Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Ulix
Jutros sam slušao podcast emisije i mislim da, iako jeste zvučao prilično agresivno (ali to je njegov manir), on donekle ima pravo. Suština toga što je rekao jeste - ANONIMNOST koju garantuje internet je uzrok tog proliva. I tu je u pravu - većina ljudi koja piše na forumima i blogovima, pišu na način na koji pišu i pišu stvari koje pišu, samo zato što znaju da je sve to (tobož) anonimno i da ne snose zbog toga nikakvu odgovornost. Nije isto proseravati se pod nickom i proseravati se pod imenom i prezimenom.
Ovo je sve tačno, ali čovek na ispravnoj strani sve to može da okrene i u svoju korist.
Upravo s lažnim fejsbuk nikom napao sam na fejsbuku đubrad iz OBRAZ-a, DVERI tokom dana uoči nesuđene parade, što s pravim imenom i prezimenom ne bih smeo.
Ponekad nam ne preostaje ništa drugo no da se borimo istim sredstvima.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Mislim da se sasvim slazem s Teofilom Panchicem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni
Originally posted by Ulix
Jutros sam slušao podcast emisije i mislim da, iako jeste zvučao prilično agresivno (ali to je njegov manir), on donekle ima pravo. Suština toga što je rekao jeste - ANONIMNOST koju garantuje internet je uzrok tog proliva. I tu je u pravu - većina ljudi koja piše na forumima i blogovima, pišu na način na koji pišu i pišu stvari koje pišu, samo zato što znaju da je sve to (tobož) anonimno i da ne snose zbog toga nikakvu odgovornost. Nije isto proseravati se pod nickom i proseravati se pod imenom i prezimenom.
Ovo je sve tačno, ali čovek na ispravnoj strani sve to može da okrene i u svoju korist.
Upravo s lažnim fejsbuk nikom napao sam na fejsbuku đubrad iz OBRAZ-a, DVERI tokom dana uoči nesuđene parade, što s pravim imenom i prezimenom ne bih smeo.
Ponekad nam ne preostaje ništa drugo no da se borimo istim sredstvima.
ovo samo govori koliko je zalosna josh uvek situacija u Srbiji da da bi se suprotstavio oloshu iz tzv. obraza i dveri itd.... chovek mora biti anoniman.
umesto da su obraz, dveri.... itd.. bar proterani u ilegalu, ako vec ne i potpuno zabranjeni.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, ovde ipak jeste drugachije jer americhki desnichari nisu uspeli bar ne u globalu americhkog drushtva da budu bog i batina k'o shto su ochito obrazovci(e), dveri itd.... promovisani od srpskog sistema da budu bog i batina u Srbiji.
sem toga, Ameriku s Srbijom i obratno trebalo bi da je smeshno i porediti, ali eto.......
By жњ
Teofil generalno i JESTE u pravu...

i to može potvrditi svako ko je ikada čitao svinjarije sa ostalih foruma.

Ono što OVAJ forum čini različitim i po čemu se možemo izdvojiti kao forum iz njegove izjave, jeste kvalitet moderiranja koji je redovan (pohvala moderatorima i adminu), kao i činjenica što mi odavde nismo toliko anonimni (izuzev onih metamorfnih sa desetoduplim nalozima zbog neizlečivog proliva... mada i njih izvališ po stilu nakon par postova). Sticajem okolnosti, mali smo krug ljudi, dosta nas se poznaje i lično, dosta je poznanstava i započeto preko foruma, većina cirkuliše po manje/više istim mestima, 90% se poznaje najdalje preko drugog kolena (ako te ja nisam upoznala lično, onda te zna neko koga ja znam), da ne pominjem one koji se usput pohvale i nekom svojom fotografijom... Samim tim, glavni Teofilov argument "anonimnosti" se nekako ne dotiče ovog foruma.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ovaj forum je spanska serija bez kraja.

A spanske serije su naivne, i u njima se mnogo place.
By Simor
Da, Teofil je manje-više u pravu. Sa jedne strane, internet, kao sredstvo masovne komunikacije, jeste doprineo demokratizaciji javnog govora, jer sada veliki broj ljudi može da kaže svoje mišljenje i sasvim sigurno Teofil nema problem sa tim. On ima problem, pretpostavljam, sa određenim formama te komunikacije, odnosno sa poplavom foruma gde je sloboda govora tesno povezana sa nedostatkom odgovornosti, a nedostatak odgovornosti obično proizilazi iz anonimnosti. I nisu to samo benigne forme, poput onih smejurija na našem sajtu koji su Muškarčine Srbende & Navijači, nego to može da zadobije i forme pretnji, omalovažavanja, diskriminacije i sl. I to je ono što je opasno, jer osoba koja nastupa pod imenom i prezimenom je obično odgovornija prema izgovorenoj reči.

Kako god, slažem se sa жњ, gej forum ima malo drugačiju svrhu (posebno ranije) - mogućnost da se izolovani i marginalizovani pojedinci međusobno povežu (to, doduše, dovede do intimizacije javne komunikacije, koja je uglavnom nejasna ostatku forumske populacije) i sasvim sam siguran da će ovakav forum imati sve manje značaja kako se stanje lgbt prava bude popravljalo i kako ljudi budu uspostavljali zdravije kanale komunikacije. Bolje stanje lgbt populacije će dovesti do snažnijeg samopoštovanja koje će dovesti do veće potrebe da se iz anonimnosti izađe i da se preuzme odgovornost i za reč i za delo. I onda će još ostati po neki Muškarčina Srbenda & Navijač, koji će da nastavi da isijava po neku od svojih frustracijica i eventualno neki gastarbajter koji će svoju žal za toplim srpskim domom pokušati da ublaži obitavanjem unutar svog govornog područja.

