Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Pre nego sto procitate ovo, napravite jedan otklon od toga
da li sam luda ili ne... jednostavno mi je ovo sinulo,
i mislim da ima dosta logike u svemu tome..

Pocinje sa vakcinom za H1N1, ali nema veze sa tim.

Licno mislim da je ta vakcnina preventiva za nesto drugo,
sto ce vrlo brzo da se desi.. a to je sledece:

Nasa vrsta je dosegla jedan zavidan civilizacijski nivo,
ali to sve preti da se urusi, jer dobar deo populacije
zivi u krajnje nerazvijenim uslovima. Glad hara,
problemi sa gorivo, temperaturnim promenama, koje
su svakako delom prouzrokovane enromnom ljudskom
populacijom na ovoj planeti..

Ovde godine.. bice 7 milijardi ljudskih bica....

Meni se cini da je neko dosao, na ideju, koja sa jedne
strane deluje izuzetno nehumano, jer cilj ideje je unistenje
dela populacije.. upravo ono nerazvijenog..

Znam da iz mojih usta deluje sasvim suludo ovo sto pisem,
jer ja ne podrzavam slicne ideje, ni na koji nacin, ali
razmisljam sta bi moglo da se desi..

Znate onu glupost sto je Amfilohije pricao o suvim granama..

Pa realno, u prirodu drvo ne moze da napreduje sa suvim
granama...

Znam da je ovo sto pisem izuzetno fasisticko, i da ja nisam ni u kom slucaju pristalica takvih ideja...

... mozda, samo mozda je nekome, ili nekolici, palo na um
da podele vakcine, u razvijenom delu sveta, tako sto ce
da "izreklamiraju" neki nepostojeci grip... a ta vakcina koja
bi se dobila, bi bila zastitna za nesto sto sledi..

takodje verujem da cela prica nije uspela, jer je mali
deo populacije primio istu... tkao da bi posle
"masakra" ostalo jako malo ljudi.. istina sa svom postojecom
tehnologijom...

Ja verujem u prirodu... da ona ume sama da se obnavlja,
i obnavljala se dok covek nije krenuo da krese grane.
Ako nasa civilzacija treba da dozivi krah.. onda je to tako
i mozda mi i jesmo neka prirodna stranputica..
Izumrli su dinosaurusi, pa zasto da ne izumremo i mi...

Ovo je samo razmisljanje...
koje zelim da podelim sa vama...

a mozda i jesam poludela... :)

A mozda je samo dobar scenario za neki SF film,
gde bi neki opasan baja, po ko zna koji put spasao
svet...
By Tungi
Anjelika ne vodi nas Strindbergovim putem paranoje...:drama:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja u te teorije uopste ne verujem... ali uopste...

Skoro je nas kum pricao Loniju, Mazi i meni teoriju zavere vezano za tu vakcinu... inace gay koji je izraziti vernik... Svo troje cusmo sve i svasta i ostadosmo bez teksta, posle nismo mogli da ponovimo sta sve isprica a ni sad ne znam, uglavnom je sustina da zlo dolazi sa zapada i da hoce da nas pobiju. Taman to prezivesmo kad juce mi prica prijateljica da njen brat svestenik i njegova zena nece da vakcinisu dete protiv onih uobicajenih vakcina a posto je to obavezno morali su u domu zdravlja da potpisu da nece da ga vakcinisu... Slicno cine mnogi pravoslavni fanatici ups vernici... Opet neke teorije zavere i statijaznam... MOje prijateljice i ja smo konstatovale da se ovde opasno vraca 17 vek...

:puzzle:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Slazem se... po prilicno se posle te "marketinske" kampanje polarizovao
svet, upravo po svim tim pitanjima..

