Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by Skyenmisli na transcedentalne meditanteOriginally posted by MinaHarkerokOriginally posted by SkyenSve to, i jos mnogo toga je odlika i praksa hriscanskih i islamskih zajednica, za koje tvrdimo da su legitimne religije. Sto se suicida tice, verujem da bih i sama stigla na tu ideju da, kojim slucajem, MORAM da budem pripadnik neke hriscanske ili islamske zajednice.
ja kada razmisljam o sektama vidim jednu dobru masineriju za pravljenje para.
bilo da je to Kirbi sekta ili neka verska sekta ne volim ih:
- svoj rad zasnivaju na manipulaciji, emotivnoj uceni i ispiranju mozga (po principu malih usluga, ka sve vecim uslugama)
- prolaze se intenzivni kursevi tipa kako manipulisati ljudima, biti uporan u tome, bla bla
- rigidnost u misljenju
- svaka od njih misli da je jedina i prava (mozda je i stereotip, ali mi pokazite neku koja ne misli tako)
- stvaranje osecaja zavisnosti od...sekte kao takve, lidera, ostalih u grupi, osecaja jedinstva, razumevanja, jedinstvenosti (samo smo mi na pravom putu)
- razvijanje osobina pokornosti i poslusnosti
- idolopoklonstvo
ima sigurno jos, ali i ovo je dovoljno
- sami su od sebe napravili stereotip bas zato sto rade po stereotipima
Da, postoje sekte koje manipulisu svojim clanstvom. Postoje i crkve koje to rade, cak u mnogo vecim razmerama. %^&%& Vatikan je optocen zlatom!
A opet, poznajem ljude koji se razlicito definisu (neki bi ih nazvali sektasima) koji imaju deset puta bolju koncentraciju i mogucnost ucenja od nas 'obicnih'. I deluju zadovoljno i srecno. Nikako kao ljudi ispranog mozga, naprotiv.
ne mogu da sporim, jer ne znam
ali na sta konkretno mislis kada kazes: "...A opet, poznajem ljude koji se razlicito definisu (neki bi ih nazvali sektasima) koji imaju deset puta bolju koncentraciju i mogucnost ucenja od nas 'obicnih'. I deluju zadovoljno i srecno..."
Originally posted by MinaHarker
Ok, dajte svoje vidjenje stvari. Znamo da postoji i prirucnik kako sacuvati svoju dusu i kako ne upasti u sektu.
Nisu sve sekte destruktivne i ne podsticu suicid.
Originally posted by REIsamo da dodam...a zamisli (pride)da tu nedokazanu pricu prosipa neki prolupani lik i zahteva bezuslovnu pokornost i sledbenistvo. bolestine.
Bojim se svakog chvrstog verovanja u bilo shta shto se zasniva na iskljuchivo nechijoj nedokazanoj prichi i svakog menjanja bilo razmishljanja bilo ponashanja u skladu sa tim.
Originally posted by Beogradjanin18Upravo tako....znam puno ljudi tj. uglavnom mojih vrsnjaka koji su u razlicitim sektama....
Mašina za ispiranje mozga.
Originally posted by XanaXSam.sara ima nekoliko znachenja ali uglavnom ona se povezuje sa reinkarnacijom, ponovnim radjanjem u materiji...kao takva se moze povezati sa dushom, kada je dusha u materiji. Ali dusha nije deo sam.sare...jer je sam.sara sama reinkarnacija, a dusha prolazi korz nju.
@Morgan... koje hinduizmom inspirarne vjere ("sekte") govore o atmanu kao dushi? just curious... ili o brahmanu kao bogu? malo sam chitao o HC-u, vishe o hinduistickom cirkusu vjerskim tumacenja, ali tamo jasno odvajaju atman od dushe, dusha je, ako se ne varam, po upanishadama, dio samsare...
Originally posted by Simorni jedna crkva, pa ni pravoslavna ne salje svoje clanove u monastvo, to je upravo slobodna volja nekih ljudi...Originally posted by odskoraBIA koje "sekte" to rade? Srpska pravoslavna crkva, kada pošalje neke svoje članove u monaštvo, te su oni tamo i bez imovine, i bez prijatelja, i bez rodbine?
Pa ni meni nije jasno... Mislim, nije nista strasno sto ce da te odvoje od prijatelja, rodbine, dragih osoba... Nije da ce da ti uzmu sve sto imas, ma jok...
A da li postoji nešto što se zove "slobodna volja"?
Originally posted by Alexandrus MagnusSi pročitao čitavu raspravu, čitav kontekst?
ni jedna crkva, pa ni pravoslavna ne salje svoje clanove u monastvo, to je upravo slobodna volja nekih ljudi...
Originally posted by Alexandrus Magnus
a gde ti zivis kada nisi obavesten ni o najosnovnijim stvarima vezanim za religiju, to nije nezainteresovanost, to spada u domen opste kulture.
a o velimirovicu mozes tek kada procitas nesto sto je on napisao, a ne novinske clanke....ili sto bi lisica rekla: grozdje je kiselo...
Originally posted by Simorvrlo elokventno, nisam nista drugo ni ocekivaoOriginally posted by Alexandrus MagnusSi pročitao čitavu raspravu, čitav kontekst?
ni jedna crkva, pa ni pravoslavna ne salje svoje clanove u monastvo, to je upravo slobodna volja nekih ljudi...
a gde ti zivis kada nisi obavesten ni o najosnovnijim stvarima vezanim za religiju, to nije nezainteresovanost, to spada u domen opste kulture.![]()
![]()
![]()
a o velimirovicu mozes tek kada procitas nesto sto je on napisao, a ne novinske clanke....ili sto bi lisica rekla: grozdje je kiselo...![]()
![]()
![]()
Oj, badnjače badnjače,
ti naš stari rođače.
Badnjače, badnjače,
rođače, rođače.
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!