Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By kal zakath
To Srbija traži prevode koji 100% nisu na ćirilici???
By XanaX
Ah, daj ljudi - pa, nije smisao BHS kombinatorika, već prijevodi svega za EU, dakle s, vjerojatno više, europskih jezika na hrvatski iltiga "h" faktor u BHS-u. Naravno da može pomoći, pa i Kosovu (gdje vjerojatno i danas više napisanog na "s" - faktoru od kosovskog albanskog...)

Tadić nije došao. Objasnio je zašto. Slovenija vjerojatno neće previše objašnjavati. Kosorica je imala dakle, jedan CD viška, pa ga uvalila Albaniji.

Tako da nema brige. Ako su dobili i Crnogorci i Albanci - slobodno linkajte torrent...
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni je sasvim legitimna i logicna stvar da Srbija ne priznaje Kosovo i da ne prisustvuje skupovima na koje je pozvano KOsovo.

To bi svaka zemlja uradila.

..

Ne vidim sta je tu cudno.

..

Druga su stvar hiljadu drugih mrsomudjenja nasih mrsomuda.
By Tungi
Originally posted by svejedno

Meni je sasvim legitimna i logicna stvar da Srbija ne priznaje Kosovo i da ne prisustvuje skupovima na koje je pozvano KOsovo.

..

:up:
Korisnikov avatar
By 2kune

Mislim da se varaš... Rijetko koja zemlja danas imade Kosovo... Eto, ni Srbija više nije jedna od takovih zemalja... :peace:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by 2kune

Mislim da se varaš... Rijetko koja zemlja danas imade Kosovo... Eto, ni Srbija više nije jedna od takovih zemalja... :peace:
Nisam ni rekao da Srbija ima Kosovo.

..

A ima par zemalja koje ne priznaju neke druge zemlje ili samo njihove nazive (grcka i makedonija - jos jedan primer divote diplomatije & nacionalnog ponosa&istorije) i jos nekoliko koje cak ne priznaju ni to Kosovo.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ma taj sastanak je očito organizovan na želju nekog iz EU, definitivno ne na slovenačku, jer glupljeg termina za takvo nešto u Sloveniji nema (finale svetskog kupa u skijaškim letovima u Planici, kada su baš svi političari tada tamo). Šta bi bila svrha tog sastanka nikom nije jasno, pa se nitko ni ne uzbuđuje jel neko došao ili nije, otišao ili nije...nikom ništa.
By Tungi
E sad da prevedu to i na srpski,crnogorski..:lol:
By XanaX
Oh, for f--- sakes! Pa nije valjda Tadić razvalio Srbiji javni orgazam, da zavlada toliko veselje.

To kako je Türk rekao, ne znam, u The Economistu piše: "there is almost an explosion of happiness between Croatia and Slovenia.".

Zatim, kada sam napisao da je Tadić odlučio ne prisustvovati, napomenuo sam da je i Slovenija odlučila što će dalje. I to zbog The Economista, koji je naveo takav mogući, daljnji nastavak "zahlađenja".

Nije više tako lijepo niti u Sloveniji, a u Hrvatskoj samo lošije i gore. Srbija valjda još uvijek u "explosion of happiness between Serbs and their President".

Da, logično je i legitimno, ali je i unikatno za EU i Europu. Nije to niti Kavkaz niti Cipar, ovdje se radi o jasnoj podjeli - s dobrom većinom vodi strana koja priznaje Kosovo, a oni koji ne priznaju - čine to zbog vlastitih problema. Španjolsku dosta zabrinjava ideja o nezavisnosti Katalonije, dok se UK šljivi za neku Sj. Irsku - mogu gaziti Irce katolike koliko im volja, a zapravo bi najradije da napokon preuzmu vlast i krenu prema matici Irskoj, pa neka onda Irska riješava pobune Iraca protestanta. - ipak, Svejedno, tebi je na kraju krajeva, svejedno? ili svejedno... ali...

Balkanske ratne igre su završile. Kada će nove, ne znam, za ove iz '90-ih je trebao "poraz komunizma" i likovi poput Tuđmana i Miloševića. Dakle, neku sličnu apokalipsu baš i ne nazirem. Albanci, a i dosta Bošnjaka - su proamerički orijentirani, RH je u NATO-u i pozicije su dosta jasne. Jedino Srbija još nije jasno objasnila svoj odnos s Rusijom, tj. nije Rusija sa Srbijom.

Zato, da Kosovo ponovno postane dio Srbije, a to i po legalistima i ilegalcima - nije - treba novi rat. Ali žalosno je što se jedna zemlja, ili barem dio njenih institucija - veseli novom ratu kako bi, zapravo održalo svoj status, a ne riješilo probleme.

