Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
ali....ali....

ako nas danas nije briga ko dobija Nobelovu nagradu....šta je sledeće - OSKARI!? :drama:

A sad ozbiljno...da, kombinacija pomenutog...mafija, novac, ljudska slabost prema statusnim simbolima sa jedne, i dodvoravanje i ulizištvo sa druge strane.

Al me bar od totalne ovce odvaja još uvek to da registrujem te stvari. Ma koliko one danas bile normalne ili uobičajene.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ovo vrlo visokobudzetno kreiranje obamomanije je ocekivan nastavak prethodne americke administracije. iole pametnom coveku je jasno sta se tu zapravo menja i zasto.
Korisnikov avatar
By Mars
Oćeš da kažeš i meni pa da znam i ja?
Korisnikov avatar
By blabla54380
nisam se ja tebi obracao, nego nadovezivao na pricu.
By жњ
sama startna postavka dodeljivanja nobelove nagrade je nonsens

stvoris stvar koja dize stvari (i ljude) u vazduh, a posle dodeljujes nagrade za mirotvorstvo...:piski:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ajmo sad maaaalko ozbiljnije, vratio se sa lepe zurke, pa imam volje...
Originally posted by Loni
Ok. On je prvenstveno PR celog tima, tako da ga neko može nazvati i Paris Hilton, ali čak i tad TAJ TIM se bitno razliku od tima Džordža Buša.
Originally posted by Mars
Originally posted by Dirrty
Logicno je da je Obama svakako promisljeniji, liberalniji i inteligentniji, sto je po mom misljenju...
...što uopšte nije teško, imajući u vidu prethodnu garnituru.
^Ovo mu nekako dodje sustina, jel.

Covek SLUZI da bi poslao drugaciju sliku od Busha (takoreci - osvedocenog retarda)
A da je ok PR, jeste.

..

LM..

Lepo sto je on dobio MTV peace award. Staznam...ne smeta mi, sto bi.

..

No, slozicu se sa sprinterom i drtijem....to nije nista do 'MTV' pis(s) avord.

..

Ono sto jeste smesno - je sto je dobio za pesme koje jos nije snimio. I tesko da ce snimiti ikada.

- Odustao je od raketnih štitova u Poljskoj i Češkoj.
- Potpisao je zatvoranje zatvora za teroriste ,,Gvantanamo''.
- Obelodanio strategiju za završavanje ratova u Iraku i Avganistanu.
- Osudio izgradnju izraelskog nasilja na palestinskoj teritoriji
itd.

1. sacekaj za to jos par 'dina, ipak ,)

2. Svaka cast. Teska odluka. Miroljubac, svakako. A mozda je to samo to 'PR odvajanje' od Busha?
Na stranu PR, Kastro vise nije Fidel. Druge odluke se donose ovih dana.

3. Objavio strategiju? Nije valjda. Svaka cast,
I Simorov omiljeni Jeremic ima hiljadu strategija, svaka obelodanjena.
Ne znam koliko 'obelodanjena strategija' znaci 'uraditi stvar u praxi'.

4. Osudjujem i ja. Cekam Nobelovu.

..

No, ipak, realno mnogo...ali mnooogo je on uradio za pis u svetu. Za par meseci predsedovanja.

...

Jos medalja za 100 m sa preponama, iz BGa direktno, da pokazemo da nismo provincijalci.

Kaze Simor, crnci dobro trce. Ne bih ni znao da vas nije tol'ko 'nediskriminatornih'.
Korisnikov avatar
By kal zakath
http://nobelprize.org/nomination/peace/process.html

Slika

February – Deadline for submission. The Committee bases its assessment on nominations that must be postmarked no later than 1 February each year. Nominations postmarked and received after this date are included in the following year's discussions. In recent years, the Committee has received close to 200 different nominations for the Nobel Peace Prize. The number of nominating letters is much higher, as many are for the same candidates.

Zaradio u 10 dana posle inauguracije.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa mislim stvarno smejurija. Nema dalje, nema "ali", nema dajte mi argumente...

