Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Simor
To se nije odnosilo na tebe. Mada da baš moraš da otvaraš poligon za antiamerička iživljavanja i ne moraš. Ne ti.
Eno ti jedna tema poligon koju sam otvorio za antiruska iživljavanja. "100 truba za Medvedeva".

Nadam se da sam ponovo na centru političkog spektra sada.
By Simor
Originally posted by Mars
Eno ti jedna tema poligon koju sam otvorio za antiruska iživljavanja.
Jok. Ja se igram samo na poligonima za antisrpska iživljavanja.

:hyper:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by svejedno
Cenim da mu ipak damo tu zlatnu za 100 metara, a?

Da ne budemo provincijalci.
U pravu si. Šta drugo crnci znaju da rade nego da trče!
Ubadas u poentu, svaka cast.

Tacno to sam imao na umu... zadivljuju me tvoji mozdani procesi, najiskrenije.

...

Meni ne bi to palo na pamet, npr.

Ne zato sto nisam zatucan, dalekobilo, provincijalac sam ja, svakako , nego ne znam mnogo crnaca, nisam ih video kako trce.

A TVu ne verujem nista (!)

..

Svaka cast. Cuci u tebi ..svasta.
Korisnikov avatar
By svejedno
Nego, na stranu ova velikosrpska (koja ne napustaju Simorov mozak) i zloamerickomasonskohebrejskaaujednoimuslimanska (koja po Simoru, jel, ne napustaju moj mozak) proseravanja...

..

Dakle, nakon sto smo dobili (by me) na pitanje zasto je NIJE zasluzio, odgovor:

'Pomodni provincijalni antiamerikanizam -- Jevreji, jevreji, masoni, zlozlo, satana, amerika&muslimani zajedno'

...

Jel ima neko (iko..?) odgovor zasto JESTE?
Korisnikov avatar
By Mars
Me nema odgovora ni u obrazloženju Komiteta.

Nisu se ni trudili da sakriju da ga nagrađuju ne za ono što je uradio, nego za ono što bi tek mogao da uradi.

Ono najkonkretnije što su naveli tamo ne prevazilazi domete bilo koje kandidatkinje za miss world (mir u svetu i smanjenje nuklearnog oružja). Mada, ne znam odakle im pokriće ni za tu nadu, citat predsednika: "Some of the work confronting us will not be completed during my presidency," he added. "Some, like the elimination of nuclear weapons, may not be completed in my lifetime."

Tako da, ako ne cepidlačimo da se nije ogradio od smanjenja nego od elimination...ostaje kao argument za nagradu: mir u svetu.

A sad svi na pravljenje dece.

"After I received the news, Malia walked in and said, 'Daddy, you won the Nobel Peace Prize, and it is Bo's birthday," referring to the First Mutt. "And then Sasha added, 'Plus we have a three day weekend coming up,'" in reference to Columbus Day. "So it's good to have kids to keep things in perspective."
Korisnikov avatar
By blabla54380
bilo koja nagrada kad se dobija uvek se pitanje postavlja sa zasto DA, a ne zasto NE. ja ne razumem toliku histeriju za tim covekom sirom sveta, on je zapravo paris hilton na funkciji predsednika amerike. najobicniji qrac od ovce od koga je show biznis napravio to sto je napravio.

nobelova nagrada se dobija za velike zasluge na nekom polju, a on nije zasluzan ni za sta. nije uradio nista dostojno nobelove nagrade. jedinu nagradu koju bi mogao da primi je emi.

sa druge strane nobelova nagrada je odavno korpumpirana i izgubila je ugled upravo dodeljivanjem ovakvim ljudima i nedodeljivanjem zasluznim ljudima. tako da mi se jebe sto je ovaj mamlaz dobio, jer ta nobelova nagrada odavno ne znaci ono sto je nekad znacila.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Mars

"After I received the news, Malia walked in and said, 'Daddy, you won the Nobel Peace Prize, and it is Bo's birthday," referring to the First Mutt. "And then Sasha added, 'Plus we have a three day weekend coming up,'" in reference to Columbus Day. "So it's good to have kids to keep things in perspective."

