Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Meni primitivno-kičastom drago da postoje istomišljenici.
Koji eto, primitivno kičasti jane-austinovski, smatraju da agresija ne bi trebala izazvat agresiju (jer bi, eto, onda Srebrenica i svi ostali zločini trebali bit, jel'te, skroz opravdani) i da mržnja ne bi trebala nikako opradat mržnju.
Ali, pustimo.
Nismo mi intelektualci pa nikako nemremo shvatit bit mržnje! Nismo mi tu da raspravljamo!
Mržnja je sasvim opravdana i pokatkad i svrsishodna
Živio opravdani Birkenau!
Živio opravdani Mathausen!
Živjele peći za kremiranje!
Živjelo protjerivanje naroda!
Viva la Holokaust! :party: :hyper:
Korisnikov avatar
By Stripi
I da-ova kič-džej kej-anti fobija se preljeva sa komandnog mosta!
Ova anti-mržnja treba dobit neki legitimitet!
Seljačine koje ne shvaćaju mržnju-uzvraćaju udarac!
Sram nas bilo!
Korisnikov avatar
By Seaman
Ja bih samo da napisem neke stihove, koji se uklapaju u temu. Nadam se da nece zavrsiti u off topic.

Zasto je tesko da volimo jedni druge?

Why's it so hard to love one another
Why's it so hard to love

What do I have to do to be accepted
What do I have to say
What do I have to do to be respected
How do I have to play
What do I have to look like to feel I'm equal
Where do I have to go
What club do I have to join to prove I'm worthy
Who do I have to know

I'm telling you brothers, sisters
Why can't we learn to challenge the system
Without living in pain
Brothers, sisters
Why can't we learn to accept that we're different
Before it's too late
Why's it so damn hard

What do I have to learn to know what's right for me
What do I have to know
What am I going to do when I feel righteous
Where do I have to go
Who should get to say what I believe in
Who should have the right
What am I going to do with all this anger
Why do I have to fight

Bring your love, sing your love
Wear your love, share your love

Bring your love, sing your love
Wear your love, show your sister how

Brothers, sisters, what do I have to say
Brothers, sisters, how do I have to play
Brothers, sisters, who should have the right
Brothers, sisters, why do I have to fight

Love your sister, love your brother

Why's it so hard to love

Sing your love
Share your love

Love your brother now
Show your sister how
Love your brother now
Show your sister
By fencysmurf
da prafraziram jednog ucitelja iz Banja Luke...

"ko nije upoznao beogradske lezbejke , taj ne zna sta je heterofobija"
By Simor
Originally posted by Stripi
I da-ova kič-džej kej-anti fobija se preljeva sa komandnog mosta!
Sa komandnog mosta se preliva samo glupost. Na žalost.
primitivno kičasti jane-austinovski
...
Živio opravdani Birkenau!
Živio opravdani Mathausen!
Živjele peći za kremiranje!
Živjelo protjerivanje naroda!
Viva la Holokaust!
Ja sam presrećan što si posle toliko postova ukapirao ono za Jane Austin. Napreduješ. Eto ja ti dam hint, ti malo progooglaš i sve ukapiraš. Kao u večernjoj školi.

Ono što, na žalost, ne kapiraš (a ni moderatorka čim toleriše tvoj post gde ti porediš ratne zločine, genocid i sl. sa promišljanjem fenomena heterofobije) jeste fenomen društvene kritike. To je ono kada pokušaš da obuhvatiš jedan fenomen, i pokušaš da promisliš o njemu, da ga izanaliziraš i slično. Znam da ni sada ne kapiraš, ali šta ja tu mogu da radim. Ne mogu ja da popunjavam nečije rupčage u više nego skromnom obrazovanju.

A ti sada nastavi da lupaš, koka, ionako za drugo kapaciteta i nemaš, a možda dobiješ i :kafa:

:jbg:
Korisnikov avatar
By Loni
HETEROFOBIJA - je kad organizuješ rodjendansku proslavu, pozoveš svoje gej prijatelje, ali ne i sestru i njenog momka, samo zato što su oni heteroseksualci. Njih izmanipulišeš, izmisliš da te boli glava i zamoliš ih da dodju neki drugi put, a u stvari napraviš super sedeljku.

To dakle jeste heterofobija, ali joj je kao i kod drugih slucajeva, uslovljena homofobijom. Jer znaš da ce ti sesatra, poznata po traceraju i kontriranju tu informaciju zloputrebiti i izreci je nekom, kome ne treba.

U svetu, u kome bi gejevi imali sva prava, ne mogu da iznadjem primer za slucaj heterofobije.

LM Teoretski je moguce i da manjina teroriše vecinu. (Uzgred GLBT-ovaca je samo 5 % (cak i malo ispod), a ne 10 % kako se nadaju Tot i Stripi jer da nas je 10 % civilizacija bi mnogo drugacije izgledala). U Južnoj Africi belci su bili manjina pa su terorisali vecinu. Mada je i to relativno dobar primer jer su južnoafricki belci ipak imali podršku Britanije i Holandije, koje možda treba sabrati belcima i JAR i opet dobijamo vecinu.
Korisnikov avatar
By tramp
:drama:

prvo - prebaceno iz Golicljivih ovde jer se meni ucinilo da je ovo Filozofska rasprava - mozda gresim ali ni jedan drugi podforum mi se nije ucinio boljim, mozda DiP .. :misli:

drugo-@Simor, mrzi me da citiram ali analiza hetero/homofobije u kontekstu centara moci pogotovo u kontekstu Srbije :up:

jedino gde mogu donekle da vidim nesto nalik obrnutoj situaciji je u slucaju gde su gay osobe u vecni u nekoj poziciji moci sto je toliko retko i uvek u kontekstu vece drustvene slike u kojoj su gay osobe opet van moci...

trece- mislim da nisam heterofobicno mada sam prosla kroz fazu gadljivosti prema str8 izlivima seksualnosti pre par godina, ali zato sam definitivno str8ofobicna u smislu queer na suprot str8 dinamike - definitivno imam predrasude kad su u pitanju "normalni" i tu uvrstavam i pojedine homoorijentisane osobe
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by svejedno
Da imam vremena, napisao bih nesto duze.