Grand Production.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Kupi svesku i olovku. Ču da te nominiram za nobelovu iz literature.
Korisnikov avatar
By Mars
Važi. Od sutra. Od sutra će obavezno da kupim.

''

Ja ću tebe za ekonomiju. U drugiim kategorijama izgleda ima malo više cimanja....ovi što prave slike ribozoma i slično.

Kreni da smišljaš neki vickast prigodan govor.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by svejedno
zbog cega JESTE?
Rukovao se sa Čavezom :shake:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by kal zakath
Zaradio u 10 dana posle inauguracije.
Možda je tad rekao da će da zatvori Guantanamo i poboljša odnose s Kubom.
Kad ono moša :canttouchthis:
Korisnikov avatar
By Dirrty
''

Da se ne zaboravi!

Dakle, na osnovu ovog spota, odnosno texta pesme, ona takodje zasluzuje Nobelovu nagradu! :oskar:
Korisnikov avatar
By Mars
Prevaren sam.

Očekivao sam klip sa Charlie i Martinom Sheenom.
Korisnikov avatar
By Mage
Ovaj svet je otišao u kurac... ali skroz. Ovo je jadno, bedno, patetično.... Ma nemam reči! Ne mogu da verujem da su mu dali Nobelovu... ne mogu... jednostavno je to isuviše.... no comment!
Korisnikov avatar
By Loni
Dirty, ako se Obama tek tako povuče iz Avganistana sa priznanjem poraza cilistva od strana talibana, e pa onda će izgubiti moje simpatije.

Izvini, ali talibani ne smeju da pobede.

- Talibani, koji su spaljivali homoseksualce. (takav je njihov zakon)
- Talibani, koji su osuđivali na smrtnu kaznu devojčice, koje neće ugovoen brak.
- talibani, koji nisu davali ženama da se leče.
- talibani, koji nisu davali ženskoj deci da se školuju

Zapravo u Avganistanu je postajao zakon za vreme talibana da nijedna žena ne sme da se skine pred muškarcem, koji nije njen muž.
Dakle žene, koje se razbole ne mogu da odu kod ženskog doktora jer ženski doktori ne postoje, a pred muškim doktorom ne smeju da se skinu.

Samo 0,01 % žena u Avganistanu imaju supruge lekare. Samo one su mogle da se leče.
Sve ostale umirale su od bolesti, koje na zapadu mogu lako da se poleče. Samo da bi sačuvale čast.

- Talibani, koji zabranjuju muziku (osim ako nije religijska)
- Talibani, koji kažnjavaju posedovanje knjige iz svake druge religije sem islamske i to donosi kaznu od 5 godina robije)
- Talibani, koji imaju VERSKU POLICIJU, koja ide Kabulom i ima pravo da bičuje prolaznika, ukoliko ovaj ne zna neki citat iz Kurana na pamet ili ima neki detalj na odeći, koji se kosi sa islamom.

E pa izvinite, ali to nije život.
Nije svaki mir samim tim dobar.

I nemojte mi reći da to treba tek tako pustiti da ide svojim tokom jer ako ode svojim tokom onda će najveći agresivci da dođu na vlast (dakle upravo talibani).

Tamo gejevi i žene, kao i svi muškarci, koji bi malo da izađu iz islamskog šablona, toliko loše i jadno žive, da je bolje i da dođe do rata (u bombardovanju Avganistana su i ionako stradale planinčine u kojima se kriju talibani, ali ne i gradovi iz kolijih su talibani pobegli), nego ovako živeti.

U tom Avganistanu su neki ljudi slični nama, koji sanjaju svoju slobodu.

Dakle treba ratovati da bi slobodu dobili oni.

Pa ako ćemo da pustimo tamošnje talibane da rade šta god hoće (A ne treba jer je u Turskoj 1999. usvojena konvencija o ljudskim pravima, po kojoj se kaže da su ljudska prava univerzalna kategorija i da su važnija od državnih granica) onda daj da pustimo i ove naše OBRAZE, DVERI, 1389 ... da nam ovde rade šta hoće, da nas ubijaju, tuku, maltretiraju.

