Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Slika

Gej strejt alijansa (GSA) je danas uputila pisma svim predsednicima parlamentarnih političkih partija u Srbiji u kojima ih poziva na razgovor o temama važnim za GLBT zajednicu u Srbiji.

U pismu se navodi da je za GSA, a i za GLBT pokret u Srbiji u celosti, veoma važno da uspostavi dijalog i saradnju sa državnim institucijama i parlamentarnim političkim strankama, bez obzira na njihove sadašnje političke ideologije i programe. GSA smatra da jedino otvaranje ovakvog šireg dijaloga može dovesti do poboljšanja statusa GLBT osoba u Srbiji koje su danas jedna od najugroženijih manjinskih grupa svakodnevno izložena viskokom nivou homofobije, nasilja i diskriminacije, kao i do dostizanja evropskih standarda u poštovanju ljudskih i manjinskih prava.

GSA je predložila da teme za razgovor budu:

* strategija smanjenja nasilja i diskriminacije nad GLBT osobama u Srbiji

* unapređivanje prava na slobodu okupljanja GLBT osoba u Srbiji i mogućnost održavanja prve uspešne Parade ponosa.

GSA se nada da će u što skorije vreme razgovarati sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka. O ishodu ovih sastanaka GSA će obavestiti javnost, a pre svega GLBT zajednicu i GLBT organizacije u Srbiji.

Info centar GSA
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ako do razgovora uopšte dođe... ja sam pesimista.. al' ajd' neka me iznenade ;)
By Bombina
ne verujem jer je Ds pokusavaju pa posle ignorise,ma drugi stranke nece valjda poksuavaju da razgovaraju pa posle nema obecanja
Korisnikov avatar
By Mariška
Daj Bože da od toga nešto bude...

Ali ja mislim da je jedini način lobirati kod evropskih političara protivnika širenja EU, da nateraju političare iz naših stranaka da poštuju LGBT prava, inače nema ništa od pristupanja Srbije EU...
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

Daj Bože da od toga nešto bude...

Ali ja mislim da je jedini način lobirati kod evropskih političara protivnika širenja EU, da nateraju političare iz naših stranaka da poštuju LGBT prava, inače nema ništa od pristupanja Srbije EU...
Ne ide to tako, nego zovi svog poslanika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!