Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Originally posted by spliff
Originally posted by Mars

JA mislim da je Holandija oaza tolerancije i multikulturalnosti. I pre i posle glupog Wildersa :nunchake:
me 2
I ja. :pervert:

Ne zato što su Holanđani ljudi ne znam koliko beskrajno širokih vidika, već zato što su shvatili jednu stvar: ne mešaj se u tuđa posla. Kad se to primeni u praksi, dobije se Amsterdam.
Korisnikov avatar
By Loni
Hrvatska će u EU 2011 (1.januara),
a ostale zemlje zapadnog Balkana 2014.

Holandski pojedinac se ne meša u posla drugog holandskog pojedinca i to jeste pravilo, ali se Holandija svakako meša u posla drugih država. (No što i da ne ako je se tiče).

Njihova javnost nikad neće oprostiti holandsku grešku -zvanu Srebrenica.
Događaj se desio upravo u periodu kad su Holanđani bili zaduženi za mir u tom delu BiH. I eto prođe Mladićeva vojske mimo SFOR čuvara.
Zato njihova vlast toliko i traži isporučenja. Mora da se opere pred sopstvenim narodom.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Ulix
Originally posted by spliff
Originally posted by Mars

JA mislim da je Holandija oaza tolerancije i multikulturalnosti. I pre i posle glupog Wildersa :nunchake:
me 2
I ja. :pervert:

Ne zato što su Holanđani ljudi ne znam koliko beskrajno širokih vidika, već zato što su shvatili jednu stvar: ne mešaj se u tuđa posla. Kad se to primeni u praksi, dobije se Amsterdam.

Al su totalno raspizdeni zbog europskog ustava/lisabonskog ugovora.

Pre par meseci sam razgovarao sa nekim Nizozemcima. I tako došlo do teme Europa. Makar su se svi izjašnjavali kao levičari i sredina ( a nemam razloga da jim ne verujem), večina jih je glasala na europskim izborima za ekstremne stranke. Kao ako jih EU ne sluša, onda če da jih sjebu iznutra. Reko Ok, poslače nekih 30 komada ludaka u EU i nikom ništa.

E onda sam počeo da nešto razmišljam. Prema lisabonskom sranju, uvedeno je preglasavanje. E sad svaki put kada če biti neka zemlja preglasana, to če povečati broj nezadovoljnih u toj zemlji i time verovatno i broj onih koji če glasati za ekstremne stranke, pošto bi one najradije raspustile EU. A pošto prema lisabonu parlament ima sve više ovlasti, stvar nije više nevina. I tako par preglasavanja, par izbora za EU i može se dogoditi, da se u parlament nagura toliko ekstremista, da če stvarno sjebati EU iznutra.
Korisnikov avatar
By blabla54380
@mars

pa sva ona pitanja/problemi koja nastaju s povecanjem brojnosti/proporcija neke nacionalne manjine u bilo kojoj zemlji. znaci s jedne strane te manjine imaju potrebu za skolama na svom jeziku i drugim ustanovama, pa pitanje ucestvovanja u zakonodavnoj-izvrsnoj vlasti drzave u kojoj zive itd. u isto vreme vecinsko stanovnistvo se prema tim pitanjima odnosi ovako ili onako, odnosno oni pocnu da se pitaju da li treba, koliko treba, kako treba itd.

osim toga u mnogome zavisi i ponasanje neke nacionalne manjine koja moze mirnim-diplomatskim putem da dobije ono sto zeli(zasluzuje) a moze se ponasati i (pasivno)agresivno i traziti(zahtevati) neprihvatljive stvari od strane vecinskog stanovnistva ili one stvari koje bi bile prihvatljive a trebuju se u pogresnom trenutku, sto uzrokuje probleme.

u srbiji ima petnestak nacionalnih manjina. a mi imamo problem samo sa jednom - albancima, najpre zbog njihove brojnosti u odnosu na ukupno stanovnistvo i koncentraciji na jednom delu teritorije, a onda i zbog njihovog ponasanja.

znaci reci da je holandija oaza tolerancije i multikulture (ne kacim se na tebe, pricam generalno) na osnovu cinjenice o velikoj raznovrnosti etkickih grupa koje zive u harmonicnoj zajednici je u najmanju ruku banalizovanje stvari. morali bi se uzeti u obzir i druge stvari na prvom mestu kriticna masa nacionalne manjine, njeno ponasanje a onda i dogadjaji-situacije u drzavi.
Korisnikov avatar
By jukie
Alfred Džonatan Kvak je nizozemac
Slika
Korisnikov avatar
By deran
...nakon svega,sudiće se u beogradu...:rotflmao:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by deran
Originally posted by kal zakath

...može se dogoditi, da se u parlament nagura toliko ekstremista, da če stvarno sjebati EU iznutra.

po yu receptu... :krezavi:

A ima i opasnija opcija. Zamisli da odluče da je ne sjebu da raspadne, nego da je naprave kakvu njima paše.

