Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Novi Sad -- Savez vojvođanskih Mađara traži od da se prema Mađarima koji su pretukli mladića 2004. u Temerinu postupa kao i prema ubicama Brisa Tatona i da budu pomilovani.

Slika

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara zatražilo je od predsednika Srbije Borisa Tadića da pomiluje Mađare koji su osuđeni jer su 2004. godine brutalno pretukli jednog čoveka u Temerinu i ocenilo da bi na taj način bilo potvrđeno da u domaćem pravosuđu nema "dvostrukih aršina".

Predsedništvo SVM je u saopštenju za javnost objasnilo da je povod za ovakav zahtev činjenica da je beogradski Apelacioni sud prepolovio kazne osobama koje su osuđene za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

"Nakon te presude ne mogu više postojati ni izmišljeni razlozi, koji bi opravdali nastavak izvršenja izuzetno teških kazni izrečenih pre nekoliko godina protiv grupe mladih Mađara iz Temerina", ocenjuje se u saopštenju.

Petorica napadača osuđeni su 2005. godine na ukupno 61 godinu zatvora, za pokušaj ubistva Zorana Petrovića u Temerinu.

Predsedništvo SVM je još ocenilo da su incidenti tokom Evropskog prvenstva u rukometu u Novom Sadu i u Beogradu pokazali štetnost blage kaznene politike prema huliganima, jer je viđeni vandalizam naneo nemerljivu štetu međunarodnom ugledu Srbije i procesu evropskih integracija zemlje.

link
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Odvratno.

Umesto da traže obrnuto tj. da se kazne pooštre i da se najstrože presudi ubicama Tatona -- kao i dotičnim Mađarima -- oni de facto podržavaju aktuelno smanjenje kazne i traže njenu primenu po nacionalnom principu.

I na kraju apsurd: zaključuju da blage kazne podstiču nasilje, ali nema veze -- naši su, Mađari, pa i da se njima "progleda" kroz prste kao i ovim Srbima.

KATASTROFA!
Korisnikov avatar
By Stripi
naravski, zašto da ne?
Nije SVM inicirao smanjenje kazne ubojicama.
Ali kad već je, zašto ne bi i "njihovima" smanjili kazne?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ali je SVM mogao da kaže -- sobzirom na slučaj presude Mađarima, mi tražimo da do smanjenaj kazni ne dođe, jer to znači da pravni sistem ne presuđuje svima slično za slična dela tj. da se založi za pooštravanje kazni, što bi bilo i logično s obzirom da sami konstatuju da male kazne ne doprinose zaustavlanju nasilja. Suprotna odluka SVM-a pokazuje da su oni nacioalistička stranka koja se bori za patikularni interes Mađara, bili oni i ubice, te da su samo druga strana medalje srpskog nacionalizma, koji slično postupa sa "svojim" zločincima...
Korisnikov avatar
By Stripi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2351098#p2351098]Dušan Maljković napisao:[/url]Ali je SVM mogao da kaže -- sobzirom na slučaj presude Mađarima, mi tražimo da do smanjenaj kazni ne dođe, jer to znači da pravni sistem ne presuđuje svima slično za slična dela tj. da se založi za pooštravanje kazni, što bi bilo i logično s obzirom da sami konstatuju da male kazne ne doprinose zaustavlanju nasilja.
Tako je, mogao je.
A nije.
Zašto?
Jer je srpsko pravosuđe to koje je izašlo u susret organiziranim ubojicama jednog čovjeka, usred bijela dana u centru grada.
Nije SVM smanjio kaznu tim ubojicama.
Čak, ne vjerujem ni da je SVM apelirao prije da se osuđenim Mađarima prepolovoe kazne.
Obzirom da je srpsko pravosuđe oslučilo da malčice pozitivnij gleda na ubojice, šta to priječi SVM da se isto tako ponaša?

Da se razumijemo, ne odobravam ni ubojstvo Tatona, ni slučajeve u Temerinu, niti odobravam SVM, ali najmanje se može opravdati potez suda u Beogradu.
Najmanje.
Mogli su biti toliko pametni da predvide koje će reakcije izazvati njihova odluka.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Naravno da je odluka suda u Beogradu skandlozna, ali to ne znači da se prema njoj ne možemo pozicionirati na različite načine. SVM je izabrao najgori, jer ej dozvolio da NACIONALNOST ubica bude osnova njihovog apela, a ne PRIRODA zločina i jednih i drugih za koje su adekvatne najstrože kazne. SVM se samo lepo nadovezao na ovu odluku, a takvo postupanje vodi u opšte umejanje kazni za takva krivična dela -- jer, ako je ovima tako presuđeno, zašto bi neko drugi dobio u budućnosti najstrožu kaznu? -- što konačno služi afirmaciji ekstremnog nasilja, umesto da ga zaustavlja. Dakle, UČINAK "nacionalnih saveznika" SVM i srpskog pravosuđa jeste da, u konačnici, podilazi onom čuvenom "odrobijaću ja tebe".
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2351094#p2351094]Dušan Maljković napisao:[/url]Odvratno.

