Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By HARP
Ne zamišljam ga,ja ga ose?am...
Korisnikov avatar
By +PanDemonium+
Originally posted by GOX
Ne zamišljam ga,ja ga ose?am...
Preduhitrio si me. Ja sam hteo da napishem: Ne zamishljam Boga, ja Ga osecam.
By marijana
Ja Boga ne zamišljam onako kako ga zamišlja ve?ina ljudi koji vjeruju u njega.Ve?ina ljudi ga zamišlja onakvog kakav je predstavljen u Bibliji,Boga koji zastrašuje i nareðuje.Bog je po meni vrhunska kreativna energija.Tu energiju ne možemo misaono da doku?imo ni shvatimo ni na koji na?in.Tu energiju možemo da doživimo.Možemo je doživjeti (naravno ne svi mi)veoma ,veoma kratko u onim iskustvima koje budisti zovu satori, a jogini samadi.
Korisnikov avatar
By DIONIS
Originally posted by marijana
Ja Boga ne zamišljam onako kako ga zamišlja ve?ina ljudi koji vjeruju u njega.Ve?ina ljudi ga zamišlja onakvog kakav je predstavljen u Bibliji,Boga koji zastrašuje i nareðuje.Bog je po meni vrhunska kreativna energija.Tu energiju ne možemo misaono da doku?imo ni shvatimo ni na koji na?in.Tu energiju možemo da doživimo.Možemo je doživjeti (naravno ne svi mi)veoma ,veoma kratko u onim iskustvima koje budisti zovu satori, a jogini samadi.
a kako ga zovu pravoslavci?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by DIONIS
Originally posted by marijana
a kako ga zovu pravoslavci?
Otprilike ko i katolici: elektri?na struja visokog napona... :smeh:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ma nemate pojma. On je crnkinja, lezbejka i jevrejka poreklom iz zemlje tre?eg sveta.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by AngraMaina
Ma nemate pojma. On je crnkinja, lezbejka i jevrejka poreklom iz zemlje tre?eg sveta.
Ne, to je budu?i papa :smeh:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by 2kune
Došo židov u sinagogu i obra?a se bogu:
"Bože, šta da radim? Sin mi je otišo u krš?ane..."
A bog rezignirano odgrmi:
"Pa si baš meni došo da se žališ? I moj isto..."
dobar, dobar :yes:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
E kako Ga zamisljam.
Drugi su vec mnogo bolje rekli ono sto bih i ja da kazem, te cu samo prepisati (casopis je bio jeftin, a prica je prezivela):

Neki je covek morao da prepesaci pustinju, i nakon izvesnog vremena vec se poprilicno umorio i poceo da posrce.
Na vidiku nigde nije bilo oaze, a sunce je nemilosrdno peklo i zedj morila.
Uzdajuci se u svoju snagu i istrajnu volju, covek je ipak isao i isao, no sve sporije, sve vise posrcuci i padajuci.
U najtezim trenucima, molio je i preklinjao Boga da mu pomogne (iako se do tada Boga retko i prisecao), ali mu se sve vreme cinilo da su njegove molbe uzaludne i da se na molitve niko ne odaziva.
Stalno izmedju svesti i nesvesti, u bezumnom magnovenju i sa ukusom peska i smrti na usnama, covek je ipak uspeo da predje pustinju i domogne se oaze.

Tamo ga je okrepio i u zivot povratio jedan starac, koji je u oazi ziveo usamljeno i pustinjacki.
Covek mu se, razocaran, pozalio kako je uzalud dozivao Boga i kako je, eto, samo zahvaljujuci vlastitim snagama ipak nekako dobauljao do oaze.
"Hajdemo natrag, tvojim tragom, zelim da ti pokazem nesto", starac je zagonetno predlozio, pripremajuci kamile za put.
Covek je, iako nevoljno i bez razumevanja, ipak pristao.

