Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Sprinter
dosta stvari sto si naveo podrzava svaki normalan covek, dakle ne podrzava tebe nego nesto se podrazumeva da misli svaki normalan covek. medjutim te stvari sto si naveo su potpuno nebitne ya temu i svima dobropoznate stvari. koma nastaje u mesanju baba i zaba, u izvodjenju nekih zakljucaka koji su ravni vicu:
-mama jel ono krava
-jeste
-a gde?

zasto mislis da od ljudi obavezno i zasluzujes argumente? sto kazu, misljenje je kao dupe svako ga ima, ne mozes covek sa svakim na isti nacin da raspravlja. meni je bilo fantasticno smesno sto si pomenuo da si zavrsio nekakve politicke kurseve, a uz prethodnu napomenu da si profesionalni retoricar :smeh: koliko god da si obrazovan, ja u to necu da ulazim niti da komentarisem. svacije znanje se pokazuje na delu. pa i aleksandra jankovic je diplomirani psiholog. a ti sto si razradio na osvnovu one moje recenice teoriju da sam varvarin, diskriminator i slicni epiteti, to je ipak tvoj neki unutrasnji zivot.
Hm...
Čim se ti meni pravdaš, govori da polako okrećeš ćurak ka dijalogu i poštovanju.
To dosad nisi radio.
Bilo je dovoljno samo - ha ha ha ha ha uz neki citat.

Ja i jesam profesionalnhi retoričar.
I po tadašnjem zanimanju (novinar na radiju) i po zanimanju, koje sam sad dobio (prevadač dečje dramaturgije na višoj vaspitačkoj školi)
Dakle budućim vaspitačicama držaću predavanja kako se prave predstave za decu, kako se režiraju, snimaju itd.
Iza sebe imam i objavljeno delo namenjeno tinejdžerima.
Dakle jesam profesionalni retoričar.
I reči jesu nešto s čim baratam.
Ne baratam zvukom, slikom ili hemikalijama.

Ti dakle sad kažeš da nećeš da ulaziš u to ko je kakav u svom poslu, a upravo to si meni uradio nekoliko puta.

Dakle relativizovao si moje retoričke sposobnosti podsmehom.
Relativizovao moje obrazovanje isticavši u prvi plan moje političke kurseve, koji su by the way, sporedni u mom životu.

Tome svemu na jednom normalnom, politički korektnom forumu nije mesto.

Šta bi sad trebalo?

Da svako ovde uzme svačiju profesiju, svačije obrazovanje i da trošimo vreme na preispitivanje uspešnosti karijera?

I jao taj i taj je dakle geograf a ja bolje poznajem klimu Francuske od njega... bla bla bla...

To je daleko ispod nivoa ovog sajta.

To šta ko radi i koliko je uspešan u poslu je njegova privatna stvar, osim ako sam ne poželi da priča o tome.
Kako bi se ti osećao da ja uzmem tvoje zanimanje i da procenjujem koliko si kompetentan za ono, šta radiš na jednom javnom forumu?

Čak i da sam ti dosadan to nije razlog za potcenjivanje, preskači dosadne postove i idi dalje.

Treba još mnogo toga da naučiš, al' hajd da te malo i pohvalim.
Pohvalno je što si uopšte i izrazio želju da polemišeš na temu kulture komunikacije.

Mars očigledno ni na taj korak nije spreman.
Korisnikov avatar
By IriS
iju :qqlele: na šta ova tema liči.

potroših pola sata na čitanje, a šta sam sve pročitala. :qqlele:
hoću mojih pola sata natrag!!! :nunchake:
By Simor
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ne znam da li sam ovo dobro razumela.

Hoćeš da kažeš da nema relevantne kritike sa strane bez prethodnog odobrenja ili (nek' bude eufemizam... uklapa se) podstreka u vidu samokritičnosti američkog društva?

Ili naprosto nalaziš da nije svrsishodno u Srbiji raspravljati o američkim diplomatskim nedostacima i greškama? Dočim je vrlo svrsishodno u SAD raspravljati o nedostacima drugih belosvetskih režima (uvek totalitarnih, naravno) i korigovati ih.

