Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By RuznaGlupaZla
Originally posted by KiWi
OnTopic: Jako je čudno što niko od beogradskih vlastodržaca nije prisustvovao dolasku Biljane. To kao da govori da nisu baš oduševljeni njenom odlukom da ostatak života provede u Beogradu.
A zašto bi je dočekivali?
Ne vidim razlog da im bude nešto posebno milo ili krivo. Žena je po zakonu slobodna osoba i to je to.
Nije ona jedina koja je završila svoju hašku priču.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by lorna
Tu su samo Dodikove ruke da grle
a ko ne bi hteo da ga takav meda grli:andjelak:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako
Bog je dobar. On voli sve ljude, pa i Biljanu Plavšić.
"Znam, ponavlja se to serijski."
Ne razumem šta ti znači to: "Znam, ponavlja se to serijski."

Ja sam zaista osetio da je Bog dobar.

Osetio sam to kada sam se proletos suočio sa smrću jedne 27-godišnje devojke koja mi je bila veoma draga.

Jer od dana njene smrti ja verujem u Boga i njegovu dobrotu, a ne verujem u smrt...

Ako me pitaš zašto tako verujem, odgovoriću ti: Credo cuia absurdum...

Ali i nije tako apsurdno ako uspeš da osetiš lepotu i ljubav...
Korisnikov avatar
By lorna
Ponavlja se to serijski da je Bog dobar, nije bilo ironichno, to je Shtulic.

Nemam ja nishta protiv (ali ni za) Boga.

Da li je Plavshiceva kriva? Jeste. Da li je osudjena za to? Nije.
Ima li pravde?

necemo vishe o Plavshicevoj, ima lepshih i prechih stvari...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako
Ne razumem šta ti znači to: "Znam, ponavlja se to serijski."
Ti mora da si bas mlad i pripadas onoj kvazi-urbanoj omladini, koja nikada nije cula za Dzonija... :seljache:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Ima li pravde?
kako nije?
By RuznaGlupaZla
Originally posted by Sprinter
Ima li pravde?
kako nije?
Tako je stilski napisano.
Drama.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ja bih joj organizovao svečani doček i obasuo bih je cvećem.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by mitrandir
Biljana Plavsic nije gradjanka Srbije. Ego, nema razloga za docekivanje.
By Ulix
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by mitrandir
Biljana Plavsic nije gradjanka Srbije. Ego, nema razloga za docekivanje.
A i da jeste - apsolutno nema razloga da se dočekuje zločinac.
By XanaX
Mašala. Babu drapnulo jer je, poštena, savjesna i brižna, kakva jest bila i bit će, priznala. Ali, sad ona kaže da nije to ona ništa priznala, nego je samo pomagala općoj stvari. Ok. Samo malo, pa ne da je trebala Cesnom u nercu da u Beograd sleti k'o srpska Carica, nego da joj se svi poklone.

Pa, koja je to žrtva? Wow... To je biblijskih proporcija, ona otkupljuje sve grijehe, iako ih zapravo i nije bilo. Ali, nije se baš proslavila nečim upečatljivim za buduća evanđelja. Mislim, ono, priznala je odgovornost za zločine protiv čovječnosti.

Tu je ona, otprilike, priznala da je sama i u suradnji s drugima, vršeći funkcije koje je imala - sudjelovala, pomagala, i, u suradnji s drugima, organizirala progon, ubijanje, klanje, silovanje, hapšenje, zatvaranje, mučenje, ratni kriminal i sl. nad nesrpskim stanovništvom nekih, šatro, pola Bosne.

To je ništa. To dođe malo iznad masovnih ubojstva, a malo ispod genocida. Dakle, Biljana je negdje između, nešto malo više spizdila u glavu od Davida Koresha ili Charlesa Mansona (a SDS dođe kao Branch Davidian ili Helter Skelter), ali ipak nije Madame Mao - a kako je i politički još nastrojena, ona je otprilike srpska Gudrun Ensslin.

