Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Super, imamo Vikane...
E pa... ne znam.ne znam sta da kazem.
Sve pobrojane sabate znam...ali, postoji problem- pravoslavni hriscanin sam...
...takav koji je 1000 puta bio pozivan na satanisticke skupove, na pseudohriscanska predavanja, i sl...
WICCA?Ovde?
Nikada nisam mislila da cu biti zahvalna Biljani Djurdjevic-Stojkovic, ali... cudni su putevi Bozji.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by the1whowished
Super, imamo Vikane...
E pa... ne znam.ne znam sta da kazem.
Sve pobrojane sabate znam...ali, postoji problem- pravoslavni hriscanin sam...
...takav koji je 1000 puta bio pozivan na satanisticke skupove, na pseudohriscanska predavanja, i sl...
WICCA?Ovde?
Nikada nisam mislila da cu biti zahvalna Biljani Djurdjevic-Stojkovic, ali... cudni su putevi Bozji.
uh a shto ljudi stavljaju sataniste i veshtce u isti kosh...
pa Veshticharstvo ili ko zeli Vika je religija iz koje je poteklo i Satanizam i Hrishcanstvo...
Korisnikov avatar
By DIONIS
cu ovde da procitam,strasno....

i satanizam i hriscanstvo su nastali iz mnogobostva,tj paganstva koje ti mesas sa vesticarenjem
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by DIONIS
cu ovde da procitam,strasno....

i satanizam i hriscanstvo su nastali iz mnogobostva,tj paganstva koje ti mesas sa vesticarenjem
kad si tako pametan daj mi definiciju Veshticharstva i Paganizma:oklagija:
Korisnikov avatar
By DIONIS
paganizam je bila neka vrsta oficijelne religije(mnogobostvo) kod ljudi pre pojave verovanja u jednog Boga.To je bila neka vrsta tadasnje zvanicne religije u kojoj je svakoj prirodnoj pojavi pripisivan po jedan Bog.Onaj ko ga uvredi bio je osudjen na smrt i nikako drugacije,svi su morali da veruju u iste Bogove bez obzira sto ih je bilo puno
Vesticarenje je novijeg datuma i uglavnom je manipulisanje entitetima u pozitivnom ili negativnom cilju,zavisi od toga sta zeli da se postigne...
Moze da se definise i prizivanjem odredjenih energija(entiteta) sa jednim ciljem a poznajem par pravih vestica koje se bave samo biljkama dok par njih znam iz vidjenja i one rade nesto drugo....

da ga ne tupim,kasno je a i ne verujem da ces da procitas
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by DIONIS
paganizam je bila neka vrsta oficijelne religije(mnogobostvo) kod ljudi pre pojave verovanja u jednog Boga.To je bila neka vrsta tadasnje zvanicne religije u kojoj je svakoj prirodnoj pojavi pripisivan po jedan Bog.Onaj ko ga uvredi bio je osudjen na smrt i nikako drugacije,svi su morali da veruju u iste Bogove bez obzira sto ih je bilo puno
Vesticarenje je novijeg datuma i uglavnom je manipulisanje entitetima u pozitivnom ili negativnom cilju,zavisi od toga sta zeli da se postigne...
Moze da se definise i prizivanjem odredjenih energija(entiteta) sa jednim ciljem a poznajem par pravih vestica koje se bave samo biljkama dok par njih znam iz vidjenja i one rade nesto drugo....

da ga ne tupim,kasno je a i ne verujem da ces da procitas
Pre Svega Paganizam nije bila vrsta religije
nikada pa ni u proshlosti
a da bih podrzao svoje rechi
eto definicije rechi Pagan
je u stvari rech koja potiche od latinske rechi PAGANUS u znachenju stanovnik sela, i kojima je crkva nazivala sledbenike stare religije i svaku osobu koja nije bila hrishcanin, jevrejin ili musliman, sledbenike Vike ili drugih mnogobozachkih religija