Sa druge strane, mene ne zanimaju "debatni klubovi", ma kako te rasprave bile dostupne široj javnosti, već spoljna politika Amerike, koju ta poslovična demokratičnost nit' usmerava, niti nešto vidljivo tangira.
Nisi dobro razumela. Niti kritici nekog društva mora da prethodi njegova samokritika (u tom smislu srpsko društvo nikada ne bi moglo da se kritikuje, pošto je nivo beslovesnosti ovoga društva takav da će se ozbiljna samokritika desiti tek za koju deceniju), niti mislim da nekome van Amerike treba zabraniti da kritikuje Ameriku. Mislio sam upravo ono što sam napisao – američko društvo ima unutrašnji potencijal da uviđa svoje greške i nedostatke, i zahvaljujući tom potencijalu mi smo u prilici da, kao na dlanu, uvidimo te greške i nedostatke (ili bar većinu njih) i zauzmemo kritički odnos. Kao što, primera radi, zahvaljujući nedostatku demokratske dinamike u savremenoj Kini mi samo od povremenih insajdera dobijamo informacije koje nam daju priliku da uočimo dimenzije tog političkog zla.

Kritika je ok, ali to ne znači da i kritiku ne treba posmatrati kontekstualno. Ja i dalje stojim iza toga da je antiamerikanizam u Srbiji, u većini slučajeva, izraz srpskog palanačkog duha i ideološkog lutanja Srbije u poslednja dva veka moderne istorije, kada ovde nisu mogle da se zapate ni liberalne ni socijaldemokratske ideje nego samo desni i levi populizmi (ili neki amalgam njih – recimo i teritorijalni ekspanzionizam i jednakost u siromaštvu).

Inače, kao i tebe i mene zanima spoljna politika Amerike, ali ne samo vojne intervencije koje Sjedinjene Države i njihovi partneri preduzimaju (i prema kojima ja nemam jednoznačan odnos; primera radi, NATO intervencija u Srbiji je meni upitna samo do određene mere) nego i uticaji i refleksije njihovih ostalih akcija, u oblasti zaštite životne sredine, ekonomske politike (meni je neoliberalizam neprihvatljiv, ali ne i liberalna teorija, od koje je neoliberalizam u velikoj meri odstupio; u Obaminoj unutrašnjoj politici vidim nagrizanje neoliberalnog funkcionisanja, koji je krenuo da se urušava državnim intervencionizmom još za vreme Buša), itd.
Korisnikov avatar
By Mage
O bože... u šta se ova tema pretvorila! Od Obame i novelove nagrade do indijanaca, Maja, Inka, Asteka, Talibana, Kineza, Saudijske Arabije, nafte...

Mislim sve je to povezano ali dajte ljudi... :wtf:

Šta ja mislim o svemu tome: Slažem se sa Lonijem iako se nije najbolje izrazio (sve što dečko kaže je u suštini istina). Mars i Sprinter puno (da oprostite) "serendaju" na ovu temu i čini mi se da uživaju u svađanju (tipični kontraši).

Korumpirani zapad je opet bolji od Islama i komunizma! Srbija nema pravo da kritikuje ameriku jer joj nije ni prineti... kao što Loni kaže to mogu Švedska, Norveška itd.

Ovo je svet interesa, a ne borbe za ljudska prava, u kome retki ljudi imaju dušu.

Obama nije zaslužio Nobelovu nagradu jer se ta nagrada ne bi trebalo davati na "lepe želje". Stvarni razlog iza svega toga je politički i ko zna koliko duboku to sve ide...
Korisnikov avatar
By Loni
Hvala Mage...

Samo bih dok Simor i ja čekamo odgovor Dželajze, ja bih da istaknem da je ipak, u slučaju kad se raspravljamo s osobom s kojom se uživo dobro slažemo i koju poštujemo, što mislim da je slučaj sa mnom i s njom, ipak bolje dati neki argument.

