Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Jagodina dobija voštanu figuru Novaka Đokovića - da mladima Nole bude uzor

Jagodina - Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobiće svoju voštanu figuru u Muzeju voštanih figura u Jagodini. Gradonačelnik Palma kaže da se ne radi o političkom triku.

Figura će biti predstavljena danas, četrvtak, a tim povodom u tom gradu boraviće i sam Đoković.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma kaže da je dolazak Đokovića velika čast za njegov grad.

"Ta figura je napravljena pre 20 dana, čekali smo termin kada Nole može da dođe u Jagodinu. MIslim da je ovo pravi trenutak imajući u vidu da je on u Velikoj Britaniji proglašen za najboljeg sportustu na svetu. I ono što je bitno je da poruka bude da mladima idol bude Novak Đoković, a ne neko ko ima 25 godina i vozi automobile od preko 100.000 evra. Čekamo da Novak stigne u Jagodinu u 15:30. Protokol je napravljen tako da on pozira pored svoje figure, a posle otvori kik boks meč. Ne znam da li će se posle meča zadržiti u Jagodini. Meni bi bilo drago da se Novak zadrši, ali ako ima obaveze naravno da se nećemo ljutiti na njega", kaže Palma.

Marković kaže da u svemu ovome nema politike.

"Nikakve veze nema sa politikom. Mi smo se dogovorili da napravimo voštanu figuru Novaka jer postoji voštana figura Vlade Divca i Saše Đorđevića, pa smatramo da i njegova figura, kao najuspešnijeg srpskog sportiste, treba da bude u muzeju. A sada što je termin februar kada treba dreba da se raspišu izbori, mi nismo krivi zbog toga", kaže Palma.
Korisnikov avatar
By svejedno
^ali novak ima 25 godina i vozi automobile od preko 100.000 evra ,)

..

lm, siguran sam da ce vostana figura da bude pravi idol mladima.
Sport kao afirmacija

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, danas je u Jagodini, u Muzeju voštanih figura, prisustvovao svečanom postavljanju svoje figure u vosku, rad beogradskog vajara Svetomira Radovića.

Slika
Đoković u Jagodini pored svoje voštane figure

Ispred prostorija muzeja, uprkos veoma hladnom vremenu, a zatim i u Sportskoj hali JASA, Đokovića je , u pratnji domaćina, gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića - Palme, dočekalo i pozdravilo više od 6.000 ljudi.

Voštana figura Đokovića je izrađena na osnovu video snimaka i fotografija najboljeg tenisera sveta, završena je pre 20 dana i čekala je slobodan termin Đokovića za dolazak u Jagodinu.

Figura u prirodnoj veličini, obučena je u orginalni dres i obuvena u patike koje je Đoković nosio, sa takoje originalnim reketom u ruci, oštećenim u jednom od njegovih mečeva, na kome piše Novak.

Poziranje Đokovića uz svoju figuru bilo je omogućeno samo snimatelju i fotoreporteru iz njegovog tima.

Figura Đokovića je 29. u Muzeju voštanih figura u Jagodini, jedinom takvom u Srbiji, a šestom u Evropi, koji je otvoren 2008. godina i u njemu su mesto našle znamenite ličnosti iz kulture i prosvete, vere, politike i sporta iz Srbije i sa prostora bivše SFRJ.

Nosilac nagrade Sportske akademije iz Londona "Laureus" za 2011. godinu, Đoković je, posle postavljanja figure, u Sportskoj hali JASA, zvanično otvorio meč za titulu svetskog prvaka u kik boksu, disciplina lou kik, između Bobana Marinkovića člana "Palminih tigrova" iz Jagodine i Tijaga da Silve iz Brazila.

On je sa ringa poručio mladima da se bave sportom jer je to najbolji način da se afirmišu.

Otvaranju meča, prisustovao je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Ne daj bože da ne postoji copy/paste opcija, jer bi tvojoj egzistenciji i snažnoj misaonoj aktivnosti došao kraj. :kafa:

I mladi se mogu afirmirati na različite načine, ne samo kroz sport, jer nisu svi talentirani za isti, ne?

Imaš li kakav info, kad će ti se pojaviti voštana figura Cekili Srbonacionale? Mis'im ipak su kumovi ona i Palma, pa je red da ju se gleda i uvoštenu, mada bi neki zlobnici rekli da je sad ionako takva poslije svih estetskih korekcija. :novinar:
Korisnikov avatar
By Mars
A ko je tu Novak?