Prateci tako svoju teturavu pustinjsku stazu, sve vise se cudio: duz gotovo cele staze, kraj njegovih otisaka u pesku jasno su se razaznavali otisci jos necijih stopala.
I samo se ponegde video jedan kao strela prav i siguran trag.
"Ne secam se da sam ikoga video da ide kraj mene!", cudio se covek.
"To je Bog, sve vreme, koracao zajedno s tobom, cak i onda kada Ga nisi zvao u pomoc", odgovorio mu je mirno starac.
"Sve vreme?! A zasto me je onda opet napustao, ovde je, evo, samo moj trag?!", uzvratio je covek.
"To nije tvoj trag. To su Njegove stope. Kada vise nisi mogao da izdrzis, kada si padao u nesvest, On te je uzimao na Svoja ledja i nosio, sve dok se ne bi dovoljno povratio da mozes sam da nastavis dalje."
Korisnikov avatar
By EYA
Bog se spoznaje... svakog trena (potencijalno)

:skola:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Inner-Smile
Da mi radi 100% mozga umesto 12% ne bih morala da ga zamishljam videla bih ga.
Moram malo da popravim ovu konstataciju. Ljudi koriste veliki deo svoj mozga, ali ne u istom trenutku. U svakom trenutku, koristimo oko 10%, ali vec u sledecem se ukljuciju neki drugi centri. Kompletan mozak je potreban za pravilno funkcionisanje organizma i zato su operacije na mozgu teske. Jer da radi samo 12 % preostalih 88% bi 'ladno moglo da se izvadi, proda, donira, ali ne moze.
Korisnikov avatar
By Escobar
Ja Boga zamishljam kao centrifugu.
:ves:
Korisnikov avatar
By Aksa
Originally posted by Ljubicasta_Suza
E kako Ga zamisljam.
Drugi su vec mnogo bolje rekli ono sto bih i ja da kazem, te cu samo prepisati (casopis je bio jeftin, a prica je prezivela):

Neki je covek morao da prepesaci pustinju, i nakon izvesnog vremena vec se poprilicno umorio i poceo da posrce.
Na vidiku nigde nije bilo oaze, a sunce je nemilosrdno peklo i zedj morila.
Uzdajuci se u svoju snagu i istrajnu volju, covek je ipak isao i isao, no sve sporije, sve vise posrcuci i padajuci.
U najtezim trenucima, molio je i preklinjao Boga da mu pomogne (iako se do tada Boga retko i prisecao), ali mu se sve vreme cinilo da su njegove molbe uzaludne i da se na molitve niko ne odaziva.
Stalno izmedju svesti i nesvesti, u bezumnom magnovenju i sa ukusom peska i smrti na usnama, covek je ipak uspeo da predje pustinju i domogne se oaze.

Tamo ga je okrepio i u zivot povratio jedan starac, koji je u oazi ziveo usamljeno i pustinjacki.
Covek mu se, razocaran, pozalio kako je uzalud dozivao Boga i kako je, eto, samo zahvaljujuci vlastitim snagama ipak nekako dobauljao do oaze.
"Hajdemo natrag, tvojim tragom, zelim da ti pokazem nesto", starac je zagonetno predlozio, pripremajuci kamile za put.
Covek je, iako nevoljno i bez razumevanja, ipak pristao.

Prateci tako svoju teturavu pustinjsku stazu, sve vise se cudio: duz gotovo cele staze, kraj njegovih otisaka u pesku jasno su se razaznavali otisci jos necijih stopala.
I samo se ponegde video jedan kao strela prav i siguran trag.
"Ne secam se da sam ikoga video da ide kraj mene!", cudio se covek.
"To je Bog, sve vreme, koracao zajedno s tobom, cak i onda kada Ga nisi zvao u pomoc", odgovorio mu je mirno starac.
"Sve vreme?! A zasto me je onda opet napustao, ovde je, evo, samo moj trag?!", uzvratio je covek.
"To nije tvoj trag. To su Njegove stope. Kada vise nisi mogao da izdrzis, kada si padao u nesvest, On te je uzimao na Svoja ledja i nosio, sve dok se ne bi dovoljno povratio da mozes sam da nastavis dalje."

:kakodane:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Aksa pa zasto da ne?
Moze to i ovako:

Upravnik ludnice odlucio je da proveri stanje izlecenog ludaka pre nego sto ga otpusti kuci.
Pozvao ga je i upitao: "Slusaj, ti si sad normalan covek. Zamisli da si nasledio veliko imanje vredno mnogo miliona. Sta bi s tim uradio?"
Ludak odlucno odgovori: "Kupio bih pracku."
Upravnik se zbunio, ali se nije dao obeshrabriti vec prihvati: "Hajde, razmisli malo pre nego sto odgovoris. Rekoh ti da se radi o mnogo miliona, a pracka kosta svega nekoliko lira. Hajde, razmisli, razmisli dobro, sta bi ucinio sa tolikim parama?"
Ludak na to odgovori: "Ozenio bih se." (izgleda da je ludak bio str8 - prim. Lj.S.)
"Vrlo dobro. Eto tako govori pametan covek. Ozenio bi se, a kako to mislis?"
"Ozenio bih se u crkvi, a onda otisao na svadbeno putovanje."
"Gde?"
"U Pariz."
"Odlican izbor. A sta bi radio u Parizu?"
"Prvo bih sa svojom zenom u hotel."
"Vrlo dobro. A zatim?"
"Zatvorio bih se sa njom u sobu."
"A sta bi u sobi radio?"
"Svukao bih svoju zenu. Najpre bih joj skinuo haljinu, pa podsuknju, grudnjak, gacice, a zatim cipele, carape, i najzad podvezice."
"Potom?"
"Potom bih od podvezica napravio pracku."

(preuzeto iz knjige Alberta Moravie, Paznja)

Jer sve je smena dana i noci, mena i promena.
Samo je pitanje sta je u nama jace i cemu tezimo; tragamo li za vrlinama ili manama u coveku i svem svetu.
Po nekim verzijama Bog je i dobar i los, jer je Svemocan, pa mozes da Ga "zamisljas" kako hoces.
Nama je dato da biramo...
Korisnikov avatar
By tramp
pa ne mogu reci da ga zamisljam ili mislim o njemu/njoj ali ako bas moram onda je to zagrljaj ili uze oko struka ili casa hladne vode ili ...
Korisnikov avatar
By gari
Svakako ne kao ?ikicu sa belom bradom. To je preuzeto iz gr?ke mitologije kada su Zevsa tako predstavljali. Boga ne možemo uopšte zamisliti, kao što ni mravi ne mogu ni shvatiti ni zamisliti nas jer nas i ne percipiraju. Ne možeš videti nevidljivo, ni zamisliti nezamislivo. Naš um je toliko ograni?en da mu se javljaju samo slike koje šalje naša podsvest a ona nam šalje one slike koje smo ve? videli. Tako od detinjstva gledamo slike svetaca i Hrista u ljudskom obliku pa pokušavamo i Boga /Bogove/ da tako zamislimo. Trud nam je uzalud, Bog je ljubav, Bog je ose?anje neizrecive sre?e.
By Ulix
Ne zamisljam ga. Igre "sta bi bilo kad bi bilo" me ni najmanje ne interesuju :nope:
Korisnikov avatar
By gari
Neko zamišlja a neko nema potrebe jer mu je ,,bog,, na ,,po?tanskoj,, markici. Ko ne veruje ne može ništa osim toga što vidi i pipa ni da zamisli. Žalosno...žalosno...:brada:
By Ulix
Originally posted by gari
Neko zamišlja a neko nema potrebe jer mu je ,,bog,, na ,,po?tanskoj,, markici.
Toliko puta sam ponavljao sta ta nesrecna postanska marka znaci i vise nemam energije. Ja sam liberal. GSS i LDF, ne CK, srce moje :blenta:
Ko ne veruje ne može ništa osim toga što vidi i pipa ni da zamisli. Žalosno...žalosno... :brada:
Vrlo sam mastovita osoba, by the way. :P

