Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ne slavim ga 21. oktobra. Narocito zbog toga sto se slavi 31. oktobra. :alexis:
By RACABG
tada iskljucivo koristim crne kondome u znak slavlja
Korisnikov avatar
By Dr.Lee
:doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

Sorry....lost in time and space...:lol:
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Nije to zabavno ovde kod nas.
Retko sta i jeste...
Korisnikov avatar
By Zoe
Zar nije 21.novembra?! :puzzle:

Ja zivim u neposrednoj blizini katolickog groblja i svake godine na taj dan (tu noc) celo bude obasjano stotinama sveca :bundeva: i prelepo je, prelepo....... :love:
Uvek izadjem da prosetam po groblju tada, naravno nadje se i neka flasa nekog vina :giggle:
Imam i fotke, ali me sad mrzi da kacim........
Korisnikov avatar
By Morpheus
Originally posted by Zoe

Ja zivim u neposrednoj blizini katolickog groblja i svake godine na taj dan (tu noc) celo bude obasjano stotinama sveca :bundeva: i prelepo je, prelepo....... :love:
Uvek izadjem da prosetam po groblju tada, naravno nadje se i neka flasa nekog vina :giggle:

U pitanju je 1. novembar koji se kod katolika naziva Svisveti,to je njihov jedini "svetac" posto je poznato da oni nemaju slavu kao sto je slucaj kod pravoslavaca.

On Topic:Ne slavim...mislim da je to zapadnjacki markentishki potez koji najvise uveseljava decu....
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Zoe

:smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Morpheus

On Topic:Ne slavim...mislim da je to zapadnjacki markentishki potez koji najvise uveseljava decu....
nije.

to je paganski praznik. verovalo se da je linija izmedju sveta zivih i mrtvih najtanja tokom 31og.
Korisnikov avatar
By Zoe
Sta se smejes AFKA, ja obozavam "svoje" groblje, obozavam....
:egzorcist:
Sva groblja :kosach:
Korisnikov avatar
By Sutekh
i ja volim groblja.

puno ljudi, a nigde zive dushe.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Zoe

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH, ti nisi normalna
:pucaodsmeha:

On: pa bilo bi lepo, ja sma uvek za slavlje :)
Korisnikov avatar
By M M and I
Ne pada mi na pamet da slavim taj vestacki, plasticni americki nazovi "praznik"...
Korisnikov avatar
By Zoe
Ama, ne slavim, nego setam po groblju :kosach:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Morpheus
U pitanju je 1. novembar koji se kod katolika naziva Svisveti,to je njihov jedini "svetac" posto je poznato da oni nemaju slavu kao sto je slucaj kod pravoslavaca.
Meni se učinilo da oni Meksikanci u serijama imaju neke svece i vesele procesije u njihovu čast
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ovako; mada katolici ne slave slavu, imaju cca 120 hiljada milijona svetaca. Svi sveti (Vsi sveti) ili Dan mrtvih je 1.novembar, dok je 31.oktobar u Sloveniji Dan reformacije (znači za*ebali su trgovce, koji muku muče, kako bi nas naterali da se amerikaniziramo).
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ako pod proslavom podrazumevas verovatan ulazak u KST veceras, kako bih videla kolegu maskiranog u ne-pitaj sta, onda, ...da, pretpostavljam da slavim.
Korisnikov avatar
By sofia
Originally posted by M M and I
Ne pada mi na pamet da slavim taj vestacki, plasticni americki nazovi "praznik"...
Ovo mi se bas svidja!Mora da su ga izmislili prvi Ameri iz predhriscanskog,paganskog doba,jer praznik od tada datira...
Korisnikov avatar
By KiWi
Naravno. Moja mama je katolkinja.
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by obecata
Originally posted by M M and I
Ovo mi se bas svidja!Mora da su ga izmislili prvi Ameri iz predhriscanskog,paganskog doba,jer praznik od tada datira...
Svaka cast! Jos jedan dokaz koliko MM and I zna o cemu pise!
Korisnikov avatar
By uninvited
ne slawim..al to mi je nekako super zanimljiwo... cudni ljudi na cudnom mestu :P ja sam trebala da idem u neki klub weceras sa drugaricama..kao maskembal i to, mada nisam...
Korisnikov avatar
By Zoe
Moje cedo :beba: je danas u skoli ucilo o Noci vestica, i nakon skole je sa jos 2 drugara, maskiran krenuo po trick-or-treat okolo.......naravno, nakon sto smo dugo razgovarali.
:bundeva:
Ja sam mu rekla da se to kod nas ne slavi i da ce da ga nagrde najstrasnije na svakim vratima, i da ce se razocarati samo, no on je bio spreman i na to....