Ne napisati: - Ne mogu više. Bežim.

Ja kapiram da ju je moja izjava o apačima podsetila na kaubojske filmove, pune generalizacija i da je to bila reakcija na to, ali to treba reći. U suprotnom može biti uvredljivo. Bio bi izrečen neki otpor stavu, ali ne i razlog.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Loni
Ne napisati: - Ne mogu više. Bežim.
Moj odgovor bi bio - Mrzi me. :)

Meni se samo čini da je ovde reč o proizvoljnom pripisivanju "demokratskog potencijala" jednom društvu i neosnovanom osporavanju istog drugom. Jedno je potencijal, a drugo ono što je u nekom društvu već uspostavljeno kao određeni sistem vrednosti, pa se stoga ne slažem sa Simorovim antiutopijskim i apokaliptičnim čitanjem sitacije u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Naime kritika Amerike u Srbiji i kritika zapada u Srbiji daje dobar argument svim onima, koji su protiv integracije Srbije u EU i protiv toga da Srbija usvoji neke građanske vrednosti.

Kad ti kažeš - SAD ne valja,
ja recimo znam da ti misliš da oni ne valjaju jer nisu dovoljno liberalni po pitanju ljudskih prava, jer većina stejtova nema dobro školstvo ili pristupačno zdravstvo.

ja, recimo, ne govorim "SAD ne valja", nego govorim o konkretnim stvarima koje smatram lošim. izjava "amerika ne valja" je besmislena kao takva.

Na žalost prosečan građanin Srbije je u mnogo gorem sistemu i od tog lošeg američkog mejnstrima.

Ako te čuje da kažeš da Amerika ne valja (i samo to), on će logički zaključiti da valjaju radikali i DSS.

Logički će da zaključi da ne valjaju ni zemlje EU, Kanada i Australija jer ipak svima im je na neki način čuvar Amerika.
(Nijedna druga zemlja zapada ne bi mogla sama da se brani od napada fundamenstalista).

Nije prosečan Srbin još savladao značaj ljudskih prava ni sekularne države, pa ni u onom vidu kakav imaju periferni i ruralni delovi SAD.

Nije prosečan Srbin naučio zašto nisu valjali bombardovanje Vukovara, Dubornika, Srebrenica ili etničko proterivanje milion Albanaca 1999. zbog čega smo i dobili bombe.

Kad to nauči onda će moći da polemiše o napadu na Avganistan.

ja stvarno ne razumem kako neko može da zagovara "značaj ljudskih prava", a da istovremeno ovako snishodljivo opisuje nekakvog "prosečnog srbina" (btw, šta je sa srpkinjama, jesu li bar one "naprednije"?). jel' to manje rasistička kategorija od, recimo, "glupog amerikanca"?

Mi samo mislimo da u ovoj situaciji kad je jedina garancija modernosti Srbije njena integracija na zapad, nije naročito mudro slati iste poruke kao i Koštunica i Šešelj da zapad ne valja.

Legitimno jeste, ali šta dobijamo time u ovoj situaciji sem izolacije?

Ja sam na internetu video sto poruka u kojima se hvali Severna Koreja zbog jačanja naoružanja.
Naši se ljudi nadaju da će ona doakati Americi i hvale zemlji, u kojoj ljudi nemaju za hleb upravo zato što vlada sve pare daje na naoružanje.

Pa ako je već takva atmosfera kod većina Srba, ja se zaista malo nerviram kad i kod intelektualaca pa još i gejeva čitam istu težnju i iste stavove.

kao prvo, smatram da bi srbija, kao i ostatak "zapadnog balkana" (ko razume navodnike, shvatiće još štošta), bolje prošla da svoju politiku usmeri na regionalni nivo i artikulisanje zajedničkih interesa, ciljeva i vrednosti sa ostalim državama u regionu. potpuno mi je jasno da se sa ovakvim političkim elitama to neće desiti, ali ako govorimo o perspektivama za ekonomski razvoj i izgradnju mirnog i stabilnog društva, tu na duže staze nema selameta ni od kakvih velikih sila, čiji će interesi uvek imati primat nad interesima poluperifernih balkanskih državica.

