Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By marks
Zašto je bog uništio Sodomu?
Jednostavno on nije mogao nikako da podnese to leglo sreće i slobode. A naručio mu je smetalo to što ti ljudi neveruju u njega i što ga nevole(a naviko je da ga svi stalno vole i da mu se svi stalno klanjaju ničice), e to ga je potpuno dotuklo, što ga je kasnije navelo da sav svoj bes(koji proizilazi iz njegove strašne i večne usmaljenosti i toga da su svi koji ga okružuju duplo slabiji od njega) iskali na Sodomu i te ljude. Jer ako je tim ljudima takav opak život(kojim su inače živeli) činio ugodu i zadovoljstvo – a postoje svi dokazi da jeste, jer da nije ljudi bi se jednostavno iselili iz grada u neko drugo mesta. Šta je onda njemu(bogu) smetalo da ti ljudi jednostavno žive kako žele, nego je morao sve da ih pobije.
:testerica:
Korisnikov avatar
By Dominion
dosadile mu tetke koje se trpaju u bulju? :lizalica:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
bili su glupi pa su pravili grad blizu vulkana. u italiji. ispod vezuva. sodoma je jedno od ovih mesta: pompeja, stabij(a?), herkulanum. nije ni cudo da se njihov "bog" ponasao iracionalno - od vulkana je tesko ocekivati ista vise. oh, da. unisteni su negde tokom kraja srednjeg veka (ali ovo bih jos morao da proverim).

Slika
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Jeste, Dragane, krajem srednjeg veka, da bi Bilija bila napisana u poznom XX!:grom:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Dušan Maljković
Jeste, Dragane, krajem srednjeg veka, da bi Bilija bila napisana u poznom XX! :grom:
nemojmo preterivati. to sto si ti navikao da mislis o istoriji od par hiljada umesto od par stotina godina, to je vec druga stvar. ja sam mislio da ti imas poverenja u matematiku i astronomiju. :)

period od cuvene nove u biku, tradicionalno datirane u 11. vek, a po svemu sudeci vidjene u 12. veku (sto izgleda potrvrdjuje i trenutna brzina sirenja njenih ostataka) koju fomenko identifikuje kao vitlejemsku zvezdu na osnovu svojih statistickih pomeranja hronologije (priznajmo, ona je vrlo ubedljiv kandidat za tako nesto, kandidat kakv se pocetkom n.e. ne moze naci) pa do 16-17 veka uospte nije kratak kad pogledas. i u njega se da stosta nagurati.

nabasah na pretpostavku da je pompeju unistila erupcija vezuva iz 1631. a ne iz 79. izuzetno kasno, priznajem. nisam nasao statisticko predvidjanje kada je ovo trebalo da se desi, doduse. knjiga mi trenutno nije tu...

primetimo da su ostaci doticnih gradova otkriveni tek 1748.

a evo i malo EPP-a...

http://www.youtube.com/watch?v=efN56p9jsew
Korisnikov avatar
By jukie
Jel' vi ljudi ne gledate National Geographic kanal? Lepo će ići u sledećim terminima emisija u kojoj će objasniti da na Bliskom istoku ima mnogo vulkanske aktivnosti i kako na određenim mestima zapaljivi gasovi samo tako šikljaju iz zemlje i spontano se samozapaljuju, i našli su ruševine dva mesta pa su neko vreme mozgali koje od njih je Sodoma a koje Gomora:
03.08 pet 23 h
06.08 pon 9 h
06.08 pon 14 h
12.08 ned 23 h
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by marks
Jednostavno on nije mogao nikako da podnese to leglo sreće i slobode. A naručio mu je smetalo to što ti ljudi neveruju u njega i što ga nevole(a naviko je da ga svi stalno vole i da mu se svi stalno klanjaju ničice), e to ga je potpuno dotuklo, što ga je kasnije navelo da sav svoj bes(koji proizilazi iz njegove strašne i večne usmaljenosti i toga da su svi koji ga okružuju duplo slabiji od njega) iskali na Sodomu i te ljude. Jer ako je tim ljudima takav opak život(kojim su inače živeli) činio ugodu i zadovoljstvo – a postoje svi dokazi da jeste, jer da nije ljudi bi se jednostavno iselili iz grada u neko drugo mesta. Šta je onda njemu(bogu) smetalo da ti ljudi jednostavno žive kako žele, nego je morao sve da ih pobije.
:testerica:

licno, ne verujem u boga. ali ipak, ovo je izuzetno povrsno tumacenje Boga. 'al ajde....mozda ti Boga drugacije dozivljavas...posto po ovome sto ovde pise, taj Bog ima komplekse....nisu mi bas sopstveni za savrsenstvo...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by jukie
Jel' vi ljudi ne gledate National Geographic kanal? Lepo će ići u sledećim terminima emisija u kojoj će objasniti da na Bliskom istoku ima mnogo vulkanske aktivnosti i kako na određenim mestima zapaljivi gasovi samo tako šikljaju iz zemlje i spontano se samozapaljuju, i našli su ruševine dva mesta pa su neko vreme mozgali koje od njih je Sodoma a koje Gomora:
03.08 pet 23 h
06.08 pon 9 h
06.08 pon 14 h
12.08 ned 23 h
vulkanska aktivnost i vulkanska erupcija nisu iste stvari. zemljotres moze biti vulkanska aktivnost, na primer. i, slazem se, moze biti veoma destrktivan. ali biblijski opisi unistenja odgovaraju vulkanskim erupcijama. velikim...... a sto se vulkanskih erupcija u sredozemlju (evropi) tice tokom prethodnih par hiljada godina tice, tu su italija i santorini.

a ako uzmogne, snimi mi te emisijice. voleo bih da ih pogledam.
Korisnikov avatar
By Don`t Look
Religiozno-finansijske korporacije ili,zbog kraceg pisanja,crkve kazu da je Sodomu unistio bog zbog razvratne i odvec gadne homoseksualnosti i zloupotrebe guze.. :cul:

Prvobitno,guza je dizajnirana zbog primarne potrebe.. :domino:

Medjutim,posto je masta vaznija od znanja,stanovnici Sodome su je redizajnirali i potpuno promesali prioritete... :evilgiggle:

Eto..guza je dosla glave Sodomi.. :alexis:

Tako,razmislite jos jednom o seksualnosti.. :drkanje:

Da se ne cudite ako vam neki meteor uleti u sobu sa nekih svojih 2000 C..:burner:
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Don't Look

Smatra se da su 'zenke ljudi' jedini sisari (sisarke?) koje imaju dojke sve vreme od pubertete pa do kraja zivota (za razliku od SVIH drugih sisara kojima dojke nateknu SAMO kada doje) takve upravo zbog toga sto je, dok se nisu uspravili, glavnu sexualnu privlacnost predstavljala gOoza..

Tako da, mozda, na dobrom si tragu.
..

Pojednostavljeno: Sise su se razvile kod (uspravljenih) zena da bi zamenile strast prema dupetu kod muskaraca *.
..

OT:

Pojma ne'am. Tako kaze Knjiga.
..

* molim jukie-a da me ispravi ako gresim.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
evo malo materijala za citanje.

izvor:
fomenko, anatoly t. - history: fiction or science 1 (2003)

1. sodoma, gomora, jerusalim. biblijski "vulkanizmi".

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

2. pompeja, herkulanum, stabijum.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
By XanaX
Sodomu i ostale gradove je Jahve, ako se dobro sjećam čitanja B'reshita olitiga Geneze, uništio zbog razvrata stanovnika... osobito što se radilo o anđelima koje je Jahve poslao Lotu... ono nekako...

Lot: "Oni su moji gosti i ne dam vam ih"

rulja: "Daj nam ih da ih upoznamo!"

Lot: "Ne dam vam ih, ali uzmite moje kćeri umjesto njih!"

(vrlo moralna priča)...

nastavak je također zanimljiv jer su, nakon bijega iz Sodome, Lotove kćeri, umislile kako su jedine žene koje su preostale, te opile, svaka, jedne noći, Lota i "upoznale ga", te je svaka rodila po jednog sina, a oni postadoše rodozačetnici nekih tamo plemena, ne sjećam se više kojih...

