- 20 Jul 2006, 17:17
Da ponovim ono sa po?etka. Lažni moralista laže sebe and it's not my problem. A što se ti?e moralno vs. nemoralno to je opet ne?ija li?na podela i super je dok se svako drži te podele, pritom ne ugrožavaju?i druge.
Over and out.
Originally posted by gariZvu?a?e sebi?no, ali mi je moj interes bitniji od interesa društva. Ovo što si napisao zvu?i kao ono sa poziva za vojsku "Otadžbina te zove." A nije da baš žudim da joj se odazovem. Meni je milion i jedna stvar (moj interes) bitnija od služenja vojske (interes društva). Anyhow, sad sam polako krenuo ka offtopicu.
Ja razumem da svako ima neke svoje moralne norme koje ?e teško prekršiti. Ali, u jednom društvu interes pojedinca je uvek podreðen interesu tog društva. U tu svrhu su i postavljene neke moralne norme /pisane i nepisane/ kojih se, voleli mi to ili ne moramo pridržavati.
Da ponovim ono sa po?etka. Lažni moralista laže sebe and it's not my problem. A što se ti?e moralno vs. nemoralno to je opet ne?ija li?na podela i super je dok se svako drži te podele, pritom ne ugrožavaju?i druge.
Over and out.