:sweet:

Šalim se. Samo što ne progovori ova voštana...
Korisnikov avatar
By svejedno
al nisu mu stavili jebenu bradu koju...ne moze da obrije...

npr, video sam novu tennis igricu...EA je stavio bradu....kakokazem...to mi..ono, profesija...i to ne sme da se ne stavi....posebno ako ides na 'prepoznatljivost'.

u sv sl, verovatno su skulpturu slikali iz ovog ugla jer.....je mnogo dobra.

^random thoughts.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa dobro...ja ne volim to i ne obilazim te muzeje - ali verovatno ne može da se očekuje kvalitet Madam Tiso (ovo se nešto teško piše u originalu, neću ni da pokušavam)...svo ono vreme izrade, čovek/sati, materijali i sl.

Meni ovako sa slike izgleda kao lutka iz izloga Prvi maj Pirot, al opet - ni sam Nole od krvi i mišića (i bez glutena) meni nije mnogo daleko od toga...
Korisnikov avatar
By Mars
Jel ste vi videli u nekim novinama na šta to od napred izgleda?! :smeh:

Ne znam gde je - ovde ima nekih drugih. Biser do bisera, a Vlade Divac posebno.

Ja ne znam kako nije šutnuo ono kad su i njega zvali da pogleda i odstoji pored...

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/306932/ ... u-Jagodini" target="_blank
Korisnikov avatar
By Dirrty
A ne kapiram zašto ta poza, mislim čemu pogled u stranu, da bi neuspeh umetnika manje došao do izražaja? :krezavi:
Korisnikov avatar
By Mars
Liči mi na aktera nekog gay vodvilja u Berlinu u vreme uspona nacizma.
Korisnikov avatar
By Mars
...i naravno - ne bez razloga :povez:

Evo

Korisnikov avatar
By Mars
Ima onaj horor iz tries i neke "Muzej voštanih figura"

:love:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ili film The House of Wax sa Paris Hilton...
Korisnikov avatar
By Mars
Sad procitah. Ista fora.
Tadić odlikovao Đokovića

Slika
Tadić, Đoković i Dodik

Predsednik Tadić dodelio je najviše državno priznanje Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Đoković je dobio orden za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju Republike Srbije, kao najbolji "ambasador" Srbije u svetu.

Orden ima tri stepena i dodeljuje se za naročite zasluge u predstavljanju države, a izrađen je po idejnom rešenju akademskog vajara Miroljuba Stamenkovića.
Đoković kandidat za “Tajmovu” listu najuticajnijih ljudi na svetu

Novak Đoković se našao među kandidatima za prestižnu listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu koju tradicionalno organizuje časopis “Tajm”.

Internet anketa ovog lista omogućila je svima da daju svoje mišljenje o tome da li je Nole zaslužio da se nađe na listi najuticajnijih, a u objašnjenju predloga se navodi:

“Đoković je završio istorijsku sezonu 2011. kao najbolji teniser na svetskoj rang listi, sa 12,6 miliona dolara zarade od pobeda na turnirima, tri Grend slem titule (Australijan open, US open i Vimbldon) kao i sa savršenim, 6-0 učinkom protiv Rafaela Nadala u finalima. Nakon što je u sjajnom meču savladao Nadala u finalu ovogodišnjeg Australijan opena, najveći zabavljač među teniserima je prešao četvrtinu puta kako bi postao prvi igrač od Roda Lejvera 1969. koji je u jednoj sezoni osvojio sva četiri Gren slem turnira”.

O tome da li Novak Đoković zaslužuje da bude na listi "Tajma" možete glasati preko linka http://www.time.com/time/specials/packa ... 91,00.html" target="_blank

A čitavu listu, na kojoj se pored ostalih nalaze i sportisti Jusein Bolt, Lionel Mesi, Majkl Felps, Džeremi Lin, ličnosti iz sveta muzike poput Adel, Lejdi Gage, Jusua N’Dura, Šakire Rijane i političari poput Vladimira Putina, Nikole Sarkozija i Hilari Klinton, možete pogledati na linku http://www.time.com/time/specials/packa ... 52,00.html" target="_blank.

Glasanje traje do petka, 6. aprila.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!