barni011 napisao:Ne znam da li sam ti rekao da sam jako uporan i tvrdoglav dok teram zeca iz sume
Dakle neko je u postu pre mene poredio Srbiju sa Kambodzom i Sri Lankom.Ja se ukljucim i kazem da to nema veze sa istinom jer sam u Sri Lanci ziveo a Kambodza je jos siromasnija od Sri Lanke.To je jasno svakom i da nije bio u tim zemljama.Al ajde.
Onda ti nicim izazvana citiras taj moj post i napises ovo na moje izlaganje:
smaug napisao:
Meni se povraca od ovakvih argumenata.
Uzgred - iselila sam se i resila sebe muke. Mislim da je to jedna od najpametnijih odluka koje sam donela u zivotu. Sada u Neamerici, sedim ispred TV, jedem picu i slazem se sa prosecnim Amerikancem i bilo kim drugim ko kaze da je Srbija zemlja treceg sveta i dodajem da je i velika, smrdljiva septicka jama.
Jel ti sada jasnije ili ces i dalje bespotrebno da izokreces istinu.
Neverovatno...
Jasno mi je da si uporan i tvrdoglav. Tebi nije jasno da si izuzetno neuk i prilicno ogranicenih intelektualnih sposobnosti.
Evo ovako je to bilo:
Westend je napisao ‘licnu kartu Srbije’. Nije naveo izvor ali je ocito to sve kopirao odnekud.
Ta licna karta Srbije je sadrzala sledece. Citiram:
‘’Kakva je lična karta Srbije, prema parametrima kojima se poredi sa drugim zemljama sveta. Rekorderi po smrtnosti, lošim putevima,železnici , odlivu mozgova ‘
SRBIJA ima jednu osobinu kojom može da se ”podiči” - broj mesta u kojima smo među najlošije rangiranim zemljama u svetu.
Imamo više od milion nepismenih, među deset smo najstarijih naroda na svetu, kaskamo u privlačenju investicija, ali smo među rekorderima po inflaciji, korupciji, a treći na listi po odlivu mozgova.
U mnogim stvarima, pogotovo iz oblasti ekonomije i infrastrukture, na rang-listama društvo nam prave zemlje trećeg sveta, ali ima i oblasti gde su nas čak i one pretekle. Tako, na primer, Srbija ima 41.000 kilometara puteva, a ispred nas su čak i Namibija, Gana i Sri Lanka. U investicijama, gde zauzimamo 101. mesto od 149 država, pretekli su nas Jamajka, Kambodža, Malavi...
Prema poslednjim istraživanjima Svetskog ekonomskog foruma, koji je analizirao 142 zemlje, Srbija je na 102. mestu po železničkoj infrastrukturi, 128. po nezavisnosti sudstva, 131. po kvalitetu puteva...
- Ima mnogo poražavajućih statistika po nas, a među njima su i analize Evropske banke za obnovu i razvoj, gde smo, recimo, 102. od 139 zemalja po efikasnosti tržišta rada. Loše kotiranje na mnogim svetskim rang-listama posledica je toga što ovde još mnoge reforme nisu sprovedene - kaže, za ”Novosti” Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike’’
Zavrsen citat.
Nakon toga se, u sledem redosledu, popeye zacudio nad cinjenicom da Srbija ima toliko nepismenih, scnbgd rekao da Srbija I jeste zemlja treceg sveta I pitao sta ima novo, bothways bio duhovit I rekao da oduvek Srbiju smatra drugim svetom I lav koji je na popeye cudjenje rekao da misli da su million nepismenih iz uvodnog posta samo oni u onom uzem smislu (nepismeni) I da misli da je trebalo ubrojati funkcionalno nepismene , te da mu se cini da je broj nepismenih mnogo veci.
Tada rec niko nije rekao o tome sta misli, kako mu/joj se to cini, da li ga/je to raduje ili zalosti.
A onda si na red dosao ti.
Dakle, do tvog posta niko od forumasa nije poredio Srbiju ni-sa-cim. I ni sa jednom zemljom.
Ti si onda napisao da iznad tebe navedeno nema veze sa istinom jer si ziveo na Sri Lanci. I zatim nastavio da koristis svoje iskustvo iz te zemlje kao jedini parametar u razgovoru.
Citiram: ’’ ljudi u Sri Lanci i dalje zive u dzungli bez struje, vode, kanalizacije itd.Pola zemlje je dzungla.Ne postoji na celom ostrvu autoput sa vise traka...Drzavna zeleznica koristi voz koji je kao onaj sa mokre gore u Srbiji.
Ruralne sredine u tim zemljama su na nivou Srbije pre I sv. rata.
Siromastvo ne mozete ni da zamislite.Kada sam odlazio odande covek mi je trazio na poklon penkalu za svoje dete koje treba da ide u skolu.
I Sri Lanka nije najgora ima i gore.’’
Tvoj argument koji cu ovde nazvati skraceno ‘ Sri Lanka’ je potpuno pogresan I nevalidan jer: Srbija u uvodnom postu nije poredjena sa Sri lankom. Tacnije poredjena je ne samo sa Sri Lankom nego, kako tekst kaze, i ‘sa drugim zemljama sveta’ . Konkretno je naveden broj od 142 zemlje.
Na osnovu tog poredjenja Srbija se u nekim stvarima, I one su konkretno navedene (41.000 kilometara puteva) nalazi iza Namibije, Gane I Sri Lanke. Poredjena je, dakle, u ovom konkretnom slucaju, ukupna duzina puteva. I na osnovu toga napravljena rang lista.
