Originally posted by Vel boy
Originally posted by mythe
verovatno, ima i ovde jedan kanal(TMC) gde se pustaju vestern filmovi ili filmovi sa Elizabeth Taylor i sl.. (dakle filmovi iz mladosti moje babe iliti detinjstva mojih roditelja) - ukusi su razliciti, naravno ali se ti i takvi (stari) filmovi pustaju na specijalizovanom kanalu, pa ko voli nek izvoli,
ovako, imam Comcast cable television, Premium package + (shto ukljuchuje pored Standard cable-a, Digital Starter-a i Digital Classic-a (ovde rech "classic" nije povezana nuzno s nekim classic movies-ima) josh jedno desetak movie tj. filmskih kanala), sveukupno imam oko 400 raznih kanala - i na vecini njih se chesto repriziraju bilo filmovi bilo serije bilo dokumentarci bilo shouovi, bilo sportska takmichenja, bilo muzichka videa...... (sve to zapravo vishe novijih izdanja nego starih)........... chesto i vishe od dvaput dnevno! koliko mi je objashnjeno to rade zato jer zele da pokazu sadrzaje tog dana u raznim terminima za one koji nisu mogli da pogledaju taj sadrzaj u prvom terminu.
Nije to u pitanju.
Cable ili kablovsku televiziju placaju i imaju ljudi koji zele. I kod nas je ista stvar sa kablovskom, imas 70+ kanala, vecinom privatnih, svaki sa svojim programom i semom. I to je sasvim u redu. Sve i da svaki dan po ceo dan vrte jedan film, ako uspeju da privuku kablovske operatere i lovu od pretplatnika, super.
Javni servis, tj. RTS, moraju da placaju svi gradjani, jer postoji zakon o tome. Naravno, javice se mnogi da kazu da ne placaju pretplati i trte mrte, ali ja iznosim ono sto je po pravilima, tj. zakonima ove jebene drzave.
Zapravo, Otpisani i Bolji Zivot su najmanji problem, ta televizija vec godinama nema kvalitetnog autorskog programa (ne racunajuci prepucavanja tipa emisija Kljuc i Zikine sarenice), deciji program ne postoji, filmski program je jadan, i dalje mlate pare i od pretplatnika i od sponzora koji se reklamiraju... a pored svega toga RTS ima dugovanja! Ej, dugovanja!
Jos bizarnija stvar je sto mi, koji redovno placamo i kablovsku televiziju, sportske prenose NE MOZEMO da pratimo na drugim kanalima koji ih prenose (HRT) jer je to krsenje nekakvih autorskih prava! U isto vreme kada se igra neka utakmica pojavi se sneg na ekranu programa koji je prenosi.