Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Da li ste nekad isli kod psihologa ili psihijatra (ne racuna se ono za vozacku i sl. ;) )? Sta mislite o takvim odlascima? Da li podrzavate odlaske na psihoterapije? Sta, uopste, mislite o svemu tome?

:psiholog:
Korisnikov avatar
By spark
mislim da je sasvim ok odlaziti kod psihologa ili psihijatra.

pozeljno je ici kod bilo kod lekara usled neke realne potrebe, zasto ne i kod njih... medjutim, koristiti pomoc psihijatra u nekoj privatnoj praksi smatram bezobrazno skupim za nase uslove...
Korisnikov avatar
By ciceron
Podrzavam odlaske kod psihijatra i psihologa. Svako ko se lose oseca treba da potrazi pomoc ili savet. Bolje i to nego da se jada prijateljima i ostalim nestrucnim licima koji mogu samo da daju nestrucan i pogresan savet i time osobu gurnu jos dublje u probleme.
Korisnikov avatar
By Kupper
Isao bez predrasuda, straha, nelagode....aklohol (ne pijem, ne smem vise nikad).

I oni su lekari kao i svi drugi.

A naravno da se slazem sa ciceronom u potpunosti.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Kupper
Isao bez predrasuda, straha, nelagode....aklohol (ne pijem, ne smem vise nikad).

I oni su lekari kao i svi drugi.

A naravno da se slazem sa ciceronom u potpunosti.
Isto,samo shto nije bio problem u alkoholu vecj u narkomaniji...
Trenutno ne idem ali ako se,ne daj Boze,opet pojavi neki problem bez razmishljanja cju okrenuti njegov broj :yes:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by GALATEJA
Da li ste nekad isli kod psihologa ili psihijatra (ne racuna se ono za vozacku i sl. ;) )? Sta mislite o takvim odlascima? Da li podrzavate odlaske na psihoterapije? Sta, uopste, mislite o svemu tome?
Glasao sam da nisam... ne ra?unam ono u 6 ili 7 razredu kad sam jednom otka?io i po?eo da urlam i bacakam se jer su konji po?eli da me kinje, pa su se pametni nastavnici našli da MENE pošalju psihologu... zato što nije bilo razgovora. Kada sam došao sav natmuren, ona je po?ela da se onako izvešta?eno ceri i imala je ISTI izraz lica kao konji koji su me upravo maltretirali, i kad je pitala "Pa šta je bilo", samo sam rekao "Mu?e me" ili "Oni me mu?e" (ova re?enica upu?ena odraslim osobama ina?e NIKADA nije dovela do toga da siledžiju uopšte izgrde - jer su valjda svi odrasli koje sam poznavao mislili da je DOBRO da me druga deca mu?e???) i onda sam tako sedeo. Onda je rekla da idem na ?as.
A psiholog u srednjoj školi me je ina?e besomu?no testirala kada je videla da imam najviši IQ u generaciji... i na kraju je zaklju?ila da sam nadaren za prirodne nauke... a u tom trenutku idem u drugi razred prirodno matemati?kog smera i imam odli?ne ocene... mislim, "pa Ðorðe je ustvari lisac"... taj isti rezultat je mogao da mi kaže bilo ko ko me je poznavao od pete godine...
Ina?e ja jako lepu psihoterapiju dobijem pišu?i po internet forumima. Kažem šta mislim i ne plašim se da ?e onaj mrzovoljni da se posle dere na mene. Tako sam i nau?io da izgledam ekstrovertno kada treba.
Korisnikov avatar
By EYA
ma bas, jos ja da idem kod njih, pa da mi uzmu 10 evrica :P

:sweet:

podrzavam odlazak... poebno mi se dopada da im zaspim na kaucu :D
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Nemojte ici kod psihijatra niti kod psihologa!