Zalosno je da u XXI veku svako ko ne moze da shvati da mu zivot ne duguje nista i da se lose stvari desavaju dobirm ljudima uzima molitvenik u ruke i place svaki put kad neko upadne u red pre njega u supermarketu. To je zalosno. :kasalj:
Korisnikov avatar
By gari
Žao mi je ako ti je moja aluzija na ,,po?tansku,, markicu donela negativnu emociju, ali zaista ne mogu da podnesem Druga Lenina s obzirom na to ko je bio. Ja nisam institucionalni vernik i ne uzimam molitvenik da bih plakao nego da bih se radovao. Zašto neko misli da ljudi pla?u kad se mole, nije mi jasno. Molitva je ?in radosti, slavljenja života i ljubavi /opet/, a ne znam nikoga ko je plakao sa molitvenikom ispred super-marketa. Video sam mnogo njih koji su u prošlim decenijama plakali jer nisu imali hleb, ali mnogo je lakše živeti bez telesnih /trivijalnih/ potreba nego bez onih duhovnih. Zato, molitvenik u ruke a markicu pravac u mauzolej /ako ga Rusi nisu sahranili kako treba/. :sunce: :napitak:
Korisnikov avatar
By gari
Zaista je ova tema završena? Bash se radujem da je pobedila opcija "Ima Boga".
:njanjanja:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by gari
Žao mi je ako ti je moja aluzija na ,,po?tansku,, markicu donela negativnu emociju, ali zaista ne mogu da podnesem Druga Lenina s obzirom na to ko je bio. Ja nisam institucionalni vernik i ne uzimam molitvenik da bih plakao nego da bih se radovao. Zašto neko misli da ljudi pla?u kad se mole, nije mi jasno. Molitva je ?in radosti, slavljenja života i ljubavi /opet/, a ne znam nikoga ko je plakao sa molitvenikom ispred super-marketa. Video sam mnogo njih koji su u prošlim decenijama plakali jer nisu imali hleb, ali mnogo je lakše živeti bez telesnih /trivijalnih/ potreba nego bez onih duhovnih. Zato, molitvenik u ruke a markicu pravac u mauzolej /ako ga Rusi nisu sahranili kako treba/. :sunce: :napitak:
mozda ti tako ne radis, ali je cinjenicno stanje da mnogi ljudi upravo tako, plitko i sebicno, dozivljavaju veru, i samu molitvu zloupotrebljavaju iskljucivo kad njima nesto zatreba ili ne ide kako su zamislili :egzorcist:
Korisnikov avatar
By gari
Dobro, razumem ja te ljude koji se sete Boga samo onda kada im je teško i tada veruju i samo tada se mole Bogu /valjda kad iscrpu sve mogu?nosti pa im samo još to preostane/. Taj tip vernika zovemo "vernik iz potrebe". Oni i nisu nešto veruju?i, ponekada potraže pomo? raznih vra?ara i tako to, ali razumljivo jer obi?no se radi o obolelima od najtežih bolesti koji više nemaju izlaz pa utehu potraže u veri. Negde smo ve? ovde na "Forumu" pisali i o smrti i da li je lakše onima koji veruju ili onima koji ne. ?ini mi se da smrt lakše prihvataju veruju?i jer imaju nadu dok ateisti to malo teže podnose jer smatraju da je život sve što imaju, pa ga valjda zato tako i žive. Ne kažem da meðu ateistima nema i dobrih ljudi. Naprotiv.:potapsava:
Korisnikov avatar
By EYA
ja sam ateista, ne verujem u boga. ne verujem u bilo koju religiju niti u potrebu da religije postoje. prihvatam da su mnogim ljudima one potrebne jer ne zele da sami istrazuju, da spoznaju sebe i boga u sebi, svoje potrebe i zelje da oslusnu, vec da dobiju preporuke o nacinu zivljenja i instant odgovore na pitanja koja ih muce... i onda im tako lakse bude, valjda ?

ateista sam, i opet se ne bojim smrti.

htedoh reci da niti ateizam otezava suocavanje sa smrcu, niti religija olaksava isto.

sta cemo sa ljudima koji se boje zivota ?
ja kapiram da se takvi najvise plase i smrti.
takoreci strah od smrti stoji u obrnutoj proporciji od zelje za ispunjenim zivotom.
Korisnikov avatar
By gari
Mislim da i ateizam spada u neko verovanje, Dakle, ima nešto kao polaznu ta?ku. Ateizam ne podrazumeva apsolutno neverovanje ve? samo neverovanje u bilo koje Božanstvo. Ipak, iz iskustva znam da vernici malo lakše prihvataju neminovnost odlaska sa ovog sveta, a ta?no je da strah od smrti stoji u obrnutoj proporciji od želje za punim životom. Mnogi se plaše da ne?e odživeti svoju ulogu do kraja, pa otuda pani?an strah od smrti.:backstab:
Korisnikov avatar
By EYA
vec smo se na nekoj temi slozili da je i ateizam religija, kao i jos gomila nekih teorija koje su dozivele masovnu podrsku naroda.

mozda lakse podnose smrt oni vernici koji bukvalno veruju u raj i pakao posle smrti, mada meni bar, nesto zvuci totalno suludo da takvih ima mnogo na ovoj planeti :puzzle:

i da zakljucimo : umesto da panicite sto cete umreti pre nego uspete da se nauzivate u zivotu, pocnite ODMAH da uzivate u zivotu i zaboravite na strah, garantujem da cete umreti SRECNI :tamoamo:
By Ulix
Originally posted by EYA
vec smo se na nekoj temi slozili da je i ateizam religija
Mozda si se ti sa tim slozila. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!