Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Lepo.

Ajde nam još samo kaži kako biste ti i Loni rešili problem gladi u svetu?

Ne moraš da oblačiš bikini, može i u tome u čemu si.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mars
Lepo.

Ajde nam još samo kaži kako biste ti i Loni rešili problem gladi u svetu?

Ne moraš da oblačiš bikini, može i u tome u čemu si.
Postoji mnogo načina da se to reši... samo što većinu boli kurac šta se nekom drugom dešava. Svi gledaju svoje dupe i dokle god je to tako, u svetu će biti bede.

Nije problem u nedostatku hrane... Problem je u ljudskoj svesti. Umesto da gledaju decu koja umiru u Africi, pre će gledati kako Madona ide na botox ili kako Paris Hilton pere bulju...

U tome je problem
Korisnikov avatar
By blabla54380
jebote al su neki ljudi na ovoj temi da ih sad ne pominjem (loni&mage) uskog uma.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kada vec pominjemo krsenje ljudskih prava u Avganistanu, ne mislite li da postoji jos mnogo islamskih zemalja, u kojima je stanje prava mozda cak i gore.

E pa, odgovorite mi samo na jedno pitanje.
Zasto Amerika ne vodi "pravednu bitku" npr. u Saudijskoj Arabiji?
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Sprinter
jebote al su neki ljudi na ovoj temi da ih sad ne pominjem (loni&mage) uskog uma.
Pa da, cim se neko ne slaze s nama i ima neko nesvakidasnje misljenje mora da je razlog to sto je uskog uma ;)
Korisnikov avatar
By smaug
I am a great supporter of Barak Obama, samo mi malko nije jasno kako je commander-in-chief koji vodi dva rata dobio nagradu za mir....
Jeste, Obama je odrzao sijaset govora za pamcenje na temu povlacenja americkih vojnika iz Iraka. Ali je pitanje dana kada ce odobriti da se broj vojnika u Avganistanu poveca za desetine hiljada....

Medjutim...

Nagrada za mir: ‘should be awarded to the person who shall have done the most or the best work for fraternity between nations, for the abolition or reduction of standing armies, and for the holding and promotion of peace congresses.’
Tako bar pise u testamentu coveka, A. Nobela, koji se obogatio ‘na’ dinamitu i proizvodnji oruzja.
U pocetku se komitet za dodelu nagrada drzao Nobelovog ‘zaveta’ – Ruzvelt je 1906. dobio nagradu za mir za ucesce u potpisivanju mirovnog sporazuma izmedju Rusije i Japana, a Vilson 1919. za ulogu u zavrsetku WWI i osnivanja League of Nations.
U poslednjih nekoliko decenija nagrade su odlazile onima koji su ‘mnogo hteli, mnogo zapoceli’ ali malo toga postigli – Aung San Suu Kyi , 1991. i Shirin Ebadi, 2003.
Matematika je jasna – Barak Obama je nagradjen za ono cemu tezi, iako na zvanicnom sajtu, u obrazlozenju odluke, pise nesto malo drugacije.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Američki predsednik Barak Obama obećao je da će ukinuti postojeće restrikcije prema homoseksualcima u vojsci SAD.
U govoru koji je održao na gala-večeri najveće grupacije za zaštitu prava homseksualaca u SAD, Obama je obećao ukidanje zabrane služenja u vojsci deklarisanim homoseksualcima, preneo je Rojters.