Na kraju krajeva, zar sa blogovima, twitterima i raznim varijantama facebookova (nedavno saznah za monstruozno okupljalište onih koji imaju godišnji prihod iznad ne znam koje sume - buržoazija u virtuelnoj formi) forumi ne gube svoj značaj sve više i više?
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Vel boy
pa, ovde ipak jeste drugachije jer americhki desnichari nisu uspeli bar ne u globalu americhkog drushtva da budu bog i batina k'o shto su ochito obrazovci(e), dveri itd.... promovisani od srpskog sistema da budu bog i batina u Srbiji.
sem toga, Ameriku s Srbijom i obratno trebalo bi da je smeshno i porediti, ali eto.......
vazi. ako je drugacije, ajd ti otvoreno imenom i prezimenom atakuj skinse i kojih sve govana od organizacija tamo ima, pa nam posalji izvestaj. srbija je na spram amerike velika selendra, ali u sustini iste pojave se desavaju i tamo i ovde.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne kapirash.
poenta nije da ja ili bilo ko mozemo da napadamo i atakujemo skinhede, redneke, ove, one..... (ovde, na raznim forumima i cyber komentarima itekako s punim imenom i prezimenom se suprotstavljam antigej komentarima kadgod naletim na njih i nema teorije da me ili ce njihove eventualne pretnje zastrashiti, ovde ipak ima cyber police koja prati ko shta kome prvi govori i preti! ipak se zna granica izmedju slobode govora i zloupotrebe slobode govora! iako u zapadnoj polovini Evrope je ta granica josh bolje i poshtenije utvrdjena!) vec da ih kaznimo ako i kada oni bilo ko i bilo chime napadnu mene ili koga vec. mogu ih kazniti tako shto cu angazovati policiju da ih kazni, a ako policija zakaze (shto se nazalost zna i moze desiti), mogu naterati policiju da radi svoj tj. njihov posao tako shto cu se obratiti predpostavljenima i nadglednicima te policijske stanice koja je primila moju prijavu protiv tih skinheda a koja eto sluchajno ili ne nije uradila svoj policijski posao kako treba.
konachno, ako imam dozvolu noshenja hladnog ili vatrenog oruzja za samoodbranu, mogu ga/ih upotrebiti kada sam napadnut, mada je to najteza varijanta i situacija koju valja izbeci.
a ja bih voleo da je eto bar ovakva situacija i u Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu.

p.s. chinjenica takodje jeste da je proshle sedmice u Americi konachno i napokon usvojen Zakon protiv zlochina iz mrznje u koje su uvrshteni i npr. antigejni zlochini. iako se na meni na prvi pogled ni ne moze reci shta jesam a shta nisam po seks. orijentaciji, nazalost deshavalo se da i mi ovakvi "tek nasluceni" gejevi bivamo jednako napadani od strane antigeja.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ti si rekao ovo:
ovo samo govori koliko je zalosna josh uvek situacija u Srbiji da da bi se suprotstavio oloshu iz tzv. obraza i dveri itd.... chovek mora biti anoniman.
umesto da su obraz, dveri.... itd.. bar proterani u ilegalu, ako vec ne i potpuno zabranjeni.
a ja mogu da se kladim u litru krvi da ni u americi ne mozes tek tako imenom i prezimenom da se suprotstavis extremistickim ogranizacijama. i ne samo to, neke organizacije koje su zakonom zabranjene kod nas u americi su legalne. a ovo sto si ti sad pricao je druga tema.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sprinter
ti si rekao ovo:
a ja mogu da se kladim u litru krvi da ni u americi ne mozes tek tako imenom i prezimenom da se suprotstavis extremistickim ogranizacijama. i ne samo to, neke organizacije koje su zakonom zabranjene kod nas u americi su legalne. a ovo sto si ti sad pricao je druga tema.
znam ja shta sam rekao.

a, gledaj, Amerika jeste od svih zemalja tzv. zapadnog sveta najnesigurnija, nikad ne znash/m shta moze shta ne moze, sve zavisi od dana do dana od osobe do osobe od drzave do drzave od lokacije do lokacije itd......
ali, koliko ja znam, ipak ovde ekstremistichke organizacije (dakle one koje se ne ustezu ni da prikriju da promovishu nasilje, homomrznje, rasizme, ksenomrznje itd....) su dozvoljene samo zbog tog specifichno ajmerichkog poimanja slobode govora, first amendment i slichno. i to (bi trebao da) je maksimum shto se tiche tih organizacija i grupa. shto znachi da- chim dodje do nekog incidenta u kojeg su umeshane te organizacije, one bivaju kaznjavane (kao shto i treba da su kaznjavane), a ne druga strana koja se je sukobila s njima. nema teorije da te ekstremistichke organizacije postavljaju pravila igre (k'o shto nazalost u Srbiji obraz, dveri itd... ih skoro pa postavljaju), vec ili te ekstr. organizacije se nauche da iskljuchivo mirno izraze njihove gadne stavove ili chim predju crtu granice tolerancije- bivaju kaznjavane! e, sad opet, u Americi kazem sve zavisi od lokacije do lokacije, tamo gde republikanci vladaju ekstr. organizacije su chesto okurazene i dozvoljava im se mnogo (chak su i povezani medjusobno), no tamo gde Demokrate vladaju je onako kako vec opisah.

u zapadnoj polovini Evrope kao i Kanadi je vecinom sigurnija i odluchnija situacija protiv tih ekstr. organizacija, tako da hocu da se Srbija i ostale zemlje ex-Yu vishe ugledaju kako se to hendla u zap. polovini Evrope i Kanadi, nego u nesigurnoj i ify Americi.
Korisnikov avatar
By blabla54380
prosto ne znamo na koju pre da se ugledamo, da l na nemacku ili francusku :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!