BTW. nisam gledao na NGC-u taj dio o potresima i vulkanima, ali sam gledao onu epizodu gdje navode sve blisko-srednjo-istočne mitove o potopu, a zatim neki tip kaže kako postoje dokazi da se meteor strovalio u Crno more ili u Kaspijsko jezero, ne znam točno i napravio ogromni cunami o kojem se, ondak, naširoko pričalo, pa tako i u Hebreja...
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
U Kur'anu se takodjer govori o narodu Sodoma i poslaniku Lutu alejhisellam

Lutov je narod živio u pet naselja, i to su: Sodoma, koje je bilo najveće, zatim Sa'ba, Sa'ud, Gomora i Doha! Sva ih je Džibril digao, izvrnuo i uništio

«I (spomeni) Luta – kad reče narodu svome: «Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio?
Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!
A odgovor naroda njegova glasio je: «Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi – čistunci!I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili.
I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.» (El-E'araf, 80-84.)

Kulminaciju tog bezvjerstva, arogancije i pokvarenosti ilustruju ajeti iz sure Hud u kojima Uzvišeni kaže:

«I kad izaslanici(meleci) Naši dođoše Lutu, on se zbog njih nađe u neprilici i bi mu teško u duši, pa reče: 'Ovo je mučan dan!'

I narod njegov pohrli njemu, - a prije su radili sramotna djela.

'O, narode moj', - reče on – 'eto mojih kćeri, one su vam čistije!' Bojte se Allaha i pred gostima mojim me ne sramotite! Zar među vama nema razumna čovjeka?'

'Ti znaš da nama nisu potrebne tvoje kćeri' – rekoše oni, - 'ti doista znaš šta mi hoćemo'.

'Ah da ja samo imam moć' – reče on – 'ili da se mogu osloniti na nekog snažnog!'

A meleki(andjeli) rekoše: 'O, Lute, mi smo izaslanici Gospodara tvoga, oni tebi ne mogu nauditi.» (Hud, 77-81).)
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
Svemogući Allah je do danas ostavio tragove te kastrofe, upravo zato, da bismo bili daleko od te devijantne pojave. On, subhanehu ve teala, podsjeća nas u svojoj Knjizi na to, rekavši: «Kad Mi njega i njegovu porodicu spasismo cijelu, osim starice, ona je nastradala sa onima koji su nastradali, a ostale smo uništili, i pored nastambi njihovih prolazite i danju i noću, pa zašto se ne urazumite?» (Es-Saffat, 133.-138.) «A od njega smo ostavili vidljive ostatke ljudima koji budu pameti imali.» (El-'Ankebut, 35.) Ti vidljivi ostaci su ostaci grada Sodome na obali Mrtvog mora u Palestini.

citav tekst o tome :

http://www.novihorizonti.com/test/tekst ... kalID=1301
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Jeste... Bog nema druga posla nego da njaka gradove.
Vanzemaljci su isprobavali oruzije...nishta bozansko u tome.
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
Originally posted by Morgan Le Faye
Jeste... Bog nema druga posla nego da njaka gradove.
Vanzemaljci su isprobavali oruzije...nishta bozansko u tome.

vjerovati u to je jos gore nego vjerovati u deda mraza,da i jesu sigurno nebi na zemlji gdje ima narod,nego ako su toliko napredni izabrali bi planetu koja nije naseljena zivotom,
By XanaX
Ku'ran, u biti, "prepisuje" tu legendu iz hebrejskog Tanakha, a Hebreji, opet, "prepisuju" / "zapisuju" (kao što je s većinom stvari u Tori) taj mit, koji je kolao Bliskim istokom u ono vrijeme...
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ajd što je skokao Sodomite. Nego šta je falilo Gomoritima?
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
Originally posted by XanaX
Ku'ran, u biti, "prepisuje" tu legendu iz hebrejskog Tanakha, a Hebreji, opet, "prepisuju" / "zapisuju" (kao što je s većinom stvari u Tori) taj mit, koji je kolao Bliskim istokom u ono vrijeme...

Muhammed a.s je bio nepismen i mjesto odakle je on nije imalo Bibliju prevedenu na arapski u to vrijeme,dakle ono sto stoji u Kur'anu-to ne moze biti prepisano
Korisnikov avatar
By Vel boy
svi vernici, a koji nisu nuzno homofobichni ni heteroseksistichni, znaju da je S'dom (Sodom) unishten zbog neprijateljskog i negostoljubivog stava prema putnicima namernicima i nenamernicima, NE "zbog homoseksualnosti".

