Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
kakve to sulude veze ima jedno sa drugim?
Norvežani nisu konstituivan narod u Švedskoj, niti su Šveđani konstituivan narod u Norveškoj, pa se ništa ne prevodi jer se međusobno razumiju[/b].
To samo u uvrnutim hrvatskim i srpskim glavama ima veze sa političkom odlukom :lol:
Sheytan napisao:
Što se Albanaca tiče, oni su u Srbiji imali vrlo povlašćen položaj - AP Kosovo i Metohiju, a vi Srbima u Hrvatskoj ne da niste hteli da date takav status, već ste mimo svih demokratskih i civlizacijskih tekovina, nasilno ukinuli i status konstitutivnog naroda.

Jedno slovo i jedan broj - Z4.
Odgovor: odbijeno.
Korisnikov avatar
By Sheytan
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349362#p2349362]Stripi napisao:[/url]kakve to sulude veze ima jedno sa drugim?
Norvežani nisu konstituivan narod u Švedskoj, niti su Šveđani konstituivan narod u Norveškoj, pa se ništa ne prevodi jer se međusobno razumiju[/b].
To samo u uvrnutim hrvatskim i srpskim glavama ima veze sa političkom odlukom :lol:
Sheytan napisao:
Što se Albanaca tiče, oni su u Srbiji imali vrlo povlašćen položaj - AP Kosovo i Metohiju, a vi Srbima u Hrvatskoj ne da niste hteli da date takav status, već ste mimo svih demokratskih i civlizacijskih tekovina, nasilno ukinuli i status konstitutivnog naroda.

Jedno slovo i jedan broj - Z4.
Odgovor: odbijeno.

Ne kiti se tudjim perjem!

To nije vaš plan, niti ste ga ikada i vi prihvatili, sem kao polatišta za pregovore...

Inače, Plan Z-4 (skraćeno od Zagreb 4) je naziv mirovnog sporazuma koji je predložen radi okončanja rata u Hrvatskoj i reintegracije samoproglašene Republike Srpske Krajine u Republiku Hrvatsku.

Prelog je pripremila grupa Zagreb 4, poznata kao mini-kontakt grupa, koju su činile SAD, Rusija i Evropska unija (preko Francuske i Nemačke). Njihov plan je predat hrvatskim i krajiškim vlastima u januaru 1995. godine, ali nikada nije primenjen zbog protivljenja krajiških vlasti (predsjednik Tuđman je prihvatio Z4 kao osnovu za pregovore), kao i zbog operacije Oluja koja je usledila u avgustu iste godine.

Ali, o tome smo već pričali, u drugoj temi, pa nema potrebe da i ovde ponavljamo priču...
Korisnikov avatar
By Stripi
pa kad si već ponovio, da ponovim i ja:
Oluja je počela nakon odbijanja plana Z4 :jezik:
Korisnikov avatar
By Misfit
nego, ono glavno što mene zanima jeste: koliko plaćaju te prevodioce i kako da se ja tu uglavim? ovaj posao bi mi se savršeno slagao sa inherentnom mi lenjošću. :sigh:
Korisnikov avatar
By antibiotic
ah, bilo je pitanje broja postova kada ce neko doci do "oluje" & co.

@misfit, i meni se cini da bi ovo nekom bio odlican posao,
u slucaju da placaju isto kao za prevode sa drugih jezika...
By Tungi
Idiot u kreten, u drugoj sceni kreten u idiot. :smeh:
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349462#p2349462]antibiotic napisao:[/url]@misfit, i meni se cini da bi ovo nekom bio odlican posao,
pa, u principu bi morali da se drže neke cene. a ta cifra, naravno, čak i da je snižena (u odnosu na ostale jezike) ne bi bila realna jer bi u suprotnom dokazivala ono što pokušavaju da sakriju, ili ono na šta su slepi oko očiju. odnosno, prava vrednost takvog rada zapravo bi samo potcrtavala realnu besmislenost čitavog poduhvata.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349496#p2349496]Misfit napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349462#p2349462]antibiotic napisao:[/url]@misfit, i meni se cini da bi ovo nekom bio odlican posao,
pa, u principu bi morali da se drže neke cene. a ta cifra, naravno, čak i da je snižena (u odnosu na ostale jezike) ne bi bila realna jer bi u suprotnom dokazivala ono što pokušavaju da sakriju, ili ono na šta su slepi oko očiju. odnosno, prava vrednost takvog rada zapravo bi samo potcrtavala realnu besmislenost čitavog poduhvata.
bilo bi interesantno to saznati ... mada bi rad trebao da bude manje-vise isti (vremenski )srazmerno poznavanju jezika sa koga se prevodi i iskustvu.