.. meni je krajnje interesantno to sve,
je i nasa vlada je samo odjednom proglasila
da nema vise pandemije, i da ne treba da
se prima vakcina za taj... grip.

koji je faktor iza cele price, ekonomski ili neki drugi ... videcemo..

ali je sigurno pokrenuto ludilo sirom sveta...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Svinjski grip nije nepostojeci! To sto se kod vecine manifestuje kao malo jaci obican grip, ne znaci da on ne postoji (banalizacija: ako moja sestra lici na mene, znaci li to da sam ja izmisljena?).
Hteli da priznamo ili ne, grip, svinjski, pticiji, regularan - ubija. Ne ubija sve, naravno, ali ako prekopate internet, videcete da ima puno zrtava. Ove godine je obicna prehlada jednu babu iz komsiluka kostala zivota, jer je vec dugo bolesna i nepokretna. Znaci, ubitacna kombinacija su hronicna bolest + grip.
Vakcine, vakcine... Ova koja se daje protiv svinjskog ostaje u organizmu 18 meseci. Tako da teoriji zavere, nekakvom obelezavanju isl. uopste nema mesta.
No, da bih dosledno bila darvinista, ne smem da podrzim bilo kakvu vakcinaciju. Vakcine i lekovi su nas doveli do toga da danas ima 7 milijardi ljudi na svetu. Da nikada niko nije otkrio nijedan lek ni vakcinu, danas bi prirodna selekcija radila na ljudima kao sto radi na drugim organizmima. I naarvno, ziveli bi do 35-40te godine i srednji vek bi jos uvek trajao. :awesome:
Ili jos bolje, zasto ne bi napravili program zdravstvene zastite samo za one koji medicinu priznaju, umesto sto se pare osiguranika trose na one koji nece da vakcinisu svoje slinavce jer im je pop tako rekao?
Mislim da priroda zaista ima nacine preko kojih deluje na populaciju ljudi (da, grozno zvuci, ali cunamiji i zemljotresi nisu nista drugo do smanjivanja broja jedinki odredjene populacije) a da posledice tog delovanje ne bi bile kao na Haitiju mozda bi mogli da vec jednom pogledamo istini u oci i suocimo se sa globalnim zagrevanjem.
Korisnikov avatar
By Nuriel
nista...sad samo organizovani povratak u sumu. u sto manjim grupama. pa ko koga pojede
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pojava svinjskog gripa, samim tim i vakcine protiv, ima vise veze sa tzv. sv. ekonomskom krizom nego sa nekom zaverom da u tim vakcinama ima ne-znam-sta!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Naša civilizacija je dostigla jedan veoma usran nivo. Izrodila je holokaust, imperijalizam, robovlasništvo, zatvor i smrtnu kaznu, i tako dalje. Ja se uopšte ne bih hvalio da sam civilizacija.

Taj fetiš i iluzija progresa upravo i jesu doveli do fašizma -- radi bržeg napretka i boljeg života treba da se preraspodele sredstva za proizvodnju, ajde sad malo da vidimo od koga ćemo da ih uzmemo.

To da se siromaštvo vidi kao "problem" (uzeće nam novce) a ne kao odgovornost (ja imam, zašto im ne dam?) je znak internalizovanja kapitalističke dogme, i to njenog pogrešnog dela.

A Amfilohijeva idiotska priča o suvim granama je elementarna kontradikcija Jevanđelju samom ("genije zvani hrišćanstvo" po Nietzscheovim rečima), koje stoji upravo na ovim drugim linijama apsolutne odgovornosti -- razdajte sve što imate. Isus eksplicitno kaže o "suvim granama": "Kamen koji odbaciše zidari, onaj posta glava od ugla; to bi od Gospoda i divno je u vašijem očima".
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
citam temu, i navozao sam se svetski. dinu sam skrolovao, doduse, ali su mi ovi drugi prosireni postovi bili kul

steta sto je kratka:D

e, da. On topic - Andjelika, ja iskreno kapiram da operacije na globalnom planu cak i ako postoje, jako su dobro zabasurene - i ne isplati se lomiti glavu:)
a logike - ima, kako da nema. Samo sto ja mislim da su to samo pare, kako neko rece. A cuo sam i tvoju verziju vec ranije. U nekom momentu samo mozda bio sklon i da povjerujem:P
Korisnikov avatar
By Mage
Kao što je Sprinty rekao: pare i samo pare ;)

