Originally posted by Loni
Ma daj SVEJEDNO kao da ja ne znam šta ćeš reći.
Zaista verujem da ne znas.
Isteravaćeš na površinu nekakav apriori apsolutni pacifizam, koji u praksi ne postoji.
Izvini, ali ne postoji.
Ako ćemo da se borimo protiv svakog, ali bukvalno svakog vida nasilja, pa onda bi i policija trebalo da bude ukinuta.
I šta onda?
Kad neko vidi huligana da ga džentlmenski ubeđuje da ne treba da radi loše stvari?
Kad se negde pojave talibani i represivan režim, koji maltretira svoje građane, da ga pustimo da se širi na 50 muslimanskih zemalja, a kasnije i na ceo svet i da cela zapadnjačka, humanistička civilizacija bude urušeno u vaginu materinu?
Sad dodjodh kuci, vracam se na ovo cim se probudim. Sad idem spavam.
..
Za sada ovoliko: 'opravdano nasilje'..'just war'..i sl...
Iskreno ne verujem da NASILJE donosi MIR.
Mozda sam ja lud, doduse.
..
I da JEDNA..
(znaci - samo jedna/uz Britaniju, mladjeg brata, doduse/ - dakle ne 'medjunarosna zajednica'- ma koliko iskompromitovana bila pa i ta 'konstrukcija')
..zemlja donosi 'pravdu/prava/slobodu' drugoj kada je napadne
militarnom akcijom.
Bombama i sl, jel. Ubijanjem ljudi. 'Skidanjem' rezima.
..
A sve pocelo kao 'potraga za Osamom' zbog napada na dve zgrade (ej.)
Koji izgovor. I ljudi progutali. Svaka cast.
..
LM..
Sad sam jedva budan, ovaj off vec zasluzuje svoju temu i sl. a niko i dalje (pa ni Obama - rece sam) ne zna zasto je on dobio tu nagradu.
..
pS. apsolutni pacifizam je glup. Nisam za okretanje drugog obraza, pa prvog ponovo. Naprotiv, cak.
Jednako kao sto je glupo i dozvoliti... bukvalno dozvoliti.. JEDNOJ zemlji da odlucuje 'MEDJUNARODNE ''humanitarno/militantne'' (<- uzas, zar ne?) akcije'.