VOLJNO! On je, takođe, obećao da će zaustaviti donošenje zakona o odbrani braka, kojiim se želi zaustaviti priznavanje gej brakova u saveznim državama.
"Ja ću okončati politiku 'ne pitaj, ne govori', to je obaveza koju preuzimam", rekao je Obama u govoru pred oko tri hiljade homoseksualnih aktivista, na večeri organizacije Hjuman Rajts Kempejn u Vašingtonu, koja se bori za veću društvenu ravnopravnost homoseksualaca i lezbejki.
Obamin govor na ovom skupu usledio je u vreme kada mu homoseksualna zajednica, koja ga je snažno podržala u predizbornoj kampanji, sve češće zamera da ne ispunjava predizborna obećanja o širem uključenju homoseksualaca u strukturu američkog društva.
Američki predsednik je priznao da rad na tim pitanjima traje duže, ali je obećao podršku radi povećanja prava homoseksualaca i lezbejki od koje neće odstupiti, navodi Rojters.
Organizacije homoseksualaca najavile su da će danas održati marš u Vašingtonu, kako bi pozvale na akciju povodom rešenja tih pitanja.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by smaug
I am a great supporter of Barak Obama, samo mi malko nije jasno kako je commander-in-chief koji vodi dva rata dobio nagradu za mir....
eo jednog simpatičnog detalja, freš from di oven.

obama danas izjavljuje sledeće:
"We should not be punishing patriotic Americans who have stepped forward to serve this country, we should be celebrating their willingness to show such courage and selflesness on behalf of their fellow citizens. Especially when we're fighting two wars!
We can not afford to cut from our ranks people with the critical skills we need to fight, any more than we can afford for our military's integrity to force those wiling to do so and their carriers to compromise by having to live a lie. So I'm working with the Pentagon, its leadership and the members of the House and Senate on ending this policy, legislation that has been introduced in the House to make this happen, I will end 'don't ask, don't tell.

CNN danas prenosi sledeće:

"We should not be punishing patriotic Americans who have stepped forward to serve this country," he said. "I'm working with the Pentagon, its leadership and the members of the House and Senate on ending this policy, legislation that has been introduced in the House to make this happen, I will end 'don't ask, don't tell.' That's my commitment to you."

niđe ona dva rata, niđe onih "critical skills" neophodnih za borbu, niđe proslavljanja ratničke hrabrosti i cele te militantne spike oko koje se čitav govor vrti. niti sam ih uspela upratiti u bilo kom članku koji je danas izašao o ovom njegovom nastupu.

wouldn't be appropriate, i presume, with all that nobel peace prize stuff going on...

:namig2:

i da, sa aspekta ljudskih prava mi je takođe potpuno promašena cela ta priča kako hrabri gejevi i lezbejke treba da budu "nagrađeni" za "hrabrost da služe svojoj državi koja vodi dva rata". to nije borba za ljudska prava, no čist militarizam.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Lepa Krepa

i da, sa aspekta ljudskih prava mi je takođe potpuno promašena cela ta priča kako hrabri gejevi i lezbejke treba da budu "nagrađeni" za "hrabrost da služe svojoj državi koja vodi dva rata". to nije borba za ljudska prava, no čist militarizam.
Naravno.
Prvenstveno se prava pominju u vezi sluzenja vojske, dakle dodatnim vojnicima, sigurno ne za mirovne pregovore.
Dok je tek u drugom planu brak, koji verujem da pominje samo zato sto ga LGBTQI populacija proziva sto nije ostvario obecanja data u kampanji, a ni da regrutacija ne bi izgledala previse ocigledno.
Korisnikov avatar
By spliff
smatram da obama apsolutno zasluzuje nagradu

:jerry:

loni je lepo nabrojao zashto, par strana ranije...
jedini americhki predsednik, posle fdr-a, koji zapravo radi na miru
pokushava i da dovede u red sistem zdravstvenog osiguranja u americi

nije mi samo jasno zbog chega ovolika kolichina mrzznje :puzzle:

:wtf:

zar ste vi (vetj) zaboravili busha?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Sam si potukao sve sto si rekao.

Da, ali upravo postojanje Busha kao odvratnog prethodnika, ne treba da cini samog Obamu boljeg, bez ikakvog pravog dela da to pokaze i dokaze!
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Dirrty
Sam si potukao sve sto si rekao.