Za blamaže i ismijavanja postoje threadovi, i ovaj je donekle, takav. Da, Kosorova je trebala dati ostavku, sada kada je izbilo na vidjelo kako je dobila stan - ali nije. Jer nakon ostavke prijašnjeg premijera, ovo bi bila druga u nizu, i uzdrmalo bi Hrvatsku previše i prejako. Ipak, ona je bila tek voditeljica, i zatim propagandistica HDZ-a i nije nosila pušku niti vodila ikoji rat.

Slovenija svoj EU-uspjeh gradi na princip 2sam svoj gazda2 i zato joj trebaju "dominioni". Hrvatska to, u neku ruku i jest, ali puno važnije - most je prema ostatku Balkana. Nova su pravila, moramo naučiti igrati tako.

Estonija, kao drugi EU-ekzemplar uspjeha, igra drugačiju igru. Mala i zbita, okrenula se Njemačkoj. Svoje studente šalje na njemačka sveučilišta. Tip, Estonac, kog znam iz Berlina ima na svom social networku fotke s A. Merkel. I nema frke, to je tako normalno. Merkelova, navodno poslušna Bilderberška "kokoš" drži već drugi mandat, i usprkos svemu, Njemačka nije propala, koliko god da Njemci i oni "pravi" i "ovi, nostalgičari" - pljuju po toj zemlji.

Blah... "Brdo" je bilo test. I to za Srbiju. Sad se zna kako će nastupati. I sad se već oblikuju novi pristupi spram zap. Balkana.
Korisnikov avatar
By deran
wow,koji fatalistički tekst.poslednja rečenica naročito-pravi lazanski stil...

stvar je vrlo prosta-znali su da tadić neće doći,jer nije bio ni na josipovićevom postavljenju zbog kosovskih predstavnika...

ili su slovenci najedanput izgubili kompas,pa je ovo pre bio test za njih... :srbin:

ali me festival ljubavi i dalje drži bez daha...:smeh:
Korisnikov avatar
By deran
...a i sam gugl već ima nešto slično...:evilgiggle:
By XanaX
Originally posted by deran

wow,koji fatalistički tekst.poslednja rečenica naročito-pravi lazanski stil...

stvar je vrlo prosta-znali su da tadić neće doći,jer nije bio ni na josipovićevom postavljenju zbog kosovskih predstavnika...

ili su slovenci najedanput izgubili kompas,pa je ovo pre bio test za njih... :srbin:

ali me festival ljubavi i dalje drži bez daha... :smeh:
look, I haven't slept for a... 3 days, I think. Insomnija me puca i to ostavlja traga.

Fatalistički da ili ne, nisam u stanju tako gledati. For f--- sakes, da je po ovim postovima u ovom i sličnim mu thredovima - ne bi V. S. Karadžić vidio Beča...

A zadnja rečenica fatalistička, počinje s jednim "Blah".

Ok, znali su - tko su oni? I zašto, oh - zašto uopće to i pitati - zašto su išli na takvu provokaciju? Na ex-Yu prostoru, kad želiš "izderat" se na nekoga, onda je to Bosna. Možda su željeli (ali tko?) provjeriti stoje li stvari tako u Srbiji, kako stoje.

Ovo s kompasima zvanim busole, gubitkom istih, te karakterizacija da Slovenci testirali sami sebe - što je pisac htio reći? Slovenci gube politički instinkt i, zovu Tadića. Onog istog, što se par tjedana prije, izveo show u Sloveniji, pred novinarima viknuo Pahoru "Borute, mogu li ja da..." & other stuff (banket, dame u politici i sl.).

Ipak, Slovenci znaju bolje. A festival ljubavi, je hrvaško delo, i ima više veze s cijelim skandalom koji sve ovo prati.

Za sve druge informacije: http://www.rtvslo.si/novice/

A ja sad idem gledati i pisati o yiddish filmovima. 'Lom!

"Dybbuk!!!"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tctatuje ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By Mars
O. Dibuk.
Mira Furlan, JDP...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by XanaX

Da, logično je i legitimno, ali je i unikatno za EU i Europu. Nije to niti Kavkaz niti Cipar, ovdje se radi o jasnoj podjeli - s dobrom većinom vodi strana koja priznaje Kosovo, a oni koji ne priznaju - čine to zbog vlastitih problema. Španjolsku dosta zabrinjava ideja o nezavisnosti Katalonije, dok se UK šljivi za neku Sj. Irsku - mogu gaziti Irce katolike koliko im volja, a zapravo bi najradije da napokon preuzmu vlast i krenu prema matici Irskoj, pa neka onda Irska riješava pobune Iraca protestanta. - ipak, Svejedno, tebi je na kraju krajeva, svejedno? ili svejedno... ali...

