Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Simor
Sjedinjene Države treba braniti. Ne zato što su one savršene i nepogrešive, nego zato što su njene alternative totalitarizmi koji se sa simpatijom gledaju.
:doh:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Loni
Čiroki i Apači napadali bi kočije belaca gde god stignu, a to s Astecima nikad nije bio slučaj.
:lol:

Što kaže dzelajza - dođoh do ovde, ne mogu više...

Loni, super si. Ovo mi je i pre neki dan palo na pamet, međutim sada sam potpuno ubeđen: Holivud plače za takvima kao što si ti. Mani ovaj forum, šalji scenarija filmadzijama i smej nam se posle kad postaneš dolarski milioner. Prijateljski savet, iako ti možda zvuči kao zezanje.
Korisnikov avatar
By blenta
Nikad se ne rvi sa svinjom u blatu. Oboje budete prljavi, a svinja to voli.

:sveca:
By Ulix
U društvu kakvo je srpsko, Sjedinjene Države treba braniti. Ne zato što su one savršene i nepogrešive, nego zato što su njene alternative totalitarizmi koji se sa simpatijom gledaju.
I sa ovim se, takođe, slažem; uglavnom mi se stomak prevrne od kritika koje se upućuju američkoj politici i naročito kad američke ratove kritikuju naši domaći nacoši koji bi, da su imali tu moć, bili još gori.

Samo, važno je i kako se Amerika brani.
I to je zapravo suština. ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Ja mislim da je najbolje ovako kako Loni radi.

Uzme iscepa listove iz nekoliko Politika, Politikinih Zabavnika i Politikinih Magazin dodataka....isecka na paragrafe....BACI sve to u vazduh, uhvati nekoliko njih u letu...poređa - i eto posta. A vi se posle ubijte da shvatite tok misli (nešto slično u stvari radi i Raša Popov, kad izmeša sve od indijanaca do letećih tanjira, s tim što je on ipak genijalac, i to bude jako simpatično, a i radi iz glave, ne ko Loni opisanom metodom)

Da ne bude uvek da je droga u pitanju, naravno da sam se šalio kad god sam to pomenuo. Objašnjenja često nisu tako jednostavna.
Korisnikov avatar
By Dina
DAJ SIMORE pridruiži mi se ne mogu više.
:superheroj:

Meni stvarno nije jasno zašto trošiš vreme ispunjavajući vreme forumskim insomničarima?

I još nešto mi nije jasno - zašto na implicitne i eksplicitne poruke na ovoj temi da si glup odgovaraš nekakvim pokušajem rasprave? Zašto adekvatno ne odgovoriš? Znaš, onako na starozavetni način. Ionako, Jevreji vladaju Amerikom.

;)
Evo ja bih im odgovorila ali me moderatorska funkcija sprecava da kazem ono sto bi odgovaralo ovde ;)

Ali apelovacu na Lonija uzivo da ne trosi vreme na ovu temu.
Korisnikov avatar
By Loni
Ulixe, naravno da nisam čitao sve tekstove, koji su izašli na tu temu jer ih je bilo previše.

Ukoliko na b92 ima i kritika Amerike, to samo znači da je B92 demokratski sajt.
No mislim da ti je Simor rekao upravo ono, šti i ja mislim.

Dao ti je najbolji mogući odgovor. (hvala njemu i Dini. Hvala i SvejednoU što misli da sam dobar retoričar, a to što su mu moji stavovi debilni, šta sad ja tu mogu...)

Isto kao i Simor i ja kažem da SAD ima i svetlu i tamnu stranu.
Čak sam i spomenuo da sam u fazonu severnih stejtova, koji su liberalniji u odnosu na Teksas, Alabamu ili Misisipi.

Recimo da je sama Amerika nešto između.

Dakle mogu kritikovati taj američki mejnstrim ali oni, koji su BOLJI od američkog mejnstrima.

Dakle Kanada, Švedska, Španija i Norveška, koje imaju još veće slobode od proseka SAD mogu da ih kritikuju.

Ali kada Ameriku kritikuju prosečni građani Srbije, to ima potpuno drugu konotaciju, što je lepo rekao Simor.