Ako idete, mi drage savete necemo moci vise da se igramo "doktora za mozak" sa vama i to ce nam priciniti toliki dusevni bol da bismo i sami verovatno zavrsili kod istog doce!
By argentum_inf
idem povremeno,kad mi ponestanu neophodne pilulice..ne ocekujem i ne nadam se da me saslusa,jer u sustini mislim da ga zabole za moje probleme..primetila sam da je i njemu lakse da mu samo kazem sta da mi prepise,pa se moje posete,na obostrano zadovoljstvo zavrsavaju jako brzo..
Korisnikov avatar
By Dina
Isla sam nekoliko puta kad sam bila tinejdzerka. Inace, svakako da podrzavam. Ja sam jako protiv onog stava: to je Amerikancima potrebno a mi smo jako topli i drustveni - imamo prijatelje. Prvo sto je pod velikim znakom pitanja ta toplina, a cak i da postoji, prijatelji i strucno lice nisu isto, ni priblizno. Kao sto Kupper rece to su lekari kao i oni za telo, pa im se treba obracati kada je to potrebno.
Korisnikov avatar
By spliff
otimanje para/bachanje para
Korisnikov avatar
By Skyen
Originally posted by EYA
ma bas, jos ja da idem kod njih, pa da mi uzmu 10 evrica :P

:sweet:

podrzavam odlazak... poebno mi se dopada da im zaspim na kaucu :D

a ti si na hipnozi??? zar to nisu zakonom zabranili, zbog raznoraznih nus posledica ugrozavanja
opet je u modi :elektro: a mozes da primenis u DIY varijanti, sam svoj majstor
By Ulix
Ko volio nek' izvoli...
Jednom sam isao kod psihologa (bejase to drugi razred osnovne) zato sto sam imao nocne more, pa je na kraju psiholog mojim roditeljima rekao da ce nakon rada sa mnom njemu trebati terapija. Onda sam prestao da idem. :zev2:
Korisnikov avatar
By *deni*
Za vreme odsluzenja vojnog roka, vise puta su me staresine slale kod neuropsihijara, "na posmatranje".
Sa svake seanse sam izlazio sa dijagnozom : "POTPUNO ZDRAV" ( a to sam i sam tvrdio).
Mislim da ti ljud ( neuropsihijatri) veoma povrsno odradjuju svoj posao, s izuzetkom privatne prakse.
Dakle, i u ovoj oblasti vazi pravilo: Plati, pa se klati .
Sta drugo ocekivati, kada se i rak bolesni ljudi u ovoj zemlji rangiraju po plateznoj moci, a oni koji nemaju love - ostavljaju se da crknu.
Zalosno je , ali je tako.
Korisnikov avatar
By EYA
yap, turim dva prsta u shalter i :vatroslava:

jel hipnoza zabranjena svuda u svetu ?
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Celog zivota zivim sa jednim. Neka fala.
Korisnikov avatar
By Draco
Bila sam kad sam imala tipa 4, 5 godina jer sam bila hiperaktivna. Onda sam skontala da ona sve to sto pricamo posle prica mojoj mami i odbila sam dalju saradnju tako sto sam samo trazila da crtam i crtala sam vestice i odgovarala njoj da je ona vestica na svako pitanje koje bi mi postavila.. I tako je to trajalo par nedelja a onda je digla ruke. Ja kad se zainatim i kad nesto cvrsto resim, tu nema mesta daljoj diskusiji.
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by spliff
otimanje para/bachanje para
Slazem se u potpunosti...

Ja sam po povratku sa Kosova upao u neke bas heavy tripove, pa sam na nagovor familije otisao kod psihijatra...Bio sam iz fazona, sto da ne...da skodi ne moze, a mozda pomogne...Ali nista od toga...

Na trecem sastanku, posle sve moje price o tome sta me muci, zena mi je ladno slozila zvaku kako svi moji problemi poticu od toga sto sam umislio da sam gay...Sta reci ?