A da priroda ima mehanizme regulacije, ima. Međutim, izumiranje dinosaurusa se ne može porediti sa izumiranjem čoveka jer su dinosaurusi izumrli usled naglih klimatskih promena izazvanih padom komete (najverovatnije). Iako većina misli da se čovek polako odvaja od "prirode", to je zabluda. Mehanizmi koji kontrolišu ponašanje čoveka idu u skladu sa fenomenom selekcije i evolucije , samo što su ti fenomeni kod čoveka dobili novi oblik-tehnologiju. Tehnologija polako zamenjuje sve naše biološke mehanizme preživljavanja ali takođe daje novi selektivni pritisak: oni koji bolje barataju tehnologijom i inteligentniji su imaju evolutivnu prednost. Ja verujem da će na kraju skoro sve naše biološke funkcije biti "veštački" kontrolisane i da ćemo biti potpuno zavisni od tehnologije, ali to je cena specijalizacije. Možda nas jednog dana zameni AI ko zna...

U svakom slučaju, nemojte se brinuti, majka priroda zna najbolje i ako ona smatra da je tehnologija bolje prilagođena za opstanak nego biologija, tako će i biti ;)
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Wilhelmina

Svinjski grip nije nepostojeci! To sto se kod vecine manifestuje kao malo jaci obican grip, ne znaci da on ne postoji (banalizacija: ako moja sestra lici na mene, znaci li to da sam ja izmisljena?).
Hteli da priznamo ili ne, grip, svinjski, pticiji, regularan - ubija. Ne ubija sve, naravno, ali ako prekopate internet, videcete da ima puno zrtava. Ove godine je obicna prehlada jednu babu iz komsiluka kostala zivota, jer je vec dugo bolesna i nepokretna. Znaci, ubitacna kombinacija su hronicna bolest + grip.
Vakcine, vakcine... Ova koja se daje protiv svinjskog ostaje u organizmu 18 meseci. Tako da teoriji zavere, nekakvom obelezavanju isl. uopste nema mesta.
No, da bih dosledno bila darvinista, ne smem da podrzim bilo kakvu vakcinaciju. Vakcine i lekovi su nas doveli do toga da danas ima 7 milijardi ljudi na svetu. Da nikada niko nije otkrio nijedan lek ni vakcinu, danas bi prirodna selekcija radila na ljudima kao sto radi na drugim organizmima. I naarvno, ziveli bi do 35-40te godine i srednji vek bi jos uvek trajao. :awesome:
Ili jos bolje, zasto ne bi napravili program zdravstvene zastite samo za one koji medicinu priznaju, umesto sto se pare osiguranika trose na one koji nece da vakcinisu svoje slinavce jer im je pop tako rekao?
Mislim da priroda zaista ima nacine preko kojih deluje na populaciju ljudi (da, grozno zvuci, ali cunamiji i zemljotresi nisu nista drugo do smanjivanja broja jedinki odredjene populacije) a da posledice tog delovanje ne bi bile kao na Haitiju mozda bi mogli da vec jednom pogledamo istini u oci i suocimo se sa globalnim zagrevanjem.
Od A do SH.....
Btw nisam se vakcinisala... ni ne nameravam to da uradim, sve sto mi se desi, neka bude volja prirode, a ne drugih...
By Simor
Originally posted by AngraMaina

Naša civilizacija je dostigla jedan veoma usran nivo. Izrodila je holokaust, imperijalizam, robovlasništvo, zatvor i smrtnu kaznu, i tako dalje. Ja se uopšte ne bih hvalio da sam civilizacija.
A ti ništa drugo ne vidiš od civilizacije sem toga? Biće da imaš iskrivljen pogled na svet.

Sem toga, zašto bi to što si nabrojao bila civilizacijska dostignuća? Zašto sve to što si ti nabrojao nisu civilizacijski rikverci?

A alternativa tom usranom nivou koji je civilizacija dostigla je:
Originally posted by AngraMaina

Taj fetiš i iluzija progresa upravo i jesu doveli do fašizma -- radi bržeg napretka i boljeg života treba da se preraspodele sredstva za proizvodnju, ajde sad malo da vidimo od koga ćemo da ih uzmemo.