Kad Srbin kritikuje zapad, a zapad je svuda oko nas to znači da on gura ovu zemlju u izolaciju, kakva je bila i tokom 90-tih.

Ili srpski desničari kritikuju zapad
ili srpski ekstremni levičari - komunisti kritikuju zapad.
Trećeg nema.

Ja spadam u one, koji misle da je naše mesto na zapadu. Dakle u integraciji sa EU.
Nije uopšte poenta ovde u mrtvim Indijancima nego je poenta u naglasu.
Protivnici zapada će naglasiti da je SAD pobila indijance,
a onaj, ko se malo više razume u istoriju shvatiće da su Indijanci stradali svuda.
A naročito pod Špancima, što se retko kad pominje.

Nemam ništa ni protiv onih, koji ne dele moje mišljenje, ukoliko je rasprava argumentovana.

Levo ili desno nije ni prvi ni poslednji put da raspravljam sa Ulixom ili SvejednoOM pa i ako se ne slažemo da se na kraju uvažimo, ali ti MARS si jedan običan kontraš i podsmešljivac, koji nikakve kriterijume za valjano ocenjivanje situacije nemaš.

Gde si ti učio geopolitiku?

Ja čitam i Politiku i Danas i vesti na B92 i gledam par inofmrativnih emisija, i bio sam na raznim političkim kursevima.
Politička grupa, koju sam osnovao na fejsbuku ima 470 članova.
Dakle neko znanje imam, a odakle su tvoja politička znanja?

I ne znam odkud potcenjivanje politikinog Zabanika?
Lično znam ljude koji rade u njemu i vrlo su ozbiljni i okrenuti nauci, za razliku od Pressa, Kurira i ostalog toalet papira, od kojih si i preuzeo mišljenje da je jedna borkinja za mir tokom 90-tih tek jedna pijana babetina.

Sama činjenica da ti jednu Vesnu Pešić smatraš pijanom babetinom, a da si najavio glasanje za SPS, kao i činjenica da si protivnik i bog zna kakav kritizer zapada, a da si pobegao tamo da živiš, govori dovoljno.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars

Loni, super si. Ovo mi je i pre neki dan palo na pamet, međutim sada sam potpuno ubeđen: Holivud plače za takvima kao što si ti.
holivud do 70-tih, možda. danas se indijanski likovi ni u holivudu tako ne grade.
Korisnikov avatar
By Mars
Ma može to da se odradi.

Otvori se vremenska kapija pa onda Asteci napadaju poštanske kočije kaubojaca a Čiroki zidaju podzemne piramide i uspostavljaju komunikaciju se svemircima.

Nego nije u tome problem, mani...

VAŽNO:

Moj odgovor na:
Sama činjenica da ti jednu Vesnu Pešić smatraš pijanom babetinom, a da si najavio glasanje za SPS, kao i činjenica da si protivnik i bog zna kakav kritizer zapada, a da si pobegao tamo da živiš, govori dovoljno.
Se nalazi u kanti za đubre ovde...

Sklonjena je moja odbrana na optužbe o diskriminaciji Vesne Pešić na osnovu njenih godina, pojašnjenje o mom trenutnom političkom stavu i protest o deklarisanju osoba koje su emigrirale iz Srbije - da su pobegle.
Korisnikov avatar
By spliff
dajte neki link sa obrazlozenjem nobelovog komiteta
Korisnikov avatar
By Loni
E znaš šta znam Dželajzu bolje nego ti i privatno se s njom dobro slažem.
Dogovaramo i kafu.

Uočila je moju rečenicu, za koju i ja sad vidim da je nespretno napisana (Da, Dželajza evo izvinajvam ti se. Nisu napadali svi Apači belce, nego neki Apači ok? )

I nemoj se Marse folirati da su svi kao nešto s tvoje strane, a protiv mene.

To je i Sprinter pokušao na nekoj temi pre neki dan pa se javiše i Kiwi i DanceBoy da me podrže).

A čak se evo ispostavi da su i Ulix, Dirty i Svejedno protiv mene bili samo u detaljima, a ne i u poenti, što je i razjašnjeno.

