Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By M M and I
Ja naocari nosim kod kuce...a nekada i vani (jer mi se svidja okvir...dugo sam ga trazio...ali sam ga nasao konacno i jako mi se dopada...)

Inace veci deo vremena...vani...iz prakticnih razloga (swimming trainings...+ power u teretani = 4 dana u nedelji) najvise nosim sociva...

zeznuto je bilo staviti ih i izvaditi prvi put...ui eventualno drugi...posle nista lakse
Korisnikov avatar
By Kupper
Me majmun:selfbicevanje:
Ne nosim cvikere i pored toga sto mi dioptrija raste. Sad je -2 na oba oka. Ja bih glances ali ne one koje bih morao da skidam svake veceri. Hajde stranci pomoc - jedna prijateljica kupila sociva u Svajcarskoj, sociva koja se skidaju jednom u sest meseci. Dobila, tacnije. Da li tako nesto postoji kod nas.
A, kao sto rece MiM, imam okvir, OK mi stoji, platio ga k'o kucu ali ne mogu da se naviknem ni posle nekoliko meseci nosenja.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Kupper
Me majmun:selfbicevanje:
Ne nosim cvikere i pored toga sto mi dioptrija raste. Sad je -2 na oba oka. Ja bih glances ali ne one koje bih morao da skidam svake veceri. Hajde stranci pomoc - jedna prijateljica kupila sociva u Svajcarskoj, sociva koja se skidaju jednom u sest meseci. Dobila, tacnije. Da li tako nesto postoji kod nas.
A, kao sto rece MiM, imam okvir, OK mi stoji, platio ga k'o kucu ali ne mogu da se naviknem ni posle nekoliko meseci nosenja.
Mesecna sociva koja se skidaju svako vece i koriste mesec dana, i ona dnevna koja ujutro stavis a najkasnije navece bacis, su najbolja varijanta...jesu malo neprakticnija od onih koja se ne skidaju po ceo mesec, tri ili pak 6...Ja medjutim nikada ne bih nosio takva sociva sa kojima bih spavao. Koliko god ona propustala gas (vazduh) ipak su ona barijera - a ocima treba slobodan dotok oksigena...takodje se na ta sociva, i pored dobre reklame, skupljaju naslage proteina i belancevina, cestice prasine i nevidljiva, ali ipak prisutna, prljavstina....zato ne...ipak volim da spavam bez sociva ... i jedan dan u nedelji najmanje, upravo da odmorim oci i dam suznim kanalima sansu da se prociste i ociste i povrsinu oka, nosim naocare ceo dan ...
Korisnikov avatar
By Mars
Nemam sta da dodam na prethodni post. Skoro. ;)

Niti mi je tesko da ih ujutru stavim, niti da ih predvece skinem.
I ne volim kada sam prinudjen da prespavam sa svojim mesecnim, iako u sustini ni to nije strasno.

Sto cesce socivo van oka i sto cesce i duze u tecnosti za odrzavanje-to bolje i za oko i za socivo. Uz ogradu da su i dalje apsolutni sampioni - dnevna.
Korisnikov avatar
By Kupper
Ma Mars, ja sam imao problema sa nekom alergijom na sociva. A moram tvrda da nosim. Naocare jedva podnosim dok gledam film a sociva, ne sva, mi prave problem. E, sad, tih sto mi ne prave problem nema u ovoj zemlji. Ima jos svasta ali da ne duzim.
Korisnikov avatar
By Mars
Kakva su ta koja ti ne prave probleme? Koja vrsta sociva?

Postoje i ona gas propustljiva (GP) koja su po komforu nosenja i odrzavanja izmedju tvrdih i mekih.

Ja na tvom mestu ne bih odbacivao celu klasu sociva zbog alergije. Znam slucaj gde je neko imao burne reakcije na meka sociva jednog proizvodjaca, i nikakve reakcije-drugog.