Sem da me psihijatriska ordinacija vise nece videti...osim u slucaju da me nasilno privedu i zatvore...sto nije iskljuceno....
Korisnikov avatar
By Skyen
ma idite ljudi i psiholozi su l(j)udi :lol:

uspesnost terapije zavisi od toga kod koga se ide na terapiju i da li postoji motivacija da sama osoba resi svoj problem.
sve zavisi o cemu se radi. cinjenica je da od terapijske orjentacije psihologa zavisi dosta toga. posto smo mi dosta u zaostatku, nepostoji neki opsti lekar koji bi te na osnovu simptoma uputio kod specijaliste bas za taj problem. kod nas svako radi sve, na zalost.

ja kod psihijatara ne bih isla na psihoterapiju. veoma mali broj je zavrsio neku edukaciju iz neke konkretne terapije. a razlika izmedju psijijatrije i psihologije nije zanemarljiva, bar kada su terapije u pitajnu.

Sto se tice nekih grubih podela psihoterapijskih pravaca kod nas, rade se:

-Psihoanaliza, ali u nesto izmenjenijem obliku, nije kao u doba starog Frojda, kada se godinama otpadalo na kaucu.No po meni, gubljenje vremena na ceprkanje po proslosti.
-Transakciona - dobra je za resavanja konflikata u socijalnim odnosima; npr ako partneri igraju razne igre, (samo)sabotaze i ostalo.
-Gestalt - nije usmerena toliko na konkretne probleme, vise je usmerena ka rastu i razvoju licnosti, kada osoba zeli da sto vise razvija svoje kapacitete
-REBT (racionalno-emocionalno-bihejvioralna terapija) - do sada najuspesnija terapija u resavanju konkretnih problema (fobije, panicni poremecaji, depresije...) u posledjih 50 godina.a uspesnost se ogleda u tome sto za postizanje neke uspesnost ne treba puno vremena. prednost je u tome sto se klijent uci kako da resi problem, pa i kada se zavrsi terapija, to znanje moze da se primeni u nekim slicnim situacijama.
-Kognitivna - dosta je slicna REBTu, takodje se smatra vrlo uspesnom

toliko mogu da se setim.
hmmmm sta da izaberem danas :puzzle:
By Ulix
Originally posted by Dr. M
Na trecem sastanku, posle sve moje price o tome sta me muci, zena mi je ladno slozila zvaku kako svi moji problemi poticu od toga sto sam umislio da sam gay...Sta reci ?
Samo jedno: Negacija :D
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Skyen
ma idite ljudi i psiholozi su l(j)udi :lol:

uspesnost terapije zavisi od toga kod koga se ide na terapiju i da li postoji motivacija da sama osoba resi svoj problem.
sve zavisi o cemu se radi. cinjenica je da od terapijske orjentacije psihologa zavisi dosta toga. posto smo mi dosta u zaostatku, nepostoji neki opsti lekar koji bi te na osnovu simptoma uputio kod specijaliste bas za taj problem. kod nas svako radi sve, na zalost.

ja kod psihijatara ne bih isla na psihoterapiju. veoma mali broj je zavrsio neku edukaciju iz neke konkretne terapije. a razlika izmedju psijijatrije i psihologije nije zanemarljiva, bar kada su terapije u pitajnu.

Sto se tice nekih grubih podela psihoterapijskih pravaca kod nas, rade se:

-Psihoanaliza, ali u nesto izmenjenijem obliku, nije kao u doba starog Frojda, kada se godinama otpadalo na kaucu.No po meni, gubljenje vremena na ceprkanje po proslosti.
-Transakciona - dobra je za resavanja konflikata u socijalnim odnosima; npr ako partneri igraju razne igre, (samo)sabotaze i ostalo.
-Gestalt - nije usmerena toliko na konkretne probleme, vise je usmerena ka rastu i razvoju licnosti, kada osoba zeli da sto vise razvija svoje kapacitete
-REBT (racionalno-emocionalno-bihejvioralna terapija) - do sada najuspesnija terapija u resavanju konkretnih problema (fobije, panicni poremecaji, depresije...) u posledjih 50 godina.a uspesnost se ogleda u tome sto za postizanje neke uspesnost ne treba puno vremena. prednost je u tome sto se klijent uci kako da resi problem, pa i kada se zavrsi terapija, to znanje moze da se primeni u nekim slicnim situacijama.
-Kognitivna - dosta je slicna REBTu, takodje se smatra vrlo uspesnom