Dakle nemoj umišljati da si igde neka ogromna većina jer ja, mada priznajem da ispišem nekad nešto i brzopleto, ali ne verujem da će većina poniženih GLBT-ovaca iz Srbije da glasa za SPS, a da im Pešićka izgleda kao pijandura.

Čak iskreno govoreći ne vidim ni da ti imaš neku jasnu strategiju ni koncepciju šta braniš, kao ni dosta njih.

Ovde naime većina i ne zna šta konkretno brani.

Oni bi da žive kao na zapadu, što se tiče standarda i što se tiče ljudskih prava, ali misle da je taj zapadni sistem nastao tako sam od sebe
i da će se sam od sebe iskonstruisati i ovde.

E pa neće brajko moj. Iskonkstruisaće se onda kad većina tekstova u srpskim medijima ili bilo gde, budu poentirana u smeru, u kome ja poentiram.

I svi biste da nešto idealizujete da je razne talibane i diktatore moguće pobediti nekim mirom i lepim rečima.
E pa istorija to ne potvrđuje.
Korisnikov avatar
By Loni
I još nešto.

Čak i da je Obama nominovan prebrzo, on je TADA samo nominovan, a to nije ništa.
Dobio je nagradu tek SADA.
Korisnikov avatar
By Mars
Dobio je nagradu SADA jer se nagrada SADA dodeljuje. Jer je to tradicija.

Inače bi mu oni dali odavno. Jer inače ga ne bi ni NOMINOVALI.

Nominacija je skandal, više nego odluka o dodeli.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja samo da javim da svejedno sada spava....leg'o jos oko deset :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dirrty
E pa, odgovorite mi samo na jedno pitanje.
Zasto Amerika ne vodi "pravednu bitku" npr. u Saudijskoj Arabiji?
pridruzujem se pitanju.

inache, sve u svemu na temu (ne mogu da verujem da sam sav ovaj lumbur od teme ishchitao....) mogu reci samo- Oj Sveta Dokolico!
a, sve se ovo moglo pitati kako i zashto Obami nagrada Nobel-ov Institut, umesto razvlachiti po srpskom gej forumu ovu temu na devet strana... and counting.... i to bash ovih dana ionako je malo stvari za raditi po Srbiji, je l' te..... :sweet:
Korisnikov avatar
By Loni
Odgovor na pitanje zašto Amerika ne vodi pravednu bitku i u S.Arabiji je ZATO ŠTO JE POLTIIKA VEŠTINA MOGUĆEG.

Mali broj zemalja je bog naftom.

Imamo antiameričku Venecuelu, koja Amerima ne da naftu.
Imamo naftonosnu Boliviju, koja Amerima ne da naftu.

Imamo Rusiju, koja Amerima opet ne da naftu i drži monopol nafte i gasa u celoj centrealnoj Aziji.

Imamo Iran, koji Amerima takođe ne da naftu,

a imamo i Irak koji s Amerima ratuje. (Zapravo pristalice Sadamovog režima ratuju s koalicijom, koju čine protivnici Sadamovog režima i saveznici)

I sad zamisli da pored svih njih, Amerika proglasi za neprijatelja Sadui Arabiju i ono malo zemljica oko nje (Emirati, Katar, Kuvajt i Bahrein).

Pa šta bi Ameri vozili?
Bicikle?

Pa naravno da ne mogu sebi da dozvole sukob sa S.Arabijom.

Pa to ne bi smeo niko od nas da je predsednik Amerike.
Pa ako im i ona uskrati naftu, gotovo je s vožnjom u SAD.
Kanada i Niorveška ne mogu toliko da podmire.

Za takvu sitauciju (da se protiv Saudi Arabije) trenutno ne sme kriv je sticaj okolnosti.

Nek Venecuela i Iran i Rusija i Jordan i Oman i Bolivija iznesu naftu na tržište ne kse demokratizuju pa će SAD da kupi i od njih.

E tad Sadui Arabija neće više biti tako važna.
E tad se Saudi Arabiji neće više praštati kao sad.

Pa SAD prašta i Vučići i Nikoliću sada jer su ovi drugi (radikali i dss-ovci još gori kao saradnici)

Pa šta mogu?
Poltika je veština mogućeg.

