Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ne volim da opisujem Srbiju ružnim rečima (prljava septička jama) ali činjenica je da posle nekoliko godina u života inostranstvu ne želim da se vratim u nju, nipotkako. Ko me sve nije vređao i na koji sve način, ne mogu ni da se setim više.

Što se statistika tiče, zaista jesu varljive. I taj milion nepismenih je greška, imamo vrlo visoku pismenost (sad sam našao u CIA factbook, 96.4%). Srbija je propala ali ipak evropska zemlja, ne može da se poredi sa trećim svetom.
Korisnikov avatar
By nsc
necete verovati (a mozda i hocete) jednom je voz iz Bara stigao u minut tacno - sledeceg dana (24 sata kasnije)
Korisnikov avatar
By Mars
Meni nedostaje (i treba) ta vrsta egzotike. Ponekad i u odredjenoj meri, naravno...

Slika

Ovako nesto neces nikada da dozivis u zemljama I sveta gde vozovi polaze i stizu na vreme...
Vozovi u Srbiji moraju ići brže

Ćuprija -- Generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković je najavio značajna ulaganja u železnicu u narednom periodu.

Marković je najavio da će "biti ulaganja u železnicu ne samo u Koridor 10 kroz Srbiju već i u celokupnu mrežu u Srbiji koja je dužine 4.000 kilometara i u jako lošem stanju zbog nedovoljnog ulaganja u prethodnih nekoliko decenija".

"Železničku prugu na trasi Koridora 10 moramo uraditi, najvećim delom iz kreditnih sredstava Svetskih banaka, ali i prugu Beograd - Bar, i prugu na koridoru 11 Bar - Vršac - Bukurešt, koju smo promovisali i koja je takodje važan pravac", dodao je Marković.

On je ocenio da se pruge u Srbiji, magistralne i regionalne, moraju dovesti na nivo da "naši vozovi, kakvi su takvi su, mogu ići pristojnim brzinama", podsetivši da dugo nisu kupovane nove kompozicije.

Marković je napomenuo da se "mnogo razgovara o železničkoj infrastrukturi", ocenivši to dobrim i objasnivši da "sporo ide jer je železnička infrastruktura skupa, država je zadužena, a uz to prednost ima drumska infrastruktura".

Marković je dodao da Železnica mora i da uradi tačnu analizu troškova u prevozu putnika.

"Moramo da vidimo da li će Železnica da finansira prevoz putnika ili će to raditi država, odnosno lokalna samouprava. Prevoz robe moramo da racionalizujemo u okviru tržišnog preduzeća koje će moći da izdrži konkurenciju", rekao je on.

Marković je naglasio i da će liberalizacijom tržišta srpskim prugama moći da voze i drugi operateri.

Generalni direktor Železnice kaže i da se nada da će Predlog zakona o železnici biti usvojen u skupštini prilikom sledećeg glasanja, iako vladajuća većina još nije obezbedila većinu
Статистика је наука где пуно фактора одређује тачност података.
Системске грешке настале као резултат девијатног угла посматрања уопште нису новост као ни реткост.

Барни, чим ти Смауг контрира, знаш да си у праву!

И није тачно да у Србији има више од милион неписмених, а камоли потпуно неписмених!
Подаци говоре о неких 10% становништва што је, у грубим цртама, око 700 000 становника. Сад се лансирају неке милионске цифре непотврђених и необјашњених темеља и методологије добијене, вероватно, методом шациметрије. Неписмено становништво чине, углавном, стари људи са села који су завршили себи потребну, животну школу и нешто имиграната, махом из Албаније.
Сигуран сам да неписмено становништво не расте у 21. веку, какво год наше образовање било.

Србија има пуно проблема и доста места за развој и унапређење али поређење са појединим државама је пуко омаловажавање!
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ja mislim da 50% stanovnistva ne zna pravilnu upotrebu recce ne uz glagol i prefiksa naj- tokom komparacije prideva. A tek glasovne promene ili upravni govor...

Za mene je to nepismenost. :kafa:
speedygonsales napisao: Србија има пуно проблема и доста места за развој и унапређење али поређење са појединим државама је пуко омаловажавање!
...tih drzava.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
ZlatnaPtica napisao:Ja mislim da 50% stanovnistva ne zna pravilnu upotrebu recce ne uz glagol i prefiksa naj- tokom komparacije prideva. A tek glasovne promene ili upravni govor...

