Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By speedygonsales
Концепт миша је био створен. Миш је био сасвим непотребан комјутерима без графичког интерфејса. Знам да мислиш на Енгелбарта али то је била дрвена кутија врло непрактична за коришћење. Концепт је, даље, развио Apple.

Под "компјутером какав данас познајемо" примарно подразумевам ове који користе графички интерфејс оперативног система. Јесте фон Нојманова архитектоника давно конципирана али такви комјутери су били претешки за коришћење, "обичном народу".

И исправио сам се управо зато што сам дао Џобсу превелики кредибилитет. Свакако да није измислио комјутерску науку али ју је драстично револуционаризовао.
Anhedonie napisao:Slika
Какво кежење :D
Korisnikov avatar
By blenta
ja bih dodao da nije on nista spec izmislio
sem sto je uzeo izmisljeno i napravio ga da bude lepo

a onda je otkrio pedere i fensere i izvalio da moze
to da im proda za marzu od 300-400%

sjajan je biznismen i marketar
mrcvarenje da ga napravite na vizionara i kojesta
je vece natezanje nego da napravite Toseta na pevca

Anhedonie napisao:koncept misa je stvoren kad je steve imao oko 8 godina.

a to ko je stvorio "kompjuter kakav danas poznajemo" mi je prilicno retardirano reci. koncept arhitekture koja se danas koristi je napravio fon nojman 10 godina pre rodjenja stevea. ne znam kako mozes da kazes da je komjuter izmislio steve, kompjuterska nauka je davno pre njega otkrivena. a jos apsurdnije mi je sto si sve zasluge dodelio njemu. preobimna je ta oblast da bi mogao jedan covek da to uradi. on nije temelj vec cigla.

pa mozda je decak iZombie
ja sam shvatio jos davno da
ukoliko imas vremena i mozdane mase za gubljenje
da dovoljno dugo pricas sa nekim ko voli apple
iz bilo kog makar i minornog razloga
koji prevazilazi : " to... lepo"
u nenkom momentu ces da cujes
kako je steve jobs izmislio i mesec
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ slazem se.

ma, steve i nije sa zemlje. msm ova nasa fizika je losa, prava fizika se moze otkriti samo u svemiru (parafrazirane gonzalesove reci) tako da on nije mogao da napravi nista ako je odavde.
Korisnikov avatar
By Srklet
blenta napisao:
ukoliko imas vremena i mozdane mase za gubljenje
da dovoljno dugo pricas sa nekim ko voli apple
e ja to ne kuzim. sta se imaju voljeti uredjaji i kompanije koje ih proizvode? :nerd:
to su samo stvari i jedino sto je kod njih vazno je da rade. zasto bih ja trebao imati neke emocije prema svom mobitelu ili laptopu? :roll:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Anhedonie napisao:^ slazem se.

ma, steve i nije sa zemlje. msm ova nasa fizika je losa, prava fizika se moze otkriti samo u svemiru (parafrazirane gonzalesove reci) tako da on nije mogao da napravi nista ako je odavde.
Парафразираш моје речи? Ја ништа, чак ни слично, нисам написао. То је неко други написао али ти, изгледа због мањка радне меморије, ниси упамтио...
Да ствар буде гора, са том особом си се на крају сложио :lol:
blenta napisao:ja bih dodao da nije on nista spec izmislio
Довољно је само да причамо о Мекинтошу па да му буде доста животног достигнућа.
Popeye napisao:e ja to ne kuzim. sta se imaju voljeti uredjaji i kompanije koje ih proizvode? :nerd:
Неко воли одећу, неко воли изласке, неко воли технику...
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:
materijalizam :bljak:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Popeye napisao:
speedygonsales napisao:
materijalizam :bljak:
Па, добро. Сви смо ми, по мало, мало материјалисти. То не значи и да су они који уживају у нечему и овисни о истом... :grin:
Korisnikov avatar
By Butterscotch
Popeye napisao: e ja to ne kuzim. sta se imaju voljeti uredjaji i kompanije koje ih proizvode? :nerd:
to su samo stvari i jedino sto je kod njih vazno je da rade. zasto bih ja trebao imati neke emocije prema svom mobitelu ili laptopu? :roll:
To se i ja pitam. Ali eto... siromašni umovi u svojim duhom siromašnim životima. Taj komad svijetleće plastike im predstavlja najveću ljepotu koju u životu mogu percipirati. Otužno, zapravo.
Korisnikov avatar
By deran
no,da nije danas umro,ja bih i dalje živeo u neznanju...:srbin:

ali me je zaprepastio i prilog glasa amerika od nekih 15 minuta i to vokabularom ala speddygonzalesa...
Korisnikov avatar
By bothways
speedygonsales napisao: архитектоника компјутера
:roflmao:

Izvinjavam se, ali ovo je hilarious na toliko nivoa...
Korisnikov avatar
By speedygonsales
bothways napisao:

Зар? Уживао бих у објашњењу тих "нивоа", осим ако то није само покушај превода јефтиног америчког хумора. :)