Najbolje sa ocnim da vidis, ja sam samo zadovoljni korisnik.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam sama "izlecila" svoje oci! Ne preporucujem nikom ali kod mog vida se desilo nesto cudno, u pozitivnom smislu. Mada kako sam bila nebrizna moglo je da bude i u negativnom, ali eto... Ja sam isto nosila naocare kao dete i nisam ih podnosila (na sebi, na drugima mi deluju ok, cesto i lepo). Tako da cim sam usla u teen godine sam presla na sociva ali su meni preporucili tvrda. I ja sam se super navikla i godinama sam ih nosila. U medjuvremenu mi se dioptrija smanjivala (posto sam bila dalekovida). Ali kad sam jednom htela da ih zamenim rekli su mi da nema vise tvrdih, mogu da imam samo polutvrda. Ja sam uzela njih i nije bilo sanse da se naviknem. Da sam tada videla ovaj topic mozda bih probala sa mekim ali u to vreme sam mislila da se tek na njih ne bih navikla. I tako sam resila da se vratim na naocare, ali sam to odlagala za sutra, pa opet prekosutra, pa onda je tako vreme prolazilo... I drugi ljudi su poceli da me kritikuju da cu iskvariti vid, a i ja sam pocela da strahujem. I na kraju odem kod ocnog lekara a on kad me je pregledao pita me zasto sam dosla. Ispostavilo se da se meni vid nije pokvario nego popravio nenosenjem, tako da sada ne nosim ni naocare, niti sociva.
Korisnikov avatar
By iJazz
Rekli su mi da iz nekog razloga ne mogu nositi so?iva :unsure:... I zato sada nosim nao?are... I taaako mi se dopadaju :love: ...
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
neko izgleda bolje sa naocarima neko bez.
evo recimo moj brat meni bolje izgleda bez naocara nego sa(nosi sad vec duze vreme sociva) ali ima zena koje su mi Mmmm sa naocarima, ne smeta mi to uopste...
Korisnikov avatar
By vivaldi
uh, progledala sam otkad sam kupila nova sociva :iskolacen:
By fazza
Ja se prosto bojim da odem kod ochnog lekara jer cu dobiti takvu dioptriju da
ce mi se zavrteti u glavi! :lol: Nikako da se nakanim da vec jednom odem da
mi izmere dioptriju a moracu u shto skorije vreme jer mi se vid strashno
pogorshao.

Odluchio sam se vec za sochiva, naochare sigurno necu nositi sem ako iz nekog
razloga ne budem mogao da nosim sochiva...
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja nosim sitnu dioptriju i nosim je samo kad gledam TV ili dok internetišem.. (Internet-cvikerizam dakle) ... imam jako lep okvir, tako da nije retko da dobijem po koji kompliment kad se pojavim sa cvikama negde ... Ipak, iako mi niko nije rekao da mi loše stoje, ne praktikujem da se na hepeninzima pojavljujem sa okvirom ... neprijatno mi je kad me okolina smatra za starijeg, ozbiljnijeg i pametnijeg, jer ima situacija kada je to neprimereno.. Mada, volim da nosim blesave okvire (npr. providne, dvobojne...)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Savrseno sam zadovoljna sa cvikama, koje, ustvari, i ne nosim onoliko koliko bih trebalo. Licim na zenu... Ne na zensko, nego na zenu, tetku,...kako god.
Korisnikov avatar
By Oziris
Nosila sociva redovno 2 godine, sve do prosle godine...
Sada... jako retko naocare, samo kad sam jako umorna a hocu da citam ili gledam TV i to jako mala dioptrija.
Korisnikov avatar
By HARP
Nemam problem sa vidom ali bih hteo plava so?iva...šta kažete na to?
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by Pretty Brenda
Meni su tipovi sa cvikerima neverovatno seksi.. :tange:
Slazem se...kad neko zna da ih nosi,mogu da budu jakooooo sexy...
Korisnikov avatar
By IriS
Meni se ne svidjaju sociva u boji jer se primecuju, i to mnogo...
Sto prirodnije to lepse!

Ja sam dugo nosila naocare, svih oblika je tu bilo... ali sociva su ZAKON! Meka, naravno!

1.ne raste mi vise dioptrija
2.nema "mrtvih uglova" kao sa naocarima
3.nema brazdi na nosu od naocara
4.nema vise predrasuda da sam streber :roflmao:
5.lepsa sam bez naocara :zvezda:

P.S. gas propustljiva isto sto i polu tvrda
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by kiss addict
Meni se ne svidjaju sociva u boji jer se primecuju, i to mnogo...
Sto prirodnije to lepse!
Slazem se. Ali-imas 3 linije onih u boji.
Colors: drasticna razlika. Neprirodna.
Color Blends: manja razlika, i moze da se nadju boje koje su prirodnije.
Treca, ne znam kako se zovu... Varijante SunRise, Autmn i MoonLight. Naglasavju prirodnu boju, dodajuci dubinu ocima. Sa onim tackicama oko zenice (kao na slikama nasih zvezda kad im u novinama to kompjuterski dorade). E, ona su super!

Oni argumenti za sociva, generalno :up: Tu nema diskusije da su sto se funkcionalnosti tice-bolja od naocara. Kao da savrseno vidis.