i kao drugo, ne bi škodilo da se malo kritičnije pristupa Svetoj Modernosti u kontekstu ovog dela sveta. dok je isti bio "predmoderan", nije mu trebao niko da ga "uči multikulturalnosti i suživotu" - mind you, čak su i u otomanskom carstvu manjine bolje suživotarile nego u ovim današnjim kandidatkinjama za pristupanje evropskoj uniji. štaviše, kad je naš lipi region krenuo da se "modernizuje", počeo je da radi isto ono što je demokratski zapad uradio pre koju stotinu godina sa svojim manjinama, pluralnim identitetima i različitostima - da ih istrebljuje, proteruje i asimiluje u skladu sa projektom stvaranja (jedno)nacionalnih država kapitalističke provenijencije. a vrli zapad se baš nije pretrgao da to spreči, štaviše, legalizovao je svaki, ali baš svaki nacionalni projekat koji je za sobom ostavio "etnički čistu" teritoriju. i naravno, za to vreme se i nekadašnja društvena svojina "modernizovala" pljačkanjem, kriminalnim privatizacijama i inim procesima koji su odigrali (as in replay) proces prvobitne akumulacije kapitala po uzoru na rani zapadni kapitalizam.

da te parafraziram - kad je već takva realnost "kod većine srba (hrvata, bošnjaka, albanaca, crnogoraca, makedonaca, slovenaca...)", ja se zaista malo više iznerviram kad iste stavove pročitam kod onih koji ističu da im je poštovanje ljudskih prava vrhunska vrednost. prosto je neverovatno do koje mere ovdašnji liberali, koji tako religiozno obožavaju zapad, odbijaju da uvide činjenicu da su lokalni nacionalizmi i njihovi odvratni ratovi (kakva god da im je bila geopolitička retorika glede ose istok/zapad) zajedno sa kojom stotinom hiljada "nepodobnih" ljudi, očistili i društveno-politički sistem od svakog traga socijalne države kako bi ga spremili za par excellence zapadni proizvod - kapitalističku nacionalnu državu sa nehumanom neoliberalnom ekonomijom.

i evo sad ja tebe da upitam - zašto i kako je moguće da su sve te svetle uzdanice demokratije i ljudskih prava sačekale da se ovde međusobno poubijamo, popljačkamo i "etnički pročistimo"; ozvaničile sve, ali doslovno sve projekte koji su doveli do stvaranja "etnički čistih" teritorija; pa tek onda rekle - e lepo, sad ste udarili temelje za modernizaciju (bez ikakve ironije), sad možemo da razgovaramo o vašem uključivanju u sretnu i berićetnu evropsku zajednicu? kako je moguće da isti taj zapad nema nikakav problem sa gaženjem svih ekonomskih i socijalnih prava u "državama kandidatkinjama"? kako je moguće da im u proceni "stabilnosti" potencijalnih ekonomskih partnera i "atraktivnih lokacija za investiranje" nikakvu ulogu ne igra zaštita tih prava (to je, da se podsetimo, ona "druga generacija" ljudskih prava, koja je kod nas "anomalno" egzistirala u prokuženom komunizmu pre nego što su raznorazne evropske komisije odlučile da je vreme da je stave na svoju agendu)?
Korisnikov avatar
By Loni
Krepo, PROSEČAN SRBIN je vrlo legitimna kategorija.

Ona podrazumeva skup najčešćih odgovora u anketi.

Kad uradiš anketu koja je tv najgledanija? Dobiješ da je to PINK.
Dakle imamo pravo da kažemo Prosečan Srbin gleda PINK.

Kad prosečnog Srbina pitamo šta misli o SAD, uradimo valjanu anketu i za ono što dobijemo imamo pravo da kažemo PROSEČAN SRBIN misli to i to.

Ako ćeš sad i zbog toga da me nazoveš rasistom, pa onda hajde da se seciramo do sitnih rezanaca debelog creva recimo.