Veshticharenje je Stara Religija, narodno verovanje bilo gde u svetu koje spaja magiju, poshtovanje prirodnih sila,, proricanje i travarstvo s delovima raznih pre-hrishcanskih religijskih verovanja kao shto su verovanja Druida i Egipcana.
Malo istorije ...
U 16-om veku zvanichna religija smatrala je da obichaji Stare Religije ugrozavaju njen sistem verovanja i kao posledica toga 1541godine u Engleskoj veshticharenje je proglasheno zakonskim prekrshajem. Godine 1604godine usvojen je zakon po kojem su veshtice osudjivane na smrt, a propovedaonica je postala mesto za optuzivanje i unishtenje svakog za koga bi se posumnjalo da poshtuje stare bogove. Chetrdeset godina kasnije u trinaest kolonija u Americi Veshticharenje je proglasheno zlochinom koji se kaznjavao smrcu. Pred kraj 17-og veka veshtice su se skrivale i stara religija je postala tajna, skrivena religija , po jednoj proceni u ime hrishcanstva pogubljen je 1.000.000 Evropljana, a u Salemu u drzavi Masachusets osudjeno je vishe od 30 ljudi. U Engleskoj zakon protiv veshtica je ukinut tek 1951godine...
Ova istorija se naziva Goruca Vremena....
Ja ne znam ni jednog satanistu chak ni svi zajedno da su poubijali toliko ljudi...
e to je u stvari krvna zrtva ne znam zbog chije babe zdravlje...
TO shto si ti opisao ne znam shta je mozda volshebnik....
jer to je osoba koja ima neke magiojske moci ali ne veruje u bozanstva Stare Religije...
shto se tiche travarstva, tj. herbalizma i tu ima mnogo podgrupa nije svaki herbalista Veshtac, ali svaki Veshtac jeste herbalista, moja specijalizacija u toj grani su otrovi, dok se neko bavi iskljuchivo drvecem itd....
kapish... :vestica:
By Endymion
Originally posted by Morgan Le Faye
je u stvari rech koja potiche od latinske rechi PAGANUS u znachenju stanovnik sela, i kojima je crkva nazivala sledbenike stare religije i svaku osobu koja nije bila hrishcanin, jevrejin ili musliman, sledbenike Vike ili drugih mnogobozachkih religija

Veshticharenje je Stara Religija, narodno verovanje bilo gde u svetu koje spaja magiju, poshtovanje prirodnih sila,, proricanje i travarstvo s delovima raznih pre-hrishcanskih religijskih verovanja kao shto su verovanja Druida i Egipcana.
Malo istorije ...
U 16-om veku zvanichna religija smatrala je da obichaji Stare Religije ugrozavaju njen sistem verovanja i kao posledica toga 1541godine u Engleskoj veshticharenje je proglasheno zakonskim prekrshajem. Godine 1604godine usvojen je zakon po kojem su veshtice osudjivane na smrt, a propovedaonica je postala mesto za optuzivanje i unishtenje svakog za koga bi se posumnjalo da poshtuje stare bogove. Chetrdeset godina kasnije u trinaest kolonija u Americi Veshticharenje je proglasheno zlochinom koji se kaznjavao smrcu. Pred kraj 17-og veka veshtice su se skrivale i stara religija je postala tajna, skrivena religija , po jednoj proceni u ime hrishcanstva pogubljen je 1.000.000 Evropljana, a u Salemu u drzavi Masachusets osudjeno je vishe od 30 ljudi. U Engleskoj zakon protiv veshtica je ukinut tek 1951godine...
Ja ne znam ni jednog satanistu chak ni svi zajedno da su poubijali toliko ljudi...
jer to je osoba koja ima neke magiojske moci ali ne veruje u bozanstva Stare Religije...
shto se tiche travarstva, tj. herbalizma i tu ima mnogo podgrupa nije svaki herbalista Veshtac, ali svaki Veshtac jeste herbalista, moja specijalizacija u toj grani su otrovi, dok se neko bavi iskljuchivo drvecem itd....
Ouch, Vika nikada nije bila "Stara Religija" vec produkt Dzeralda Gardnera negde izmedju 1940-1950. Nikada nije bilo "Burning Time-a" u smislu aktivnog proganjanja sledbenika organizovane vikanske religije jer nikada nije bilo organizovane religije sem hriscanstva i Jevreja u Evropi u to vreme. A jos manje Vikana. Nije ni pobijeno milion ljudi vec mnogo manje. Predlazem ti da procitas Huttona i Owena a ne neke kvazi-romanticare koji su daleko odgurali u New Age.

