U roku od nekoliko minuta. Kao da ničega nije ni bilo.

Da li je potrebno reći da ni on nije ispunio moja? Bila sam zgranuta. Ali ja to nisam iz pristojnosti pokazivala.

Uglavnom, nikome ne preporučujem toliku bliskost preko interneta dok ne vidite sa kim imate posla. Osim ako zaista niste u mogućnosti da se vidite sa tom osobom u RL.

Inače ume da bude veoma gadno.
Korisnikov avatar
By Ferdie
Galateja, sa ovom temom si mi baš lepo naišla... :kiss:

Bar sam mogla malkice da se izjadam.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ma cak i ako ste se upoznali uzivo,
cak i pored skypa...
ako to dovoljno dugo traje covek upadne u neku rutinu koja sve manje ima smisla,
a jos manje ima smisla ako se odnos, usled nemoci i nedostatka fiz. kontakta, iskomplikuje,
sto nije nista neobicno jer svi odnosi imaju uspone i padove,
ali ako je odnos osudjen da se odrzava preko neta - nema tu ni srece, nit buducnosti.
By Glasnik
Dok ti u stvarnom životu ne upoznaš osobu, provedeš neko vreme s njom i, po mogućstvu, vidiš kako se on/a ponaša u različitim nepredviđenim okolnostima nema tu govora o nekom posebno dubokom odnosu...

Dakle, ova sajber ljubakanja su samo to - sajber.
By Tungi
A sta ste svi ocekivali,da se upoznate dobro za mesec dana kuckanja s mene na ustap?Da se taj odnos,koji obe strane ocekuju pretoci u stvarnost i da pocnete da zivite srecno i zadovoljno,onako kako ste obojica/obe/oboje zamisljali.Doduse,za neke je i to dovoljno,sasvim dovoljno da krenu da se ostvaruju kasnije kroz stvarnost.Niste ludi da godinu-dve-tri imate cyber odnos,zar ne?Ne moze se ni sa svakim,ne moze ni svako ako nema taj osecaj da je to bas ta osoba sa kojom je vredno podeliti citavu vecnost,pa makar se on zasnivao samo na cyber "relacijama" i makar OSTAO takav,nedorecen,neiskazan,nepotpun...Iz nekih razloga,sticajem okolnosti.Sto opet,nece promeniti situaciju,percepciju...Razvijace se svakog dana intenzivnije...A kad se stvori takva klima,sigurno je nece promeniti "dan kada cemo pogledati u oci jedno drugom" I necemo sad pricati o "osecaju koji zna nekada da prevari".Nijedan osecaj hranjen dve-tri godine ne moze da bude jalov i ne moze da izda.
Poznajem mnoge ne-internet veze koje ne funkcionisu,koje nisu mogle da funkcionisu(vise ih je,deo su svakodnevice),isto tako poznajem i ostvarene cyber veze.I tu ne bi trebalo da bude nekih predrasuda.Razlikujemo se.Poznajemo svoje mogucnosti i htenja.Znamo svi u sta se upustamo.Za neke od nas nisu potrebna Velika ocekivanja.Sve dok je meni lepo,dok imam tu zicu "sretnog trenutka-sretnih trenutaka",ja se uspesno i srecno nadogradjujem i mesta tu nema nekim ocekivanjima.Ona su se,valjda,prevazisla u samom startu.
Drugo bih nesto nazvao Imitacijom zivota.A vecina vas je osujecena tom imitacijom.

Glasnik88...Zar moras nekog da upoznajes gledajuci ga,pipajuci ga..?Je l' mora tim tokom da ide?Ne moras mi odgovoriti,jer zavrsavam sa svojim izlaganjem i ne bih se zadrzavao duze na ovoj temi.

Zivi i zdravi bili.

''

Aj' cao.
By Glasnik
Originally posted by Tungi

Glasnik88...Zar moras nekog da upoznajes gledajuci ga,pipajuci ga..?Je l' mora tim tokom da ide?
Ima nas raznih. Nekome takvi odnosi prijaju, nekome ne. Ja pišem iz jedinog ugla iz kojeg mogu - svog. A što se mene tiče, ni jedan odnos koji ostvarujem s nekim ne bih mogao da nazovem dubokim pre nego što bih se upoznao s dotičnom osobom.

To ''gledanje i pipanje'' donosi potpuno novu dimenziju u vaš odnos koja je samo ovim sajber upoznavanjem potpuno zapostavljena. A ta dimenzija je meni jako bitna...

Jedno je kad ste i ti i on/a u svojoj ''bezbednoj zoni'', ali kad se suočite u stvarnom životu i tamo nastavite da gradite odnos, onda je to ono pravo.

Napominjem da nikad nisam visio po nekoliko godina na nekom forumu i tako gradio ''prijateljstva'' i smatram da se najjače uspomene ne grade na ovakvim mestima nego napolju, oči-u-oči.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Ferdie

Nije drugo trajalo. Oko dve nedelje. Ja i dotični smo razvili takav odnos, da bi nam u RL svi pozavideli. Toliko zajedničkih stvari, veliko uzajamno razumevanje, obrazovanost, kultura, intimnost...Bila sam presrećna. Mislim da mi ni sa kim u životu nije bilo tako lepo.