Isto je uradjeno I sa ostalim parametrima koji su precizno u uvodnom postu navedeni. Oni su: smrtnost, zeleznica, odliv mozgova, prosecna starost stanovnistva, pismenost, inflacija, korupcija I tako dalje.
Kad smo kod pismenosti – Srbija uopste nije poredjena tj rezultati poredjenja nisu dati. Jedino sto je u tom smislu navedeno je ukupan broj nepismenog stanovnistva.
U poredjenju investicija, kaze se da je Srbija na 101. mestu od analiziranih 149. Ocito je, dakle, da postoje zemlje koje su iza Srbije. Ali je ocito da ima mnogo vise zemalja koje su ispred nje. To su, navedeno je, Jamajka, Kambodza , Malavi.
A te zemlje su navedene jer, pogadjam, autor teksta, bas kao I ti, misli da su te zemlje ‘gore’ od Srbije I da bi morale da budu iza nje. Pa je sokiran I kaze – ‘Eto vidite ta I ta zemlja koja je grozota Bozija je bolja od nas!’
Ovakav nacin pisanja je pokazatelj stravicnog nacionalizma I neopisivo loseg novinarstva – al nije sad o tome rec, te necu ulaziti u to.
Dalje, Srbija je od 142. analizirane zemlje na 102. mestu po zeleznickoj infrastrukuti . Dakle ima opet zemalja koje su iza nje I NIGDE se ne navodi da je ispred nje Sri Lanka koju si naveo kao primer losije zeleznice I koji treba da nas uveri da su ovi statisticki podaci laz.
Ti si ovde negirao neka nepostojeca poredjenja i tvrdnje I davao neka licna vidjenja stvari .
Zatim si rekao da je ‘realno stanje’ ono sto si ti video ziveci na Sri lanci I da se statistika radi tako sto se posete zemlje koje se analiziraju.
Tvoje misljenje je tebi predstavlja 'realno stanje'. Taj deo razumem. Ali se s tim ne slazem jer on ne moze biti argument pri ovakvim analizama. Zato sto nije ni opst I nije objektivno. A ovo potonje je nonsens parekselans.
Takodje si rekao, a ja zaista ne znam na osnovu cega jer mozes da pogledas sta je ko napisao pre tebe, da: ‘Neki ljudi jedva cekaju da cuju losu vest o sopstvenoj zemlji, nije mi jasno sto se vi lepo ne iselite i resite sebe te muke.’
Takodje si za ‘neke’, I ja opet ne znam koje, rekao da te podsecaju na ‘prosecnog Amerikanca koji jede picu i bulji u tv’.
Ja sam te citirala I rekla da mi se od takvih argumenata povraca. Jer mi se povraca. A sad sam obrazlozila I zasto mi se povraca. Ukratko – zamenjujes teze, brkas licno I opste, negiras nesto sto nije ni tvrdjeno. Imas sopstvenu rang-listu zemlja u kojoj su neke vrednije a neke manje vredne sto je blago receno skandalozno.
Zatim sam rekla – osvrcuci se na tvoj komentar o prosecnom Amerikancu, kog verovatno poznajes licno, da se slazem sa tim prosecnim Amerikancem koji tvrdi, ako tvrdi, da je Srbija zemlja treceg sveta. Da isto tako kao I taj prosecan Amerikanac sedim ispred TV (aluzija na informacije dostupne svima a ne samo, sta god da je to, prosecnim Amerikancima) I jedem picu ( aluzija na to kako ti zamisljas sta se desava u prosecnim Americkim kucama). Takodje sam rekla da to radim u Neamerici (aluzija na to da i u drugim zemljama ljudi slicno/razlicito misle) – dakle lupetas kad kazes da samo slusam Obamu I da zivim u Americi.
‘Prosecan Amerikanac’ nije argument nego je vredjanje, al ni o tomo necu ovog puta.
Zatim sam iznela sopstveno MISLJENJE da je Srbija smrdljiva septicka jama. To misljenje je donekle, ne znajuci da to radi, obrazlozio *deni* u nekoliko postova ispod.
Takodje sam rekla da mi je odluka da se iselim ( sto je ujedno bio I tvoj predlog za skracivanje muke) jedna od pametnijih odluka u zivotu. A ne najveci uspeh. Taman posla.
Dakle tvoj post u kome kazes da sam rekla ‘’moj najveci uspeh je sto sam otisla iz Srbije koja je septicka jama u Ameriku i sto jedem picu i buljim u tv..." je budalastina, bezobrazluk I laz.
Citirao si me, znas sta si napisao – pa uporedi.
To sto zakljucijes da si govno je - tvoj problem. Resi sam sa sobom zasto tako mislis.
Takodje, uopsteno govoreci I pogresno zakljucujuci I projektujuci sopstvene emocije, nazivas I ostale forumase govnima. Ja u tom slislu implicirala I imputirala nistam nista. A to sto trazis da se izvinim za nesto sto nisam rekla nego si ti zamislio da sam rekla je posebna prica I jako lici na ‘’Izvini se Djuri sto te je tukao’.
Mislim da se to u psihologiji zove psychological projection, a negde I Freudian projection.
Dakle tako je to bilo.
I obzirom da mi se I dalje povraca od tvojih argumenta, a da sam ti lepo nekoliko puta do sad skrenula paznju da pises sve same gluposti I netacnosti I da sam ti ovde lepo I potanko objasnila I zasto, ja sad biram da se dalje ne dopisujem s tobom.