Mnogi non stop ističu da su protivnici generalizacija, zaboravljaju da generalizacije nisu ništa drugo do prosto zaokruživanje decimala.

Neću reći da sam težak recimo 73,8 kilograma već 74 kg.

Dakle na neka zaokruživanja čovek ima pravo.
Daleko je to od rasizma svetlposnim miljama.
A upravo bez tih zaokruživanja čovek ništa nikad ne bi smeo ni da saopšti ni da zaključi jer nijedna cifra nije bez decimale iza.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Lepa Krepa

ja stvarno ne razumem kako neko može da zagovara "značaj ljudskih prava", a da istovremeno ovako snishodljivo opisuje nekakvog "prosečnog srbina" (btw, šta je sa srpkinjama, jesu li bar one "naprednije"?). jel' to manje rasistička kategorija od, recimo, "glupog amerikanca"?

Originally posted by Simor

Jok. Ja se igram samo na poligonima za antisrpska iživljavanja.

:hyper:

No, iskljucivo 'antiamerikanci' su provincijalci.

..

'Antisrpska izivljavanja' vajda sluze da se pokaze kako nemamo predrasude. Uopste.

...

A i crnci dobro trce.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Ako ćeš sad i zbog toga da me nazoveš rasistom, pa onda hajde da se seciramo do sitnih rezanaca debelog creva recimo.

Mnogi non stop ističu da su protivnici generalizacija, zaboravljaju da generalizacije nisu ništa drugo do prosto zaokruživanje decimala.

ne, nisu. neko prvo mora da postavi pitanja, da bi se njihovi odgovori pretvorili u decimale.
i naravno da treba da se seciramo - to se malo lepše zove "kritičko promišljanje".

nego, ne odgovori ti meni na ona pitanja...
Korisnikov avatar
By Loni

i evo sad ja tebe da upitam - zašto i kako je moguće da su sve te svetle uzdanice demokratije i ljudskih prava sačekale da se ovde međusobno poubijamo, popljačkamo i "etnički pročistimo"; ozvaničile sve, ali doslovno sve projekte koji su doveli do stvaranja "etnički čistih" teritorija; pa tek onda rekle - e lepo, sad ste udarili temelje za modernizaciju (bez ikakve ironije), sad možemo da razgovaramo o vašem uključivanju u sretnu i berićetnu evropsku zajednicu?
Kao prvo nije istina da su neke sile SAČEKALE.

Imala si intervenciju u Bosni nakon opsade grada u kom sada živiš. Imala si intervenciju NATO pakta 1999.
Dakle zapadne sile su se mešale.

Hrvatska je zbog etničkog čišćenja stradala manje, nego mi i to je ste nepravda, ali i oni su morali da isporučuju ratne zločince Hagu upravo zbog Oluje.

Stradala bi i više, ali eto Sloba Milošević se otvoren ostao na antizapadnjačku stranu, što je Hrvatska iskoristila da se predstavi Evropi kao branitelj ,,principa'' i borac protiv antiEU nastrojene velike Srbije.

Tad im je to prošlo, ali sad već više ne bi jer s ove strane nemaju Šešelja, Slobu, Arkana, Mladića i Karadžića kao kontraargumente.

Kasnije su priznali sve države. Evo i HR i SRB će u EU, ali imaju li izbora?

Zamisli da evropska komisija sad uzme i preispituje granice po Avnoju, ili da podigne još 200 optužnica za Hag Srbima i Hrvatima?

Pa šta bi se time dobilo? Još 20 godina maltretiranja.

S jedna strane ispada da nije dobro kad se neko sa strane meša, a s druge strane eto tebi je sad zasmetalo kad se neko sa strane ne meša...

Ono, gde se slažemo je to da zapad takođe nije savršen.
(To je kao kad dete shvati da mu roditelji ne znaju baš sve) i da sam nema rešenje za mnoge stvari, ali opet ne vidim nijednu drugu civilizaciju trenutno kao alternativu tom zapadu.