toliko mogu da se setim.
hmmmm sta da izaberem danas :puzzle:
Da li je to indiskretna reklama? :misli: :D
Korisnikov avatar
By bona
Originally posted by argentum_inf
idem povremeno,kad mi ponestanu neophodne pilulice..ne ocekujem i ne nadam se da me saslusa,jer u sustini mislim da ga zabole za moje probleme..primetila sam da je i njemu lakse da mu samo kazem sta da mi prepise,pa se moje posete,na obostrano zadovoljstvo zavrsavaju jako brzo..
a zar ne mislis da je to pomalo bezze?
time apsolutno nista ne postizes, osim trenutnog mira... u onom bitnijem smislu ti je sve to dzaba.
ok su tablete, ali ako ih kombinujes sa pricom... ovako si stalno u mjestu.
ako vec imas utisak da vam prica 'ne ide' tj. da njega zabole i da te ne slusa - promijeni ga. fala bogu, nije jedini.
znam da nije jednostavno, ali ovako nista neces rijesiti. a moras rijesiti da bi krenula dalje.
(eh, al sam pametna, bas sam pametna :lood: )
:deda:

elem, ja sam za za :)
isla oko 1 i po godinu - i stvarno sam very zadovoljna efektom :surfer: skwoz super stvar bwe.
+ agree with ciceron. komplitli.
:salut:
Korisnikov avatar
By Skyen
@galateja

moja specijanost su frontalna lobotomija i :elektro:

ajmo ljudi 10 evrica + BYOB
zagarantovani :hyper: efekti
Korisnikov avatar
By EYA
a zato ti sluzi onaj vadicep ?
jos se ja cudim sto neces ni na par minuta da mi ga pozajmis... garant jos ima ostataka ko zna cijeg mozga na njemu... aaa covece, bas je mocna sprava ! :hail:

slobodno joj dajte 10 evrica, u cenu uracunata i porcija svezeg mozga przena na zaru uz malo luka... zagarantovano uzivanje !

:D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Bila jednom zbog nesanice i drugi put zbog lekarskog za upis na fax i nikad viseeeeee!
Prvi put...ne mogu da spavam.

Jel imas nocne more?
Ma zeno, bre, cujes li ti mene, ne mogu da spavam! Kako ga imam nocne more kada ne spavam!

A u koliko sati legnes da spavas?
U deset. Ali ustanem u pola jedan, jer vise ne mogu da lezim.

Jel razmisljas o samoubistvu?
(U tom trenutku sam razmisljala o ubistvu, i to hemijskom, ali sam odricno klimnula glavom).

Sledeci put.... svrseni srednjoskolac, u totalnoj panic zbog prijemnog vucaram se po domu zdravlja trazeci psihologa. Nadjosh, i posel onih glupavih kuriozitetnih pitanja o uspehu u skoli.....BAM

Jesi li probala neke narkotike?
Odrican odgovor, a zatim sledi zakljucak:
A da, rekla si da si odlican ucenik...ta skola je poznata po tome sto mnogi...
Sto ce znaciti...odlicni ucenici nisu skloni nelegalnim radnjama. Mozda, ali u zemlji Utopiji.
Korisnikov avatar
By Skyen
Originally posted by EYA
a zato ti sluzi onaj vadicep ?
jos se ja cudim sto neces ni na par minuta da mi ga pozajmis... garant jos ima ostataka ko zna cijeg mozga na njemu... aaa covece, bas je mocna sprava ! :hail:

slobodno joj dajte 10 evrica, u cenu uracunata i porcija svezeg mozga przena na zaru uz malo luka... zagarantovano uzivanje !

:D
vadichep je out jos od proslog veka. sada sam presla na metodu pelcovanja sekirom :ostrisekiru:
Korisnikov avatar
By EYA
a metoda pametne prehrane labudova ?

:smeh:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Skyen
@galateja

moja specijanost su frontalna lobotomija i :elektro:

ajmo ljudi 10 evrica + BYOB
zagarantovani :hyper: efekti
To me podsetilo na knjigu i film Let iznad kukavicijeg gnezda.:uplasen:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!