Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Hans napisao:Ne? :lol:

Moraš da shvatiš da ja ne živim život jer sam gay već sam gay koji živi svoj život.
Ne moze on to da shvati jer je svoju seksualnost stavio ispred svega opsteg sto cini zivot, te tako i ne vidi ostala zadovoljstva koja zivot pruza.
barni011 napisao:Jednog dana ako Bog da kad budem bio u braku sa tipom i setao dete ulicom sa njim, ti ces i dalje vikati sa nekog bedema vidi dva autohomofoba :lol:
Bog ti to svakako neće dati. Biće da ćeš morati da mrdneš svoju guzicu i izboriš se za to pravo sam.
barni011 napisao:Svako bira svoj put, neko ide tezim putem neko laksim.Ja sam izabrao laksi, veru.Bog ti daje ono sto zelis, snaga tvojih misli je komunikacija sa njim.
Citaj malo o tome.
Čitao sam, kad sam spremao ispit iz psihijatrije.
By Ulix
Da je potpuno sumanuto uverenje da građanska prava padaju sa neba.
Korisnikov avatar
By west end
Blady napisao:I opet kazem, steta sto nisam peder da mi barni malo lize bulju.
:lol:
Ulix napisao:
speedygonsales napisao: Неписмено становништво чине, углавном, стари људи са села који су завршили себи потребну, животну школу и нешто имиграната, махом из Албаније.
I nešto univerzitetskih profesora, naime i sa fakulteta koji ti studiraš. ;)
Истина је, нажалост, да има и таквих...
Vel boy napisao:
speedygonsales napisao:
Да није Чеда решење?
Пре неки дан гледам његов интервју у коме је водитељ њиме обрисао патос. Само зна да критикује власт а на питање "Како бисте ви нешто урадили" нема никакав одговор!
ma, toma i vuchic su i imaju. odgovori tako stizu sve sa balama s vuchkovih usnetina i razrogachenih ochiju.
Ја нисам ни рекао да су они решење,далеко од тога, али нуде неке конкретне предлоге, чак иако нису и, вероватно, дуго а можда и никада неће бити на власти!
Па, рецимо, причало се о изградњи канала који би скратио пут до Егеја и којим би, транспортни бродови ишли преко Србије на југ. То би Србији донело доста прихода у смислу царине и наплате прелаза/путарине (како год би се то назвало и организовало).

Не позивају на насиље већ инсистирају на дијалогу са Приштином.

У својој предизборној кампањи наводе војну неутралност као логичну будућност Србије са чиме се ја слажем, ако се за то испуне услови.

Што се тиче децентрализације и планова за економски бољитак, то су вероватно шарене лаже које нуде и остале странке...

Они нису ни фрагмент странке од које су се одвојили али ја, и даље, мислим да немају такта за власт нити довољан ниво самоконтроле да би се отргли од лоповлука па зато никада не бих ни гласао за њих.
By Ulix
Istu priču priča i DS.
А имају фундаменталне разлике.
И онда се човек запита - колико су те странке заиста различите?

Залагање за непартијско постављање функционера у ЛДП-у ми је огроман плус али непостојање конкретних, макар и ископираних стратегија, је огроман минус.
By Ulix
SNS i DS se razlikuju po tome što ipak, kada se sve svede, DS-u fali jasno fašistička prošlost od koje grobar Nikolić i njegovo kuče Vulić nikada neće moći da se operu. Tadić je možda bezlična ljiga koja bi i majku prodala da ostane na vlasti, ali nikada nije pričao bljuvotine koje su do juče jasno i ponosno zastupali članovi SNS-a.

A LDP jeste dobra alternativa, ali nažalost oni će verovatno zauvek visiti na ivici cenzusa; ili makar dok ne prestanu da budu partija Čedomira Jovanovića, jer je on epohalno nepopularan i to će se teško promeniti, morao bi da počne da ističe i neke druge ljude. Marko Karadžić nije dovoljan, potrebno je još njih.
Ne bih se složio da LDP nema nikakve strategije. Što se tiče ekonomije i spoljne politiike oni su zapravo jedina partija koja ima nekakve smislene predloge.

EDIT: ova deklaracija LDP-a je mogla da prođe i bez podrške odvratnog SPO-a. :regan:

EDIT2: http://www.ldp.rs/o_nama/program/dogovo ... .1172.html
@speedygonsales, njah.

ovako ja vidim tuzno stanje u srpskoj politici bar shto se tiche tri najvece politichke opcije: DS i oni oko njih, SNS i oni oko njih (ko god da je to) i Pokret Za Preokret tj. LDP i oni oko njih.