"Spas za nasu posrnulu ekonomiju je interventni izvoz naseg najvaznijeg nacionlanog proizvoda-Marsovog dupeta. Medjutim, cak i kada bi bilo na prodaju, niko na svetskom trzistu nema dovoljno para da ga plati." (Mladjan Dinkic, ministar finansija u vladi RS)
Korisnikov avatar
By vivaldi
ja sam isprobala sva moguca, jer sociva nosim vec 15-16 godina, i tvrda (bas zuljaju), preko skoro svih mekih (jedino dnevna nisam probala) do gas-propusnih koja sada nosim, jer sam i ja imala neke reakcije na meka sociva (u smislu da sam ih daleko krace podnosila nego sto im je bio predvidjeni vek trajanja). onda mi je cika ocni doca predlozio ovu ocnu gas masku :shok2: :trep:

Inace, mene samo interesuje da VIDIM i da nemam nikakvih smetnji sa ocima, a koje su boje, nijanse i ostalo uopste nije od znacaja. mogu da budu i u vidu mrtvacke glave, ako su mi jedino ta pogodna za oci, uzecu ih
Korisnikov avatar
By Mars
[/b]Bas bezveze to za meka.[/b]

Po pravilu, treba da se nose mesec dana. Meni je ocni rekao 6 nedelja moze. Ja se nekad zaboravim pa nosim po 2. Ali mesec-mesec ipo bez problema.

Kojim si ih sredstvom odrzavala? Mozda je u tome problem.

"Spas za nasu posrnulu ekonomiju je interventni izvoz naseg najvaznijeg nacionlanog proizvoda-Marsovog dupeta. Medjutim, cak i kada bi bilo na prodaju, niko na svetskom trzistu nema dovoljno para da ga plati." (Mladjan Dinkic, ministar finansija u vladi RS)
Korisnikov avatar
By IriS
Jaoj ona bullet su extra...oduvek sam htela da imam pomalo crvene, vampirske o?i :nokti:
One aqua cry i blue cry su mi suvišne, zapla?em ja i bez njih lako...napravim efekat i bez da nosim so?iva :bouncy:
contrast violet...definitivno za mene kao vampirušu :lukavi:
union flag...hm, ako budem išla u Britaniju na postdiplomu, da im se malo ušlihtam, možda dobijem stipendiju :B :trampolina:
By Paris
Ja nosim gas-propustljiva.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Mars
Mrtvacke glave izgleda nema. Vidi.

http://www.eyesbright.com/CategoryID/Wi ... tegory.htm
http://www.eyesbright.com/CategoryID/Sp ... tegory.htm
http://www.eyesbright.com/CategoryID/Co ... tegory.htm
http://www.eyesbright.com/CategoryID/Fl ... tegory.htm
Uh, sva su mi nekako uzasna... Pokusavam da zamislim sebe sa takvim ocima, pa ja bih se prva prepala :shok:
A kad bih se pojavila na poslu sa takvim socivima, pa nastala bi panika prvorazredna :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Ali sta je lose u panici i senzaciji?!?!

Kad se setim prvih dana na mom poslu kada sam prosetao svoje nove plave oci... I sve iz firme koji su dolazila do mene sa najbanalnijim pitanjima.... i buljili.

A tek ogovaranja posle! Mmmm !!!!

"Kada sam u odlucujucem setu gubio mec na svoj servis, samo sam pomislio na Marsovo dupe, i preokrenuo rezultat."
(Roger Federer, Wimbledon champion 2005.)
Korisnikov avatar
By djo
nosiš plava so?iva :uplasen:
Korisnikov avatar
By Mars
I plava.

"Kada sam u odlucujucem setu gubio mec na svoj servis, samo sam pomislio na Marsovo dupe, i preokrenuo rezultat."
(Roger Federer, Wimbledon champion 2005.)
Korisnikov avatar
By vivaldi
pa jeste, mozda bi to kolegama izgledalo intresantno, ali sto se pacijenata tice, tu bi bila panika... zamisli da nekome ulazis u intimnu zonu (30-tak cm od lica) sa ocima koje izgledaju hm... cudno, u najmanju ruku... I oni, jadnichci kad otvore okice, imaju sta da vide.... Ne, ne, to ne mogu da im priredim :friends:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by vivaldi
pa jeste, mozda bi to kolegama izgledalo intresantno, ali sto se pacijenata tice, tu bi bila panika... zamisli da nekome ulazis u intimnu zonu (30-tak cm od lica) sa ocima koje izgledaju hm... cudno, u najmanju ruku... I oni, jadnichci kad otvore okice, imaju sta da vide.... Ne, ne, to ne mogu da im priredim :friends:
Intimnu zonu, mmmm, hm...
A šta ako ti nekom pacijentu udješ u intimnu zonu, a ta persona ima plava so?iva...Šta ?emo sa tvojom panikom onda? :kasalj:
Korisnikov avatar
By vivaldi
pa tako se zove razdaljina izmedju dva lica od oko 30-tak cm

A, mene nista ne moze da uspanici, pogotovo ne sociva koje pacijent nosi. Doduse ponesto moze da me iznervira... kao npr. pre neki dan kad sam davala pacijentu anesteziju i lepo ga pitala sve po p.s-u o stanju njegovog zdravlja. to cut a long story short, on rece da je zdrav ko dren ... i ja mu dam anesteziju i nastavim da radim. Sve proslo bez problema... Ali sam posle saznala od pacijentove zene da pacijent boluje od epilepsije, a on mi nije prijavio... PA stvarno sam bila besna :cupakosu: :kletva:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!