Za mene je to nepismenost. :kafa:
То је суптилност. Када се говори о неписмености, говоримо о незавршеном обавезном образовању, непознавању слова или говора и сл.
Мени су такви људи смешни док не почну да потенцирају своју памет. Онда су безобразни!
Али, нису неписмени.
bas bleu napisao:
speedygonsales napisao: Србија има пуно проблема и доста места за развој и унапређење али поређење са појединим државама је пуко омаловажавање!
...tih drzava.
Урнебесно... -.- :pljuje:
Korisnikov avatar
By Blady
Al bih volela da sam peder na jedan dan da mi se Barni malo uvlaci u bulju :sigh:
Ot - nista novo.
Popeye napisao:
speedygonsales napisao:
Србија има пуно проблема и доста места за развој и унапређење
eh, da je vise politicara poput palme, sve bi bilo bolje. :sigh:
Чему карикирање?
На нашој сцени и нема добрих политичара...

Да није Чеда решење?
Пре неки дан гледам његов интервју у коме је водитељ њиме обрисао патос. Само зна да критикује власт а на питање "Како бисте ви нешто урадили" нема никакав одговор!
speedygonsales napisao:Статистика је наука где пуно фактора одређује тачност података.
Системске грешке настале као резултат девијатног угла посматрања уопште нису новост као ни реткост.

Барни, чим ти Смауг контрира, знаш да си у праву!

И није тачно да у Србији има више од милион неписмених, а камоли потпуно неписмених!
Подаци говоре о неких 10% становништва што је, у грубим цртама, око 700 000 становника. Сад се лансирају неке милионске цифре непотврђених и необјашњених темеља и методологије добијене, вероватно, методом шациметрије. Неписмено становништво чине, углавном, стари људи са села који су завршили себи потребну, животну школу и нешто имиграната, махом из Албаније.
Сигуран сам да неписмено становништво не расте у 21. веку, какво год наше образовање било.

Србија има пуно проблема и доста места за развој и унапређење али поређење са појединим државама је пуко омаловажавање!
gonzales, ja imam samo jedan problem na ovom forumu, a to je kad naletim na laz moram da odreagujem.Igrom slucaja sam bio u nekim od tih zemalja u jednoj i ziveo, vidim Mars je okacio sliku Vijetnama i tamo sam bio...
al ovde je izgleda sramota nesto novo da nauci covek, te stoga ostavicu neke u neznanju nek se obrazuju po internetu
barni011 napisao:Druze, ja ne mislim da sam najpametniji, u necemu si ti bolji od mene svakako.
Ja se iskreno nadam da makar dobro karaš ako ništa drugo. :sigh:

Mi jesmo polupismena, analfabetska zemlja gde i ljudi sa fakultetima ne znaju ništa osim svoje struke, za koju, da bi se igde zaposlili, AKO su dovoljno stručni, traže veze, kumstva, poznanstva.
Država?
Država ne radi ništa jer joj s vremena na vreme odgovara da pošalje 50 studenata ili ih stipendira kako bi rekla da nešto radi. Ne postoji nacionalna politika. Ćirilicom pišu svi jer ne znaju sva latinična slova.

Probudi se, Kamenko.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Barni - U strasno sto si bio u jednoj od tih zemalja. Zavisi i gde si bio. Nije ti isto da u Srbiju odes u neko selo u brdima gde takodje nema ni struje ni vode ni icega, ili u centar Beograda.
Hans napisao:
barni011 napisao:Druze, ja ne mislim da sam najpametniji, u necemu si ti bolji od mene svakako.
Ja se iskreno nadam da makar dobro karaš ako ništa drugo. :sigh:

Mi jesmo polupismena, analfabetska zemlja gde i ljudi sa fakultetima ne znaju ništa osim svoje struke, za koju, da bi se igde zaposlili, AKO su dovoljno stručni, traže veze, kumstva, poznanstva.
Država?
Država ne radi ništa jer joj s vremena na vreme odgovara da pošalje 50 studenata ili ih stipendira kako bi rekla da nešto radi. Ne postoji nacionalna politika. Ćirilicom pišu svi jer ne znaju sva latinična slova.