Ali opet.
Nije tema odbrana SAD u svakom kontekstu.
Tema je boriti se za svet u kome jedna Saudi Arabija neće moći da se izvlači na kartu - Mi vam jedini dajemo naftu. Šta još hoćete od nas?

Dakle kad se zapadna civilizacija bude proširila, onda će i na nju doći red.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by hlaefdige
ja samo da javim da svejedno sada spava....leg'o jos oko deset :)
Svejedno se upravo probudio, ustao da popusi cigaretu, odgleda ono danasnje cimanje programa jos jednom, i ischekira cega sve ima ovde.

...

A svejedno takodje zaista rek'o sve sto je imao na temu, pa i mnogo vise.

..

Inace, svejedno NIJE antiglobalista (cisto informativno) niti antiamerikanac,
smatra da globalizacija ipak u praxi ima mnogo odlicnih karakteristika
ali jeste protiv 'amerikacije globalizma/sveta', 'opravdanih ratova' (ja stvarno mislio da neko ko sebe naziva liberalom kapira da se ljudska prava i bolje stanje u drustvu NE donose ratovima..ali..ocigledno gresim) i 'asimilacije' bilo koga/cega u bilo sta.

Pored toga sto nije antiamerikanac, svejedno ipak misli da je spoljna politika Amerike kriminalna.

..

Svejedno se izvinjava za rec upotrebljenu o Lonijevim stavovima, al stvarno nije mogao da nadje drugu..hm...'manju'...rec koja bi mogla tacnije da opise sta svejedno oseca prema 'podrzavam te, moj si, radi sta ti dusa iste, napravi srajne, ja te uvek podrzavam' stavovima.

..

Svejedno, jos, ne kapira kako je Morgan mogao ovako da pise godinama ,)
Zamorno, brate.

..

I svejedno ide nazad na spavanje.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by svejedno

Svejedno, jos, ne kapira kako je Morgan mogao ovako da pise godinama ,)
Zamorno, brate.

lol :smeh:
Korisnikov avatar
By Loni
Nije problem Svejedno.
Ja se ne ljutim.

Poenta rasrpava upravo i jeste da se držimo kodeksa i ne pralazimo u lična vređanja. Bar se ja trudim da to ispoštujem.

Ti i većina u ovoj temi mislite da su GRANICE vrlo bitne.
Da se nijedna zemlja ne treba mešati u stvari druge države, pa čak i kad se u toj drugoj krše ljudska prava (etničko čišćenje, talibansko ubijanje ljudi zbog slobodne ljubavi itd)

Dakle to je vaše mišljenje. Da su granice svetinje i ja to poštujem.

Ja mislim drugačije.
Mislim da ljudska prava treba da budu iznad kojekakvih državnih granica.

I mislim da kada bi ovde došli neki naši OBRAZ talibani
i kad bi radili nama - isto što i u Avganistanu,
a to je spaljivanje pedera, ubijanje devojaka, koje nisu htele ugovoren brak itd. da bi rado podržao intervenciju spolja, koja bi mene i druge ugrožene spasila.

Ako je intervencija usmerena sam ona zlikovce i kršitelje
(dakle da se gađaju samo njihovi položaji, uz minimalan broj koleterarnih žrtava) a ne običan narod, onda podržavam.

Ja sam naime uveren da bi i većina ovdašnjih gejeva u sitauciji, da Srbijom zavladaju talibani i da nas jure da nas ubijaju jer su dobili spisak pedera, svi bismo u nekom podrumu molili nebesa i sve moguće bogove da nas neka strana sila oslobodi.
Ja se kladim da bi u praksi bilo tako...

Ali eto tu praksu nemamo pa ne znamo kako je. Samo možemo da se foliramo da verujemo da će se avganistanski pederi i žene osloboditi sami.
Da da da. Kako da ne.
I Srbija bi sama donela AD Zakon da nije bilo pretnji iz EU. Kako da ne.