Umesto da traže obrnuto tj. da se kazne pooštre i da se najstrože presudi ubicama Tatona -- kao i dotičnim Mađarima -- oni de facto podržavaju aktuelno smanjenje kazne i traže njenu primenu po nacionalnom principu.

I na kraju apsurd: zaključuju da blage kazne podstiču nasilje, ali nema veze -- naši su, Mađari, pa i da se njima "progleda" kroz prste kao i ovim Srbima.

KATASTROFA!

izabrali su sarkastičan način da ukažu na stanje u pravosuđu-po meni mudro...

jedino što je gorko u svemu,a ne znam da li to SVM zna,taj nesrećni čovek je umro 2009.

(tako piše u jednom od komentara)...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2351099#p2351099]Popeye napisao:[/url]ubuduće bi srbijansko pravosuđe moglo razmisliti i o tome da kazne za pokušaj ubistva budu veće nego za ubistvo. vrijeme je da se počne kažnjavati neefikasnost ubica!
uzgred, tada tesko povredjeni Petrovic je nakon nekog vremena preminuo a uzrok
smrti je vezan za povrede koje su tada nanesene. Ostatak se potpuno slazem sa Maljkovicem, a odvratno je da neka stranka (bilo koja) staje i trazi smanjene kazne za nekoga samo zato jer su "njihovi"!
Korisnikov avatar
By Stripi
a šta sa tim znakom, ne kužim? Pa jel nije to amblem SVM-a?
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2351143#p2351143]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2351094#p2351094]Dušan Maljković napisao:[/url]Odvratno.

KATASTROFA!

izabrali su sarkastičan način da ukažu na stanje u pravosuđu-po meni mudro...

jedino što je gorko u svemu,a ne znam da li to SVM zna,taj nesrećni čovek je umro 2009.

(tako piše u jednom od komentara)...

upravo tako sam i ja razumeo ovaj gest SVM-a. nek' se tzv. Apelacioni sud zamisli zashto sve ovo.....
Korisnikov avatar
By Herald
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2351234#p2351234]Stripi napisao:[/url]a šta sa tim znakom, ne kužim? Pa jel nije to amblem SVM-a?
Savez vanzemaljaca je u pitanju Stripi, kako šta. To je neformalni kod, a formalni je VMSZ - vanzemaljski savez.

Ne treba zaboraviti da su hteli da pomiluju fasiste samo zato sto su bili madjari, a na primeru restitucije.

I, updateovali su tekst na b92.

klikni na me
Korisnikov avatar
By Stripi
e sad mi tek ništa nije jasno.
Korisnikov avatar
By Stripi
Na onom amblemu gore je.vkerojatno skracenica naziva stranke na madjarakom a koja glasi :
Vajdasagi Magyar Szovetseg.
Ako odes na njihovu stranicu vidjet ces da je I amblem isti kao u tvom prvom postu.
Novi Sad, 01. februar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) najoštrije osuđuje zahtev Saveza vojvođanskih Mađara da se kazne za petoricu mladića koji su pre nekoliko godina brutalno pretukli Zorana Petrovića u Temerinu prepolove, po ugledu na presude za ubice Brisa Tatona.

Slika

Umesto da kao LSV osudi takvu presudu, Savez vojvođanskih Mađara na taj način podstiče pogrešan odnos države i njenih institucija prema nasilju i njegovim počiniocima.

LSVO smatra da je vrlo važno da u ovom trenutku svi društveni subjekti budu jedinstveni po pitanju stvaranja odnosa društva prema nasilju, kako bi se izbegla relativizacija krivičnih dela ovog tipa i stvaranje pogodne klime za njih u budućnosti.

Smatramo da je učestvovanje u važnom procesu izgradnje ispravnog vrednosnog sistema obaveza ne samo pojedinaca i institucija, nego i svih političkih partija koje aktivno deluju na javnoj sceni države.

Predsednica
Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dragana Dukić

Ovde me pipni za izvor
dodao bi sledece, istine radi - osudjeni za ubistvo Tatona nisu
pomilovani, pojedinima je Apelacioni sud smanjio kazne, tak da
poredjenje nema smisla. Poredjenje bi bilo u redu da je npr. SRS ili DSS
trazio pomilovanje...ovako, dve potpuno razlicite situacije
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!