Trance-and-dance,
e.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Endymion

Malo istorije ...
Ouch, Vika nikada nije bila "Stara Religija" vec produkt Dzeralda Gardnera negde izmedju 1940-1950. Nikada nije bilo "Burning Time-a" u smislu aktivnog proganjanja sledbenika organizovane vikanske religije jer nikada nije bilo organizovane religije sem hriscanstva i Jevreja u Evropi u to vreme. A jos manje Vikana. Nije ni pobijeno milion ljudi vec mnogo manje. Predlazem ti da procitas Huttona i Owena a ne neke kvazi-romanticare koji su daleko odgurali u New Age.

Trance-and-dance,
e.
Endy ja nisam lupio te podatke
organizovanog proganjanja je bilo a to se zvalo Inkivizija....
a ona kao institucija, kao organ je imala organizovano delovanje.....
Drugo Dzerina Denvich mi je sasvim dovoljn jak izvor da bih mogao da se pouzdam u njen sud i praksu koja nije zanemarljiva...
Vika-veshticharstvo-Stara Religija,
Vika je samo pojam koji jeste kreiran od Gardnera, ali on je nije izmislio to morash imati na umu, Veshticharstvo jeste stara religija, dokaz za to se nalaze u istorijama svih carstava uzimo za oprimer rimsko....za vreme Roma Quadrata to jeste za vreme rodovsko-plemenske organizacije rima kult i to zvanichni kult je bio ne samo paganski i animistichki, nego i veshtichiji samo shto se to tada nije tako nazivalo...sve je do imena, i naziva koje su nazovi intelektualci koji nemaju p od magijske prakse unakazali i osakatili...
Be Witched!~
:vestica:
By Endymion
Drugo Dzerina Denvich mi je sasvim dovoljn jak izvor da bih mogao da se pouzdam u njen sud i praksu koja nije zanemarljiva...
Vika je samo pojam koji jeste kreiran od Gardnera, ali on je nije izmislio to morash imati na umu, Veshticharstvo jeste stara religija, dokaz za to se nalaze u istorijama svih carstava uzimo za oprimer rimsko....za vreme Roma Quadrata to jeste za vreme rodovsko-plemenske organizacije rima kult i to zvanichni kult je bio ne samo paganski i animistichki, nego i veshtichiji samo shto se to tada nije tako nazivalo...sve je do imena, i naziva koje su nazovi intelektualci koji nemaju p od magijske prakse unakazali i osakatili...
Be Witched!~
Koja god da je koju si koristio kao izvor informacija, tesko da je zaista pouzdana...Zasto ne citati prave etnoloske, antroploske i istorijske radove umesto necega sto je prezvakavano hiljadu puta a sasvim pogresno? Inkvizicija jeste postojala ali je njen glavni cilj bio istrebljivanje jeretika tipa albigenezi i sl. a ne jurenje travara i lokalnih vracara (mada su i takvi znali da nastradaju).

Gardner je stvorio Viku sa svim njenim krugovima, inicijacijama, orudjima, itd. Termin jeste postojao ranije ali je oznacavno nesto drugo.

Vesticarenje je znacilo nesto drugo u vreme Rimljana a ne religiju. Gotovo identicno znacenje koje ima i vracanje kod nas kod nasih bajalica. A to nema puno veza sa zvanicnom religijom, ni u to vreme a ni u ovo.

Trance-and-dance,
e.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Be Witched!~
Koja god da je koju si koristio kao izvor informacija, tesko da je zaista pouzdana...Zasto ne citati prave etnoloske, antroploske i istorijske radove umesto necega sto je prezvakavano hiljadu puta a sasvim pogresno? Inkvizicija jeste postojala ali je njen glavni cilj bio istrebljivanje jeretika tipa albigenezi i sl. a ne jurenje travara i lokalnih vracara (mada su i takvi znali da nastradaju).

Gardner je stvorio Viku sa svim njenim krugovima, inicijacijama, orudjima, itd. Termin jeste postojao ranije ali je oznacavno nesto drugo.