- za SNS nemam nishta pozitivno reci. manipulatori, prevaranti, koshtunichina (a kroz to, u konachnici, i radikalska) produzena ruka, glume nesporazume s koshtunichinim i tatama i mamama im tj. radikalima samo da bi mogli shto uspeshnije da obrlate i prevare ljude koji ne razmishljaju dovoljno duboko. glupi i jadni su oni ljudi koji im veruju misleci da su ovi ishta drugachiji od radikala i koshtunichinih, a oni lukavi koji znajuci da tzv. sns-ovci i nisu nishta drugachiji od koshtunichinovih i radikala a opet i namerno navijaju za njih tj. tzv. sns - to samo govori o njima.

- DS i oni oko njega, razocharenje u mnogim stvarima. izgleda totalno im je najvaznije pomirenje nepomirljivog tj. smiloshevicizma s idealima Djindjica i obratno. potonuli u mediokritete palanachkog duha (u negativnom smislu), uz sve iste one negativne popratne pojave koje i karakterishu taj negativni palanachki duh.

- Pokret Za Preokret tj. LDP i oni oko njih, najbolji u poredjenju s ostalim pol. opcijama, no, kiksaju strategijski kontraproduktivno u njihovom pomalo dosadnom fokusu na (ne)reshavanju kosovskog problema, umesto da je fokus najkompletnije skoncentrisan na poboljshanje ljudskih prava i opshteg polozaja lojalnih ljudi u samoj Srbiji, dakle, poboljshanje ljudskih prava i opshteg polozaja lojalnih, domicilnih gradjana i gradjanki Srbije te borba protiv mentaliteta mase i palanke (oba u negativnom smislu) u srpskom drushtvu. konkretnije, zelim reci da bi bilo produktivnije za Pokret Za Preokret i LDP da im je vaznije kako udovoljiti ljudskim pravima i opshtem polozaju ljudi u Srbiji, umesto shto se onako previshe brinu kako udovoljiti inim stranama u kosovskom problemu te i zapadu u kontekstu tog problema a u chemu ni zapad uopshte nije bezgreshna strana.

stoga, mislim, da- da su s tom srpskom ljudskopravnom platformom izashli pred Tadica umesto one fokusirane skoro iskljuchivo na kosovskom pitanju, mislim da bi ju Tadic potpisao te da bi i ovaj verovatno prihvatio uzu saradnju DS-e i proshloizbornog ZES-a s sadashnjim Pokretom Za Preokret u zajednichkom cilju onemogucavanja ultrakonzervativnih desnichara da preuzmu vlast.

a poshto je kako izgleda da jeste umesto kako bi trebalo, sve izgleda tragichno i zalosno u politichkom momentu Srbije.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ulix napisao:EDIT: ova deklaracija LDP-a je mogla da prođe i bez podrške odvratnog SPO-a. :regan:

naprotiv, SPO je jedini iole relevantni predstavnik umerenog desnog centra kod Srba i itekako je vazno pokazati da je moguce imati i desni centar kao npr. sadashnji Conservatives u UK-u pod vodjstvom Cameron-a a da uopshte nisu reakcionarni naci-fashisti ni homofobi ni religijski fundamentalisti.
By Ulix
Vel boy napisao:
Ulix napisao:EDIT: ova deklaracija LDP-a je mogla da prođe i bez podrške odvratnog SPO-a. :regan:

naprotiv, SPO je jedini iole relevantni predstavnik umerenog desnog centra kod Srba i itekako je vazno pokazati da je moguce imati i desni centar kao npr. sadashnji Conservatives u UK-u pod vodjstvom Cameron-a a da uopshte nisu reakcionarni naci-fashisti ni homofobi ni religijski fundamentalisti.
SPO nije ništa relevantno već deceniju, imaju sto pedeset glasača u celoj Srbiji, a Draškovićevo grozno četništvo će LDP da košta glasova.
nisam mislio da je SPO tako relevantan na sveukupnoj politichkoj sceni Srbije vec da je relevantno to shto je moguce da postoji (SPO ako nishta drugo bar to dokazuje i pokazuje) i stranka, pokret.... desnog centra a da su umereni, nisu homofobi, nisu religijski fundamentalisti, nisu automatski antizapadno nastrojeni.
a KAMO SRECE da je upravo SPO sve sa tim "groznim chetnishtvom" :smeh: najveci predstavnik desnice u Srba umesto kojekakvih sns-ova, d(ss)ova, srs-ova, ns-ova, dveri zveri, bezobraza, njihovih itd......
By Ulix
Pa budući da je to četnička stranka, zaista ne pokazuju to šti si rekao da pokazuju. Nisu homofobični, ali u traženju rehabilitacije nacističkih saradnika nema ničeg umerenog. Tebe to možda zasmejava, ali je meni to dovoljan razlog da ne glasam za SPO-LDP koaliciju, iako sam za LDP glasao od njihovog osnivanja. I moj nije jedini glas koji će izgubiti.
Suđenja lekarima traju po 10 godina

Beograd -- Suđenje pojedinim lekarima zbog nemara traje i deceniju. Porodice se bore da bi podigle tužbe, da bi na kraju čekale godine da krivci budu osuđeni.