Da, ali upravo postojanje Busha kao odvratnog prethodnika, ne treba da cini samog Obamu boljeg, bez ikakvog pravog dela da to pokaze i dokaze!
donja polovina mog posta je totalni off, btw
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dok samo namerava, dotle ne zasluzuje nagradu... moje misljenje, odatle i kritika svega na ovoj temi.

A ja sam obrazlozio par Lonijevih teza, dakle, nista se sustinski ne menja.
Korisnikov avatar
By spliff
shta si tachno uradio? idi kupi rechnik
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:

A ti nauci da ne pljujes ljude koji zastupaju suprotno misljenje, bez ikakvih pravih argumenata.
Korisnikov avatar
By spliff
pljujem?
koga sam ja pljuvao (u ovoj temi)?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pljunuti - omalovaziti.
Ja sam to tako doziveo.
I ne, ne vidim zasto sam datu rec pogresno upotrebio.

Reci imaju samo upotrebu, ne pod obavezno i iskljucivo znacenje.
Korisnikov avatar
By spliff
xtina, dete drago, to nije bilo pluvanje
vetj savet
krajnje dobronameran :snob:
Korisnikov avatar
By svejedno
Zapravo, oborio si ih ,)

..

I jesi, inace.

..

Nego, ako ikada nadjem snage za to, vracam se na ovu temu...dobro jutro, btw.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kao sto rekoh, ja sam to tako doziveo.
Kao sto si ti doziveo kritike ovde kao mrznju.

Ali to je opet deo offtopica, te mi nije dozvoljen komentar... :ccn:

Hvala na savetu, ali necu ga uvaziti.

@svejedno
Opet je i to diskutabilno.
Ja sam ih pojasnio sa neke svoje tacke gledista.
A ocigledno ih po misljenju odredjenih ljudi nisam oborio, posto su nastavili da gledaju Obamu kao Boga (savrseno bice), kao i pre toga.

Hvala na podrsci :potapsava:

P.S. Ja sam svoje (govno) israo na temi, sledeci! :wcsolja:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
"Predsednik Venecuele Ugo Čaves ocenio je danas da američki predsednik Barak Obama nije ništa učinio, sem što je izneo lepe želje, da bi zaslužio Nobelovu nagradu za mir."

Eto, i Ugo je šokiran
Korisnikov avatar
By Mars
Majstor.

Kad je on španskog kralja izbacio iz takta da mu ovaj pred ljudima, kamerama i celim svetom vikne "Umukni, budalo!"...

Ili pa kraljevi nisu ko u bajkama.

A ni predsednici.

Ja se izvinjavam. Rekao mu je "Umukni već jednom" :D

''
Korisnikov avatar
By Dirrty
Hillary Clinton:

"Međunarodna zajednica neće beskonačno čekati da Iran pokaže da je spreman da poštuje svoje međunarodne obaveze", rekla je Klinton novinarima posle sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Milibandom.
Ona je dodala da je nedavni sastanak predstavnika Irana i šest svetskih sila u Zzenevi, tokom koga su obnovljeni pregovori o iranskom nuklearnom programu, "konstruktivan početak", ali da moraju da uslede "akcije".
"Reči nisu dovoljne"
, rekla je Hilari Klinton koja boravi u poseti Velikoj Britaniji.
Miliband i Hilari Klinton su ocenili da je Pakistanu u ozbiljnoj opasnosti od terorizma, ali da nuklearno oružje te zemlje neće pasti u ruke teroristima.
Klinton je rekla da SAD veruju u pakistanske vlasti i smatraju da su u stanju da kontrolišu nuklearno oružje.
Ona je rekla da, iako ekstremisti "sve više ugrožavaju vlasti", nema dokaza da će oni "preuzeti vlast" u Pakistanu. Ministar spoljnih poslova Velike Britanije rekao je da se Pakistan suočava sa vrlo ozbiljnom pretnjom, ali da nema opasnosti da nuklearno oružje padne u ruke terorista.
Grupa ekstremista juče je napala vojni kompleks u Ravalpindiju i uzela za taoce oko 30 osoba, uključujući vojnike i civile, koji su oslobođeni jutros u akciji pakistanske vojske. Od upada ekstremista u vojni kompleks, tokom drame koja je trajala 22 sata, poginulo je ukupno 19 osoba - osam vojnika, osam napadača i tri taoca.

