- 06 Nov 2006, 23:51
Uspešan brak danas predstavlja istinsku relikviju, jer ne samo što je sam po sebi prestao da bude životni cilj i sredstvo za postizanje sreće, već je i kao pojam gotovo ismejan i bačen na groblje dotrajalih ideala... S druge strane, dolazi do paradoksa u kome homoseksualni parovi počinju sve više da teže ka formalnom ozvaničenju svojih veza, a sama priroda takvog odnosa predstavlja vrhunac slobodnog izbora mimo svih tradicionalnih društvenih normi.
* za dalje pogledati http://www.b92.net/zivot/ljubav.php?nav_id=218697
Dakle, u trenutku kada se sve više hetroseksualnih parova odlučuje za vanbračnu zajednicu (koja je i u našem Ustavu potpuno izjednačena sa bračnom) i kada se sve česšće postavlja pitanje svrsishodnosti braka kao institucije - zašto homoseksualci toliko insistriraju na legalizaciji istopolnih brakova? Zašto su pederima brakovi toliko bitni? Zašto?
Ja zaista ne znam odgovore na ta pitanja, a nisam znao ni ocu da objasnim kada me je pita zašto toliko insistiramo na brakovima. Po meni, treba tražiti legalizaciju istopolnih zajednica.
Uspešan brak danas predstavlja istinsku relikviju, jer ne samo što je sam po sebi prestao da bude životni cilj i sredstvo za postizanje sreće, već je i kao pojam gotovo ismejan i bačen na groblje dotrajalih ideala... S druge strane, dolazi do paradoksa u kome homoseksualni parovi počinju sve više da teže ka formalnom ozvaničenju svojih veza, a sama priroda takvog odnosa predstavlja vrhunac slobodnog izbora mimo svih tradicionalnih društvenih normi. * za dalje pogledati http://www.b92.net/zivot/ljubav.php?nav_id=218697
Dakle, u trenutku kada se sve više hetroseksualnih parova odlučuje za vanbračnu zajednicu (koja je i u našem Ustavu potpuno izjednačena sa bračnom) i kada se sve česšće postavlja pitanje svrsishodnosti braka kao institucije - zašto homoseksualci toliko insistriraju na legalizaciji istopolnih brakova? Zašto su pederima brakovi toliko bitni? Zašto?
Ja zaista ne znam odgovore na ta pitanja, a nisam znao ni ocu da objasnim kada me je pita zašto toliko insistiramo na brakovima. Po meni, treba tražiti legalizaciju istopolnih zajednica.