Ta EU ima problema ali fura. Evo sad će i Slovenija imati gej brakove kao 6. evrpska zemlja.
Tako furaju i severni stejtovi u SAD. Prvo je gej brakove prizivao Masačusets, pa onda Konektikat, a evo dobismo tokom 2009. još 4 nova stejta (Svugde je brakove izglasala baš Obamina partija).
Dakle to je jedan sistem koji posrne, pa se se uspravi, ali funkcioniše.
Daleko od toga da je savršen.

Ali kad vidim ko su antizapadnjaci - Čavez, Morales, Sung u S.Koreji i Ahmadinedžad sa Osamom Bin Ladenom, tek onda mi se utvrdi mišljenje da zapad i nema neku alternativu.
Korisnikov avatar
By Loni

ne, nisu. neko prvo mora da postavi pitanja, da bi se njihovi odgovori pretvorili u decimale.
i naravno da treba da se seciramo - to se malo lepše zove "kritičko promišljanje".
Slažem se.

Najpre problemima treba pristupiti ozbiljno, pa tek onda dobiti valjan rezultat, pa tek onda dati sebi privilegiju da se zaokruže decimale.

Zato i jesam naglasio ANKETE.
One određuju šta misli prosečan Srbin u 2000. a šta u 2009. godini.

U svakom slučaju ,,prosečan srbin'' jeste legitimna kategorija.
Prosečan Englez, prosečan Brazilac - sve ćeš to naći u našoj štampi.
Problem je samo ako se bez istraživanja, neko pozove na te termine proizvoljno.
Korisnikov avatar
By Galadriel
mrzi me da ishchitavam celu temu, verovatno je vec neko i spomenuo.. ne znam cemu rasprava kad je nominovan 12 dana nakon ulaska u belu kucu.
By Simor
i kao drugo...
U našem delu sveta, odnosno u bivšoj Jugoslaviji, učenje multikulturalnosti i suživotu je upravo krenulo sa modernošću. Posle Drugog svetskog rata, sa industrijalizacijom zemlje, opismenjavanjem građana i građanki, dakle sa elementima modernizacije, počelo je da se živi "bratstvo i jedinstvo", za koje ja duboko verujem da je bilo realnost a ne floskula. Naravno, zbog svojih političkih i ekonomskih postavki, komunizam je bio neodrživ projekat, i nakon njegovog raspada mi regrediramo, vraćamo se u predmoderno poimanje nacije i države i onda doživljavamo kuršlus koji i danas živimo.

Inače, ako pogledamo ratove 90-ih, slažem se da je Zapad blagonaklono gledao na uspostavljanje mira koje je ujedno i značilo uspostavljanje etnički čistih teritorija. Da je bilo drugačije niti bi se tolerisali etnički čisti zapadni krajevi Hrvatske, niti bi se tolerisalo stvaranje nečega što se zove Republika Srpska.

Mi ne živimo prvobitnu akumulaciju kapitala, mi živimo slabu regulatornu ulogu države, dominaciju tajkuna i partokratiju.
da te parafraziram...
Ne, ovde nema reči čak ni o neoliberalizmu. Ne postoje osnovne pretpostavke za tako nešto. A kapitalizam u nacionalnom ključu je projekat italijanskih fašista i tako se ne čita ekonomija u savremenom svetu (sem ako nešto nije poremetila ova svetska ekonomska kriza, pa nisam updateovan).

