Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni
Al' opet ko smo mi da im sudimo?
Oni su ipak snimili i Planinu Bronbek i Vil i Grejs i L World i Sex i Grad.
Sve se slazem shto si u ovom postu rekao i ono iznad a shto nisam citirao i ovo sada shto jesam. Samo, Amerika se toliko kiti i dichi kao i reklamishe svojim slobodnjashtvom da te pozitivne stvari bi trebale biti neupitne i za pomenuti, dakle, dabome da je tako.
No, ono negativno lice Amerike se ponajbolje upozna kad se ovde dodje pogotovo kao izbegla osoba koja bi samo da zivi zivot dostojanstveno, poshteno i da doprinese kako i koliko moze i ume ovom drushtvu. e, tu, ako nemash sponzora i veza, teshko ide.
Svaki Amer ipak može na letovanje i ako želi da radi može,
e, vidish, ovde se opet ne slazem- jer ulepshavash stanje stvari.
Loni, kamo srece da je tako, ali n i j e bash tako.
a uskoro će i ovim drugima zahvaljujući prelasku na socijaldemokratski sistem, biti bolje.
Tome se i nadam! To hocu! mada je npr. meni svake godine sve bolje i bolje i samouvereno koracham napred kao i oduvek.
U odnosu na Srbiju i to je miljama daleko.

U Mejnu su homofobi pobedili na referendumu. Oko 47 % izašlih bilo je za gej brak. Ipak i ta cifra je u Srbiji nemoguća.
Bojim se da ovde ne da ne bi bilo 47 % nego jedva i 10 % progej opredeljenih.
da, svega sam ja toga svestan. zato i rekoh, s obzirom da sam iz zemalja ex-Yu, moram biti srecan shto sam u Americi, a ne i dalje u zemljama ex-Yu (ukljuchujuci Srbiju).
Korisnikov avatar
By deran
kako se kina deklariše u smislu kapitalizam/socijalizam?
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by deran
kako se kina deklariše u smislu kapitalizam/socijalizam?
Šizofreno. Kao socijalistička zemlja, al s bitnim zaokretom u odnosu na vreme Mao Ce Tunga.

Naime povratkom Hong Konga (eks britanska kolonija) i Makaa (eks portugalska kolonija) u sastav Kine, ona je dobila dve kapitalističke oblasti na svojoj teritoriji, a potpisala je da i nakon integracije neće smeti da se meša u oblasno tržište.
To su najbogatiji delovi Kine.

I pored reintegracija Hong Kong-a, oko njega su još uvek granice. Postavili su ih sami Kinezi jer da je bez žice u malom Hong Kongu bi živelo 50 miliona ljudi. Ovako ih ima 7 miliona, a teritorija je veličine Beograda.

Shvativši da je u tim oblastima najbolje, Kina uvodi i treću kapitalističku oblast. A to je Šangaj.
Jedino u regionu Šangaja, bilo je moguće da stranci pootvaraju sve moguće elitne banke, butike, restorane, šoping centre...
U Šangaju je i kineskim privatnicima omogućeno poslovanje bez velikih poreza.

Slika

Šangaj danas izgleda modernije od svih kineskih gradova.

Slika

Uprkos porastu standarda u tom delu zemlje, u Kini nastaje i veliki otpor Komunističke Partije prouzrokovan činjenicom da stranci izvoze svoje proizvode na to ogromno tržište, dok Kina to nije uspešno radila.

Zato se Kinezi opredeljuju za proizvodnju robe široke potrošnje (garderoba, bela tehnika, igračke, jastuci, posteljina).
Tako kineska vlada konačno, posle nekoliko decenija odlučuje da određenom procentu Kineza omogući izlazak iz zemlje radi višeg cilja, a to je prodaja kineske robe u svet.
Upravo zbog toga imamo Kineze u novobeogradskim blokovima.

Pošto ta roba nije naročitog kvaliteta i još uvek ne može da konkuriše zapadnjačkoj, Kinezi su prinuđeni da maksimalno spuste cene da bi im roba bila prodavana. To takođe znamo i sami.

Sve u svemu Kina se malo po malo uključuje u kapitalizam.
Radi to oprezno i pažljivo. Dopuštaju strancima da otvaraju predstavništva, ali ako i te zemlje omoguće Kinezima prodaju njihove robe ili još bolje izgradnju kineskih četvrti. Princip obostrane koristi.

U političkom smislu i dalje je dozvoljena samo jedna - Komunistička Partija Kine.
Sve telvizije, radio stanice i novine u Kini su državne, kontrolisane od partije.
Ne postoji nijedan jedini medij u privatnom vlasništvu.

Sve miriše na to da će pre prelaska u zvanični kapitalizam, najviše pripasti upravo poglavarima partije. Tako će ,,najveći'' komunisti postati preko noći i ,,najveći'' kapitalistički tajkuni, što je već viđeno u Rusiji, Ukrajini, Srbiji...
Korisnikov avatar
By lorna
Originally posted by Stripi
PA sad, baš sam sinoć gledao "Goodbye Lenin" i koliko god da je zabavno napravljen, ipak je čitava ta priča tužna. Muž je otišao na Zapad (samo preko zida, pobogu!) i mislio je da će mu se žena i djeca pridružiti, no žena nije bila toliko hrabra, bojala se da će ostati bez djece. I tako joj je čitav život prošao, zbog jebenog zida i političke maloumnosti.
Meni se one nalepnice za krastavce josh vrte.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!