Vesticarenje je znacilo nesto drugo u vreme Rimljana a ne religiju. Gotovo identicno znacenje koje ima i vracanje kod nas kod nasih bajalica. A to nema puno veza sa zvanicnom religijom, ni u to vreme a ni u ovo.

Trance-and-dance,
e.
Izvini ako ce moj post odisati mozda isuvishe iskrenoshcu ali smatram da si pod velikim za tebe negativnim uticajem Gwydiona i njemu slichnih, ako ne znash dotichni je demon i iako je izdao knjigu o Veshticharstvu u njemu ni V od istog...
jedino shto moze da ti uradi jeste da ti betonira energije, a sumnjam da to ti zaista zelish....
Ako nizi prochitao dotichnu knjigu zashto mislish da nije bazirana na istoriji i antropologiji....
Veshticharstvo je priznata religija reltaivno skoro ali uvek je oznachavalo isti pojam i iste ljude
By Endymion
Witchcraft is a legally recognized religion in the United States,as declared in 1985, Dettmer V. Landon (617 E Supp.529) the District Court of Virginia pursuant to rule 52a of the Rules of Civil procedure. Reaffirmed in 1986 in the Federal Appeals Court, Fourth Circuit, Butzner J. (592 F. 2d. 934) Henceforth, Witchcraft and Witches are protected under the United States Constitution (Amendment I;XIV)

ako moj engleski ne greshi, Witchvraft je Veshticharstvo...
ne pominje se Wicca:zvezda:
Eh, dragi moj, pa nije nista novo da se termini mesaju od strane onih koji nisu upuceni u "te stvari", zar ne? Osim toga, iz kontexta price se vidi da ti za vesticarenje smatras Wiccu.

Trance-and-dance,
e.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Witchcraft is a legally recognized religion in the United States,as declared in 1985, Dettmer V. Landon (617 E Supp.529) the District Court of Virginia pursuant to rule 52a of the Rules of Civil procedure. Reaffirmed in 1986 in the Federal Appeals Court, Fourth Circuit, Butzner J. (592 F. 2d. 934) Henceforth, Witchcraft and Witches are protected under the United States Constitution (Amendment I;XIV)

ako moj engleski ne greshi, Witchvraft je Veshticharstvo...
ne pominje se Wicca:zvezda:
Eh, dragi moj, pa nije nista novo da se termini mesaju od strane onih koji nisu upuceni u "te stvari", zar ne? Osim toga, iz kontexta price se vidi da ti za vesticarenje smatras Wiccu.

Trance-and-dance,
e.
ja smatram jer imam razloga, ti smatrash da nije tako...
ja sam dokazao moju prichu i to dokazima. a ti si dokazao da ne znash stvari o sadasnjosti....:klap:
By Endymion

ja smatram jer imam razloga, ti smatrash da nije tako...
ja sam dokazao moju prichu i to dokazima. a ti si dokazao da ne znash stvari o sadasnjosti.... :klap:
A ti dokazi bi bili tacno koji? Sem citiranja nekih nebuloznih vikanskih pisaca koji se bas i ne koriste akademskim radovima, naravno...

Trance-and-dance,
e.
By Endymion
zaista si silly kada gubish... :misici: :machevi:
Nisam znao da se takmicimo...Evo ti jedne liste knjiga o *vesticarenju* a posle cu ti poslati jednu listu o tradicionalnoj Wicci pa da imas kvalitetnu literaturu za citanje <grin>