Prošli put parlament nije hteo potvrditi onog talijanskog komisara, koji je lupao nešto protiv homoseksualaca. Zamisli da novi, ekstremni parlament neče potvrditi one koji ne lupaju protiv homoseksualaca.
Korisnikov avatar
By deran
....pa nemam šta da zamišljam,kal,ja već živim u takvoj državi(slučaj palma,prim.autora)...:povez:
Korisnikov avatar
By antibiotic
[

Deset argumenata protiv ulaska Turske u EU

Gert Vilders
(Folkskrant, 17.11.2009)

...dobar komšija nije isto što i član porodice.

Zašto Turska ne sme postati član EU? Navodim deset najvažnijih argumenata.

PRVO: Turska je islamistička zemlja;

DRUGO: Tursko učlanjenje u EU vodi povećanju nekontrolisanog masovnog useljavanja u Zapadnu Evropu.

TREĆE: Tursko članstvo u EU košta dodatnih milijardi evra.

ČETVRTO: Turska bi mogla davati i najveći broj poslanika Evropskom parlamentu.

PETO: Evropa ne sme da ima želju da se graniči sa Islamističkom republikom Iranom i Sirijom...

ŠESTO: Više od 95% Turske leži van Evrope.

SEDMO: „Minareti su naši bajoneti, kupole [džamija] naši šlemovi, džamije naše kasarne, a vernici naši vojnici.“

OSMO: ...nezakonita turska okupacija Severnog Kipra.

DEVETO: To je odnos Turske prema Kurdima i hrišćanima...

POSLEDNjE, ALI NE I MANjE VAŽNO: Ne postoji ni najmanja podrška [javnog mnjenja] za članstvo Turske u EU.

UKRATKO: . Nemojmo pustiti turskog Trojanskog konja unutra.

Ovi Vildersovi argumenti i nisu skroz bez smisla...
ono sto je debilno kod njega je obrazlozenje istih (tipa: Zasto EU da se ne granici sa Irakom - Zato sto su oni razbojnici,primitivci, ekstremisti...itd), u kojima se zapravo prepoznaje njegova ideologija.

Licno, smatram da sve zemlje sveta treba da se ujedine u jednu veliku drzavu bez granica, medjutim bez obzira na to sto Vilders kaze - integrisati Tursku u EU sa sve postovanjem njenih zakona i "vrednosti" zakonski i prakticno jeste jedan jako skup i ne visedecenijski, nego visevekovni
projekat.

Ne zaboravimo da su tamo gay prava (to se nas tice) skoro nikakava, a opste prihvatanje ljudi drugacijeg seks. opredeljenja jos nikakvije.

Drugo, vecina stanovnista je jos uvek duboko religiozna i neobrazovana, sto je protivno ovoj nasoj slici ateisticke, ali obrazovane Evrope...

Ako Turska nekada u EU bude bila jako uticajna u parlamentu zbog broja stanovnistva, onda brakovi izmedju istih polova, usvajanje dece itd - nece tek tako brzo proci kao nesto sto se mozda podrazumeva u buducnosti...

Drugo, mislim da je skori ulazak Turske u EU los pre svega za Balkan.
By mythe
Originally posted by Vel boy

dakle, ovde tj. u ovoj intrigantskoj temi imamo zbrku od "oaza tolerancije i multikulturalnosti, Wilders-a-kao-cele-Holandije :smeh: , rasizam, medju-abrahamovska netrpeljivost, pa preterane reakcije islamistichkih anti-Wilders-ovaca koji bi da ga ubiju...."