Iako, Gudrun se proslavila činjenicom da je dokazala kako i zvijeri mogu govoriti jezikom ljudi. Plavšićka je napravila korak dalje, dokazala je kako se mogu i pokajati. Iako joj je uža struka botanika.
By mythe
Nisam fan svecanog doceka Plavsicke, ali jos manje pljuvanja po njoj i sarkasticno-cinicnih tekstova kao sto je ovaj u Vremenu

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=893999

posebno procitajte onaj deo na desnoj strani gde se ta doticna Tamara Skrozza (novinarka) ismejava i uziva nad krsenjem ljudskih prava Biljane Plavsic u zatvoru, gde maltene kaze da su je i trebali u zatvoru maltretirati i pljuvati u hranu :s ako je i to Tamare Skrozze, mnogo je jer upravo ta novinarka pripada onima koji se zalazu za "europske vrednosti" gde svakako spadaju i postivanje ljudskih prava osudjenih osoba, cak i preko mere da pojedini "borci za ljudska prava" se cak bave i "postivanjem ljudskih prava pedofila" (iako pedofili nemaju prava na ljudska prava).
By XanaX
Originally posted by mythe
Nisam fan svecanog doceka Plavsicke, ali jos manje pljuvanja po njoj i sarkasticno-cinicnih tekstova kao sto je ovaj u Vremenu
Well, kad bi bio izbor između "kisdihand" i pljunem ti u facu,,, ehm, ne znam.

Ja zapravo mogu nju razumijeti. Ponese to čovjeka. Može svašta napraviti, potpisati, poći u Semberiju na ladanje, po onoj čuvenoj "preko mrtvog balije, ruku pruža Arkanu...". I meni je bilo zahebano čuti i vjerovao sam joj da dojenčad umire u banjalučkoj bolnici zbog blokade... I pokajala se. Al' se odmah nanovo oprala i porekla. I ne vidi Biljana, ne vidi ona ništa osim srpske smrti i srpskog čojstva u Bosni. I u toj fucking bolnici pod blokadom umirala su samo srpska djeca. Nije vidjela da Ferhadije odjednom nema. Nije vidjela, kad je ono Limonov (tako li se zove onaj bolesni ruski pjesnik?) probavao po par rafala po Sarajevu, vica radi.

Ona je vidjela, kako kaže i napisala, kako srpski narod pati u Srpskoj. Uz onaj Orden Drvenog Krsta, grofica od Den Haaga, sigurno počinje ovako-nekako. "Ja, Biljana Prva, po Volji Božjoj, predsednica Srpske i gospodarka Bosne, pisah o hartije ove, tužan pomen stradanja roda srpskog u otadžbini našoj, gaženoj od đavola svih vrsta..."

Sori, bejbe, ne pali takvo pokajanje. I jako je loše što ne šuti, već poriče. Jer mi se čini da je esencija ista. "Deliberate Evil", gadna je to knjiga od Goldhagena.
By Ulix
Originally posted by XanaX
srpska Gudrun Ensslin.
Poređenje teško stoji. Za početak, ideološki ne mogu biti više različite.
By Ulix