No dobro. Svako ima pravo na svoje mišljenje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ali ti MARS si jedan običan kontraš i podsmešljivac, koji nikakve kriterijume za valjano ocenjivanje situacije nemaš.
to ti tek sad jasno? ih, ima ti da se od njega josh podosta "iznenadish". :lol:

u vezi americhkog preteranog prijateljevanja (to ja tako nazivam) s Saudijskom Arabijom, izvini ali prejednostavno postavljash stvari Loni. kada kazem americhkog prijateljevanja s tom zemljom, da odmah objasnim, ja mislim na americhke desnichare republikance koji su do grla slizani shto slichnim antigej desnicharskim ideologijama (ovi na hrishcanistichki oni na islamistichki nachin) shto poslovanjima i dilovanjima krupnim kapitalom koji im to sve odrzava. Na zalost, americhki desnichari su i dalje prejaki u ovoj zemlji i josh puno diktiraju pravce kretanja stvari. Obama i Progresivni Demokrate nisu dovoljno jaki, to je problem. Dvopartijski sistem Amerike je kobno zacharano kolo na kom skoro uvek nazalost ispushe progresivni Amerikanci.
Stoga, ono u chem ti naivno greshish Loni je shto previshe identifikujesh Ameriku (iako razluchujesh Jug od Severa, kamo srece da je i to tako jednostavno jer i Sever ima malo previshe Juga, tako da kazem, i paradoksa.....) sa progresivnim Demokratama koje predstavlja izmedju ostalih Obama, a kamo srece da je tako.
Amerika josh uvek nije u stanju decidno humanije se postaviti prema sopstvenim ziteljima (chak ni svi Demokrate nazalost nisu ujedinjeni na progresivnim osnovama), josh uvek se radi na tome, ali da, ima nade. eto ima nade.

No, apsolutno se slazem i podrzavam tvoj stav da bilo ko van zapadne polovine Evrope stvarno nema aduta promovisati antagonizme prema Americi, jer u njihovim domicilnim zemljama (dakle, svim onim van Severne Amerike i van zapadne polovine Evrope) ima itekako istih ili i puno gorih stvari kojim bi ti dezurni antiamerikanci trebali da se bave.

ono u vezi indjanaca ti nije trebalo, ali poshto si uvideo greshku, dobro.
Korisnikov avatar
By svejedno
Nije problem Svejedno.
Ja se ne ljutim.

Poenta rasrpava upravo i jeste da se držimo kodeksa i ne pralazimo u lična vređanja. Bar se ja trudim da to ispoštujem.
Drago mi je sto se ne ljutis. I ja se trudim to da postujem.

Ti i većina u ovoj temi mislite da su GRANICE vrlo bitne.
Da se nijedna zemlja ne treba mešati u stvari druge države, pa čak i kad se u toj drugoj krše ljudska prava (etničko čišćenje, talibansko ubijanje ljudi zbog slobodne ljubavi itd)

Dakle to je vaše mišljenje. Da su granice svetinje i ja to poštujem.

Ja mislim drugačije.
Mislim da ljudska prava treba da budu iznad kojekakvih državnih granica.
JA mislim (za druge ne znam) da granice ne treba ni da postoje.

No mislim, istina, kada (nazalost) vec postoje, da se JEDNA zemlja ne bi smela mesati u unutrasnje stvari druge. Nekoliko drugih zemalja, jos gore.

Pod laznim izgovorima JOS gore. Rat je poceo kao 'potraga za Osamom'. To JESTE bio razlog akcije u Avganistanu.

...

Slazem sa i za ljudska prava. No, ne vidim kako ih americki ratovi popravljaju. I mislim da niko ne kontrolise Ameriku, na sta se svede cela prica.

A neko mora kontrolisati one koji bi najotvorenije da kontrolisu/uticu na dobar deo sveta.

Istina.

..

Sad stvarno laku noc, em mi se spava, em mi presela ova tema.
Korisnikov avatar
By Loni
Ok. Složimo se nekako.

Pod lažnim izgovorom ili ne, žene na oko 40 % teritorije Avganistana danas smeju da se školuju i leče kad su bolesne.
Danase smeju da odbiju ugovorene brakove,
a ako prevare muža ne moraju da brinu hoće li ih kamenovati i bičevati.

Danas gejevi u tih 40 % Avganistana neće biti paljeni na lomači,
kao i protivnici islama.