:seronjo:

Chavez:

Čaves je rekao da je mislio da je greška kada je pročitao da je Obama dobio ovu prestižnu nagradu.
"Šta je Obama učinio da zasluži ovu nagradu? Komisija je istakla njegovu nadu za svet oslobođen od nuklearnog oružja, zaboravivši ulogu koju ima u stalnom držanju njegovih bataljona u Iraku i Avganistanu, kao i odluku da uspostavi novu vojnu bazu u Kolumbiji", naglasio je Čaves u kolumni.
Čaves je naveo da smo prvi put svedoci da je nagradu dobio neko ko ništa nije učinio da je zasluži.
"Nagraditi nekoga samo zbog želje je veoma daleko od realnosti", ocenio je predsednik Venecuele.
Čaves je rekao da je to što je Obama dobio nagradu isto kao da je bacač u bejzbolu nagrađen samo zato što je rekao da će pobediti u 50 utakmica i imati 500 udaraca, preneo je Rojters.
Prema obrazloženju norveškog Nobelovog komiteta, Obama je nagradu za mir dobio zato što je svojim zalaganjem za mir i apelima da se smanje nuklearni arsenali svetu pružio nadu u bolju budućnost, kao i zbog "izuzetnih napora koje ulaže u jačanje međunarodne diplomatije i saradnje među narodima".
Korisnikov avatar
By deran
...kakav divan dan za CNN...
Korisnikov avatar
By Loni
E evo mene.

Neko me je pitao zašto ZAPAD ne širi svoju demokratiju i na Kinu?

Moj odgovor je zato što politika veština mogućeg.

AVGANISTAN ipak ima samo 28 miliona stanovnika, dakle izračunajte koliko je brojčano manji od Kine.

Talibani ipak nemaju tako moćno oružje kao Kinezi, a treć irazlog je što Kina ipak nije tako zločinačka zemlja kao Avganstan pod talibanima.
Nemojmo preterivati.

Tačno je da ima dokaza da u Kini prisilno sterilišu žene posle drugog porođaja,
tačno je da su na Tjenanmenu neki ljudi gaženi, a neki drugi možda i danas čuče u zatvoru i to samo zato što su hteli demokratiju.

I to je strašno, ali ipak Kina je koliko toliko normalna zemlja. U poređenju s avganistanskom Talibanijom je raj.

Problem sa antiglobalistima je taj što zapadu zameraju trun u oku, ali ga ipak ne vole, dok antiglobalističke sile imaju trnje u očima, ali se to ne pominje.

Dakle ko je pobio najviše indijanaca? - Španija i Meksička država.
SAD nikad nije bila u krajevima gde su živeli civilizovani indijanci.
I Maje i Inke i Asteci nikad nisu išli severnije od meksičkog poluostrva Jukatan.
Na teritoriji SAD bili su samo indijanska plemena, koja nisu imala ni gradove ni hramove ni pisma.
Sve to nalazi se u Meksiku i južnije.

A kad ste videli antiglobalistu da kritikuje Španiju, Meksiko, Kolumbiju, Peru, Venecuelu, Argentinu zbog toga?
Nikad.

To im nije u interesu jer ne spada u antiamerikanizam i kao takvo nije važno.

dakle žalićemo selektivno indijance na nižem stupnju razvoja, one, koji su imali samo konje i šatore, a nećemo spominjati one druge indijance, koji su gradili dvorce i hramove, imali pismo i religiju jer nam nije u interesu antiglobalista.
Naročito ako se Meksiko suprotstavlja SAD.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Ovaj čovek je genije, uspeo je o istom trošku i da klasifikuje indijance

:qqlele:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!