Finansijski kapitalizam je doživeo krizu. I dobro je što ju je doživeo. Da li će biti boljih ekonomskih regulativa, da li će biti finansijskog nadzora na globalnom nivou, da li će biti međusobne saradnje ostaje nam da vidimo. Ali nade (ne tvoje, nego mnogih kritičara kapitalizma) da će doći do nekog protekcionizma kompletne ekonomije, da će se ugušiti koncepcija otvorenog društva i slobodne trgovine su takođe doživele kolaps. Meni je drago što je svetska ekonomska kriza pokazala koliko su koncepcije egocentričnog individualizma i koncepcije kolektivizma pogrešne i neodržive.
i evo sad ja tebe da upitam...
Ovo je prebacivanje odgovornosti sa ex-yu društava na druge. Zapad je kriv za etnička čišćenja, zapad je kriv za urušavanje socijalnih vrednosti, zapad je kriv što smo se umesto demokratije odlučili na nacionalizam i potom na ratove. A gde je tu odgovornost društava koja su bila svega toga deo?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
oglasio se i Nobelov komitet koji brani svoju odluku. koga interesuje nek prelista skorašnju štampu.

link
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by arwen_evenstar
mrzi me da ishchitavam celu temu, verovatno je vec neko i spomenuo.. ne znam cemu rasprava kad je nominovan 12 dana nakon ulaska u belu kucu.
Pa da, ali čemu insistiranje na samoj nominaciji?
I za Oskar se nominuje nekoliko stotina filsmkih ostvarnje pa...?
Bitno je šta je ko uradio u daljem periodu.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by arwen_evenstar
Pa da, ali čemu insistiranje na samoj nominaciji?
I za Oskar se nominuje nekoliko stotina filsmkih ostvarnje pa...?
Bitno je šta je ko uradio u daljem periodu.

Zato sto je nije zasluzio. Pobogu.

Nominaciju, jel.

Nicim.

..

Ko kada bi neko nominovao za tog Oskara film koji se jos montira, al svi pricaju da ce biti bas dobar.

..

To, ponavljam, govori o komitetu Nobelove nagrade, odnosu tog komiteta sa Amerikom - i o samoj Americi, odn. politickom vrhu te zemlje (koji je, btw, tih dana jos bio u 'prelaznom periodu' izmedju Bush & Obama administracije)
Korisnikov avatar
By Loni
Nije to baš isto.

On je predsednik najmoćnije države sveta, koji je još u predizbornoj kampanji mnogo toga obećavao za razliku od Hilari i Mekkejna.
Šta je falilo nominovati ga, pa za nekoliko meseci videti kako to sve izgleda u praksi.

Ako je svet, baš toliko šlihtarki prema Obami, zašto nije njegovom Čikagu dao Olimpijadu?
Čovek došao da lobira iz Amerike, nabrajao kakve sve kapacitete Čikago ima, a eto. Pobedi Rio de Ženeiro, drugo mesto osvoji Madrid...
Korisnikov avatar
By svejedno
Nije to baš isto.

On je predsednik najmoćnije države sveta, koji je još u predizbornoj kampanji mnogo toga obećavao za razliku od Hilari i Mekkejna.
Šta je falilo nominovati ga, pa za nekoliko meseci videti kako to sve izgleda u praksi.
Joj. Sta fali onda nominovati svakoga ko u javnosti prica lepe stvari, pa sacekati da se vidi oce li se nesto ostvariti.

..

A on NIJE ostvario nista specijalno, al to je vec druga tema, nije ni bilo ko drugi, ali nisam ispratio ko je sve bio nominovam, pa ne mogu da tvrdim ni to.

Ako je svet, baš toliko šlihtarki prema Obami, zašto nije njegovom Čikagu dao Olimpijadu?
Čovek došao da lobira iz Amerike, nabrajao kakve sve kapacitete Čikago ima, a eto. Pobedi Rio de Ženeiro, drugo mesto osvoji Madrid...

Pa da, sto rece Marvin, sto mu nisu dali i da kresne kraljicu, kad su vec tolke slihtare.

..

Ali nominovanje coveka za Nobelovu nagradu (koja je ovim izgubila svaki kredibilitet) 10 dana nakom inauguracije, je ipak malo drugacija stvar.

"Nije to baš isto", jel.

Sada je americki predsednik nobelovac. Za mir, nista manje.

..

Ma, gotovo. Ne mogu sad pa ja vise.

..

