Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Spontani abortus - samoubojstvo

1.aha
3
18%
2.ne
13
76%
3.nisam siguran pa ?u re?i da
1
6%
Korisnikov avatar
By dEIVVAN
E. draga, sta bi bilo kad bi bilo!
Baci se na konkretno!
Korisnikov avatar
By Rei
Glupo je razmishljati "mene ne bi bilo", hiljadu puta do sada je moglo "da te ne bude" (nedaj bozhe razne nesrece i tako dalje) ali si sada tu i o ovako nechemu ne mislim da se mozhe diskutovati.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
abortus ne moze da bude samoubistvo, nije ni chedomorstvo, nego stvar koja je sasvim prirodna, moja sestra je tri puta abortirala, a sve drugarice ukupno, vishe od deset puta, sasvim normalna stvar, i pre svega humana...
Korisnikov avatar
By 2kune
Spontani abortus je ubojstvo i ?edomorstvo koje je po?inio bog. Kao pravi krš?anin ja sam protiv svake vrste abortusa. :djavo:
Korisnikov avatar
By spark
meni ni planirani abortus nije ubistvo, a kamo li spontani...

da mi se ne place ovih dana, sad bih se smejao... ali me bas mrzi da budem kucka... no, nema veze, morganu to bas lepo ide ovih dana :eevil: :smeh: :kiss: :P
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by spark
meni ni planirani abortus nije ubistvo, a kamo li spontani...

da mi se ne place ovih dana, sad bih se smejao... ali me bas mrzi da budem kucka... no, nema veze, morganu to bas lepo ide ovih dana :eevil: :smeh: :kiss: :P
gledaj i uchi se :zvezda:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
meni je ubojstvo :alexis:
al me nikad nisu zanimali susedi
:cigareta:
Korisnikov avatar
By Mars
Cudne li analogije...
Izazvan abortus - ubistvo, a spontani - samoubistvo...

Ne znam koja je tu logika primenjena. A ni dogma.

:sunce: :snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By reveal
ne. ne vidim nijedan razlog da bi bio.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Originally posted by Mars
Cudne li analogije...

pa da, zašto ne, ne vidim nikakvu ne logiku u tome, ina?e, šta ti ostane..ili ovo nije život :vezan: mene davi, zna?i jeste :maljkovic:
Korisnikov avatar
By Aksa
ganjarola. Pricaj nam jos malo o tome. Meni ovo nije dovoljno.
Korisnikov avatar
By Mars
I ja se malo gubim, u temi, u raznim pravcima.

Spontani abortus nije samoubistvo, vec ubistvo, ako vec moramo da baratamo tim terminima.Ubistvo ploda od strane organizma. Iz raznih razloga. Realno opravdanih a i kao posledica greske. Kada se svi podaci ne obrade kako treba pa se aktiviraju mehanizmi za destrukciju.

Ono sto je mene fasciniralo je suprotan proces - kada je organizam (majka) toliko ocajnicki zelela dete, da su svest i volja prevarili taj ubilacki mehanizam! Da je on dobijao informacije kako je i sa plodom i sa majkom sve u najboljem redu, a u stvari uopste nije bilo tako. Ogromna kolicina vode oko ploda, jetra prilagodjena da obradi sve vanredne telesne produkte... Endomorfijum verovatno da nista ne zaboli, mislim cudo...

Jedva su zeni spasili zivot.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ne kapiram zashto se opterecujesh, pusti prirodu da radi svoje.
Korisnikov avatar
By Oziris
Svasta! Naravno opcija 2! Kakve veze ima spontani pobacaj sa samoubistvom??? Kako bilo koji hipoteticki spontani pobacaj moje majke mogu dovesti u bilo kakvu vezu sa samom sobom?? Mozda mene ne bi bilo da je rodila dete pre mene, ali... kako se to moze nazvati bilo kakvim ubistvom ako ne bih ni postojala, dakle ne bih ni bila zaceta?
Korisnikov avatar
By Marvin
Dobra ideja.
Evo ja glasam za.
Znaci samoubistvo je.
Korisnikov avatar
By Marvin
Samo sto sada moramo da vecamo jel moze majka da se umesa u sve to.
Ono da popije koji antidepresiv preventivno. Ili da misli pozitivno.
Korisnikov avatar
By gari
Spontani abortus nije ni ubistvo ni samoubistvo, ve? zaštita prirode od donošenja na svet bi?a koje, verovatno, nije sposobno da preživi. Organizam ima svoje zaštitne mehanizme i kada doðe do nekog poreme?aja u razvoju ploda, priroda se pobrine da se taj organizam ne razvije do kraja. Tada dolazi do spontanog poba?aja /abortusa/. Meðutim, nekada se dogodi da to bude i iz drugih banalnijih razloga, može da se desi da se majka od ne?ega razboli te da doðe opet do ošte?enja ploda pa i u tom slu?aju dolazi do spontanog poba?aja. Postoje i mnogi drugi razlozi-jednom re?ju priroda /Bog/ sve je predvidela.
:uplasen:
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by Mars
Cudne li analogije...

duhovita tema.

odgovor pod 2
Korisnikov avatar
By gari
Namerno izazvani abortus jeste ubistvo jer onaj ko to ?ini, ?ini svesno i namerno. U isto?nja?kim zemljama ne ra?una se roðendan deteta kad doðe na svet ve? od trenutka za?e?a, dakle tada se ra?una da je bi?e dobilo dušu. Kod spontanog abortusa, to se dogaða nenamerno, što se ti?e ?oveka /mada ima i medicinskih razloga kada se preporu?uje abortus, recimo ako postoji opasnost po majku itd/ pa se onda ne može re?i da je fetus izvršio samoubistvo jer on za to nije ni sposoban, a priroda kad ubija, to se ne ra?una kao ubistvo.
:vogue:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
a priroda kad ubija, to se ne ra?una kao ubistvo.
:vogue:
a bog kad ubija? :superheroj:
Korisnikov avatar
By gari
Bog ne ubija, on nas samo premešta sa jednog mesta na drugo, onako prema tome ko je šta zaslužio. Pretpostavljam da su zametci koji spontano abortiraju duše nekih nevernika, pa Bog ne?e da optere?uje planetu ponovo sa takvim osobama.
:P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!