*Azoetia: A Grimoire of the Sabbatic Craft by Andrew Chumbley
*Qutub: also called the Point by Andrew Chumbley
*Ars Philtron by Daniel Alvin Schulke
*Called of the Horned Piper by Nigel Aldcroft Jackson
*Masks of Misrule by Nigl Aldcroft Jackson
*The Pillars of Tubal-Cain by Nigel Jackson and Michael Howard
*Mastering Witchcraft by Paul Huson
*Shamanism by Eliade Mircea
*Ancient Egypt: the Light of the World-Volume 1 by (Thomas)Gerald Massey
*Ancient Egypt: the Light of the World-Volume 2 by (Thomas)Gerald Massey
*Juice of Life: The Symbolic and Magical Significance of Blood by Piero Camporesi
*Bread of Life by Piero Camporesi
*The Magic Harvest by Piero Camporesi
*Light in the Shadows-A Mythos of Modern Traditional Witchcraft by Gwyn
*Water Witches by Tony Steele
*The Rites & Rituals of Traditional Witchcraft by Tony Steele
*Witchcraft: A Tradition Renewed by Evan John Jones w/ Doreen Valiente
*Sacred Mask, Sacred Dance by Evan John Jones with Chas S. Clifton
*The Roebuck in the Thicket-An Anthology of the Robert Cochrane Witchcraft Tradition by Evan John Jones & Robert Cochrane, Edited by Mike Howard
*The Triumph of the Moon by Ronald Hutton
*The Magus by Francis Barrett
*The Golden Bough by Sir James Frazer
*The White Goddess by Robert Graves
*Way of the Magus by Michael Howard.
*Compleat Vampyre by Nigel Jackson
*Transcendental Magic by Eliphas Levi
*Secret Signs, Symbols & Sigils by Nigel Pennick
*The God Year by Nigel Pennick
*The Goddess Year by Nigel Pennick
*Way of Natural Magic by Nigel Pennick
*The Secrets of East Anglian Magic by Nigel Pennick
*Celtic Faery Shamanism by Catrin James
*Celtic Faery Shamanism 2: Wisdom of the Otherworld by Catrin James
*Magick Without Peers by Ariadne Rainbird & David Rankine
*Wildwitch - The Craft of the Natural Psychic by Poppy Palin
*A Year in the Life of a Faery Witch by Sage Weston
*Anathema of Zos by Austin Osman Spare
*Austin Spare: An Introduction to His Life and Works by Sunny Shah, Austin Spare(Illustrator)
*Book of Ugly Ecstasy by Austin Osman Spare& Gavin Semple
*From Inferno to Zos: The Writings & Images of Austin Osman Spare by A.O.
Spare
*From the Inferno to Zos II: The Secret Language of Austin Osman Spare by Austin O. Spare(Illustrator), A.R. Naylor(Editor), William Wallace(Editor)
*From the Inferno to Zos III: Michaelangelo in a Teacup: The Intimate Life of Austin Osman Spare by Austin Spare (Illustrator), Frank Letchford, A.R. Naylor
*Two Tracts on Cartomancy by Austin Osman Spare, Gavin Semple(Editor)
*The Book of Pleasure (Self-Love): The Psychology of Ecstasy by Austin Osman Spare (Out of Print)
*Dictionary of Mythology, Folklore, and Symbols-Volume 1 by Gertrude Jones
*Muslim Neoplatonists: An Introduction to the Thought of the Brethren of Purity by I.R. Netton
*The Picatrix: The Goal of the Wise by Ghayat Al-Hakim (English translation by H. Atallah
*The Man of Light in Iranian Sufisim by Henry Corbin
*Conjuring Spirits: Texts and Traditions of Medieval Ritual Magic by Claire Fanger, 1998, Pennsylvania State University Press.
*An Archeology of the Soul: North American Indian Belief and Ritual by Robert L. Hall, 1997, University of Illinois Press.
*Spirits, Blood, and Drums: The Orisha Religion in Trinidad by James T.Houk, 1995, Temple University Press.
*Navaho Witchcraft by Clyde Kluckhohn, 1967, Beacon Press.
*The Shaman's Doorway: Opening Imagination to Power and Myth by Stephen Larsen, 1988, Station Hill Press.
*High Magic's Aid by Gardner, Gerald B. (Scire), 1993, Pentacle.
*Magic in the Middle Ages by Kieckhefer, Richard, 1989, Cambridge
University Press.
*Shamans, Healers, and Medicine Men by Kalweit, Holger, 1987, Shambhala.
*The Yezidis by Furlani, G., 1975, Khepra Press.
*The Alchemist's Handbook: A Manual for Practical Laboratory Alchemy by Albertus, Frater, 1987, Samuel Weiser, Inc
*Shamans Through Time: 500 Years on the Path to Knowledge by Narby, Jeremy, ed., 2001, Putnam
*The Witch-Cult in Western Europe by Murray, Margaret A., 1921, Oxford University Press
*The God of the Witches by Murray, Margaret A., 1952, Oxford University Press
*The Black Goddess and the Unseen Real by Redgrove, Peter, 1987, Grove Press.
*Leechdoms, Wortcunning and Starcraft of Early England by Cockayne, Thomas Oswald, 1969, Periodicals Service Company.
*Leechcraft, Early English Charms, Plantlore and Healing by Pollington, Stephen, 2000, AngloSaxon Books.