OK, ne slazemo se. To mu dodje to. Ja izneo svoje argumente.
Korisnikov avatar
By legend
"ne znam cemu rasprava kad je nominovan 12 dana nakon ulaska u belu kucu"

+1
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by svejedno

Joj. Sta fali onda nominovati svakoga ko u javnosti prica lepe stvari, pa sacekati da se vidi oce li se nesto ostvariti.
Uh, a svako je predsednik najmoćnije vojne sile sveta.

Pa ok.
Evo i da se složimo da nije mnogo uradio.

Nagrađivanje za mir može se shvatiti i kao jedna obaveza.

Posle te nagrade, kako i da pomisliš da bi mogao da uradiš nešto u suprotnosti s tim.
A ako uradiš, pa to je tek kompromitacija za tebe.
Dakle nagrada mu, ukoliko je recimo imao velikih vojnih ciljeva, može predstavljati i balast.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@svejedno: jesi pročitao bar nešto sa linka koji sam ostavio?
Korisnikov avatar
By svejedno
@2q2

Zapravo jesam. I jos stosta ja citao.

Sto?

..

Si ti pronasao nesto sem "rewarding HOPE" i sl?

..

Ono za Tursku i Jermeniju je priceless, doduse. Ljudi potpisali sporazum normalizacije odnosa, dan NAKON sto je on nagradjen, i to je ipak, njegova zasluga, svakako.

Nema veze sa tim sto je EU obecala poboljsanje odnosa sa njima AKO potpisu taj sporazum.

Sto nekako, turskoj dodje mnogo bitno.

Samo Obamin govor je tu bitan, jel. 'Words matter' i to.
(na stranu sad koliko ce to trajati, licno se nadam da ce potrajati)

..

@ Loni

Iskreno se nadam da ce biti tako.

..

pS. Nego, za kraj: nemam ja nista protiv njega. Stvarno nemam.

Al da nije zasluzio ovo, nije. A da Amerika (trenutno) nije zasluzila da joj predsednik bude nobelovac za MIR, to tek nije.
A ponovo - nominovan prakticno istog dana kad mu poceo mandat. High hopes nekako definisu sve ovo.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by djemba djemba
kako smarateeeeeeeeeee
Mojne citas.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@svejedno, dakle, tako jednostavna magichna rech PODSTICAJ je kljuchno objashnjenje zashto mu je data ova nagrada. da ne posustane u progresivnoj agendi.
ne vidim shta je u tom loshe.
Korisnikov avatar
By Stripi
Baš zato je i odlučio poslat nove vojnike u Irak. Radi mira. Wow, ratom za mir, baš kao što se Svetozar Marović borio za Dubrovnik. Eto ti ga na, možda bi trebalo i Maroviću dat Nobelovu nagradu?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Obama je pod uzasavajucim pritiscima od strane americhkih desnichara tj. republikanaca i njihvog tzv. christian right-a koji su rak rana problem Amerike i americhkog drushtva. To sam ja vec puno puta objashnjavao da je dvopartijski americhki sistem vrzino kolo u kom progresivne Demokrate nazalost teshko mogu da puninom vladaju situacijom chak i kada je predsednik Demokrata.
No, to ne znachi da ne treba uvek upirati prstom u prave krivce svega losheg u i iz Amerike, a to su- desnicharski republikanci, a NE progresivne Demokrate.
Korisnikov avatar
By Stripi
Jel? Pa tako možemo opravdat i ove naše munjare tokom devedesetih? Bili pod lošim utjecajem, skimsitakavsi, ne treba im zamjerit što je tu i tamo stradalo par tisuća ljudi? Nešto pobijeno, nešto rastjerano, nešto raseljeno i obogaljeno? Znači, ako nam je neko simpatičan onda trebamo nać opravdanje? I meni je bilo drago kad je Obama pobijedio, ali on je znao kakvo je stanje u političkom sustavu Amerike, te stoga nije trebao obećavati ono što, zbog tih prokletih desničara kukalaimmajka, neće moći ispuniti. Poput zatvaranja zatvora u Guantanamu primjerice. Ovako se samo stiče dojam da je on obećao sve do pobjede, kasnije je lakše.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!