..... edit: u ishchekivanju mythe-ovog pro-Wilders-isanja.... :giggle: :veverica:
znao sam da to budes napisao :D

well, Wilders je predsednik partije koja trenutno ima najveci broj glasova (izbori za Europski Parlament) i partija se nalazi u stalnom usponu. Dalje, Geert Wilders je izrazito gay friendly, dosta gayeva se nalazi u vodstvu njegove partije i dosta gay osoba glasa za Wildersa. U njegovom filmu 'Fitma' se jasno vidi sta nas ceka ako jednog dana muslimani postanu vecina u Europi (u ovom slucaju Holandiji), tamo je jasno prikazana slika vesanja dve gay osobe iz Irana i pitanje "zelite li da se za 50ak godina ovo
dogadja u Holandiji?" . Dalje, Wilders jeste teski populista i demagog ali koji politicar to nije? A glavni uzrok zasto partija Geerta Wildersa belezi toliki rast (osnovana pre 3 godine a sada vec najjaca partija u NL) je upravo ono o cemu sam govorio na jednoj drugoj temi -drastican i dramatican porast stanovnistva islamske veroispovesti, cinjenica da se veci deo njih ne zeli prilagoditi, cinjenica da dobar deo njih zloupotrebljava ili otvoreno krsi zakone o imigraciji i koriste zakonske rupe u zakonu o spajanju porodice i time dovodi clanove svoje familije/bratstva ili prijatelje u EU, cinjenica da najveci broj mladezi koja se nalazi u KPDomovima ili zatvorenika jeste poreklom iz Maroka/Turske etc... (ovo su sluzbeni podaci koje je saopstilo nizozemsko ministarstvo pravosudja dajuci pritom samo pregled po drzavljanstvima, odbijajuci pritom da saopsti koliki je udeo allochtonog stanovnistva medju zatvorenicima koji poseduju drzavljanstvo Holandije), nasilje nad homoseksualnim osobama koje pretezno dolazi od allochtone populacije...pa ubistvo Theo van Gogh prije 5 godina....jednostavno Holandjanima pocinje da "puca film" i to je razlog zasto jedan populista i demagog Wilders dobija toliko glasova. Ukoliko neko mozda sumnja u podatke koje sam izneo, neka kaze pa cu mu dati linkove gde se moze uveriti u ovo sto govorim, jedino sto se mora pobrinuti da razume holandski jezik.
Prijam Turske u EU - pa mozemo im reci NEEE na tri nacina , prvi je na nas licemeran europski nacin sa sve spikama o tome da "nivo ljudskih prava jos nije na dovoljno visokoj razini" i slicne spike stavljajuci im vestacke prepreke...drugo, da im otvoreno kazemo NE jer Turska kao vecinski muslimanska zemlja ne pripada jednostavno EU...treci, da kao vodimo pregovore, kobajagi se dogovorimo a onda raspisemo referendum ;) svakome ko ima barem tri grama mozga je jasno da referendum sigurno ne bi prosao u NL, BEL, FRA, DEUT, DAN, UK, ITA - a dovoljno je da samo jedna zemlja kaze NE i nema nista od ulaska u EU!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by kal zakath

E pošto to trenutačno nije tvoja federacija, a jeste moja, onda ču ja biti protiv toga da graničim na Irak i Iran, pa bio zbog toga zmaj od papira ili celofana.

Ako smo več kog zmajeva, ajde da primimo sve članice UN, a i one koji nisu. Što čemo tek tada biti jaki.
vesh kaj, gos'n kal zakath.......
u shta se pretvori ovaj EU forumash.......

Puna podrshka Loniju!

@ mythe & kal zakath,

dozvoljavate li vi ljudi da nisu svi muslimani takvi kakvih ih vi zajedno s Wilders-om opisujete? dozvoljavate li da postoji jedna Irshad Manji (koja je poreklom iz bash islamistichkog Pakistana), pa Faisal Alam (takodje), pa Hossein Alizadeh (ochito Iranac) iz IGLHRC-a, pa sekularni muslimani iz ProgressiveIslam.org-a, pa itd itd, a da ne govorim koliko li tek progresivnih i gej-frendli ljudi ima iz Turske koja je sekularna vishe nego shto su to mnoge hrishcanske/krshcanske istochnoevropske zemlje .....?
dozvoljavate li vi potrebu da je upravo potrebno shto vishe moguce razluchiti muslimane na bolje i loshije kako bi se loshijima stalo na kraj? (ovo sam i boldovao i podvukao jer je sushtina i poenta cele moje priche!)

dozvoljavate li potrebu da se ne generalizuju pripadnici chitave jedne mnogoljudne religije, od kojih su mnogi ne samo progresivni vec i ateisti?