*African Traditional Religion by Idowu, E. Bolaji, 1973, Orbis Books.
*Manitou: The Sacred Landscape of New England's Native Civilization by Mavor, JameWatts , Jr. and Dix, Byron E., 1989, Inner Traditions.
*Ozark Magic and Folklore by Randolph, Vance, 1947, Dover Publications, Inc.
*Shamanism by Nicholson, Shirley, comp., 1987, Quest.
*The Ancient Civilization of Southern Siberia by Gryaznov, Mikail [James Hogarth, trans.], 1969, Cowles Book Co.
*The Jain Cosmology by Caillat, Collette and Ravi Kumar, 1981, Harmony Books.
*In Search of the Indo-Europeansm by Mallory, J.P., 1989, Thames and Hudson.
*Devil Worship: The Sacred Books and Traditions of the Yezidis by Joseph, Isyla , 1919, Kessinger Books.
*The Shakers: Two Centuries of Spiritual Reflection by Whitson, Robley Edward, ed., 1983, Paulist Press.
*Ploughing the Clouds: the Search for Irish Soma by Wilson, Peter, 1997, City Lights Books.
*Psychedelics: A Collection of the Most Exciting New Material on Psychedelic Drugs by Lyttle, Thomas - compiler, 1994, Barricade Books, Inc.
*Zoroaster - The Prophet of Ancient Iran by Williams Jackson, A. V., 1899, Macmillan.
*The Greeks and the Irrational by Dodds, E. R., 1951, University of California Press.
*The Greek Myths by Graves, Robert, 1960, Penguin Books.
*Primitive Time Reckoning by Nilsson, Martin P., 1920, C. W. K. Gleerup.
*Forbidden Rites: A Necromancer's Manual of the Fifteenth Century by Kieckhefer, Richard, 1997, Pennsylvania State University Press.
*The Sufis by Shah, Idries, 1971, Octagon Press.
*A History of Secret Societies by Daraul, Arkon, 1983, Carol Publishing.
*On Jewish Folklore by Patai, Raphael, 1983, Wayne State University Press.
*The Hebrew Goddess by Patai, Raphael, 1990, Wayne State University Press.
*Hebrew Myths by Graves, Robert and Raphael Patai, 1989, Anchor Books.
*The Yezidis - A Study in Survival by Guest, John, 1987, KPI.
*The Cult of the Serpent: An Interdisciplinary Survey of Its Manifestations and Origins by Mundkur, Balaji, 1983.
*The Encyclopedia of Witchcraft and Demonology by Robbins, Russell Hope, 1959.
*The Third Mind by Burroughs, William and Brion Gysin, 1978, Viking.
*Channeling: Investigations on Receiving Information from Paranormal Sources by Klimo, Jon, 1998, North Atlantic Books.
*Paradise Found - The Cradle of the Human Race at the North Pole by Warren, William F., 1885, Sampson Low, Marston, Searle & Rivington.
*The Frozen Tombs of Siberia by Rudenko, Sergei [M. W. Thompson, trans.], 1970, University of California Press.
*Spiritual Body and Celestial Earth: From Mazdean Iran to Shi'ite Iran by Corbin, Henry, 1990, I.B. Tauris & Co., Ltd.
*Swedenborg and Esoteric Islam by Corbin, Henry, 1995, Swedenborg Foundation.
*The Voyage and the Messenger: Iran and Philosophy by Corbin, Henry, 1998, North Atlantic Books.
*Alone with the Alone: Creative Imagination in the Sufism of Ibn 'Arabi by Corbin, Henry, 1969, Princeton University Press.
*Escape from the Nineteenth Century and other essays by Wilson, Peter, 1998, Autonomedia.
*An Introduction to Islamic Cosmological Doctrines by Nasr, Seyyed Hossein, 1993, SUNY Press.
*The Black Arts by Cavendish, Richard, 1969, Pan Books.
*Astrological Practice of Physick by Blagrave, Joseph, 1671, Kessinger Publishing Company.
*Archidoxes of Magic by Paracelsus, Theophrastus, 1570 ,Kessinger Publishing Company.
*The English Housewife by Markham, Gervase, 1986, McGill-Queen's University Press.
*The Elixirs of Nostradamus by Nostradamus, 1996, Moyer Bell.
*Wisdom's Children: A Christian Esoteric Tradition by Versluis, Arthur, 1999, SUNY Press.
*Classical Astrology for Modern Living: From Ptolemy to Psychology & Back Again by Lehman, J. Lee, 1996, Whitford Press.
*Where Science & Magic Meet by Roney-Dougal, Serena, 1991, Element.
*Astrology for Initiates: Astrological Secrets of the Western Mystery Tradition by Papus [J. Lee Lehman, trans.], 1996, Samuel Weiser, Inc.
*From the Ashes of Angels: The Forbidden Legacy of a Fallen Race by Collins, Andrew, 2001, Bear & Company.
*Pacing the Void: T'ang Approaches to the Stars by Schafer, Edward H., 1977, University of California Press, ISBN 0-520-03344-2.
By Endymion
zaista si silly kada gubish... :misici: :machevi:
Nisam znao da se takmicimo...Evo ti jedne liste knjiga o *vesticarenju* a posle cu ti poslati jednu listu o tradicionalnoj Wicci pa da imas kvalitetnu literaturu za citanje <grin>