I da nemamo prava nikom na zapdu da se požalimo da opomenu naše vlasti i sankcinišu ih zbog divljaštva u zemlji.

Pa valjda je važnija odbrana ljudskih prava igde od nekakvih glupih granica.

Ne zanima me što je Avganistan suverna država, ukoliko spale ijednog geja ili kamenuju ijednu ženu, treba im srušiti režim i sistem.

Dakle okončati rat, ali tek kad se omoguće garancija tamošnjim normalnih ljudima da im se divljaci više nikad ne vrate na vlast.
Be z toga ništa se neće uraditi.
By Ulix
Izvini, Loni, ali da li si ti spreman da ideš u Avganistan i da se boriš za njihovu slobodu? Jesi li spreman da pogineš za njihovu slobodu? Jako je lako pozivati se na rat, ali nije lako u njemu učestvovati. Strašno mi je smešno pozivanje na oružje, ukoliko taj koji poziva nije spreman da predvodi kolonu.

A i drugo - ne može se ratom, na silu negde doneti demokratija, ponajmanje u fundamentalističku zemlju poput Avganistana.
Korisnikov avatar
By Mage
Dirty, ako se Obama tek tako povuče iz Avganistana sa priznanjem poraza cilistva od strana talibana, e pa onda će izgubiti moje simpatije.

Izvini, ali talibani ne smeju da pobede.

- Talibani, koji su spaljivali homoseksualce. (takav je njihov zakon)
- Talibani, koji su osuđivali na smrtnu kaznu devojčice, koje neće ugovoen brak.
- talibani, koji nisu davali ženama da se leče.
- talibani, koji nisu davali ženskoj deci da se školuju

Zapravo u Avganistanu je postajao zakon za vreme talibana da nijedna žena ne sme da se skine pred muškarcem, koji nije njen muž.
Dakle žene, koje se razbole ne mogu da odu kod ženskog doktora jer ženski doktori ne postoje, a pred muškim doktorom ne smeju da se skinu.

Samo 0,01 % žena u Avganistanu imaju supruge lekare. Samo one su mogle da se leče.
Sve ostale umirale su od bolesti, koje na zapadu mogu lako da se poleče. Samo da bi sačuvale čast.

- Talibani, koji zabranjuju muziku (osim ako nije religijska)
- Talibani, koji kažnjavaju posedovanje knjige iz svake druge religije sem islamske i to donosi kaznu od 5 godina robije)
- Talibani, koji imaju VERSKU POLICIJU, koja ide Kabulom i ima pravo da bičuje prolaznika, ukoliko ovaj ne zna neki citat iz Kurana na pamet ili ima neki detalj na odeći, koji se kosi sa islamom.

E pa izvinite, ali to nije život.
Nije svaki mir samim tim dobar.

I nemojte mi reći da to treba tek tako pustiti da ide svojim tokom jer ako ode svojim tokom onda će najveći agresivci da dođu na vlast (dakle upravo talibani).

Tamo gejevi i žene, kao i svi muškarci, koji bi malo da izađu iz islamskog šablona, toliko loše i jadno žive, da je bolje i da dođe do rata (u bombardovanju Avganistana su i ionako stradale planinčine u kojima se kriju talibani, ali ne i gradovi iz kolijih su talibani pobegli), nego ovako živeti.

U tom Avganistanu su neki ljudi slični nama, koji sanjaju svoju slobodu.

Pa ako ćemo da pustimo tamošnje talibane da rade šta god hoće (A ne treba jer je u Turskoj 1999. usvojena konvencija o ljudskim pravima, po kojoj se kaže da su ljudska prava univerzalna kategorija i da su važnija od državnih granica) onda daj da pustimo i ove naše OBRAZE, DVERI, 1389 ... da nam ovde rade šta hoće, da nas ubijaju, tuku, maltretiraju.

I da nemamo prava nikom na zapdu da se požalimo da opomenu naše vlasti i sankcinišu ih zbog divljaštva u zemlji.

Pa valjda je važnija odbrana ljudskih prava igde od nekakvih glupih granica.