Na žalost, samo na internetu.

Kada smo napokon videli ko sa kim ima posla, sve je palo u vodu. Ali baš sve. Sve lepe reči, sva obećanja, sva nadanja. Znate, nisam ispunila "njegova očekivanja". Što se tiče izgleda, naravno. :lol:

Kratak rez. U roku od nekoliko minuta. Kao da ničega nije ni bilo.

Da li je potrebno reći da ni on nije ispunio moja? Bila sam zgranuta. Ali ja to nisam iz pristojnosti pokazivala.

Uglavnom, nikome ne preporučujem toliku bliskost preko interneta dok ne vidite sa kim imate posla. Osim ako zaista niste u mogućnosti da se vidite sa tom osobom u RL.

Inače ume da bude veoma gadno.
A zašto niste razmenili fotke?
Korisnikov avatar
By maka
ja znam jednu bolesnu ali istinitu pricu na ovu temu.

prica je trajala 6 godina.
moja tada najbolja drugarica je malo cudan lik :giggle: recimo da jos nisam upoznala muskarca koji je bio u njenoj blizini,a koji nije odlepio za njom. dakle, dobra riba (pritom je rokerka,nije neka fenserusa silikonska) , ali izgubljena u svom svetu, VRLO! u svom zivotu je navikla da ima koga god pozeli.
ALI ... pojavio se lik koji je poceo da joj salje sms poruke. Posto je s pocetka bio jako zanimljiv ona je pocela da mu odgovara na poruke... da bi se to dopisivanje produbilo toliko da su se dopisivali 24 sata dnevno, BUKVALNO. Lik joj je usao u psihu, totalno. Da ne spominjemo da je znao skoro uvek gde je ona, sta je obukla, koje boje su joj nokti. Dopisivanje je potrajalo oko tri godine, koliko je tu moju prijateljicu to ozbiljno drzalo. Celo nase drustvo je pizdelo zbog tog dopisivanja jer nam je zajednicko vreme neretko propadalo ako bi se ona slucajno pokacila sa tim likom. Naravno, ta misteriozna licnost je pljuvala sve nas, njene drugarice, samo je jedna od nas za njega bila ok, a bilo nas je 5 u drustvu. Mi smo se sprdale sa tim njenim virtuelnim deckom, stalno joj govorile da ga ne priznajemo dok ga ne upoznamo. Razlog njihovog neupoznavanja mi nikad nije bio do kraja jasan, ali znam da je on kao napravio dete nekoj zeni negde u inostranstvu..sta god. I da on je kao opasan momak vozi besna kola, njegovi momci ga prate hahahaha, stalno je u inostranstvu itd. Moja prijateljica se posle 3 godine dopisivanja i sama preselila u inostranstvo, odrasla, prestala je da veruje da u njenu srodnu dusu kako ga je nazivala,ali nije htela da prestane da se dopisuje sa njim, bar s vremena na vreme, htela je da odrzi kontakt jer je morala da sazna ko je to ustvari. Pokusavali smo da lociramo karticu preko nekih silnih veza, nismo uspeli.. da ne duzim sad..
Nakon jos 3 godine, odrzavanje kontakta se isplatilo. Uspeli smo da potvrdimo nase sumnje : njena srodna dusa, lik koji joj je toliko usao u psihu , lik zbog koga je ona napustila jako dobar posao (DA!) , lik ka kom je ceo njen svet bio okrenut.... to nije bio lik. To je bila zena. Zena na koju smo nas par sumnjale poslednje 2 godine tog dopisivanja,ali nikad nismo imale dokaza... Zena koja je bukvalno odgajila tu moju prijateljicu. Bolesno zaljubljena u nju, o jea. Nije joj bilo ni tesko da joj udje u psihu,kad je zna od detinjstva.. imali smo celu dramu i vece kada smo se svi okupili i pozvali tu zenu koja je do tad bila deo naseg drustva iako je bila starija od nas 10ak godina i vise.. to vece stvarno nikad necu zaboaviti, doslo mi je da povracam.. njen bolesni osmeh i faca. :barf: da ne duzim dalje, uglavnom , svi sad znamo ko je bio taj lik i koliko ga je savrseno odglumila ta zena. Blago receno unistila je najlepsi period zivota moje prijateljice, doba odrastanja... katastrofa.

eto, to je jedno lose virtuelno iskustvo ciji sam svedok.

:sesir:
Korisnikov avatar
By bas bleu
pa ako je u pitanju bila zena koja ju je odgajila onda ne mozemo bas da pricamo o virtuelnom iskustvu kao takvom.
Korisnikov avatar
By maka
ne, malo sam omasila temu,al nije na odmet da podelim sa vama, da vidite sta sve ima :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!