By the way, ima u svemu ovome što pričamo sofisticiranih razlika.
Sasvim je drugo kad se kaže - Teofil Pančić je proliv i kad on kaže - Forumi su proliv.
Kao što je drugo kad neko kaže - Idi u PM. I kad kaže - Nek ide sve u PM.
U drugom slučaju, nije uvređena nijedna osoba konkretno.
Psovka je izrečena u vazduh.
Osim toga forumi i nisu neka demokratija već vladavina najčešće luzera.
Mnogi moji prijatelji za ovaj forum kažu: - To je za luzere. Pravi uspešni gejevi se druže uživo, izlaze, krešu se, a za prepucavanje satima nema mesta.
I ima istine u tome.
Evo ja sam luzer. Nemam para da često izlazim, živim daleko od centra, pa mi i ne preostaje mnogo toga sem interneta.
Da se skupimo nas 20 takvih i eto ti vladavine na forumu.
I neko može misliti da je naše mišljenje većinsko. Nije.
Naše mišljenje je većinsko u luzer kategoriji.
e da mi nisi objasnio ovu razliku umro bi u neznjanju

ali kao i obicno to nema veze sa poentom price, te ekipe eksplicitno medjusobno vredjale i pljuvale, pa i od strane tog istog teofila. poenta je dakle sto na forumu nemas 10 ljudi koji se javljaju u utisku nedelje i kazu svoje misljenje, nego imas 1000 ljudi koji iskazuju svoje misljenje. znaci povratna informacija na forumima je neuporedivo masovnija od televizije i stampe.
durgo niko nije ni rekao da forumi oslikavaju stanje vecine niti da su forumi kanali kvalitetne komunikacije niti oni imaju tu svrhu. internet i svi oblici javnog izrazavanja na njemu od foruma, blogova, postovanje komentara na sajtovima od licnih do e-novina, po prvi put pruzaju sansu javnom mnjenju (ma kakvo ono bilo) da plasira povratne informacije u javnost. i to je sustina, to je veoma znacajno u vremenu kad mas mediji imaju mogucnost za manipulaciju informacijama, a bez mogucnosti povratne informacije.
o tome na koju foru i cime su zasluzili pojedini ljudi da dobijaju mesto na papiru raznoraznih stampanih medija, kao i vreme u raznoraznim emisijama, sta su sve oni izgovorili i kako su se oni ponasali uopste necu da raspravljam.
stice se utisak da su teofil pancic, vesna pesic, vucic, jadranka jovanovic, natasa kandic, velja ilic, zorica brunclik ljudi sa nekakvim ekskulzivnim pravom na plasiranje informacija putem medija. a kako je nas narod (tuzno ali istinito) slep, te su svoja misljenja formirali prema njima forumi su odlicno sredstvo borbe protiv takvih sranja. nismo se mi podelili na dve ili tri srbije, nego su nas upravo oni podelili na dve ili tri srbije. upravo je zbog njihovog ponasanja danas medju obicnim ljudima sve zivo banalizovano. politicari koji zauzimaju 85% medijskog prostora banalizuju stvari sto je vise moguce, karikiraju ih, a sve to naravno u svrhu borbe za glasace. i to se prenosi na obicnog coveka i zato danas kad kazes da si patriota mora i obavezno da si radikal primera radi.
a to sto na forumima svako moze bas svasta da kaze, pa i teske gluposti, to je sastavni deo takve komunikacije i ti ljudi koji pricaju takve gluposti ne zive na marsu nego u tvojoj zemlji u tvom gradu u tvojoj zgradi.
i na kraju internet komunikacija (pa i forumi kao deo toga) mnogo je doprinela razvoju drustva u celini (na celoj planeti). nisu forumi samo mesta na kojima se iskazuje politicko misljenje i kritikuju politicari i knjizevnici.