Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Aksa
Ova prospektivna studija je pokazala da je konzumiranje malih ili umerenih koli?ina vina obrnuto proporcionalno s oboljevanjem od obi?ne prehlade. Iako je ovakva zaštitni?ka uloga mogla biti pripisana vinu, to nije bio slu?aj s pivom niti žestokim alkoholnim pi?ima, isti?u autori studije.

Dr. Miguel A. Hern i saradnici sa Harvard School of Public Health, Boston, prikupili su podatke o 4272 osobe s pet sveu?ilišta u Španjolskoj. Autori studije su uporedili u?estalost konzumiranja alkohola i incidencije prehlade.

Studija je pokazala da osobe koje piju male do umerene koli?ine vina, posebno crnog, imaju manju šansu za dobivanje obi?ne prehlade. Ovakva povezanost nije uo?ena za ostala alkoholna pi?a.

Dr. Hern i saradnici registrovali su 1353 slu?aja obi?ne prehlade. Nakon detaljne statisti?ke analize koje su uzimale u obzir i neke druge faktore rizika (dob, pol, itd.), rezultat je pokazivao da osobe koje piju više od 14 ?aša vina nedeljno imaju smanjeni rizik da budu zaraženi obi?nom prehladom, nego što je to bio slu?aj s osobama koje nisu konzumirale vino (relativni rizik je iznosio 0.56). Ova povezanost je bila još ja?a za konzumaciju crnog vina (relativni rizik je iznosio 0.39), navode istraživa?i.

Ovakva povezanost nije uo?ena kod konzumiranja piva (relativni rizik 0.99 za više od 7 pi?a nedeljno), niti za žestoka alkoholna pi?a (relativni rizik 1.64 za više od 7 pi?a nedeljno). Rezultati analize su ostali isti i nakon uzimanja u obzir totalne konzumacije alkohola i nekoliko rizika za prehladu.

Dr. Hern i saradnici zaklju?uju "da umereno pijenje vina, ali ne i drugih alkoholnih pi?a, smanjuje incidenciju obi?ne prehlade".
Korisnikov avatar
By Kupper
Crno kuvano vino s biberom. To je jedan od lekova koje su mi roditelji davali jos u srednjoj skoli. Deluje odlicno.
Korisnikov avatar
By Stripi
Uh, ma znao sam da ima ljekovita svojstva, tako mi Boga da sam znao! :hail2: Slika
Aj nek mi sad samo tara neš veli zašto toliko kuham vino prek zime.
Btw. Kupper, ja uz papar (u zrnu ga kuham u vinu od po?etka) dodam još i za?in karadmom i muškatni oraš?i? te klin?i?e, odnosno karanfili?e a to sve skupa ima afrodizija?ka svojstva.
Home made aphrodisiac :B
Korisnikov avatar
By Glaistig
Originally posted by Stripi
... i muškatni oraš?i? te klin?i?e, odnosno karanfili?e a to sve skupa ima afrodizija?ka svojstva.
Home made aphrodisiac :B
c,c,c...kako sam neinformisana...

:blush:
Korisnikov avatar
By Stripi
Vjeruj mi da jesi.
Kod mene svi rado doðu kada ih pozovem na kuvano vince :yes:
Doði i ti jednom kad budeš u ZG, pa ?ak i po ljeti.
Pit ?emo ga rashlaðenog :B :B
Korisnikov avatar
By Savitar
aha, zato sam ja tako retko prehladjen...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!