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=893999

posebno procitajte onaj deo na desnoj strani gde se ta doticna Tamara Skrozza (novinarka) ismejava i uziva nad krsenjem ljudskih prava Biljane Plavsic u zatvoru, gde maltene kaze da su je i trebali u zatvoru maltretirati i pljuvati u hranu :s ako je i to Tamare Skrozze, mnogo je jer upravo ta novinarka pripada onima koji se zalazu za "europske vrednosti" gde svakako spadaju i postivanje ljudskih prava osudjenih osoba, cak i preko mere da pojedini "borci za ljudska prava" se cak bave i "postivanjem ljudskih prava pedofila" (iako pedofili nemaju prava na ljudska prava).
Niko nije morao da je maltretira, dovoljno bi bilo da je skapala u zatvoru, u nekom upišanom i usranom krevetu. Bolje ne zaslužuje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Meni je iskreno bilo mučno ono njeno priznanje krivice za koje i sama kaže da nije bilo iskreno, već je bilo plod proračuna i nagodbe da se deo optužbi odbaci i da dobije manju kaznu.
Ako osećaš potrebu da nešto priznaš, onda priznaj ljudski, pokaj se i ćuti, a ne da na sva usta posle pričaš kako si se nagodila za manju kaznu.
By mythe
pa zena je lepo rekla da je bila pragmaticna, procenila da ce priznanjem krivice bolje proci plus sto bi stvarno za osobu u njenim godinama dugacki sudski postupak bio iscrpljujuci i mozda bi u tom slucaju imali jos jednu smrt u pritvorskoj jedinici Tribunala
Korisnikov avatar
By 2kune
Šteta samo što preživjele žrtve i rodbina ubijenih nije tako pragmatična...
By mythe
u svakom slucaju ona je dobrovoljno otisla u Haag a ne kao neki svojim neodgovornim ponasanjem doveli vlastite drzave u poziciju da medjunarodne integracije budu zaustavljene zbog njih. Dalje, mnogi zaboravljaju njen politicki zaokret u leto 1997. kada se odvojila od radikalne struje u SDS, pocepala tu profasisticku stranku a nakon vanrednih izbora u RSp preuzela rizik formiranja prozapadne Vlade na nacin da su prevagu odneli glasovi musliamanskih i hrvatskih poslanika u Skupstini RSp...trebalo je tada i u to vreme za to imati ne samo politicke vec i licne, fizicke hrabrosti a ona je ipak to ucinila i odvojila RSp od celicnog zagrljaja SDSa...u zivotu ipak treba gledati i pozitivne i negativne stvari jedne osobe, tako i kod Biljane Plavsic
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne znam, ja tako ne bih mogao.
Ne bih imao obraza da se za manju kaznu nagađam, pa makar istrunuo u zatvoru.
Ne bih nikog od saradnika ni cinkario, bilo bi me sramota.
Kad se uhvatiš u neko kolo, ako si već morao da se uhvatiš, onda izdrži do kraja, a ne da se pod dejstvom teških sedativa lažno izjašnjavaš da si kriva, a jedva govoriš.
Sećate se kako je to izgledalo te 2002....
Korisnikov avatar
By *deni*
Eto, kako Radovan Karadžić ala Dragan Dabić, recimo.... Sedi pred sudskim većem sa ponovo prepoznatljivom frizurom i ni na kraj pameti mu nije da se izjašnjava da je kriva.
By mythe
pa Karadzicu je u dubini mozga jasno da ce dobiti dozivotnu pa covek razmislja " e kad je tako, sad cu se ja zajebavam sa njima" :D plus sto je Karadzic i drugi tip licnosti, ludak i psihopata sa elementima egzibicionizma :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by *deni*
Eto, kako Radovan Karadžić ala Dragan Dabić, recimo.... Sedi pred sudskim većem sa ponovo prepoznatljivom frizurom i ni na kraj pameti mu nije da se izjašnjava da je kriva.
To sto se on ne izjasnjava ne znaci da kriv nije, niti da nece biti osudjen na dozivotnu. Sto ce biti 10 god max.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa koliko je mator, njemu bi svaka, pa i najkraća zatvorska kazna lako mogla da znači doživotnu robiju.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
posebno procitajte onaj deo na desnoj strani gde se ta doticna Tamara Skrozza (novinarka) ismejava i uziva nad krsenjem ljudskih prava Biljane Plavsic u zatvoru, gde maltene kaze da su je i trebali u zatvoru maltretirati i pljuvati u hranu :s

čisto 'nako, za one koji neće kliknuti, da im život ne prođe u uverenju da je dotična novinarka "maltene rekla" gore sročenu glupost:

Tokom boravka u norveškom zatvoru Hinsenberg, Biljana Plavšić više se puta žalila na uslove svog zatočeništva. Zaboravljajući valjda za kakvo je delo osuđena, navodila je da joj je najteže bilo to što se "nalazi u zatvoru u kojem su osuđenice za najteža krivična dela, ubice i narkomani".

Nekoliko meseci pošto je stigla u Norvešku, Plavšićeva je slomila ruku "posle incidenta sa zatvorenicama iz islamskih zemalja koje su je proganjale". Kada je 2007. zatražila pomilovanje i puštanje na slobodu, bivša predsednica RS ocenila je u pismu švedskim vlastima da je "ponižena" i da se bolje postupalo "s nacistima koji su bili osuđeni nakon Drugog svetskog rata". Istovremeno, njena rođaka rekla je da "Biljana već dvije godine sama kupuje namirnice u kantini i kuha, jer joj je jedna od zatvorenica koja je izlazila iz zatvora rekla da joj pljuju u hranu".
Korisnikov avatar
By *deni*
Meni to sa pljuvanjem u hranu deluje skroz moguće.
Korisnikov avatar
By *deni*
A baš je smešna, tako se debilno smeška, kao da se naduvala neke trave.
By mythe
a da, a ta novinarka Vremena je toliko "precizna" i "analiticna" da je pomesala zemlje u kojoj je Plavsicka odsluzila kaznu, pa svima je poznato da je kaznu sluzila u Svedskoj a novinarka napise "u norveskom zatvoru" :d
By Ulix
a da, a ta novinarka Vremena je toliko "precizna" i "analiticna" da je pomesala zemlje u kojoj je Plavsicka odsluzila kaznu, pa svima je poznato da je kaznu sluzila u Svedskoj a novinarka napise "u norveskom zatvoru" :d
Skandalozno! :drama:

Skoro jednak zločin onom za koji je Plavšićka osuđena. :katemoss:
By mythe
Originally posted by *deni*
A baš je smešna, tako se debilno smeška, kao da se naduvala neke trave.
a tek ona fotka gde je sa bratom i snajom....koji fosili, u stilu "braca i sestre Pantelije Topalovic" lol
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!