Probudi se, Kamenko.
Pa probaj :D

E pa ja se slazem sa tobom Hans... ali da mi neko kaze da ima vise pismenih u Sri Lanci nego u Srbiji, da poredi kambodzu i Srbiju da imaju vise puteva i sta znam.Brate nemoj da pricas o onome o cemu nemas pojma, Evo kao sad ovaj iznad mene, sad ce on meni da prica gde sam ja bio i sta sam ja video itd.Neverovatno dokle sve ovo ide.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Necu da ti pricam gde si bio, al osim ako nisi celu drzavu presao uzduz i popreko, i pritom popisao narod - tvoje misljenje nije kredibilnije od Hansovog, ili Popajevog ili bilo cijeg misljenja ovde.

A nasa misljenja potkrepljuje statistika.
speedygonsales napisao: Неписмено становништво чине, углавном, стари људи са села који су завршили себи потребну, животну школу и нешто имиграната, махом из Албаније.
I nešto univerzitetskih profesora, naime i sa fakulteta koji ti studiraš. ;)
A smog je napisao ovo

"Meni se povraca od ovakvih argumenata.

Uzgred - iselila sam se i resila sebe muke. Mislim da je to jedna od najpametnijih odluka koje sam donela u zivotu. Sada u Neamerici, sedim ispred TV, jedem picu i slazem se sa prosecnim Amerikancem i bilo kim drugim ko kaze da je Srbija zemlja treceg sveta i dodajem da je i velika, smrdljiva septicka jama
."

argumenti i kultura da polizes prste

Oni ni ne razumeju sta im Obama prica :lol:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ti si argumente za razne stvari dobio, ali višestruko iskustvo raznih forumaša je dokazalo da nisi podoban da ih saslušaš, nego sve dovedeš na lični nivo i sve pogrešno shvataš.

Ne možeš da vodiš raspravu koja bi stvarno dovela do zaključaka koje vode do poboljšanja stvari, te nema svrhe raspravljati se i argumentovati.

Potonji deo posta nije uopšte ni pokušaj argumentacije, niti rasprava sa tobom, nego samo de da joj se povraća od takvih argumenata.

Kao, uostalom, i meni.
Pa ja sam ti se obratio povodom ovog forumasa jer si rekao kad on nesto napise treba da se stavi prst na celo.

Ovo ostalo sto si napisao nije istina, vec sam rekao, za takve tvrdnje moras da navedes dokaz, jednu celinu u kojoj sam ja izneo to sto ti tvrdis.

I opet ponavaljam pisi u svoje ime a ne u ime foruma.Ima ovde na hiljade registovanih
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Poslaću ti detaljan elaborat o tvom liku i delu i njegovom predstavljanju na ovom forumu u jedno 20 stranica, sa literaturom, rečima i delima uokvirenim kao i moje svakoliko razmišljanje o uzrocima, posledicama akcija, kao i okruženju u koja se tvoja ličnost odvila...

Neiskazano mišljenje je nebitno.
Može biti još stotine hiljada duša na ovom forumu koje su napisale dve poruke, sa svojim mišljenjima, ali kada se priča o forumu, misli se na one osobe koje učestvuju u ovoj komunikaciji, a ne ćutologe.
A ti si PR foruma?Ili Blady, dogovorite se :lol:

Momak citao sam ja dosta tema ovde na kojima nisam ni pisao, ima itekako forumasa koji su i sad ovde prisutni i mnogo rigorozniji od mog stava prema paradi i svakojakim drugim stvarima.Ima i ultra nacionalista, sto ja svakako nisam.
Nisam video da si njima drzao predavanje.
Stoga zakljucujem da ti imas neki licni problem sa mojim pisanjem.Da li zato sto ne obracam paznju na tebe dok mi se ne obratis direktno ili indirektno, kao i u slucaju sa Blady pa imate tu potebu da obezvredite poje postove.Naravno niste vi jedini, rekao sam vec ima vas desetak, uglavnom forumski manijaci, vidim ti jos nisi manijak.
Kritiku ne mogu prihvatiti od ljudi koji su ispod mog intelekta, izivni.Ima ovde par njih sa kojima se susrecem na temama na kojim ja pisem i koji imaju sta da kazu i njihove bih kritike uvazio.Bilo je cak nekoliko.
Eto tako...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Je l iko još primetio da postoji izvesna vrsta mazohističkog uživanja raspravljati se sa barnijem? :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Znas sta je problem...?
Sto nije uvedena ona opcija ignore, da ne moram citati baljezgarije i nebuloze od barnija.
Potrudicu se da ga zaobidjem, iako troluje svuda. :barf:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!