Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by GOXPreduhitrio si me. Ja sam hteo da napishem: Ne zamishljam Boga, ja Ga osecam.
Ne zamišljam ga,ja ga ose?am...
Originally posted by marijanaa kako ga zovu pravoslavci?
Ja Boga ne zamišljam onako kako ga zamišlja ve?ina ljudi koji vjeruju u njega.Ve?ina ljudi ga zamišlja onakvog kakav je predstavljen u Bibliji,Boga koji zastrašuje i nareðuje.Bog je po meni vrhunska kreativna energija.Tu energiju ne možemo misaono da doku?imo ni shvatimo ni na koji na?in.Tu energiju možemo da doživimo.Možemo je doživjeti (naravno ne svi mi)veoma ,veoma kratko u onim iskustvima koje budisti zovu satori, a jogini samadi.
Originally posted by DIONISOtprilike ko i katolici: elektri?na struja visokog napona...Originally posted by marijanaa kako ga zovu pravoslavci?
Ja Boga ne zamišljam onako kako ga zamišlja ve?ina ljudi koji vjeruju u njega.Ve?ina ljudi ga zamišlja onakvog kakav je predstavljen u Bibliji,Boga koji zastrašuje i nareðuje.Bog je po meni vrhunska kreativna energija.Tu energiju ne možemo misaono da doku?imo ni shvatimo ni na koji na?in.Tu energiju možemo da doživimo.Možemo je doživjeti (naravno ne svi mi)veoma ,veoma kratko u onim iskustvima koje budisti zovu satori, a jogini samadi.
Originally posted by Inner-SmileMoram malo da popravim ovu konstataciju. Ljudi koriste veliki deo svoj mozga, ali ne u istom trenutku. U svakom trenutku, koristimo oko 10%, ali vec u sledecem se ukljuciju neki drugi centri. Kompletan mozak je potreban za pravilno funkcionisanje organizma i zato su operacije na mozgu teske. Jer da radi samo 12 % preostalih 88% bi 'ladno moglo da se izvadi, proda, donira, ali ne moze.
Da mi radi 100% mozga umesto 12% ne bih morala da ga zamishljam videla bih ga.
Originally posted by Ljubicasta_Suza
E kako Ga zamisljam.
Drugi su vec mnogo bolje rekli ono sto bih i ja da kazem, te cu samo prepisati (casopis je bio jeftin, a prica je prezivela):
Neki je covek morao da prepesaci pustinju, i nakon izvesnog vremena vec se poprilicno umorio i poceo da posrce.
Na vidiku nigde nije bilo oaze, a sunce je nemilosrdno peklo i zedj morila.
Uzdajuci se u svoju snagu i istrajnu volju, covek je ipak isao i isao, no sve sporije, sve vise posrcuci i padajuci.
U najtezim trenucima, molio je i preklinjao Boga da mu pomogne (iako se do tada Boga retko i prisecao), ali mu se sve vreme cinilo da su njegove molbe uzaludne i da se na molitve niko ne odaziva.
Stalno izmedju svesti i nesvesti, u bezumnom magnovenju i sa ukusom peska i smrti na usnama, covek je ipak uspeo da predje pustinju i domogne se oaze.
Tamo ga je okrepio i u zivot povratio jedan starac, koji je u oazi ziveo usamljeno i pustinjacki.
Covek mu se, razocaran, pozalio kako je uzalud dozivao Boga i kako je, eto, samo zahvaljujuci vlastitim snagama ipak nekako dobauljao do oaze.
"Hajdemo natrag, tvojim tragom, zelim da ti pokazem nesto", starac je zagonetno predlozio, pripremajuci kamile za put.
Covek je, iako nevoljno i bez razumevanja, ipak pristao.
Prateci tako svoju teturavu pustinjsku stazu, sve vise se cudio: duz gotovo cele staze, kraj njegovih otisaka u pesku jasno su se razaznavali otisci jos necijih stopala.
I samo se ponegde video jedan kao strela prav i siguran trag.
"Ne secam se da sam ikoga video da ide kraj mene!", cudio se covek.
"To je Bog, sve vreme, koracao zajedno s tobom, cak i onda kada Ga nisi zvao u pomoc", odgovorio mu je mirno starac.
"Sve vreme?! A zasto me je onda opet napustao, ovde je, evo, samo moj trag?!", uzvratio je covek.
"To nije tvoj trag. To su Njegove stope. Kada vise nisi mogao da izdrzis, kada si padao u nesvest, On te je uzimao na Svoja ledja i nosio, sve dok se ne bi dovoljno povratio da mozes sam da nastavis dalje."
Originally posted by gariToliko puta sam ponavljao sta ta nesrecna postanska marka znaci i vise nemam energije. Ja sam liberal. GSS i LDF, ne CK, srce moje
Neko zamišlja a neko nema potrebe jer mu je ,,bog,, na ,,po?tanskoj,, markici.
Ko ne veruje ne može ništa osim toga što vidi i pipa ni da zamisli. Žalosno...žalosno...Vrlo sam mastovita osoba, by the way.![]()
Originally posted by garimozda ti tako ne radis, ali je cinjenicno stanje da mnogi ljudi upravo tako, plitko i sebicno, dozivljavaju veru, i samu molitvu zloupotrebljavaju iskljucivo kad njima nesto zatreba ili ne ide kako su zamislili
Žao mi je ako ti je moja aluzija na ,,po?tansku,, markicu donela negativnu emociju, ali zaista ne mogu da podnesem Druga Lenina s obzirom na to ko je bio. Ja nisam institucionalni vernik i ne uzimam molitvenik da bih plakao nego da bih se radovao. Zašto neko misli da ljudi pla?u kad se mole, nije mi jasno. Molitva je ?in radosti, slavljenja života i ljubavi /opet/, a ne znam nikoga ko je plakao sa molitvenikom ispred super-marketa. Video sam mnogo njih koji su u prošlim decenijama plakali jer nisu imali hleb, ali mnogo je lakše živeti bez telesnih /trivijalnih/ potreba nego bez onih duhovnih. Zato, molitvenik u ruke a markicu pravac u mauzolej /ako ga Rusi nisu sahranili kako treba/.![]()
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!