Balkanske ratne igre su završile. Kada će nove, ne znam, za ove iz '90-ih je trebao "poraz komunizma" i likovi poput Tuđmana i Miloševića. Dakle, neku sličnu apokalipsu baš i ne nazirem. Albanci, a i dosta Bošnjaka - su proamerički orijentirani, RH je u NATO-u i pozicije su dosta jasne. Jedino Srbija još nije jasno objasnila svoj odnos s Rusijom, tj. nije Rusija sa Srbijom.

Zato, da Kosovo ponovno postane dio Srbije, a to i po legalistima i ilegalcima - nije - treba novi rat. Ali žalosno je što se jedna zemlja, ili barem dio njenih institucija - veseli novom ratu kako bi, zapravo održalo svoj status, a ne riješilo probleme.

....

Blah... "Brdo" je bilo test. I to za Srbiju. Sad se zna kako će nastupati. I sad se već oblikuju novi pristupi spram zap. Balkana.
Meni apsolutno svejedno, da.

Samo meni i sasvim logicno i legitimno za Srbiju ne priznati Kosovo, kako vec rekoh. Sto samo po sebi povlaci neke stvari glede skupova za istim stolom sa predstavnicima Kosova.

..

Btw - Zaključno sa 19.03.2010. godine, nezavisnost Kosova priznalo je 65 od 192 (34%) zemlje članicе Ujedinjenih nacija.

NasO na nekom sajtu.

..

Dakako su jace i bitnije zemlje (sem tih par sa svoijim problemima) priznale i sve to je jasno, no jbg. I da sve priznaju, Srbija ne treba, bar ne do odluke Medjunarodnog suda.

Kakva ce ona biti nije najteze pretpostaviti, samo i ja sada govorim o 'pravilima igre'.

Takva su.

..

Tako da Brdo jeste bilo test i, ponavljam, meni je sasvim logicno & za ocekivati kako je Srbija prosla na tom testu.

Sad se zna kako ce Srbija postupati u vezi Kosova, pre svega. Sa EU ovo ionako veze nema.

Za razliku od vecine nasih idiotluka, ovo je logican potez.

..

Licno nemam preteranu zelju da Kosovo ponovo postane deo Srbije, jos manju da vidim nove ratne igre u na Balkanu.

Ali...kada se otcepi deo teritorije... Pravila igre.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Kako okupiti Balkan u Sarajevu?

Španski šef diplomatije Migel Anhel Moratinos, izjavio je da će se prilikom organizacije predstojeće evropske konferencije o Zapadnom Balkanu u junu u Sarajevu, špansko predsedavanje EU potruditi da okupi sve učesnike, uz poštovanje međunarodnog prava i svih osetljivih pitanja.

Kako ni u samoj EU ne postoji konsenzus po pitanju nezavisnosti Kosova, novinare u Briselu zanimalo je na osnovu kojih principa će biti predstavljeno Kosovo i da li će se pozivnica za učestvovanje na konferenciji poslati kosovskim vlastima ili UNMIK-u. Španski državni sekretar odgovorio je da se radi o kompleksnim pitanjima oko kojih se mora postići konsenzus:

„Svakako ćemo poštovati međunarodno pravo. Još je rano da ministar Moratinos predloži formulu ili način kako da se obezbedi što šire prisustvo učesnika, što će pak obezbediti da konferencija bude uspešna. Međutim, ima još vremena i moramo da radimo zajedno sačekamo na taj odgovor.“

Evropski komesar za proširenje Štefan File, takođe je istakao važnost nedavno održane regionalne konferencije u Sloveniji i dodao da je na zemljama Zapadnog Balkana da nađu formulu na osnovu koje će sve prisustvovati sastancima, a ne da treća lica predlažu rešenja ili zastupaju nečije strane.
By XanaX
Originally posted by Mars

O. Dibuk.
Mira Furlan, JDP...
Mira Furlan... Nisam znao za Dibuka u JDP-u. Mogu samo zamišljati kako je to ona izvela.

M. Furlan rulez.

Dybbuk mi se ne sviđa. Previše, američkog...
Korisnikov avatar
By Mars
Kako je izvela...pa sjajno...fantastično.

I to vreme, taj trenutak...to ludilo u najavi svuda okolo.

Ipak "Pozorisne iluzije", posebno poslednje izvođenje...Nešto što sigurno ne možeš da doživiš sa pozornica West Enda, i Broadway-a, Londona i New York-a.

"Ne igrati danas ovu predstavu znači pristati na to da je sve gotovo. Da je opšta destrukcija izvedena do kraja. Da smo svi mi zbrisani sa lica zemlje kao nepotreban, čak i štetan balast. Ukratko - to znači potpisati vlastitu kapitulaciju.

Igrajući danas ovu predstavu ja, taj svoj neminovni i definitivni poraz odlažem. Makar za jedan dan."

Za infarkt.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!