On this occasion I wish to thank my dog, my children, my wife, Columbus, my PR manager, my dentist, my director, my producer, Miss Patagonia,...
Korisnikov avatar
By svejedno
Dada..

"I do not view it as a recognition of my own accomplishments but rather an affirmation of American leadership," he said, speaking in the White House Rose Garden. "I will accept this award as a call to action."

...

Ni ja je ne vidim kao priznanje njegovih dostignuca, slazemo se on i ja ,)

..

A call to action...mirovnih akcija, ne sumnjam.

..

'Friendly fire' i to:

''
Korisnikov avatar
By nsBeckie
B92

Nobelova nagrada Baraku Obami
9. oktobar 2009. | 11:12 -> 18:28 | Izvor: Beta
Oslo, Vašington -- Američki predsednik Barak Obama rekao je da je počastvovan što mu je dodeljena Nobelova nagrada za mir, ali da nije siguran da je učinio dovoljno da je zasluži.

Norveški Nobelov komitet saopštio je da je nagradu za mir dodelio američkom predsedniku zbog "njegovih napora da ojača međunarodnu diplomatiju i saradnju među ljudima". Komitet posebno ističe značaj Obamine vizije i delovanja za svet bez nuklearnog oružja.

Obraćajući se novinarima u ružićnjaku Bele kuće, Obama, sa širokim osmehom, priznao je da primio vest o dobijanju nagrade s "iznenađenjem i dubokom poniznošću".

Obama je rekao da na nagradu ne gleda "kao na priznanje za svoja dostignuća" već pre kao priznanje za ciljeve koje je postavio za Sjedinjene Države i za svet.

On je rekao da je ova nagrada i "poziv na akciju" protiv klimatskog zagrevanja, širenja nuklearnog oružja i za rešavanje konflikata.

"Ne osećam se da zaslužujem da budem u društvu tolikih ličnosti počastvovanih ovom nagradom koje su transformisale svoju epohu", rekao je Obama.

"Ali prihvatiću nagradu kao poziv na akciju, poziv upućen svim zemljama da se uhvate u koštac sa zajedničkim izazovima XXI veka", rekao je američki predsednik.

Inače, mediji su javili da je Obamu jotros probudila ova vest. Obamin portparol Robert Gibs nazvao je telefonom Obamu nešto pre šest sati ujutru po lokalnom vremenu, a nepunih sat nakon što je vest o dobitniku objavljena u Oslu.

Obrazloženje Nobelovog komiteta

Norveški Nobelov komitet saopštio je danas da je nagradu za mir za 2009. godinu dodelio Obami zbog "njegovih napora da ojača
međunarodnu diplomatiju i saradnju među ljudima".

"Obama je kao predsednik SAD stvorio novu klimu u međunarodnoj politici. Multilateralna diplomatija je ponovo zauzela centralnu poziciju, sa naglaskom na ulogu koju UN i druge međunarodne institucije mogu da imaju. Dijalog i pregovori se vide kao instrumenti za rešavanje čak i najtežih međunarodnih konflikata", navodi se u obrazloženju Komiteta.

"Vizija sveta bez nuklearnog oružja snažno je stimulisala razoružanje i pregovore o kontroli naoružanja. Zahvaljujući inicijativi Obame, SAD sada igraju mnogo konstruktivniju ulogu u velikim klimatskim izazovima sa kojima se svet suočava. Demokratija i ljudska prava biće osnaženi", dodaje se dalje u obrazloženju.

"Vrlo retko neko, kao Obama, do te mere privuče svetsku pažnju i da nadu ljudima u bolju budućnost. Njegova diplomatija se zasniva na konceptu da oni koji treba da vode svet moraju to da čine na bazi vrednosti i stavova koje deli većina stanovništva sveta", navodi se u obrazloženju Nobelove nagrade za mir 2009. američkom predsedniku.

"Za 108 godina, norveški Nobelov komitet je želeo da stimuliše upravo takvu međunarodnu politiku i takve stavove čiji je sada Obama vodeći zagovornik u svetu".

