Originally posted by antibiotic
Originally posted by Vel boy
a, kad i hrishcanistichke i islamistichke fundice strpash u jedno dvorishte- bash shta mislish shta se desi?- pa, oni se udruze protiv neistomishljenika i zajedno napadaju liberale i levichare.
Uh teska posla. Hriscanski fundamentalci nece ni da cuju za islamske, a kamo li da se udruze... oni su zvanicno No.1 neprijateljske baze u svetu - trenutno. ......
naivno greshish tu.
to je samo privid.
samo jedan primer- kadgod npr. hrishcanistichki antigeji napadaju gejeve, chik pogodi shta im je omiljena poshtapalica? - kako to muslimani hendlaju i kako bi to trebali tako i oni (hrishcanistichki fundici). kazu:" vi pederi, liberali, feministkinje, levichari- znacete vi vasheg boga kad se mi prestanemo svadjati i klati s muslimanima, kad se udruzimo s njima i vas ugushimo....". blefovi ili ne (a ja uopshte ne mislim da su blefovi, jer su te stvari vec radjene ponegde), tako ti je. uz to, shto hrishcanistichki fundici obozavaju da generalizuju sve muslimane s njima (hrishcanistima) blizanachnim islamistima.
bar ovako je u Americi shto se tiche hrishcanistichkih fundica, a i u zemljama ex-Yu nije da nije slichno.
...... ali ako Turska dobije pravo na kandidaturu onda su sanse sve manje da ce sve zemlje clanice i buduce ziveti u nekom priblizno idealnom drustvu gde nema siromasta, velikih razlika u standardu, fundamentalizna...ili ce se taj proces oduziti u nedogled, a za to vreme ce veliki deo siromasnog sveta preplaviti one zemlje gde vec postoji neki standard.
Nije tu samo Turska u pitanju, vec i Ukrajna np.
izvini, ne kontam racionalnim razmishljanjem, bez upadanja u predpostavke i predrasude.
Sve to lepo zvuci u teoriji, zeljama i nadama trenutne EU politike...
Da li ce tako biti i u praksi?
well, Evropljani bolje nek se potrude i rade na tom da tako stvarno bude i u praksi, umesto shto daju pochast Wilders-u i drugim wilders-ovcima i/ili i josh gorim i od njega.
Originally posted by antibioticZapadnoevropske zemlje tj. njihove institucije, kapaciteti i finansije jednostavno ne mogu da podnesu sve to, a vec postaje sve tesnije, jerbo ne mozes stranca samo primiti u zemlju, vec mu moras i obezbediti sve sto mu po EU pravu pripada da bi mu bilo lepo.
ali, ja opet kazem- najbitnije i jeste chlanstvom isforsirati pravila u toj zemlji npr. Turskoj da se odstrane razlozi (gushenja ljudsih prava, ekonomska besperspektivnost....) da ti ljudi iz te drzave i napushtaju tu drzavu, bar ne u ovolikom obliku.