Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
3. novembar 2009. | 09:45 -> 13:45 | Izvor: B92
Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović odlučio je da produži jesenji školski raspust za dva dana, tj. do srede, radi sprečavanja širenja novog gripa.

On je u "Kažiprstu" B92 rekao da je odluku doneo u dogovoru se epidemiolozima, jer je taj period dovoljan za inkubaciju virusa i to bi moglo da bude dovoljno vreme da deca ukoliko su zaražena novim gripom ispolje simptome. Raspust počinje u četvrtak i trebalo je da traje do ponedeljka, ali je odlukom ministra produžen do srede.

"Period inkubacije je pet do sedam dana", rekao je ministar prosvete Žarko Obradović i ocenio da bi bilo "dobro da deca budu kod kuće" i u tom vremenu eventualno ispolje simptome.

"To će biti dobra stvar radi zaustavljanja širenja epidemije", rekao je Obradović i dodao da će o nadoknadi propuštenih časova odlučivati lokalna samoprava.

Ministar prosvete je rekao da će epidemiolozi odrediti koja je granica obolelih kada bi eventualno moglo da dođe do zatvaranje škola.
Korisnikov avatar
By starsailor
ko da ce to nesto spreciti, al neka, nek se deca odmore :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
A meni to remeti celokupnu postavku nastavne prakse... Ali neka...nek decici bude dobro. :)
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Marvin
Dramatično! :iskolacen:

Dva dana!
:rotflmao:

meni celo srednje školovanje prošlo u štrajkovanju profesora, tako da nisam ljubomorna na ovaj njihov produženi raspust :giggle:
Korisnikov avatar
By maka
Od kolevke pa do groba najlepse je djacko doba. :deda:

sad razumem.
Korisnikov avatar
By Azdaja
zvali su me da predajem deci u osnovnoj 2 meseca odbranu (sve moje borilacke vestine su udaracke...objasnila sam im to, ali i dalje zele mene hahahahha )

:rock:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Azdaja
zvali su me da predajem deci u osnovnoj 2 meseca odbranu (sve moje borilacke vestine su udaracke...objasnila sam im to, ali i dalje zele mene hahahahha )

:rock:
Udri sestro.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
U svakom slucaju, ne moze im skoditi.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
u vojvodini nije produzen.
Ja sam inače odslušao celu emisiju sa ministrom :hypno:
sem što se cerekao kao veštica :vestica: i kucnuo u drvo, ja sam njegovu rečenicu razumeo tako da će i đaci u Vojvodini sedeti kući SLEDEĆEG ponedeljka i utorka

Ali očigledno su svi živi roditelji iz Vojvodine pohrlili na sajt B92 da objave kako je njihovo dete JUČE u utorak moralo da ide u školu i da škola ne zna ništa o tom produžavanju raspusta (i sve otprilike sa nekim stavom "jao, kako ste moje jadno dete mučili da ide u školu a ona deca iz ostatka Srbije sede kući i sankaju se" ). Tek se jedna majka iz ostatka Srbije setila da im kaže kako su i deca u tom ostatku Srbije išla u školu u utorak i kako će ići i u sredu.

A valjda su trebali da primete da je dete i u PONEDELJAK bilo u školi i šta onda imaju da se bune za utorak?
Korisnikov avatar
By KiWi
Bila je neka gospođa na TVu koja je epidemiolog ili tako nešto i kaže da ta 2 dana ništa ne menjaju u imunom sistemu deteta, i da mi za akomodaciju na novonastale okolnosti najbolje bilo da im sunu 7 slobodnih dana ... e tu bi efekat bio već vidljiv.

I u Vojvodini je produžen! Moji sestrići su maltene pravili proslavu što 2 dana neće biti škole :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa kad se ta dvana spoji sa ova dva dana zbog tromesecja i vikend dobijemo 6 dana.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nama evo do danas niko nista nije rekao o tome.

@azdaja..tako mene pokusavaju da nagovore da predajem nemacki. nikako ne mogu da im objasnim da ne govorim jebeni nemacki....ali su mi zato uvalili odbojku...ali to mi je ok
Korisnikov avatar
By blabla54380
se vi to na ovu skupocu bunite kad vam nude posao?
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by hlaefdige
..tako mene pokusavaju da nagovore da predajem nemacki. nikako ne mogu da im objasnim da ne govorim jebeni nemacki....

:nope:

Bem ti i školstvo i sistem i sve :pljuje:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!