Ni po babu, ni po stričevima
Hajde da jednom govorimo o ženama, ni po babu, ni po stričevima... Do pre sto godina tačno se znalo šta rade žene, šta muškarci. Odjednom se veći broj, ne tako privlačnih žena, setio da može da dominira. Nastao je feminizam.

Ako ne može da bude zavodnica, biće gazdarica. Počinju borbe za prava žena i uništavanje ženstvenosti...
Moje dame, ako želite da dokažete suprotno, krajnje je vreme da priznamo da veliki broj žena ne zna da vozi. Znate zašto žene žive duže? Bog nam nadoknađuje vreme za parkiranje. Pokušala sam da dokažem da mogu skoro sve što i muškarci. Položila sam vozački ispit za kamion... i to iz prve. Koliko puta sam vozila kamion posle polaganja? Nijednom.
Ako želite da budete same - navucite pantalone i gazdujte, a ako želite vezu - kupite provokativno donje rublje... Milan Begović je rekao da lepota nije čudo, ali čini čuda. Iskoristite je!
Šta jednu ženu čini privlačnom: samouverenost, inteligencija, odlučnost... Da li? Ko se još zaljubio u karakter na prvi pogled? Zar je nemoguće da budemo i zavodnice i šefice u isto vreme? Nosićemo pantalone, bićemo šefice... a naši muževi će biti na porodiljskom.
(Deo besede Mirjane Milosavljević)
ja joj za 'vaki biser mudrosti nagradu ne bih dala bez utvrđivanja da li in fact nosi provokativno donje rublje.