Zanimljivo, niko ih nije nagrdio, i svi su napunili svoje kese slatkisima :)
I dalje ne verujem....
Ovo je veliko iznenadjenje jer ni ja nikad nisam cula da kod nas deca to rade....

Jedan matorac ih je sreo u zgradi (nisu jos bili stigli do njegovih vrata) i samo im rekao:" Nemojte da zaboravite da je danas Sv.Luka".......
Nisu ni otisli do njega, naravno.....

Sve u svemu, reakcije su bile pozitivne, ljudi su bili iznenadjeni, ali nisu komentarisali i dali su slatkise ili voce.....

Da li to Halloween dolazi kod nas?

A, da, na pijaci danas su sve bundeve bile rasprodate, jer su, kako kazu bakice:"Mladi ljudi dolazili i kupovali"
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ček, to su mi objašnjavali u Irskoj, jer od tamo kao potiče sve to. Ako sam dobro zapamtio, taj dan je nešto kao keltska Nova godina, i na taj dan se preklapaju svet živih i svet mrtvih, pa mogu duše mrtvih da šetaju naokolo, a živi se maskiraju kako jih mrtvi ne bi odveli sa sobom, ako bi slučajno sreli nekoj umrlog rođaka. Nešto u tom stilu.
By polarlicht4.1
Postoji i slovenska verzija Dana mrtvih a to su zadušnice. Mislim da čak i ubrzo slede neke, baš posle "Noći veštica". A koliko mogu da primetim, vrlo su slični običaji (mislim na običaje pre komercijalizacije Halloween-a), što nije nikakvo čudo s obzirom na zajedničko IE poreklo.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Zoe
Moje cedo :beba: je danas u skoli ucilo o Noci vestica, i nakon skole je sa jos 2 drugara, maskiran krenuo po trick-or-treat okolo.......naravno, nakon sto smo dugo razgovarali.
Ja sam mu rekla da se to kod nas ne slavi i da ce da ga nagrde najstrasnije na svakim vratima, i da ce se razocarati samo, no on je bio spreman i na to....

Zanimljivo, niko ih nije nagrdio, i svi su napunili svoje kese slatkisima :)
I dalje ne verujem....
Ovo je veliko iznenadjenje jer ni ja nikad nisam cula da kod nas deca to rade....

Jedan matorac ih je sreo u zgradi (nisu jos bili stigli do njegovih vrata) i samo im rekao:" Nemojte da zaboravite da je danas Sv.Luka".......
Nisu ni otisli do njega, naravno.....

Sve u svemu, reakcije su bile pozitivne, ljudi su bili iznenadjeni, ali nisu komentarisali i dali su slatkise ili voce.....
Sveti Luka, sneg do kuka
Sveti Mrata, sneg do vrata
Sveti Toma tera žene doma

anyway baš sam razmišljao da će nam se neka deca pojaviti na vratima
a pošto nisu onda sam pomislio da se plaše da ovde živi a spooky teacher :pirat: koji će ih terati da deklamuju tablice množenja inače će da kleče na kukuruzu

nego naš ulaz/sprat jeste prilično spooky, tu je jedna dosadna baba koja se petlja u svačija posla i postavlja deci ona glupava pitanja tako da je ona izbegavaju, jedna druga tmurna baba koja baš i ne priča mnogo, onda gunđavi starac sa sinom koji godinama nije izlazio iz stana dok mu je majka bila živa, onda luda žena koja ide okolo po autobuskoj stanici i žicka od ljudi cigare, i njena majka koja vodi kuče okolo i samo kune svakoga i sikće, a kuče sporadično zavija kao da su svi pomrli

Tako da nas deca zaobilaze u širokom luku
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!