dozvoljavate li bar nadu za potrebnu mirnu koegzistenciju ljudi od kojih eto neki dolaze iz razlichitih versko-kulturnih bekgraund-a, a koji su pre svega poshtena i miroljubiva ljudska bica?
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Vel boy

@ mythe & kal zakath,

dozvoljavate li vi ljudi da nisu svi muslimani takvi kakvih ih vi zajedno s Wilders-om opisujete? dozvoljavate li da postoji jedna Irshad Manji (koja je poreklom iz bash islamistichkog Pakistana), pa Faisal Alam (takodje), pa Hossein Alizadeh (ochito Iranac) iz IGLHRC-a, pa sekularni muslimani iz ProgressiveIslam.org-a, pa itd itd.....?
dozvoljavate li vi potrebu da je upravo potrebno shto vishe moguce razluchiti muslimane na bolje i loshije kako bi se loshijima stalo na kraj? (ovo sam i boldovao i podvukao jer je sushtina i poenta cele moje priche!)

dozvoljavate li potrebu da se ne generalizuju pripadnici chitave jedne mnogoljudne religije, od kojih su mnogi ne samo progresivni vec i ateisti?

dozvoljavate li bar nadu za potrebnu mirnu koegzistenciju ljudi od kojih eto neki dolaze iz razlichitih versko-kulturnih bekgraund-a, a koji su pre svega poshtena i miroljubiva ljudska bica?

Jup. Dozvoljavam sve. Nije mi samo jasno, šta moje dozvoljavanje ima veze sa članstvom u EU.

Muslimani ateisti? To valjda nešto ko hriščani ateisti?
Korisnikov avatar
By Vel boy
kad tako kazem, znash shta mislim- oni koji su iz tog ili onog versko-kulturnog bekgraunda, a koji nisu ni nuzni nastavljachi te ili one vere, vec ljudska bica pre svega.
a, shta ima shta (valjda Turska, da se drzimo teme) veze s EU-om, pa niko josh ne kaze da je Turska sada i odmah vec zrela za EU. Svakako da Turska treba da poradi na evropeizaciji praksi ako zeli u EU. Ali ni Wilders-ov generalni antimuslimanski rasizam nije prihvatljiv.
By mythe
@Velboy - ako pazljivije procitas moj tekst, mozes primetiti da nigde nisam napisao da su svi muslimani isti, nego sam koristio termine "veci deo muslimanske populacije" ili "dobar deo muslimanske populacije". Isto tako kada sam govorio o procentima mladezi koja se nalazi u KPDomovima ili procentu zatvorenika a vode poreklom iz zemalja nezapadnog sveta, pozvao sam se na sluzbene statistike. Nikad nisam i necu napisati "svi su oni isti", tacno je da potrebno razluciti ekstremne muslimane od onih koji zele da se integrisu u nas zapadni sistem prihavatajuci elementarne norme i vrednosti zapadne civilizacije, ali je cinjenica da su oni ekstremni u vecini, ili barem agresivniji i glasniji.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Orginally posted by mythe

