Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Hoćemo Dan muškaraca!?

1. Hoćemo Dan muškaraca i Dan žena
3
12%
2. Hoću samo Dan žena
4
15%
3. Hoćemo samo Dan muškaraca
4
15%
4. Treba ukinuti i Dan žena, već smo ravnopravni
3
12%
5. Ne zanima me ...
6
23%
5. Ne zanima me ...
6
23%
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Wilhelmina

Iako jeste glupost svoditi 8. mart na karanfile i najlon carape i jeftine miksere od sindikata, taj datum mora da ostane znacajan za ceo svet, jer je uspomena na Klaru Cetkin, borbu za zene koje se obrazuju, rade i glasaju. I vise bih volela da je 8. mart dan zenske solidarnosti umesto fabrikovane neznosti muskaraca.
Uzevsi ovo u obzir, sta bi tacno obelezavao dan muskaraca?
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by Sheytan

'Možda je to razlog za sadašnje probleme muškaraca – brinući o ženama zaboravili smo na njih', kaže Klaus Hurelman sa univerziteta Bilefeld, autor jednog od istraživanja.
Sita se ismejah. :lol:

Stalno se insistiralo na tome da žene preuzmu nove uloge, tako da su pored klasična tri K (tim slovom počinju nemačke reči za kuhinju, crkvu i decu) osvojile i četvrto K – karijeru.
Nemam nista protiv dana muskaraca. Dana koji ce da obelezava njihovu borbu za osvajanje prva tri K. :pivce:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by svejedno
Originally posted by Wilhelmina

Iako jeste glupost svoditi 8. mart na karanfile i najlon carape i jeftine miksere od sindikata, taj datum mora da ostane znacajan za ceo svet, jer je uspomena na Klaru Cetkin, borbu za zene koje se obrazuju, rade i glasaju. I vise bih volela da je 8. mart dan zenske solidarnosti umesto fabrikovane neznosti muskaraca.
Uzevsi ovo u obzir, sta bi tacno obelezavao dan muskaraca?
Mozda dan mushkaraca za one koji se bore da neshto izmene, jer ili ne mogu ili nece da se snose sa, uchmale/im stereotipe/ima rigidnih dihotomija (chijih primera imamo u izneshenim postovima Morgan Le Faye-a (on samo iznosi poprilichno stanje stvari koje je u izvorishtu i konachnici uslovljeno tim drushtvenim rigidnostima, valjda ih ne promovishe), Sheytan-a) ? :eureka:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by mirth

Nemam nista protiv dana muskaraca. Dana koji ce da obelezava njihovu borbu za osvajanje prva tri K. :pivce:

:fancyklap:

ima sutra u ovoj temi da okačim fotku kalendara by b.a.b.e. za 2006, mislim da će ti se svidit. :)
Korisnikov avatar
By bas bleu

Stalno se insistiralo na tome da žene preuzmu nove uloge, tako da su pored klasična tri K (tim slovom počinju nemačke reči za kuhinju, crkvu i decu) osvojile i četvrto K – karijeru.
i know, i know, all those female popes and patriarchs
Korisnikov avatar
By svejedno
E, i u mom kraju se ljudi loze na tri K - kurve, kox, kola.

Majkemi.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja ga fotkala, a onda otkrila da sam firewire zaboravila u drugu državu, te ne merem slike na komp da isprebačam. :zid:
kačim je čim prevaziđem tehničke smetnje. :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne može! :sudija: Bilo bi previše pijanih. :pirat:
Korisnikov avatar
By Mage
Tražiti dan muškaraca je isto kao i tražiti str8 paradu.