A evo i druge liste koja je o Wicci:

Spell of Making; Blacksun

Keepers of the Flame: Interviews with Traditional Craft Elders; Davies & Lynch

A Witches' Bible: The Complete Witches Handbook; Farrar, Stewart and Farrar, Janet

What Witches do; Farrar, Stewart

High Magic's Aid; Gardner, Gerald

Meaning of Witchcraft; Gardner, Gerald

Witchcraft Today; Gardner, Gerald

Gerald Gardner and the Cauldron of Inspiration; Heselton, Philip

Wiccan Roots: Gerald Gardner and the Modern Witchcraft Revival; Heselton, Philip

Aradia, Gospel of the Witches; Leland, Charles

Elements of Ritual; Lipp, Deborah

Persuasions of the Witches' Craft; Luhrmann, T. M.

Heart of Wicca; Reed, Ellen Cannon

The Alex Saunders Lectures; Saunders, Alex

The Rebirth of Witchcraft; Valiente, Doreen

Witchcraft for tomorrow; Valiente, Doreen

Witchcraft: A Tradition Renewed; Valiente & Jones

Wiccan Covens; Judy Harrow

The Triumph of the Moon; Ronald Hutton
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Reci mi shta ima u knjigama shto vec nema u meni?
Zar te je chitanje istih uchinilo mudrijim, pametnijim...informisanijim?
Svakako da nije samo nachitanim....
Ti nastavi da prouchavash spoljashnjost a ja cu nastaviti s unutrashnjoscu...
btw....jedan spisak knjiga i dalje te ne vadi shto nisi znao da je Veshticharstvo u stvari priznata Religija...
By Endymion
btw....jedan spisak knjiga i dalje te ne vadi shto nisi znao da je Veshticharstvo u stvari priznata Religija...
Mikrokosmos/makrokosmos filozofija ne pali kod mene, samo da znas...Za toliko sam naucio da je to samo jedna od mnogih filozosko-religijskih postavki koje mogu ali i nemoraju da vaze ;o)

Da, citanje me jeste naucilo mudrijim, pametnijim i informisanijim. U tome je i razlika izmedju mene i mnogih drugih koji NE citaju (ne moram da navodim primere, ima ih gde god da se okrenes).

Unutrasnjost vs. spoljasnjost - za lek od izlecenja takvog manihejstva preporucujem Nikolaj Hartman, Novi putevi ontologije...Mudar neki covek bese a i knjiga ima svega 120 stranica.

Vesticarenje je tehnika, Wicca je religija. U tome je sustinska razlika. A ti priznaj tehniku za religiju ako mozes ;o)

Trance-and-dance,
e.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Mikrokosmos/makrokosmos filozofija ne pali kod mene, samo da znas...Za toliko sam naucio da je to samo jedna od mnogih filozosko-religijskih postavki koje mogu ali i nemoraju da vaze ;o)

Da, citanje me jeste naucilo mudrijim, pametnijim i informisanijim. U tome je i razlika izmedju mene i mnogih drugih koji NE citaju (ne moram da navodim primere, ima ih gde god da se okrenes).