znao sam da to budes napisao :D

well, Wilders je predsednik partije koja trenutno ima najveci broj glasova (izbori za Europski Parlament) i partija se nalazi u stalnom usponu. Dalje, Geert Wilders je izrazito gay friendly, dosta gayeva se nalazi u vodstvu njegove partije i dosta gay osoba glasa za Wildersa. U njegovom filmu 'Fitma' se jasno vidi sta nas ceka ako jednog dana muslimani postanu vecina u Europi (u ovom slucaju Holandiji), tamo je jasno prikazana slika vesanja dve gay osobe iz Irana i pitanje "zelite li da se za 50ak godina ovo
dogadja u Holandiji?" . Dalje, Wilders jeste teski populista i demagog ali koji politicar to nije? A glavni uzrok zasto partija Geerta Wildersa belezi toliki rast (osnovana pre 3 godine a sada vec najjaca partija u NL) je upravo ono o cemu sam govorio na jednoj drugoj temi -drastican i dramatican porast stanovnistva islamske veroispovesti, cinjenica da se veci deo njih ne zeli prilagoditi, cinjenica da dobar deo njih zloupotrebljava ili otvoreno krsi zakone o imigraciji i koriste zakonske rupe u zakonu o spajanju porodice i time dovodi clanove svoje familije/bratstva ili prijatelje u EU, cinjenica da najveci broj mladezi koja se nalazi u KPDomovima ili zatvorenika jeste poreklom iz Maroka/Turske etc... (ovo su sluzbeni podaci koje je saopstilo nizozemsko ministarstvo pravosudja dajuci pritom samo pregled po drzavljanstvima, odbijajuci pritom da saopsti koliki je udeo allochtonog stanovnistva medju zatvorenicima koji poseduju drzavljanstvo Holandije), nasilje nad homoseksualnim osobama koje pretezno dolazi od allochtone populacije...pa ubistvo Theo van Gogh prije 5 godina....jednostavno Holandjanima pocinje da "puca film" i to je razlog zasto jedan populista i demagog Wilders dobija toliko glasova. Ukoliko neko mozda sumnja u podatke koje sam izneo, neka kaze pa cu mu dati linkove gde se moze uveriti u ovo sto govorim, jedino sto se mora pobrinuti da razume holandski jezik.
E, pa srz svih tih problema je ochito slabo logichan i konfuzan evropski imigracioni sistem. Ja opet postavljam pitanje- zashto je EU dozvolila josh davnih dana stihijske imigracije onih (a to su zatucani primitivni konzervativci bili oni muslimani hrishani/krshcani jevreji budisti politeisti ili chak ateisti....) koji ne bi trebali biti prihvatljivi? zashto je EU dozvolila tu zbrku i metez? zashto nije htela da pazljivo i poshteno procedi one koji su prihvatljivi (poshteni, miroljubivi ljudi a najcheshce u njihovim sopstvenim zemljama porekla diskriminisani, ugrozeni, obespravljeni, mucheni, ponizavani....., koji opet mogu biti iz bilo kojih versko-kulturnih bekgraunda) nasuprot onim koji nisu prihvatljivi?
je li to EU, zivota ti, mislila da shto zatucaniji i primitvniji imigranti to vishe ce ih fizichki-radno iskoristiti, pod predrasudom da kulturniji i liberalniji- "nece da rade, hoce vece standarde zivljenja....", shta....?? izvini, ali ako je tako EU mislila u imigracionoj politici, nije ni chudo shto joj se vraca kao bumerang.
Mene od svih stvari u vezi EU (kao i ostalih zemalja tzv. zapadnog sveta) ponajvishe iznenadjuje bash ta imigraciona politika koja je chesto eksploatatorska, a ponajmanje mudra i rachunljiva.
Orginally posted by mythe
Prijam Turske u EU - pa mozemo im reci NEEE na tri nacina , prvi je na nas licemeran europski nacin sa sve spikama o tome da "nivo ljudskih prava jos nije na dovoljno visokoj razini" i slicne spike stavljajuci im vestacke prepreke...drugo, da im otvoreno kazemo NE jer Turska kao vecinski muslimanska zemlja ne pripada jednostavno EU...treci, da kao vodimo pregovore, kobajagi se dogovorimo a onda raspisemo referendum ;) svakome ko ima barem tri grama mozga je jasno da referendum sigurno ne bi prosao u NL, BEL, FRA, DEUT, DAN, UK, ITA - a dovoljno je da samo jedna zemlja kaze NE i nema nista od ulaska u EU!
joj, necu sada da krshim Pravilnik... kenjkash......
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Article 13.

(1) Everyone has the right to freedom of movement and residence within the borders of each state.
(2) Everyone has the right to leave any country, including his own, and to return to his country.

Univerzalna deklaracija UN o ljudskim pravima http://www.un.org/en/documents/udhr/

Koliko mi je poznato, članice EU su ovo potpisale.

Mislite o tome.
By mythe
Originally posted by Dušan Maljković

Article 13.

(1) Everyone has the right to freedom of movement and residence within the borders of each state.
(2) Everyone has the right to leave any country, including his own, and to return to his country.

Univerzalna deklaracija UN o ljudskim pravima http://www.un.org/en/documents/udhr/

Koliko mi je poznato, članice EU su ovo potpisale.

Mislite o tome.
sve je to lepo, ali zakonodavstvo EU je malo drugacije ;)
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Mislim da Turska treba da udje u EU, možda pet godina posle Srbije
Holandjana ima svakakvih, tolerantnih i ksenofobičnih, kao i svuda
Korisnikov avatar
By kal zakath
Dušane, kakvu to vezu ima sa članstvom Turske u EU? Nitko ne brani Turcima da dolaze i odlaze kolko jih volja.
By Storm
I ja sam imao mnoge predrasude o Turskoj, dok nisam otišao u Tursku.
Turska treba da uspuni određene standarde kao i sve zemlje kandidati i ako ispuni te standarde ne treba da bude odbijena samo iz ideoloških razloga.