Muškarci nikada u istoriji čoveka nisu bili podređeni ženama, a dan žena se slavi da bi se društvo potsetilo da su žene morale da se izbore za svoja prava.
Korisnikov avatar
By Sheytan
- Htele smo ravnopravnost, borile smo se za nju. I šta smo dobile? Samo više obaveza. Sujeta nam nije dozvolila da povučemo granicu u toj borbi, tako da smo danas otišle u krajnost. Postale smo patetične, toliko da tešimo sebe da muškarci zaziru i beže od nas jer smo navodno lepe i uspešne u životu. U stvari, mi smo oduzele muškarcima sve obaveze i prebacile na nas. Čak smo preuzele i udvaranje!

Tako je besedila mlada studentkinja iz Pirota, Mirjana Milosavljević (22), na temu "Ni po babu, ni po stričevima".

Dobila je ne samo gromoglasan aplauz, već i prvu nagradu žirija u konkurenciji zadate teme.

Besedom je nastojala da pronikne u suštinu savremenih muško-ženskih odnosa, a koliko je u tome uspela, jasno se odslikavalo na licima prisutnih tokom besede, smenjivale su se neverica, osmeh, ljutnja, odobravanje. Na kraju izlaganja, čestitali su joj podjednako i muškarci i žene.

A, u prepunoj "petici" Pravnog fakulteta u Beogradu, rekla je i ovo:

- Žene, niste najpametnije, većina ne zna da vozi, najviše ugnjetavate same sebe!
By J...

"- ... Postale smo patetične, toliko da tešimo sebe da muškarci zaziru i beže od nas ...

Čak smo preuzele i udvaranje!
"

Kako bih ja nju teshila. :bale:
Korisnikov avatar
By m..
Pa 8.3. bi trebalo da bude dan muskaraca - dan kada ce se muskarcu konacno ukazati prilika da sazna kako se koristi masina za ves, detrdzent za sudove, usisivac, pegla, i ostala pokucna tehnika i da skonta kako izgelda 18-casovno radno vreme.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

- Htele smo ravnopravnost, borile smo se za nju. I šta smo dobile? Samo više obaveza. Sujeta nam nije dozvolila da povučemo granicu u toj borbi, tako da smo danas otišle u krajnost. Postale smo patetične, toliko da tešimo sebe da muškarci zaziru i beže od nas jer smo navodno lepe i uspešne u životu. U stvari, mi smo oduzele muškarcima sve obaveze i prebacile na nas. Čak smo preuzele i udvaranje!

Tako je besedila mlada studentkinja iz Pirota, Mirjana Milosavljević (22), na temu "Ni po babu, ni po stričevima".

Dobila je ne samo gromoglasan aplauz, već i prvu nagradu žirija u konkurenciji zadate teme.

Besedom je nastojala da pronikne u suštinu savremenih muško-ženskih odnosa, a koliko je u tome uspela, jasno se odslikavalo na licima prisutnih tokom besede, smenjivale su se neverica, osmeh, ljutnja, odobravanje. Na kraju izlaganja, čestitali su joj podjednako i muškarci i žene.

- Žene, niste najpametnije, većina ne zna da vozi, najviše ugnjetavate same sebe!
Kakva zamena teza, pa to je za shamar, ne za aplauz.
Upravo je objasnila sta feminizam - nije.
Ako zelim da budem ravnopravna sa muskarcem zelim da budem ISTO PLACENA za isti posao koji obavljam JA i koji obavlja ON, a ne da ga obavljam samo ja, a da on drka kurac.
Nemam nista protiv da imamo iste OBAVEZE, ali to znaci da obavezu imam i JA, ali da obavezu, istu, ima i ON.
Feminizam nije vezivanje kecelje muskarcima da bi oni bili domacice, a zene postale pater familijas koji ce da radi i dolazi kuci na gotov rucak. Nego su Srbi idiotski narod koji ne razumeju ni kada im se lepo kaze (iliti lakse im uterati). No, pored ovakvih zena i muskaraca, jadna mi majka, postacu dendrofil.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz

No "po majci i po strinama".

Imam želju da je, čim ovako priglupa nekako naučim da vozim, pronađem i pregazim. Ugnjetavala bih je pet sati na pešačkom prelazu, ako treba i u rikverc.
Korisnikov avatar
By svejedno

Pa sta ce nama dan muskaraca, sad kad smo se najzad lisili svih tih obaveza?