Ne zanima me što je Avganistan suverna država, ukoliko spale ijednog geja ili kamenuju ijednu ženu, treba im srušiti režim i sistem.

Dakle okončati rat, ali tek kad se omoguće garancija tamošnjim normalnih ljudima da im se divljaci više nikad ne vrate na vlast.
Be z toga ništa se neće uraditi.
Ja se u potpunosti slažem sa tobom... Ali kakve ovo veze ima sa temom? Obama nije ništa od toga POSTIGAO. Nobeloava nagrada se daje na dela, a ne reči. A nominovan je i pre nego što je došao na vlast... kako to objašnjavaš?

Amerika ratuje protiv talibana, ali nemoj da pomisliš da je to iz altruizma. U pitanju je interes... čist interes i želja za vlasti.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Na stranu slucaj Obame, koji nije prvi i jedini u kategoriji Mira, gde se nagrade najcesce dobijaju za namere vise nego za dela.
Ipak je Mir tako relativna i neodrziva stvar. (po mom misljenju samo rec, nikako i moguce delo).

Sama Nobelova nagrada je apsurd.
Kao sto neko pomenu, coveku koji je stvorio jedno od najrazornijih oruzja za unistavanje i ubijanje, nije smelo biti dopusteno da osnuje bilo kakvu nagradu, a jos manje da se te nagrade nazovu po njemu!

:shtap:

Podrzavam jedino sto ljudi u drugim kategorijama, koji svojim pravim naucnim i umetnickim delima zasluzuju nagradu, ali ne u vidu glupave statue, vec u vidu novca (koji bi mogao i trebalo biti veci, ali je to vec neka druga tema i rasprava).
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Ulix
Izvini, Loni, ali da li si ti spreman da ideš u Avganistan i da se boriš za njihovu slobodu? Jesi li spreman da pogineš za njihovu slobodu? Jako je lako pozivati se na rat, ali nije lako u njemu učestvovati. Strašno mi je smešno pozivanje na oružje, ukoliko taj koji poziva nije spreman da predvodi kolonu.

A i drugo - ne može se ratom, na silu negde doneti demokratija, ponajmanje u fundamentalističku zemlju poput Avganistana.

Ne Ulixe, primedba ti nije na mestu.

Primedba bi bila na mestu kada bi se svi Amerikanci mobilisali u rat.
Dakle kad bi njihovi životi bili rizikovani, kao što je bio slučaj s Vijetnamom.

Od Vijetnama do danas Amerika je profesionalizovala vojsku.
Danas u nju ne ide svako već ljudi, kojima je to zanimanje i koji od toga jako dobro žive.

To je nekoliko hiljada dolara plate mesečno.

Njihov je izbor da budu vojnici.

Da nisu vojnici pitanje je da li bi bili sposobni i za šta drugo.
Postoje ljudi, koji to vole.
Kao što neko voli skakanje s b.džampinga.

Dakle u državama gde vojska nije obavezna pojedinac ima pravo i da poziva za rat ukoliko je za više ciljeve.

Mira Marković je bila drugi slučaj. Pozivala je na rat, ali tako da njen Marko nikad ne ide, a da svi MORAJU da idu.

Profesionalni vojnik je zanimanje i ti ljudi, čak i kad nije rat po 8 sati dnevno rade vežbe s oružjem u svojim kasarnama.
Vežbaju puicanje, padobranstvo, uče se preživljavanju na hladnoći, u pustinji, na logorovanju...

NASILJE jeste legitimno u slučaju kad se brani poredak.
(Bez te definicije policija ne bi postojala)
U slučaju Avganistana brani se poredak zagarantovanih ljudskih prava jer Avganistan ta prava svojih građana krši.
UNIVERZALNA DEKLERACIJA kaže da su ljudska prava važnija od granica i da se ona moraju braniti bez obzira gde se nalaze.

Dakle ako komšija hoće da ubije svoju ženu, a ostavili su otključana vrata ti imaš pravo da upadneš u njihov stan iako je to tuđa imovina jer imaš argument da braniš njeno pravo na život.
Imaš pravo da udariš muža nasilnika i spaseš ženu i pred zakonom nećeš odgovarati ti iako si upao u tuđ posed nego on.