Inače politička klima u Holandiji deluje ljigavo: stranka pedofila, maltretiranje Srbije...
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo u vezi stranke pedofila i Holandije- well, nije uspelo pedofilima ni u Holandiji, srecom!
a, kamo srece da se i istochna polovina Evrope te islamski svet (ili bilo koji i chiji svet na ovom svetu) ozbiljnije pozabave pedofilijom (99% hetero-pedofilija je u pitanju) u svojim tj. njihovim redovima.......
By superfly
holandija je država sa najvećim priraštajem stanovništva u zapadnoj evropi,
a 50% novorođenih je muslimanskog porekla.

je li ovo tačno ili sam loše pročitao negde? :mete:
By Mariner
Mislim da Turska kao i Srbija uostalom, treba da pristupe EU, ali ako prihvate evropske vrednosti.

Ja ne ocekujem da cemo ulaskom u Evropsku uniju naprasno se obogatiti na tudj rachun, to ne postoji nigde..., ali ono sto ocekujem jeste promena nase drzave u drzavu koja postuje i sluzi svoje gradjane na prvom mestu.

Wilders je na neki nachin u pravu, ali smatram da mu je argumentacija veoma veoma losha.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Storm

I ja sam imao mnoge predrasude o Turskoj, dok nisam otišao u Tursku.
Verovatno si bio ili u Istambuli ili u nekoj od turistickih zona.
Originally posted by superfly

holandija je država sa najvećim priraštajem stanovništva u zapadnoj evropi,
a 50% novorođenih je muslimanskog porekla.

je li ovo tačno ili sam loše pročitao negde? :mete:
Moguce jeste. Ali to nije slucaj samo sa Holandijom. I u ostalim evropskim zemljama/gradovima postoje np. odeljenja u skoli gde su samo stranci: turci i balkanci.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mariner

Mislim da Turska kao i Srbija uostalom, treba da pristupe EU, ali ako prihvate evropske vrednosti.
pa evo srbija već poštiva neke od ovih evrovilderskih vrednosti. zameniš par geopolitičkih odrednica i to je to.

U Srbiji već vekovima preživljavamo negativne posledice useljavanja iz Turske, kao što je veliko preovlađivanje turskih beat-ova u skoro svim “lošim“ muzikama. Još veći uvoz zaostale islamističke kulture je nepoželjan; naša evropska kultura je zasnovana na pravoslavnoj i svetosavskoj kulturi a ne na islamističkoj. Mi nismo kulturni relativisti. Srpska civilizacija je daleko bolja od kulture zasnovane na islamističkom imperijalizmu i varvarstvu.
da nas prime, a? :predsednik:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Lepa Krepa

U Srbiji već vekovima preživljavamo negativne posledice useljavanja iz Turske, kao što je veliko preovlađivanje turskih beat-ova u skoro svim “lošim“ muzikama. Još veći uvoz zaostale islamističke kulture je nepoželjan; naša evropska kultura je zasnovana na pravoslavnoj i svetosavskoj kulturi a ne na islamističkoj. Mi nismo kulturni relativisti. Srpska civilizacija je daleko bolja od kulture zasnovane na islamističkom imperijalizmu i varvarstvu.
da nas prime, a? :predsednik:
čiji je ovo citat? :lol:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dušan Maljković

Deset argumenata protiv ulaska Turske u EU

Gert Vilders
(Folkskrant, 17.11.2009)

DRUGO: Tursko učlanjenje u EU vodi povećanju nekontrolisanog masovnog useljavanja u Zapadnu Evropu. U Holandiji već decenijama preživljavamo negativne posledice useljavanja iz Turske, kao što je veliko preovlađivanje turskih imigranata u skoro svim “lošim“ statistikama. Još veći uvoz zaostale islamističke kulture je nepoželjan; naša evropska kultura je zasnovana na judeo-hrišćanskoj i humanističkoj kulturi a ne na islamističkoj. Mi nismo kulturni relativisti. Zapadna civilizacija je daleko bolja od kulture zasnovane na islamističkom imperijalizmu i varvarstvu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!