..

Jel ih ocemo opet? A zene ih sve lepo preuzele. Pa da sad mi pravimo istu gresku? Zjum.

..

pS. Meni i dalje nije jano o kojim obavezama ona prica, al joj verujem, bezuslovno.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Ni po babu, ni po stričevima

Hajde da jednom govorimo o ženama, ni po babu, ni po stričevima... Do pre sto godina tačno se znalo šta rade žene, šta muškarci. Odjednom se veći broj, ne tako privlačnih žena, setio da može da dominira. Nastao je feminizam. :smeh: Ako ne može da bude zavodnica, biće gazdarica. Počinju borbe za prava žena i uništavanje ženstvenosti...

Moje dame, ako želite da dokažete suprotno, krajnje je vreme da priznamo da veliki broj žena ne zna da vozi. Znate zašto žene žive duže? Bog nam nadoknađuje vreme za parkiranje. Pokušala sam da dokažem da mogu skoro sve što i muškarci. Položila sam vozački ispit za kamion... i to iz prve. Koliko puta sam vozila kamion posle polaganja? Nijednom.

Ako želite da budete same - navucite pantalone i gazdujte, a ako želite vezu - kupite provokativno donje rublje... Milan Begović je rekao da lepota nije čudo, ali čini čuda. Iskoristite je!

Šta jednu ženu čini privlačnom: samouverenost, inteligencija, odlučnost... Da li? Ko se još zaljubio u karakter na prvi pogled? Zar je nemoguće da budemo i zavodnice i šefice u isto vreme? Nosićemo pantalone, bićemo šefice... a naši muževi će biti na porodiljskom.

(Deo besede Mirjane Milosavljević)

ja joj za 'vaki biser mudrosti nagradu ne bih dala bez utvrđivanja da li in fact nosi provokativno donje rublje. :maljkovic:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally ispripovedano by prepametna Mirjana Milosavljevic

+

Ni po babu, ni po stričevima

Hajde da jednom govorimo o ženama, ni po babu, ni po stričevima... Do pre sto godina tačno se znalo šta rade žene, šta muškarci. Odjednom se veći broj, ne tako privlačnih žena, setio da može da dominira. Nastao je feminizam. Ako ne može da bude zavodnica, biće gazdarica. Počinju borbe za prava žena i uništavanje ženstvenosti...

Moje dame, ako želite da dokažete suprotno, krajnje je vreme da priznamo da veliki broj žena ne zna da vozi. Znate zašto žene žive duže? Bog nam nadoknađuje vreme za parkiranje. Pokušala sam da dokažem da mogu skoro sve što i muškarci. Položila sam vozački ispit za kamion... i to iz prve. Koliko puta sam vozila kamion posle polaganja? Nijednom.

Ako želite da budete same - navucite pantalone i gazdujte, a ako želite vezu - kupite provokativno donje rublje... Milan Begović je rekao da lepota nije čudo, ali čini čuda. Iskoristite je!

Šta jednu ženu čini privlačnom: samouverenost, inteligencija, odlučnost... Da li? Ko se još zaljubio u karakter na prvi pogled? Zar je nemoguće da budemo i zavodnice i šefice u isto vreme? Nosićemo pantalone, bićemo šefice... a naši muževi će biti na porodiljskom.
..... i priznala i ona i njeno odushevljeno slushateljstvo i ziri da je pokupila te bisere sa shovinistichkih pokreta i domena patriarchy.org, politically incorrect.org, antifeminists.org, angry harry.org itd (o, da, imaju oni tamo i prepametnoj Mirjani Milosavljevic slichne zenske chlanice i saveznice .....), samo srpski ogranci istih.
nece biti da nisam svestan kako se retrogradne snage potpomazu na medjunarodnim nivoima samo prisposobljujuci to na lokalne razine......
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!