To da se siromaštvo vidi kao "problem" (uzeće nam novce) a ne kao odgovornost (ja imam, zašto im ne dam?) je znak internalizovanja kapitalističke dogme, i to njenog pogrešnog dela.
Znači, i ti vrtiš kolektivističku matricu kako kapitalizam generiše fašizam.

I misliš kako se problem siromaštva rešava tako što neko ima pa od tog nekog uzmeš i daš onome koji nema, a taj koji nema je pasivni moron koji ne može na drugačiji način nego kroz milosrđe, valjda od Pravedne Države dirigovano, da opstane? Naravno, taj siromašan nije samo pasivan i moron nego je potpuno lišen odgovornosti pošto su mu u nekoj izmaštanoj prošlosti uzeli sredstva za proizvodnju.

A šta je to bolje od slobodnog tržišta i liberalne demokratije? Jel' i ti, k'o razni Ćosići i Crnčevići, vidiš preimućstvo u zaostalosti?

I da li je moguće da neko ideju solidarnosti ne gleda kroz marksističku vizuru, pošto je ta vizura u svojim naletima solidarnosti generisala radne logore (ju! to Angrica nije nabrojao međ' usrano! to je valjda ona svetla alternativa civilizaciji!)? (Da li treba napomenuti da su takve leve ideje u Srbiji uvek bile deo populističke retorike nacionalista, koji su se kroz egalitarizam praznih stomaka opirali liberalnoj ideji u Srba, zbog čega smo i danas blato u kome se gicamo?)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Simor

I misliš kako se problem siromaštva rešava tako što neko ima pa od tog nekog uzmeš i daš onome koji nema, a taj koji nema je pasivni moron koji ne može na drugačiji način nego kroz milosrđe, valjda od Pravedne Države dirigovano, da opstane? Naravno, taj siromašan nije samo pasivan i moron nego je potpuno lišen odgovornosti pošto su mu u nekoj izmaštanoj prošlosti uzeli sredstva za proizvodnju.

A šta je to bolje od slobodnog tržišta i liberalne demokratije? Jel' i ti, k'o razni Ćosići i Crnčevići, vidiš preimućstvo u zaostalosti?
Daleko bilo. Nažalost, problem siromaštva i kapitalizma je za sada problem kvadrature kruga i ne umeju da ga reše ni mnogo pametnije glave od moje.

Ćosićem i Crnčevićem ste vi drugosrbijanci toliko opsednuti da bi rekao čovek da ih skoro erotski želite. Niko normalan ne bi video neko preimućstvo u zaostalosti, ali orijentalistička i za njom postkolonijalna kritika je s pravom stavila pod lupu konstrukciju "zaostalosti" i "trećeg sveta" i njeno stavljanje u službu imperijalističkih kulturnih politika. Zašto je Burdž al-Halifa "spomenik sujete i pohlepe" a, recimo, Wallace Tower to nije? Naravno da su i jedno i drugo civilizacijska dostignuća ali od Evrope videti samo Versaj a ne videti Bartolomejsku noć ili desetine hiljada afričkih robova prodavanih u Novi svet preko holandskih i britanskih trgovaca-preduzetnika znači zatvarati oči pred stvarnošću, znači imati iskrivljenu sliku stvarnosti koju mi tako spremno prebacuješ.

Uostalom ne treba zaboraviti da je po privrednim odnosima i načinu života sve do XVIII veka i tvoja voljena, razvijena, seksipilna Evropa bila i sama "treći svet", da prvi i drugi nisu ni postojali. Pariz je sve do druge pol. XIX veka po prljavštini i bedi više ličio na današnji Kairo nego na ono što je danas.
I da li je moguće da neko ideju solidarnosti ne gleda kroz marksističku vizuru, pošto je ta vizura u svojim naletima solidarnosti generisala radne logore (ju! to Angrica nije nabrojao međ' usrano! to je valjda ona svetla alternativa civilizaciji!)? (Da li treba napomenuti da su takve leve ideje u Srbiji uvek bile deo populističke retorike nacionalista, koji su se kroz egalitarizam praznih stomaka opirali liberalnoj ideji u Srba, zbog čega smo i danas blato u kome se gicamo?)
Da, u pravu si, tu su i gulazi. Vidiš koliko je to dostignuća.