... sem ako prevod sa srpskog na hrv. ne traje jos duze nego prevod sa drugih jezika, jer np. sa engleskog niko ne mora da mozga o tome kako da recenice NE zvuce gotovo identicno na oba jezika :D
Korisnikov avatar
By Misfit
^ ipak je u pitanju druga vrsta napora i najpre kompetencije kada je u pitanju jezik čija je leksika i sintaksa potpuno različita od jezika cilja. ovakva vrsta premetanja koju sam sad video u titlovima je zaista mehanička, i u jednom trenutku postaje dozlaboga besmislena, samo da bi se opravdala različitost prevoda od izvornika, kao npr. kod ovoga što je Tungi pomenuo sa idiot-kreten.

upravo sam pogledao raspravu na HRTu. what a bunch of morons. jebote, ovo je čist teatar apsurda, vlažni san svakog mizantropa. jedino mi se učinilo OK što ova ministarka priča i mislim da je odlično poentirala, samo što se ove sede brade drže zakona kao pijan plota. svidelo mi se kada ih je poklopila sa onim 'hoćete li sinhronizovati Tadića kada dođe u hrvatsku emisiju'. to bih voleo da vidim. tačno zamišljam montipajtonovski skeč, još da nadžidžaju okolo plišane životinje koje će naizmenično da eksplodiraju.

zaista mi nije jasno koliko je teško razumeti realnost situacije u kojoj živimo. da, u pitanju su dva jezika, ali pogrešno je izjednačavati problem sa italijanskim ili engleskim, ili čak vući istu paralelu kao između švedskog i norveškog. praksa i stvarnost ih non-stop demantuju, međutim njima je bitnije da se analno-zgrtački drže odredbi nesrećno sročenih zakona.

da ne pominjem da bi barem meni više smetalo dok gledam film da mi stalno iskače tekst koji je donekle izmenjen od izgovorenog, nego što eventualno ne bih znao značenje reči 'prenebregnuti'.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Što se mene tiče možete ga zvati klingonski,
ali to ni u kom slučaju nisu dva jezika.
Ni po kom kriterijumu, ni pod tačkom razno.
Korisnikov avatar
By deran
pa reče li snježana,ili neko od jezikoslovaca hrvatskih,ako se od (valjda) 100 organabar 80 %-oko,uho,srce,itd. i osnovnih ljudskih radnji tipa jesti,piti,ići i slično identično izgovara,da je to isti jezik...
Jeste apsurdno sinhronizovati ili titlovati filmove, a goste u nekoh emisiji ili priloge iz srbije ne sinhronizovati/titlovati,
ali to bi tek bio vrhunac kretenizma...
mozda bi bilo razumnije samo neke reci i izraze titlovati... (?)

elem, evo titlovanog "balkanskog spijuna"

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349540#p2349540]Misfit napisao:[/url]upravo sam pogledao raspravu na HRTu.
e to bih voleo da vidim, imas link?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
@deran: ma kakvi organi i osnovne ljudske radnje, da kažem 95% govora.
veća razlika između lustenauskog i bečkog dijalekta, nego između naših "jezika".
Korisnikov avatar
By deran
antibiotic napisao:Jeste apsurdno sinhronizovati ili titlovati filmove, a goste u nekoh emisiji ili priloge iz srbije ne sinhronizovati/titlovati,
ali to bi tek bio vrhunac kretenizma...
mozda bi bilo razumnije samo neke reci i izraze titlovati... (?)

elem, evo titlovanog "balkanskog spijuna"

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349540#p2349540]Misfit napisao:[/url]upravo sam pogledao raspravu na HRTu.
e to bih voleo da vidim, imas link?
http://hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews" target="_blank[cat]=170&cHash=5ffa325f26

stripi stavio...
Korisnikov avatar
By Misfit
samo još da razrešimo dilemu naziva: katoličko-srpski ili pravoslavno-hrvatski? :hamlet:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349574#p2349574]deran napisao:[/url]
na nju sam i mislil... :shmi:
Jao nemoj tako derane, preklinjem te

"Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. Bolje ti je izgubiti najveći i najtvrđi grad svoje zemlje, nego najmanju i najneznačajniju reč svoga jezika.

Zemlje i države se ne osvajaju samo mačevima, nego i jezicima. Znaj da te je neprijatelj onoliko osvojio i pokorio koliko ti je reči potro i svojih poturio. Narod koji izgubi svoje reči prestaje biti narod."

:drama:
Korisnikov avatar
By deran
ma dobro,i ja sam zastajkivao-teško razumem jug-toliko da se starki penjem na glavu :lol:

znaš kako zovu kornjače na jugu srbije... :lukavi:
Korisnikov avatar
By deran
željke... :hvala:

mislim da to zna 1% foruma...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%BE ... 1%87%D0%B0" target="_blank

Odmah na početku ti stoji željke.

Dok npr. ja vrlo često koristim da je neko ćaplav (mislim, relativno često, kada naletim na nekoga ko je takav), i za to postoji čitavih pet rezultata na internetu.
Baš mi je bilo čudno da niko ne koristi taj pridev nigde. oO
Korisnikov avatar
By deran
ja nađoh tih pet rezultata... :lol:

ali ako zađemo u lokalizme,gde će nam biti kraj... :lol:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ljudima prvo padne na pamet ćapćanje.
Ali zapravo se misli na smotane ljude. Ali glupo smotane, ne simpatično.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!