Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Između Vuka Jeremića i svoje budućnosti - biram...

Između EU i Kosova - biram EU
9
24%
Između EU i Kosova - biram Kosovo
3
8%
Između EU i Kosova - biram Ljilju Smajlović
2
5%
Između EU i Kosova - biram Sonju Liht
Nema glasova
0%
Između EU i Kosova - biram Borisa Tadića
Nema glasova
0%
Između EU i Kosova - biram Borisa Tadića
Nema glasova
0%
Između EU i Kosova - biram Džordža Klunija
1
3%
Između EU i Kosova - biram odlazak u inostranstvo jer Srbija nikada neće postati normalna država
23
61%
Korisnikov avatar
By gorilica
Ja vec imam gde i kod koga da odem.
Samo josh da se snadjem za kintu, kako me ne bi vratili sa granice i onda me samo prisilom mogu vratiti u ovu rupchagu od zemlje.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Jeremić ne da Kosovo, Jovanović izbegao odgovor

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić i lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ukrstili su sinoć mišljenja o pitanju povezanosti evropskih integracija Srbije i jednostrane nezavisnosti Kosova, kao i o politici koju bi Srbija u tom smislu trebalo da vodi.

Dok je ministar Jeremić tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije decidno izjavio da bi, kada bi bio doveden pred izbor: članstvo Srbije u Evropskoj uniji ili nastavak borbe za očuvanje Kosova, izabrao Kosovo, Jovanović je izbegao da da odgovor na to pitanje, iako je Jeremića ranije oštro kritikovao zbog toga.

- Ja nikada ne bih potpisao otuđenje dela naše teritorije. Mi se zalažemo za to da nam se nikada i ne postavi takav uslov, jer se mi zaista zalažemo za Evropu i mi smo to pokazali delima. Nije netačno da postoje moćni ljudi koji misle da na kraju krajeva to mora biti Srbiji postavljeno kao uslov zato što je Srbija u poslednjih godinu dana postigla veći uspeh u sprečavanju kosovske nezavisnosti nego što je bilo ko očekivao i jer misle da je to jedini način da nas zaustave - dodao je on.

Jovanović je, s druge strane, izbegao odgovor na to pitanje, rekavši da takav uslov "niko nikada nije postavio" i dodao da se "Srbija mora menjati i kroz te promene biće nemoguće nekoga postaviti pred takvu dilemu" - Kosovo ili EU.
Na Jovanovićevu ocenu da je "Srbija izgubila Kosovo", Jeremić je odgovorio da Srbija "neće izgubiti Kosovo sve dok se za njega bude borila", a da će ga izgubiti tek onda "kada bude prihvatila takvu konstataciju kakvu ste vi sad izrekli".

Jovanović je optužio vlasti u Beogradu da insistiranjem "da ceo region mora da prihvati ono što je prihvatljivo Srbiji i nikome više", odnosno da Kosovo nije nezavisno, "maltretiraju ceo region", na šta je Jeremić odvratio da to nikako nije slučaj i da Srbija nikoga ne maltretira, jer nije ona ta koja je prihvatila da bilo kojoj regionalnoj državi nasilno bude oduzet deo teritorije.

Navodeći da je moguće postati članica EU i ako postoji nerešen teritorijalni problem, Jeremić se poslužio primerom Kipra, koji je postao deo Unije "iako su im 30 godina govorili da se odreknu dela svoje teritorije i iako oni na to nisu pristali".

"Od Kipra smo mi naučili kako da se borimo za Kosovo. Kipar je živi primer", rekao je Jeremić, dodavši ipak da je zadatak koji se nalazi pred Srbijom "teži nego što je kiparski, ali to ne znači da treba da odustanemo".

Odgovarajući na pitanje da li su "dobrosusedski odnosi između Srbije i Kosova uslov za članstvo u EU", kao što to tvrde neki ambasadori evropskih zemalja, Jovanović je rekao da se "ne može stavljati znak jednakosti između političkih odnosa između Srbije i Hrvatske ili Srbije i BiH i Srbije i prištinskih vlasti", što je Jeremić ocenio kao "zdravo razmišljanje".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!