Naravno da gledam kroz marksističku vizuru, kroz koju drugu vizuru da gledam. Tačnije, idem za Markuzeom i njegovim "Krajem utopije". Ima jedna lepa priča u toj knjizi:

"Govori Buda: Kuća gori. Neko kome je plamen već hvatao obrve pitao me je, kakvo je vreme napolju, da li pada kiša, duva li vetar, ima li još kuća itd. Ne odgovorivši, izašao sam napolje."
By Simor
Angra, iskreno, možemo ovako da se vrtimo u krug. Prosto, pozicije su nam dijametralno različite. Meni Markuze koji se zalagao za ograničavanje slobode govora u akademskoj zajednici e da ne bi bilo previše kritika na račun komunizma nikako nije drag, kao što mi je i potpuno stran koncept očuvanja nekakvih kulturnih identiteta koji kulturu zapravo posmatraju kao statičan fenomen.

Tek, apsolutno sam ubeđen da se salonskim levičarskim teoretisanjem ne može pobediti ni siromaštvo ni H1N1.

:pivce:
By argentum_inf
nisi luda.radim u bolnici,nisam primila vakcinu,ali sam zato sad zaradila pneumoniju..naravno,to nema veze sa vakcinom..:sarana:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ljudi ne ubijaju ljude iz racionalnih već iz iracionalnih razloga. Ovaj plan je odveć racionalan da bi ga ljudi proveli. :zakljucano:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Kad ne odgovorih ranije...
Originally posted by Simor

Angra, iskreno, možemo ovako da se vrtimo u krug. Prosto, pozicije su nam dijametralno različite. Meni Markuze koji se zalagao za ograničavanje slobode govora u akademskoj zajednici e da ne bi bilo previše kritika na račun komunizma nikako nije drag, kao što mi je i potpuno stran koncept očuvanja nekakvih kulturnih identiteta koji kulturu zapravo posmatraju kao statičan fenomen.

Tek, apsolutno sam ubeđen da se salonskim levičarskim teoretisanjem ne može pobediti ni siromaštvo ni H1N1.

:pivce:
Liberalizam upravo lagano odumire pred našim očima, kao i svaka druga ideologija ni ona nije večna niti opštevažeća. Kad je Rimu dobro išlo, ceo svet je mislio da je najbolje uređenje ono kojem na čelu stoji mudar i blag car koji je istovremeno i bog, koji se svojom neograničenom moći dan i noć bori za dobrobit svojih podanika. Kako se moć bude globalno premeštala, tako će se dominantne ideologije menjati, i to nije ništa novo niti epohalno, a ni loše samo po sebi.

Fakat je, pak, da je promišljanje socijalne utopije, salonsko i svako drugo teoretisanje, maštanje i sanjarenje jedini siguran način da jednog dana bude pobeđeno i siromaštvo, i H1N1, i sve ostalo. Ta usrana civilizacija, takva kakva je, zna i za Martina Luthera Kinga, i za Gandhija, i za Buddhu, i za Hrista, sve one primere gde se istorija posvađala sa logikom, ekonomijom i računom, and yet there you have it.

A dok taj dan ne dođe, da smo mi nama živi i zdravi :pivce:

P.S. Nije mi tako nešto poznato za Markusea, je l' on to sigurno baš tako rekao?? Ako je to bilo iz njegovog američkog perioda, onda je imao i pravo, ovde i dan-danas vlada iracionalan strah prema svemu što makar izdaleka podseća na boljševizam.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Simor je u svom najboljem izdanju -- setimo se holokausta, setimo se gulaga, ali nikako ne treba da se setimo genocida "demokratskih sistema", od onog nad američkim Indijancima sve do Iraka -- nema veze što su i tu ubijeni milioni ljudi, nema veze što postoji Gvantanamo (i drugi američki logori po saznanjima AI), super je liberalni kapitalizam i demokratija. Meni je ta vrsta amnezije krajnje simptomatična u svojoj perverziji: hajde da očistimo od greha našu ideološku poziciju i optužimo druge ta ono što i sami radimo. Ali šta taj simptom govori? On ukazuje na nečistu savest (koja se "čisti" negacijom, a ne priznanjem), na konzervativnu poziciju -- hajde da ništa ne menjamo jer sve alternative vode u genocid, ionako smo na kraju istorije -- i konačno na apologiju klasne neravnopravnosti, jer "drugačije ne može". U tom kontekstu javlja se i siromaštvo -- koje je posledica i klasne i imperijalne eksploatacije -- ali ne samo nje: ima siromaštva i pre kapitalizma (i van njega), a kapitalizam može da generiše rast botastva, ali je, avaj, ono drastično neravnomerno raspoređeno, zasniva se na eksploataciji i kao konsekvencu ima pauperizaciju ogromnih slojeva stanovništva na internacionalnom nivou. Kina je dobar primer: upravo je kapitalizam ovu siromašnu zemlju doveo do opšteg povećanja standarda (nauke i kuture), ali i do ekstremnog klasnog raslojavanja i ekocida.

To je pozicija Druge Srbije danas, da instalira, konačno, ideologiju "pomirenja", deo imperijalen trijade po Badjuu (prvo je rat kao sredstvo uključenja u kapitalizam) i pacifikuje klasno raslojavanje i siromašenje prethodnog perioda, stavljajući Denkverbot na kritiku demokratije (ono što Simor pripisuje Markuzeu to on sam radi s obzirom na svoje demokratske dogme: kad god ih kritikuješ, on ti kaže da si Radoš Ljušić i tako reši problem). I ona ima svoje revizionizme i brisanje zločina na lokalnom nivou -- od ponovnog prebrojavanja žrtava Jasenovca (Helsinški odbor) od ispiranja karadžićevsko-mladićevski delova biografie Zorana Đinđića, koji je, tako upeglan, uzdignut od "ikone građanske Srbije". Što samo govori u kojoj je meri ona fašistoidna.

Ako, dakle, ni komunizam, ni fašizam, ni lib. demokratija nisu dobra rešenja -- jer nisu najbolja -- onda treba tražiti nova rešenja. I to u pravu u "salonskom mudrovanju" odnosno u promišljanju novih alternativa i pokušajima njihove implementacije. Kako lepo reče Vajld: karta sveta na kojoj nema utopije nije vredna pravljenja, jer progres nije ništa više od ostvarivanja niza utopija.

P.S. Apelujem na Simora, koji je očigledno nezadovoljan Markuzeovim "zabranama kritike", da napiše pismo nemačkom ambasadoru i protestvuje s obzorom da je u Nemačkoj ZABRANJENO revizionistički preispitivati holokaust i kritikovati istorijski usvojene cifre ubijenih u njemu, te da u ime nedogmatskog mišljenja pruži bezrezervnu podršku slobodi i ovakvog izražavanja koje, ruku an srce, najvećim delom artikulišu neonacisti. No, to je demokratija, pravo na izražavanje mišljenja, ma kako ono bilo pogrešno.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Dušan Maljković

Ako, dakle, ni komunizam, ni fašizam, ni lib. demokratija nisu dobra rešenja -- jer nisu najbolja -- onda treba tražiti nova rešenja. I to u pravu u "salonskom mudrovanju" odnosno u promišljanju novih alternativa i pokušajima njihove implementacije. Kako lepo reče Vajld: karta sveta na kojoj nema utopije nije vredna pravljenja, jer progres nije ništa više od ostvarivanja niza utopija.
:up:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Pa sa tom vakcinom su se neki porazboljevali i umrli, sta bre pricas Andjelika :lol:

Mada, nije ti los scenario, moguce da ce biti nesto slicno tome ali ne bas da ce kvazi vakcina za svinjski biti lek...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!