Komitet podržava Obamin poziv da je "sada vreme za sve da preuzmu svoj deo odgovornosti za svetski odgovor na globalne izazove", navodi se na kraju obrazloženja.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Tema je postavljena negativno, te treba tražiti dokaze u tom pravcu. Dakle, nije 2q2 otvorio temu jer je ovlažio zbog Obame, nego su tema i potonji komentari intonirani tako da je on nije zaslužio i onda se postavlja logično pitanje - zašto je nije zaslužio.

I šta smo dobili kao odgovor? Pomodni provincijalni antiamerikanizam.
ne projektuj se :-)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Zwezdica
Obama pronasao lek za SIDU i za rak! :klap: :cheer:
Ti si nešto pomešala. Onda bi dobio Nobelovu nagradu za medicinu.

Ali, lek postoji i za jedno i za drugo, samo ih moćne američke farmaceutske kompanije kriju jer hoće da slovenski narodi pate i umiru.

Između ostalog, zbog tog skrivanja je Obama i dobio Nobela.
možda i nije. možda se referencirala na citate* Wangari Maathai (dobila nagradu za mir 2004.) gde ona tvrdi da su naučnici sa Zapada napravili HIV virus kako bi smanjili populaciju crnačkog stanovništva u Africi.

*note to self: proveriti šta VSS misli o ovom citiranju.

btw, ko je od ovih anti-Obama postera već stigao da vandalizuje Wikipedia stranicu o nagradi za mir?
By Simor
Originally posted by 2Q2Bstr8
Wangari Maathai (dobila nagradu za mir 2004.) gde ona tvrdi da su naučnici sa Zapada napravili HIV virus kako bi smanjili populaciju crnačkog stanovništva u Africi.
Sad će da joj otvore fan klub. :giggle:

Nego, 2q2, paz' sad ovo (u backgroundu Haloween theme):

Slika

:freddy:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by 2Q2Bstr8
Wangari Maathai (dobila nagradu za mir 2004.) gde ona tvrdi da su naučnici sa Zapada napravili HIV virus kako bi smanjili populaciju crnačkog stanovništva u Africi.
Sad će da joj otvore fan klub. :giggle:
Eventualno ako pretrci 100 metara ispod 11... evo - 13 sekundi.

..

Sve ostalo bi bilo neozbiljno.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Sprinter
bilo koja nagrada kad se dobija uvek se pitanje postavlja sa zasto DA, a ne zasto NE. ja ne razumem toliku histeriju za tim covekom sirom sveta, on je zapravo paris hilton na funkciji predsednika amerike. najobicniji qrac od ovce od koga je show biznis napravio to sto je napravio.

nobelova nagrada se dobija za velike zasluge na nekom polju, a on nije zasluzan ni za sta. nije uradio nista dostojno nobelove nagrade. jedinu nagradu koju bi mogao da primi je emi.

sa druge strane nobelova nagrada je odavno korpumpirana i izgubila je ugled upravo dodeljivanjem ovakvim ljudima i nedodeljivanjem zasluznim ljudima. tako da mi se jebe sto je ovaj mamlaz dobio, jer ta nobelova nagrada odavno ne znaci ono sto je nekad znacila.
...za svaku reč :up:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja bih rekao da je to usled nedostatka odgovarajuce (odnosno bilo kakve) konkurencije.
Poput Britney na proslogodisnjim VMA (da malo priblizim misao) :lol:
I da, sad procitah Sprinterov iskaz, slazem se u potpunosti.

Videcemo kroz koju godinu, kada se pojedina njegova obecanja ne ostvare (sto je uvek slucaj, u manjoj ili vecoj meri), ko je bio u pravu i zasto.
Namere su jedno, dok su dela nesto sasvim drugo.
Korisnikov avatar
By Loni
Obama jeste dosta učinio za mir.

- Odustao je od raketnih štitova u Poljskoj i Češkoj.
- Potpisao je zatvoranje zatvora za teroriste ,,Gvantanamo''.
- Obelodanio strategiju za završavanje ratova u Iraku i Avganistanu.

- Osudio izgradnju izraelskog nasilja na palestinskoj teritoriji
itd.