i, inache, tema je tako depasse....:zongler:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by kal zakath
Ajd što je skokao Sodomite. Nego šta je falilo Gomoritima?
i jedni i drugi očito su bili preci šiptara... :odbij: već onda su živjeli u 2 (grada) države! :sise:
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
Originally posted by Vel boy
svi vernici, a koji nisu nuzno homofobichni ni heteroseksistichni, znaju da je S'dom (Sodom) unishten zbog neprijateljskog i negostoljubivog stava prema putnicima namernicima i nenamernicima, NE "zbog homoseksualnosti".

i, inache, tema je tako depasse.... :zongler:

Hehe uvijek se moze tjesiti,to ne pise tako u knjigama!!!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by sarajevoxx
Originally posted by Vel boy

i, inache, tema je tako depasse.... :zongler:

Hehe uvijek se moze tjesiti,to ne pise tako u knjigama!!!
pa, reci to vecini mainstream npr. hrishcanskih i/ili jevrejskih kongregacija (pa i liberalnijih muslimanskih) u npr. SAD-u. oni uglavnom objashnjavaju prichu o S'domu (Sodomu) ovako kako rekoh, a nisu nuzno ni gay ni pro-gay rights niti chesto imaju odredjen stav prema tom pitanju.

chak i one fundamentalistichke/konzervativne kongregacije i denominacije (bilo hrishcana ili jevreja) koje jesu antigej i opterecene homofobijom, chesto izvlache iz naftalina neke druge "antihomo poruke" iz Biblije iliti Torah-e, ali ova o S'domu (Sodomu) nije ni njima centralna. jedino shto k'o papagaji ponavljaju "sodomiti" za gej ljude....

a, OFFT, koj' si ti?
xxfundi na sarajevski naćin :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
Neki tumace Isusa kao vanzemaljca,ma neki ga smatraju gejom-zelim reci ljudi svakakve gluposti mogu provaliti,medjutim,procitaj Bibliju/Kuran i naci ces pricu o Sodomi-mogu oni pricati sta god zele,,medjutim ko god poznaje knjigu zna kako i sta tamo pise.

Homosexualizam je nastranstvo koje Bog ne tolerise.I to je ta pouka koja se dobija pricom Sodome i Gomore

ajd cao i drugi put iznesi dokaze iz Biblije,a ne pricaj bez dokaza,jer to je zadnje sto bi trebao uraditi kad je rijec o religijama :D
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by marks
za kurac... :smug:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by sarajevoxx
Neki tumace Isusa kao vanzemaljca
koji? :trep:
Originally posted by sarajevoxx ma neki ga smatraju gejom
koji? :trep:
Originally posted by sarajevoxx -zelim reci ljudi svakakve gluposti mogu provaliti
takve gluposti kao shta? :trep:
Originally posted by sarajevoxx medjutim,procitaj Bibliju/Kuran i naci ces pricu o Sodomi-mogu oni pricati sta god zele,,medjutim ko god poznaje knjigu zna kako i sta tamo pise.

Homosexualizam je nastranstvo koje Bog ne tolerise.I to je ta pouka koja se dobija pricom Sodome i Gomore

ajd cao i drugi put iznesi dokaze iz Biblije,a ne pricaj bez dokaza,jer to je zadnje sto bi trebao uraditi kad je rijec o religijama :D
:roll:

ako hocesh i ako znash engleski, mozesh da odesh ovdehttp://whosoever.org/bible/ (koji mozda nije "mainstream" hrishcanski, ali je hrishcanski) i na sve Links ovog sajta (medju kojima ima mainstream hrishcanskih) i da chitash shta Biblija zapravo (ne) kaze. za Qur'an znam manje, ali sam siguran da postoje i homofobijom neoptereceni muslimani, pa chuj i vidi shta i oni kazu i shta Qur'an (ne) kaze.... za pochetak mozesh da posjetish http://www.well.com/user/queerjhd/

no, vidim, da i ti koristish izraz "homoseksualIZAM". i, to puno govori. chini mi se da sam/smo takve kao ti vec deja vu ihaha puta....

OFFT, opet, xxxsarajevo koj' si ti? shto ti je bona/(bolan?) profil onako nedorechen...?
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
Nista,nema smisla s tobom ulaziti u diskusiju,oni koji zele da predstave homosexualizam kao nesto prirodno s cim na religija nema problema su propali prije nego li su i poceli! ja ti kazem navedi mi dokaze iz knjiga(biblije,kurana,tore) i kad mi navedes neki primjer kako je Bog prihvatio nekog homosexualca e onda aferim,al to nece moci izuzev ako falsiras Bibliju :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!