Originally posted by Hys.
Lm, poslednjih dana imam Sadisticke porive (znaci ne samo Dominantne, nego i Sadisticke) Posto sam uglavnom submisivna, ponekad mazohista, i uglavnom sam osobama koje su Dom, sa povremenim Sadistickim tendencijama, kada god mi se ovo "desi" ne znam sta cu sa sobom.
Osecam jaku potrebu da nekoga "povredim", sto me iznenadjuje, jer uglavnom moje "svichovanje" ide do Dominantnosti, a sada je inkorporirano sa izuzetno jakim Sadistickim nagonima.
Moje trenutno stanje me je poCetilo da nema teme o Sadizmu ovde, pa budite slobodni da diskutujete.
Kako se osecate kada ste Sadist? Da li vas plasi? Da li ste bili sa Dom-om koji je i Sadista? Kako vam je bilo, da li vas to privlaci?
evo definicije (kao)
Sadism refers to sexual or non-sexual gratification in the infliction of pain or humiliation upon another person.
Masochism refers to sexual or non-sexual gratification from receiving the infliction of pain or humiliation.
Kod mene je Sadizam reflektovan u zelji da nanesem bol.
Koliko puta sam danas pomislila na korbac, samo ja znam
edit:
E da, any takers for a session, obecavam da necu biti nezna
Sadizam/mazohizam ne mozes izjednacavati sa dominantnoscu/submisivnoscu. Niti je to isto, niti se moraju nalaziti u istoj osobi. Mazohisticne osobe nisu, automatski i submisivne, ili ne moraju to biti svakom partneru.
Fizicki sadizam i psihicki sadizam nemaju mnogo veze jedan sa drugim, niti mislim da u povezani, bar ne po default-u.
Dok, i dalje, ne vidim zasto bi fizicki sadizam (osim ako ne nanosis nekome trajne telesne povrede) na povrsinu izvlacilo bilo kakvo pitanje savesti ( po meni, jedini razlog da se "savest" i "ljudskost" zabrinu nad vlastitim sadizmom je ako se osobi nanosi bol bez njenog, ne samo pristanka, nego i adekvatnog odgovora na taj sadizam), dotle ne vidim kako bi psihicki sadizam, uopste, mogao da izazove bilo kakvu savest ili narusi "ljudskost", obzirom da je baziran upravo na odsustvu toga.
"Savest" i "ljudskost" mogu se naci ugrozenim jedino kod ljudi koji su, u svojoj sustini, moralne osobe, a takve, veruj mi, ne pribegavaju psihickom sadizmu.
U slucaju fizickog sadizma, on ima voljni i dobrovoljni odgovor u mazohisticnoj osobi. Psihicki sadizam, naprotiv, nikada nema dobrovoljni i voljni odgovor, jer je manipulacija slabostima karaktera, psihe, osecanja, cak i neinteligencije mazohisticne i submisivne osobe (ovde cu cak i ja povuci paralelu izmedju mazohizma i submisivnosti) i ide ka cilju unistenja psihicki nestabilne osobe koja je svoje potrebe druge vrste zamenila sa mazohizmom i submisivnoscu, i to bez njenog znanja, odnosno, bez svesti o tome sta joj se radi.
Psihicki sadizam je, definitivno, ozbiljan poremecaj licnosti, i smatram ga ekstremno opasnim, sto ne znaci da je vecina domianantnih osoba sklona ovome. Znam prilican broj zena sa izrazenim sklonostima prema fizickom sadizmu, koji su predivne osobe. Takodje, znam nekolicinu onih koji su skloni psihickom sadizmu, bez imalo sklonosti prema nanosenju fizickog bola, cak i bez imalo sklonosti prema BDSM-u. A znam i par psihopata, koji pod maskom BDSM-a, rade svasta ali njihov broj je nesrazmerno mali u odnosu na one prve i ne mogu se uzeti kao opsti primer.
Znaci, "fizicko lemanje i psihicko slamanje" su, za mene, dva totalno odvojena pojma i nemaju dodirnih tacaka.
Dalje.
Znam poprilican broj dominantnih osoba koji su toliko light sadisti, sto ih ne cini manje dominantnima. Naprotiv. Licno smatram da sam sadizam (njegovo prisustvo ili odustvo) nemaju apsolutno nikakve veze sa samom dominacijom.
Ponavljam, ja ne vidim zasto bi sadizam vukao za sobom pojam savesti, odgovornosti, ili bilo kakvog konkretnog uticaja na mazohisticnu osobu u psiholoskom smislu.
..................
I tu se postavlja pitanje psihicke zrelosti odredjenih i konkretnih "submisivnih" osoba, ali, opet, to za sobom povlaci i nedostatak psihicke zrelosti odredjenih i konkretnih "dominantnih" osoba. Vicious circle? Da. Bas zato i ne smatram da je problem u sadizmu/mazohizmu, nego o totalnom nedostatku osecaja za odgovornost odredjenih i konkretnih osoba, a to nije problem sadizma/mazohizma, nego daleko dubljih stvari kojih je to posledica. Ako zelis da lecis bolest, moras da lecis uzrok, a ne posledicu, inace je sve samo zaleceno.
E ae ja preterala....