Pojedini slučajevi iz Srbije ušli su u sudsku praksu UN, a drugi se navode kao klasičan primer nesavesnog lečenja.

I najjednostavnije hirurške procedure, koje su za mnoge pacijente bile kobne, u sudovima se pretvaraju u maratonske procese.

Milena Gavrilović, majka petogodišnjeg Stefana, koji je pre 14 godina preminuo posle rutinske operacije krajnika u Institutu za majku i dete, do danas nije dobila odgovor na pitanje - ko je kriv za smrt njenog deteta.

"Dr Jovica Karanov, koji je operisao Stefana, oslobođen je krivice. Tražili smo da se optužnica proširi i na dr Božidara Vlajića koji je postavio dijagnozu da Stefan ima šigelu, a ne sepsu, kako je kasnije zaključio i Sudsko-medicinski odbor. Tužilaštvo je odbilo. Onda smo mi preuzeli krivično gonjenje i uspeli da pokrenemo istragu protiv njega, a četiri godine kasnije i da podignemo optužnicu", kaže Milena.

Više od decenije porodica Zorana Matića, koji je preminuo od plućne embolije posle rutinske operacije vena potkolenice, čekala je prvostepenu presudu. Na godinu dana zatvora osuđen je dr Dragoslav Vukajlović, iz privatne klinike "Decedra“. Iste one na kojoj je Jelica Radović pre pet godina operisala čukljeve i preminula.

Na korak dalje do pravde je porodica psihijatra Ivane Đurđić (31), koja je preminula pre 11 godina. Anesteziolog Vlado Andrić osuđen je dva puta na po tri godine zatvora zato što je tokom porođaja carskim rezom ubacio tubus Ivani u jednjak umesto u dušnik, i tako je ugušio. Predmet je po Andrićevoj žalbi u Apelacionom sudu u Beogradu, ali ni do danas nije jasno kako Andrić nije primetio da su joj zbog gušenja poplavele usne, jagodice na prstima...

"Nijednom mi se za ovih 11 godina nije izvinio, niti ijednim gestom pokazao da mu je žao", priča Ivanin suprug, takođe psihijatar, dr Slavoljub Đurđić.

Slučaj Zorana Novakovića (25), iz Beograda, koji je pre osam i po godina preminuo zbog komplikacija zapaljenja zuba, stigao je čak i do Komiteta UN za ljudska prava. Ovaj momak, koji je zbog izvrsnog zdravlja služio vojsku u prestižnoj diverzantsko-izviđačkoj jedinici, preminuo je 30. marta 2003. godine posle nedelju dana lečenja na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, sa teškom infekcijom kao posledicom zapaljenja zuba. Tužilaštvo je nekoliko godina kasnije podiglo optužnicu protiv nekoliko lekara, ali su majka i sestra insistirale da se na njoj ne nalaze imena svih odgovornih. Pošto istražni sudija nije hteo da pokrene istragu protiv bivšeg načelnika Maksilofacijalne hirurgije i šefa stacionara, Zoranova porodica se žalila Apelacionom sudu i izdejstvovala krivični postupak i protiv njih dvojice.

Posle deceniju dugog procesa, sud je oslobodio i šestoricu lekara nekoliko instituta Kliničkog centra Srbije zbog smrti Marine Mijalković 1993. godine. Ipak, njena porodica je podnela parničnu tužbu protiv njih i zatražila odštetu. Suđenje još traje
@Ulix, ma, izvini, ali ti si dogmatski nastrojen s jednolinearnom putanjom razmishljanja.
dakle, necemo se moci sloziti ovde, Ulix-e! :odbij:

zapravo, jedino ono shto zameram SPO-u te Pokretu Za Preokret je shto su izgleda isuvishe popustljivi prema kos.albanskoj strani u kos. problemu. umesto da gledaju kako ce shto vishe udovoljiti Srbiji LOJALNIM a ugrozenim populacijama tj. gejevima, siromashnim, zenama, deci, radnicima, lojalnim narodnostima i nacionalnim manjinama itd..., Pokret Za Preokret se preterano bave kosovskim problemom i to na nachin koji prosechnom srpskom glasachu izgleda (iako verovatno to nije to) da je ugadjanje i udovoljavanje zahtevima kos.albanskih politikosa i sluzbenih zapadnih politichkih birokrata koji u kosovskom pitanju nisu, nazalost, nisu bezgreshni i kojima se takodje bar ponekad i u nechemu (a to je upravo sluzbeni zapadni pristup kosovskom problemu koji je dogmatski i apsurdno jednostran pro-kos.albanski) treba suprotstaviti.
Pokret Za Preokret da je mudriji mislio bi malo vishe i na te stvari tj. kako biti bar realno a poshteno pragmatichniji u ochajnom stanju Srbije kakvo jeste, a ne davati materijala (ni indirektnog) da otudje prosechnog srpskog glasacha popushtanjem kos.albanskim politichkim zahtevima.

btw., SPO je chetnichka taman koliko je d(ss) liberalno progresivna.........
i shto se tiche tog spochitavanja Vuku i SPO-u chetnishtva, evo shta o njima kazu pravi zlochinachki deo chetnishtva
"Molim sve komentatore da ne mesaju Vuka Draskovica i cetnike. Draskovic i Ravnogorski pokret nemaju nista zajednicko, osim njegovog samozvanog pozivanja na Ravnu Goru, gde odavno vise nije dobrodosao. I Ceda i Vuk su evro-komunisti, prema tome njihova simbioza je vrlo prirodna.
(Ravnogorski unuk, 5. novembar 2011 20:07)"

- dakle, ovaj komentator kao predstavnik upravo onog shto treba kritikovati je sve rekao.
I najveci problem je shto u srpskoj desnici a i srpskom drushtvu su u vecini i omiljeni sudeci po minusima i plusevima i na B92-ojci ovi s mishljenjem ovog "ravnogorskog unuka", dok se Vuk i SPO kao predstavnici umerenog i NEzlochinachkog dela srpske desni-centar misli pljuju i mrze.......
pa, ako je kontraproduktivno po polozaje gej osoba u srpskom drushtvu i otudjujuce biti dogmatski u nechemu, onda je problematichno. :D

no, back on srpska politichka scena off ili ontopic, Tadic jeste dodatno razocharao onim obraazlozenjem zashto ne potpisuje Platformu Preokreta. On je oklevetao Preokretashe da kao traze priznavanje Kosova a to nije istina vec samo nestatusni deo Ahtisaari-jevog plana, upravo za opstanak Srba na Kosovu (i Metohiji).
Tadic je onim njegovim izvrtanjem nazalost pokazao da se uopshte ne razlikuje od tzv. sns-a te da prizeljkuje da s tomom grobarom i acom velikousnenim-ochno-razrogachenim deli vlast posle izbora.
uzas.
Vel boy napisao:@Ulix...
Aha, dakle tvoj argument je da postoje gori četnici od njega, ergo, on je prihvatljiv? Žao mi je, ali to kod mene ne pije vodu. Četnik je četnik, nema tu šta da se prave gradacije. Ta ideologija ima iste implikacije i kod Draškovića i kod tih primitivnih morona koje citiraš, zato što je to ista ieologija, a to što se oni međusobno ne podnose, mene ne sprečava da vidim da jesu isti.
Zapravo, jedina situacija u kojoj bih mogao da vidim sebe da pravim takve kalkulacije jeste ona science fiction pretpostavka da bi Drašković ikada ponovo mogao biti relevantan politički faktor, te da bi se moralo birati između njega i nekog fašiste, na nekim izborima neke godine daleko daleko u budućnosti. Ali pošto taj dan osvanuti neće, sve je OK.

I ti pričaš kao da je LDP-u potreban SPO da bi dobili neku značajno veću količinu glasova, a zapravo je obrnuto. A kome je SPO još potreban, to nisam uspeo da shvatim.
Vel boy napisao:pa, ako je kontraproduktivno po polozaje gej osoba u srpskom drushtvu i otudjujuce biti dogmatski u nechemu, onda je problematichno. :D
A hoćeš da mi objasniš kako je antifašizam kontraproduktivan po položaj gej osoba?

I kako će to Danica Drašković meni da pomogne u smislu ostvarivanja mojih građanskih prava?
deran napisao:i ja ne razumem ta pisanija tipa septičke jame i sl.

mislim,čemu-ja znam gde živim i kako živim,ne treba mi nikakva potvrda...

a ovi koji su otišli,često su tako puni žuči... :shrug:
A što da se ne piše tako ?
Niko ne kaže da je Srbija septička jama po pitanju prirodnih lepota.
A po pitanju državne politike i vlasti ne da je septička jama, nego je kontaminirana kao trista septičkih jama, koje su se punile, a nisu praznile, niti čistile 30 godina.
:bljak:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!