Ok. On je prvenstveno PR celog tima, tako da ga neko može nazvati i Paris Hilton, ali čak i tad TAJ TIM se bitno razliku od tima Džordža Buša.

Dok su čelnici Republikanske Partije izjavljivali pred izbore da gejevi i ateisti treba ne moraju da mašu tim svojim osobinama, Obamina Demokratska Partija se zalagala za neke druge stvari.

Nama kao srpskim gejevima jako je bitno da se na čelo najmoćnijih država nalaze liberalni humanistički vladari, a ne konzervativci, te bi po toj logici Obama trebalo da nam je drag. I svaki njegov uspeh naravno.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Izmenjena raketna odbrana se i dalje planira u Istocnoj Evropi.
Zatvorenici ce svakako ostati zatvorenici.
Dok ne vidim potpuno povlacenje snaga NATO-a iz tih zemalja, do cega nece doci pa ni za narednih 10 godina, a kamoli do kraja naredne godine kako on obecava, rat se nece zavrsiti.
Osudio, opet u vidu ciste izjave i namere... problem i dalje postoji i postojace.

I ne vidim uopste bilo kakvu potrebu poredbe Busha i Obame.
Logicno je da je Obama svakako promisljeniji, liberalniji i inteligentniji, sto je po mom misljenju jos uvek daleko od zasluga za takvu nagradu/titulu.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dirrty
Logicno je da je Obama svakako promisljeniji, liberalniji i inteligentniji, sto je po mom misljenju...
...što uopšte nije teško, imajući u vidu prethodnu garnituru.

Srozavanje svih kriterijuma, o tome govorim od prvog posta ovde.

Kontam sad...ova nagrada je u stvari priznanje Americi što u Belu Kuću nije ponovo dovela idiota ranga Gorge W. Busha. U tome je stvar. I raketni štitovi i Gvantanamo robijaši ostaju (o izraelskim sranjima da ne govorimo - valjda oni najviše skaču po ulicama na ovu vest, pored sela Obaminog dede)...
Korisnikov avatar
By deran
... every love whitney ...:unic0rn:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Loni
Obama jeste dosta učinio za mir.

- Odustao je od raketnih štitova u Poljskoj i Češkoj.
- Potpisao je zatvoranje zatvora za teroriste ,,Gvantanamo''.
- Obelodanio strategiju za završavanje ratova u Iraku i Avganistanu.

- Osudio izgradnju izraelskog nasilja na palestinskoj teritoriji
itd.
:smeh: hit, a ovo boldovano je megahit
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Marvin
Sad će da mu daju Olimpijadu, Grenland i da kresne kraljicu.
:smeh:
Korisnikov avatar
By HARP
A, šta je dotični gospodin, kao i ostali koji su dobili pomenutu nagradu doprineli konkretno za mir? :lol:

Isto koliko i misica koja izgovara: And peace in the World!

''
Korisnikov avatar
By Mars
Pa. Zar nije divan je svet u kome živimo.

Ne otvoriš novo krizno žarište, ne započneš novi rat...ne svrstavaš se otvoreno na jednu stranu u postojećim sukobima, i ... automatski si mirotvorac.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Procitah na jednom sajtu da su nominacije za Nobelovu nagradu sacinjene pocetkom Februara... dakle, tacno koliko dana posle pocetka njegovog mandata? :shtap:
Korisnikov avatar
By Mars
Kako beše....kad je ono beše Beyonce pevala "At Last"...U februaru negde.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Videh na WikipediJi da je Inaguracija odrzana 20. januara, a da je mandat poceo od februara... :shtap:
Korisnikov avatar
By Mars
Eto.

Nominacije tada, a konačnu odluku su doneli kada je psić BO ušao u Belu Kuću.
Korisnikov avatar
By blabla54380
"for his extraordinary efforts to strengthen international diplomacy and cooperation between peoples" sa zvanicnog sajta nobelove nagrade :smeh: al kao sto rekoh, svet je puko globalno i svi ljudi su toga svesni. svi su svesni koliko znaci danas nobelova nagrada, a koliko je znacila pre. ovo danas je show biznis. kriminal. mafija vlada svuda. novac je potpuno preuzeo ulogu autoriteta od nekad intelekta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!