На овом сајту пуном мизерних покушаја провере семантике и граматике и хватања за сламку, од сад, ћу најпре да истакнем дефиниције, да избегнем беспотребно трошење свога времена, а и да едукујем, мало, те ситне душе које се јављају. :)
ARHITEKTONIKA (grč. arcitektwn, nem. Architektonik) Građevinska umetnost, nauka o građevinarstvu, neimarstvu. Veština izrađivanja jednog naučnog sistema, nauka o sistemu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Architectonic
Architectonic may mean:
pertaining to architecture, or suggesting the qualities of architecture
http://en.wikipedia.org/wiki/Architecture
Architecture (Latin architectura, from the Greek ἀρχιτέκτων – arkhitekton, from ἀρχι- "chief" and τέκτων "builder, carpenter, mason") is both the process and product of planning, designing and construction.
Само немој да се загрцнеш од смеха!

Ваша Венди. :srbin:
By Tungi
Posle članka koji pročitah o zaposlenima u Foxconnu, izrabljivanju i počinjenim samoubistvima.

iDon't care.
Korisnikov avatar
By HalfJack
blenta napisao:ja bih dodao da nije on nista spec izmislio
sem sto je uzeo izmisljeno i napravio ga da bude lepo
E pa treba postojati netko da i radi takve stvari. :giggle: It's a hard job. :lol:

OT: Nije me strašno šokiralo to što je umro, niti me je toliko briga. :merlinka:
Korisnikov avatar
By blenta
pa to i rekoh
to je super
i jos nasao kome ce to da proda za extra profit
sjajn biznismen
sjajan marketar
ali to je to
sve iznad toga je
Tose Proeski model
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
speedygonsales napisao:Могу да покушам.
Прво, малтене је измислио smart телефоне и започео њихову еру. Отпочео експанзивни развој таблет рачунара. Производи Apple компаније су управо они који су приказивани у историјским филмовина футуристичког жанра а већина њих је Џобсових руку дело. То је више од елегантног дизајна, који ће бити врло акцентован у будућности. Његови производи међу првима омогућавају 3G комуникацију која потпуно мења начин разговора. Имплементација нових технологија и интеграција вишенаменских уређаја били су свакодневица његовог рада. Просто, човек је визионар. Видео је шта будућности треба - елеганција, једноставност, функционалност и свеобухватност. Све на додир руке...
Ovo me podseća na onog napaljenog ćelavca sa britanskim akcentom i sjajom u očima.
Korisnikov avatar
By bothways
speedygonsales napisao:
bothways napisao:

Зар? Уживао бих у објашњењу тих "нивоа", осим ако то није само покушај превода јефтиног америчког хумора. :)

На овом сајту пуном мизерних покушаја провере семантике и граматике и хватања за сламку, од сад, ћу најпре да истакнем дефиниције, да избегнем беспотребно трошење свога времена, а и да едукујем, мало, те ситне душе које се јављају. :)
ARHITEKTONIKA (grč. arcitektwn, nem. Architektonik) Građevinska umetnost, nauka o građevinarstvu, neimarstvu. Veština izrađivanja jednog naučnog sistema, nauka o sistemu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Architectonic
Architectonic may mean:
pertaining to architecture, or suggesting the qualities of architecture
http://en.wikipedia.org/wiki/Architecture
Architecture (Latin architectura, from the Greek ἀρχιτέκτων – arkhitekton, from ἀρχι- "chief" and τέκτων "builder, carpenter, mason") is both the process and product of planning, designing and construction.
Само немој да се загрцнеш од смеха!

Ваша Венди. :srbin:
I kakve sve to sad ima veze sa racunarima, odnosno ustaljenim terminom "arhitektura racunara"?
Korisnikov avatar
By speedygonsales
bothways napisao:I kakve sve to sad ima veze sa racunarima, odnosno ustaljenim terminom "arhitektura racunara"?
Никакве. Из твог, речима сиромашног, поста сам схватио да сам се погрешно изразио па сам демантовао. Ако си мислио на нешо друго онда ја то нисам схватио...
bas bleu napisao:Slika
Dark...yet funny :D
Много ми се свиђа оно што је неко горе написао - iDon't care!
Korisnikov avatar
By deran
malo i od intelektualaca...:

"VLADIMIR Putin ima 59 godina i živ je, Steve Jobs je umro u 56. godini. Ovaj svijet nije pravedan"- Salman Rushdie...

ko je tu lud... :jazzva:
Korisnikov avatar
By mirth
svejedno napisao:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... icide.html
Jebotezivot! :(

A takvih primera u tom delu sveta na sve strane. Secam se onih zena sto rade za 4$ sedmicno i valjda jednom nedeljno mogu da izadju iz kruga fabrike. Ako im padne na pamet da se pobune, podsete ih da su privilegovane sto uopste imaju posao. Na svaku od njih im bar 5-6 nezaposlenih. Sindikati i udruzivanje najstroze zabranjeni.

Covecanstvo stvarno zasluzuje da crkne u najgorim mukama. Sto pre.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!