Dakle rat u Avganistanu je potpuno legitiman.
Ali naravno pod uslovom da nema gađanja civilnih žrtava nego samo talibanskih vojnih ciljeva.
To je u slučaju Avganistana lakše postići nego u Srbiji jer se talibani kriju po planinama, a mi smo 1999 sakrivali oružje po školama i bolnicama računajući da oni to neće saznati i da neće smeti tu da nas gađaju.
Korisnikov avatar
By deran

U slučaju Avganistana brani se poredak zagarantovanih ljudskih prava jer Avganistan ta prava svojih građana krši.
UNIVERZALNA DEKLERACIJA kaže da su ljudska prava važnija od granica i da se ona moraju braniti bez obzira gde se nalaze.
DEKLERACIJA?...e retoričaru moj... :lol:

...zašto ne brane ljudska prava u,recimo,kini...:srbin:
Korisnikov avatar
By blabla54380
kad smo kod deklaracija i konvencija to je u najmanju ruku za smejanje. kako to da pojedine zemlje mogu da razvijaju nuklearno oruzje da sprovode nuklearne probe, a drugim zemljama se najostrije preti i strogo zabranjuje. mislim navodim jedan od more primera. pa bre deci ometenoj u razvoju je jasno ko otvara kapiju, a ko vozi traktor na ovoj planeti. zato sam i rekao americka administracija a ne busova. i bus i obama su samo prezenteri, kakvi crni predsednici, to vreme je odavno proslo. zato je i logicno popustanje konopca koji je prethodno zategnut kroz busova usta. mislim kome to nije jasno taj pod hitno treba da prestane da gleda farmu i velikog brata :smeh:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Sprinter
bilo koja nagrada kad se dobija uvek se pitanje postavlja sa zasto DA, a ne zasto NE. ja ne razumem toliku histeriju za tim covekom sirom sveta, on je zapravo paris hilton na funkciji predsednika amerike. najobicniji qrac od ovce od koga je show biznis napravio to sto je napravio.

nobelova nagrada se dobija za velike zasluge na nekom polju, a on nije zasluzan ni za sta. nije uradio nista dostojno nobelove nagrade. jedinu nagradu koju bi mogao da primi je emi.

sa druge strane nobelova nagrada je odavno korpumpirana i izgubila je ugled upravo dodeljivanjem ovakvim ljudima i nedodeljivanjem zasluznim ljudima. tako da mi se jebe sto je ovaj mamlaz dobio, jer ta nobelova nagrada odavno ne znaci ono sto je nekad znacila.
:hail: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Sprinter
zato sam i rekao americka administracija a ne busova. i bus i obama su samo prezenteri, kakvi crni predsednici, to vreme je odavno proslo. zato je i :smeh:
...lepote spskoga jezika...:rotflmao:
Korisnikov avatar
By deran
...pa obama je stvarno crn..:lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne Ulixe, primedba ti nije na mestu.

Od Vijetnama do danas Amerika je profesionalizovala vojsku.
Danas u nju ne ide svako već ljudi, kojima je to zanimanje i koji od toga jako dobro žive.

To je nekoliko hiljada dolara plate mesečno.

Njihov je izbor da budu vojnici.

Da nisu vojnici pitanje je da li bi bili sposobni i za šta drugo.
Postoje ljudi, koji to vole.

Dakle rat u Avganistanu je potpuno legitiman.
Ali naravno pod uslovom da nema gađanja civilnih žrtava nego samo talibanskih vojnih ciljeva.

Znaci - vracam se na ovo, OBECAVAM, cim budem bio kod kuce.

Sad nisam, evo me kod ortaka, i on se zgrazava, mada ne verujem da je nekom to sad bitrno.

...

Joj...Loni...

uzas.
Korisnikov avatar
By Mars
Bila je jednom tema "Čije postove redovno preskačete", moram da odem i dodam dva imena...tri u stvari.

:B
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!