Baš me briga pod kojim je izgovorom od talibana oslobođeno tih 40 % teritorije, ali ne bih voleo da to talibani ponovo osvoje i ponovo vrate na stare.

Ne da ne bih voleo zbog ljubavi prema SAD.
Ne bih voleo zbog empatije prema ugroženima u Avganistanu, koji bi povratkom talibana na vlast na tom delu zemlje, ponovo žestoko najebali.

Dakle podržavam akciju nekoliko stranih zemalja na Avganistan radi dobroboti tamošnjih ljudi, ugroženih od strane fundamentalista iz svog naroda.
Korisnikov avatar
By Vel boy

I mislim da kada bi ovde došli neki naši OBRAZ talibani
i kad bi radili nama - isto što i u Avganistanu,
a to je spaljivanje pedera, ubijanje devojaka, koje nisu htele ugovoren brak itd. da bi rado podržao intervenciju spolja, koja bi mene i druge ugrožene spasila.

Ako je intervencija usmerena sam ona zlikovce i kršitelje
(dakle da se gađaju samo njihovi položaji, uz minimalan broj koleterarnih žrtava) a ne običan narod, onda podržavam.

Ja sam naime uveren da bi i većina ovdašnjih gejeva u sitauciji, da Srbijom zavladaju talibani i da nas jure da nas ubijaju jer su dobili spisak pedera, svi bismo u nekom podrumu molili nebesa i sve moguće bogove da nas neka strana sila oslobodi.
Ja se kladim da bi u praksi bilo tako...

Ali eto tu praksu nemamo pa ne znamo kako je. Samo možemo da se foliramo da verujemo da će se avganistanski pederi i žene osloboditi sami.
Da da da. Kako da ne.
I Srbija bi sama donela AD Zakon da nije bilo pretnji iz EU. Kako da ne.

Sve se slazem Loni (osim "uz minimalan broj kolateralne shtete" -jer ne sme biti nimalo kolateralne shtete!), ali choveche u Iraku od dolaska bush-ovih vojnika, gej ljude upravo ubijaju i to na najmonstruoznije nachine. daleko je gora situacija za gejeve u Iraku nakon pada sadam-a nego pre. kako to?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Jeste, stvari su daleko komplikovanije i složenije nego što se iz ovog jednoglasja da zaključiti. Naime, sve kritike Americi, koje se ovde prežvakavaju godinama, od strane desnih i levih populista, odjeci su debata koje se vode u samoj Americi. To pokazuje jednu dinamičnost i demokratičnost američkog društva.
Ne znam da li sam ovo dobro razumela.

Hoćeš da kažeš da nema relevantne kritike sa strane bez prethodnog odobrenja ili (nek' bude eufemizam... uklapa se) podstreka u vidu samokritičnosti američkog društva?

Ili naprosto nalaziš da nije svrsishodno u Srbiji raspravljati o američkim diplomatskim nedostacima i greškama? Dočim je vrlo svrsishodno u SAD raspravljati o nedostacima drugih belosvetskih režima (uvek totalitarnih, naravno) i korigovati ih.

Sa druge strane, mene ne zanimaju "debatni klubovi", ma kako te rasprave bile dostupne široj javnosti, već spoljna politika Amerike, koju ta poslovična demokratičnost nit' usmerava, niti nešto vidljivo tangira.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Dzelajza Rouz
Jeste, stvari su daleko komplikovanije i složenije nego što se iz ovog jednoglasja da zaključiti. Naime, sve kritike Americi, koje se ovde prežvakavaju godinama, od strane desnih i levih populista, odjeci su debata koje se vode u samoj Americi. To pokazuje jednu dinamičnost i demokratičnost američkog društva.
Ne znam da li sam ovo dobro razumela.

Hoćeš da kažeš da nema relevantne kritike sa strane bez prethodnog odobrenja ili (nek' bude eufemizam... uklapa se) podstreka u vidu samokritičnosti američkog društva?

Ili naprosto nalaziš da nije svrsishodno u Srbiji raspravljati o američkim diplomatskim nedostacima i greškama? Dočim je vrlo svrsishodno u SAD raspravljati o nedostacima drugih belosvetskih režima, uvek totalitarnih, naravno.