Unutrasnjost vs. spoljasnjost - za lek od izlecenja takvog manihejstva preporucujem Nikolaj Hartman, Novi putevi ontologije...Mudar neki covek bese a i knjiga ima svega 120 stranica.

Vesticarenje je tehnika, Wicca je religija. U tome je sustinska razlika. A ti priznaj tehniku za religiju ako mozes ;o)

Trance-and-dance,
e.
Shto se tiche Mikrokosmosa....simply tu se razlikujemo ja znam iz prakse dok si ti samo chuo o tome....

Citanje ne podrazumeva i sticanje znanja za to je potreban intelekt...

S tih 120stranica...well znash gde mozesh da ih nabijesh....

Veshticharenje je religija... pogledaj proshlu stranu...
:shamar:
By Endymion
Shto se tiche Mikrokosmosa....simply tu se razlikujemo ja znam iz prakse dok si ti samo chuo o tome....

Citanje ne podrazumeva i sticanje znanja za to je potreban intelekt...

S tih 120stranica...well znash gde mozesh da ih nabijesh....

Veshticharenje je religija... pogledaj proshlu stranu...
:shamar:
Toliko o "razvijanju unutrasnjosti"....Sigh....Uzmi citaj malo, nece da ti skodi....Mozda ti poboljsa i manire....<sad face>

Trance-and-dance,
e.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Evo priblizava se Beltane, da li slavite; sami ili u grupi; ili cete samo ici u prirodu i uzivati bez nekog pripremljenog rituala? :D

Delimicno se slazem sa Morganom oko toga da sama knjiga ne moze da stvori u tebi nesto sto nemas (ali moze da 'aktivira' nesto sto je to sakriveno u nama ~ u podsvesti)..

Ipak, knjige treba citati, i ja ih sad citam, one mi pomazu da shvatim neke stvari...- kako sam samo glupo ovo rekla! :no: (pre nisam obracala paznju na 'magiju' prirode, ali ona je uvek bila tu...A npr. odmah prva vesticja knjiga me je :domino: 'probudila iz sna'...Nekim ljudima ni 20ta nece pomoci, i onda je to samo gubljenje vremena...Iz mog aspekta naravno...Za neke druge dozivljaje treba da citamo mnogo vise, i da radimo mnogo vise...No sve ce docji u pravo vreme ;) )
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Solitaran sam tako da cu dan provesti koliko mi vreme omoguci o doticanju boginje, kroz meditaciju, rad u mentalu, i u odgovarajucu dijetu.
Naravno, Belaine je idealan za rast i razvoj na svim nivoima, a trenutno sam u procesu otvaranja treceg oka.
By Gost
Hej, vješci & vješ'ce, ako neko od vas ima malo slobodnog vremena i ne mrzi ga/je da ga utroši na odgovaranje na moja pitanja, bilo bi super da mi se javite na u2u, pošto bih vas svašta nešto pitala oko Wicce...
:fige:
By Bombina
stani morgan , ovu znam knjigu gde sam ja citala pre 6 meseci ,valjda sam nisam mogla da pretpostavim i ja znam malo o filozofiju a relgiju vise znam nemogu da odgovorim
za mene je prerano!
Korisnikov avatar
By gari
Pa dobro u ovom sukobu mišljenja Morgana i Endymiona ima i ne?eg dobrog. Bar sam saznao kada se slave ti vešti?iji praznici, koji se kako vidim ta?no poklapaju sa praznicima koje su slavili Kelti tj. njihovi sveštenici Druidi. Uostalo, i sve ostale religije obeležavaju te promene u godini /ravnodnevnice, kratkodnevnice, dugodnevnice, vreme sejanja, vreme ubiranja itd./ S obzirom da je tema stara, još od aprila-maja, ja malo kasnim, ali ništa zato. Moj stav je, neka veruje ko u šta ho?e i neka slavi što god ho?e-samo neka veruje.
:misli:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!