Sa druge strane, mene ne zanimaju "debatni klubovi", ma kako te rasprave bile dostupne široj javnosti, već spoljna politika Amerike, koju ta poslovična demokratičnost nit' usmerava, niti nešto vidljivo tangira.

Simor je demokrata. Sad ću ja naravno malo u njegovo ime.
Naravno da misli da je ok raspravljati i o manama Amerike i kadsmo u Srbiji.

Simor je kao i ja mislio na praksu.

Naime kritika Amerike u Srbiji i kritika zapada u Srbiji daje dobar argument svim onima, koji su protiv integracije Srbije u EU i protiv toga da Srbija usvoji neke građanske vrednosti.

Kad ti kažeš - SAD ne valja,
ja recimo znam da ti misliš da oni ne valjaju jer nisu dovoljno liberalni po pitanju ljudskih prava, jer većina stejtova nema dobro školstvo ili pristupačno zdravstvo.

Na žalost prosečan građanin Srbije je u mnogo gorem sistemu i od tog lošeg američkog mejnstrima.

Ako te čuje da kažeš da Amerika ne valja (i samo to), on će logički zaključiti da valjaju radikali i DSS.

Logički će da zaključi da ne valjaju ni zemlje EU, Kanada i Australija jer ipak svima im je na neki način čuvar Amerika.
(Nijedna druga zemlja zapada ne bi mogla sama da se brani od napada fundamenstalista).

Nije prosečan Srbin još savladao značaj ljudskih prava ni sekularne države, pa ni u onom vidu kakav imaju periferni i ruralni delovi SAD.

Nije prosečan Srbin naučio zašto nisu valjali bombardovanje Vukovara, Dubornika, Srebrenica ili etničko proterivanje milion Albanaca 1999. zbog čega smo i dobili bombe.

Kad to nauči onda će moći da polemiše o napadu na Avganistan.

Kako prosečan Srbin da se složi sa mnom da talibanske položaje treba gađati jer talibani spaljuju gejeve i žene preljubnice,
kad mnogi od njih i misle da treba da se spaljuju i gejevi i kamenuju žene preljubnice.

Simor kao pametan čovek i levičar uviđa naravno mane SAD.

Mi samo mislimo da u ovoj situaciji kad je jedina garancija modernosti Srbije njena integracija na zapad, nije naročito mudro slati iste poruke kao i Koštunica i Šešelj da zapad ne valja.

Legitimno jeste, ali šta dobijamo time u ovoj situaciji sem izolacije?

Ja sam na internetu video sto poruka u kojima se hvali Severna Koreja zbog jačanja naoružanja.
Naši se ljudi nadaju da će ona doakati Americi i hvale zemlji, u kojoj ljudi nemaju za hleb upravo zato što vlada sve pare daje na naoružanje.

Pa ako je već takva atmosfera kod većina Srba, ja se zaista malo nerviram kad i kod intelektualaca pa još i gejeva čitam istu težnju i iste stavove.
Korisnikov avatar
By blabla54380
dosta stvari sto si naveo podrzava svaki normalan covek, dakle ne podrzava tebe nego nesto se podrazumeva da misli svaki normalan covek. medjutim te stvari sto si naveo su potpuno nebitne ya temu i svima dobropoznate stvari. koma nastaje u mesanju baba i zaba, u izvodjenju nekih zakljucaka koji su ravni vicu:
-mama jel ono krava
-jeste
-a gde?

zasto mislis da od ljudi obavezno i zasluzujes argumente? sto kazu, misljenje je kao dupe svako ga ima, ne mozes covek sa svakim na isti nacin da raspravlja. meni je bilo fantasticno smesno sto si pomenuo da si zavrsio nekakve politicke kurseve, a uz prethodnu napomenu da si profesionalni retoricar :smeh: koliko god da si obrazovan, ja u to necu da ulazim niti da komentarisem. svacije znanje se pokazuje na delu. pa i aleksandra jankovic je diplomirani psiholog. a ti sto si razradio na osvnovu one moje recenice teoriju da sam varvarin, diskriminator i slicni epiteti, to je ipak tvoj neki unutrasnji zivot.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!