LM, posto nemam - heterofobiju sam, davno, pisuci nesto o gay roditeljstvu, uocio kod npr Vel Boy-a.

Iskrenu heterofobiju - koja podrazumeva da su svi str8 ljudi homofobi.
jel' ovo teranje (brze-bolje) ljudi, koji nisu ni prisutni u ovoj temi, da se prikljuche :zev: ili tek obichno laganje iza ledja?? :drama:

Sada bih ja trebao da se osecam "s pravom" prozvanim, pa da mi se josh i ochita "long-overdue bukvica" u vezi nechega shto NI NIJE tachno!????? te da dokazujem da si u krivu...
Ja, kao stvarno, "imam" vremena za to??

Svejedno, od tebe se ovome nisam nadao (smatrao sam te za relativno kul lik), jer ovde lazesh i izvrcesh!
Ko god hoce moze da vidi u toj temi, iz te kolumne, da ja nikada nisam rekao da su svi heterosi homofobi, vec da je na njima da se odrede da li jesu ili nisu! I ja znam da nisu svi, ali i znam da su ti koji nisu, npr. u zemljama ex-Yu kroz to i u Srbiji, pod pretnjom onih kojih jesu- da cute i da se povinuju, jer, u protivnom-loshe se i njima pishe!
Vel Boy je to, posle mnogo postova, shvatio, ali preterani aktivizam i udaranje kontre je nesto sasvim glupo.
Mnogo postova, mladi gospodine, je bilo proisteklo nakon shto si ti bio rekao- parafraziram potpun smisao tvoje ideje :"Da, vi homoseksualci treba da zavisite i strepite od podrshke nas heteroseksualaca!". Takodje, si konstantno provlachio tezu da "deca ne bi trebala biti u porodici u kojoj nema ljubavi" (misleci da ne bi trebala biti u porodici u kojoj nema heteroseksualnog seksanja muza i zene na redovnoj bazi). Ako to zapravo nije zvuchalo kao PODMUKLA homofobija, ne znam shta je..., pa smo se tek onda kasnije kroz tih vishe postova razumeli (ako hocesh, ponovo prelistaj te stranice ako ih josh ima!) da niti u tebi ima klasichne homofobije, a ni u meni heterofobije!

ah, da i "'preterani aktivizam" i "udaranje kontre", whatever...loshe izvrtachine

iskreno, mislim, da tebe jedi shto ne dozvoljavam da se narkomani i alkoholichari te pedofili, nekrofili, prostitutke i njihova klijentela, incestuozni itd... trpaju u isti kosh, tj. kategoriju, sa nama homoseksualcima/biseksualcima.
to te jedi, svejedno, zar ne?
Iz sledeceg razloga -

Mahatma Gandhy - "U must be the change u wish to see in the world''

Bez osvrtanja na religiju, vec na zdrav razum.

Menjajuci sebe, menjamo svet.

Toliko, stvarno nemam vremena sada.
mladi gospodine, izvolite i vi primeniti to pravilo na sebe. ali, ne, ti si zadovoljan sa mediokritetom, tipa, "eto, ja nisam agresivni heteroseksista, ne bih da vas psujem i bijem, ali cu vam podmuklo davati lekcije na "finiji" nachin"...
i, sad cesh da negirash da si sam za sebe (bar jednom prilikom) rekao da si sebichan?...

:kuca:
Korisnikov avatar
By deželaš
at SIMOR & TOT:

Ali problem homofobije i heterofobije se ne mogu svesti samo na nasilje, „strah koji se iracinalno širi“ i institucionalno delovanje.

Koliko ja znam, homofobija se po opštem konsenzusu tumači kao proizvod savremenog organizovanja seksualnog iskustva. Koliko god svaki fantazam bio fluidan, nepredvidiv, poliseksualan, u društvu koje i dalje funkcioniše po binarnom principu jedinka mora pocepati deo svojih fantazija i upisati je u spoljašnjost, kako bi identitet koji je „izabrala“ šljakao.

U skladu s tim, ako je svaka homofobična paranoja potisnuti „strah od napadača otpozadi“ (Frojd) meni izgleda sasvim jasno od čega se plaše i za čim nostalgično plaču heterofobočni gejevi i lezbejke. A pazi, gejevi i lezbejke su odrastali u strejt svetovima. I u njima i dalje žive. Narativni nesklad je sasvim očigledan, pa time i motivacija za savladavanje distance fobijom.

Dalje, vi pokušavate da povežete fukoovske termine moći, strukture i diskursa sa „nasiljem“ u zdravorazumskom smislu. Ovo je netačna, (najblaže rečeno) vulgarna reinterpretacija. Naravno da se po izravnom izražavanju nasilja heterofobija ne može (bar ne još uvek) porediti sa ispadima homofobije. Ali diskurzivna represija ne zahteva institucionalne modele delovanja, kako neko od vas dvojice insistira. Na jedno 50 mesta u svojim delima Fuko podvlači da njegov pojam „strukture“ ne treba poistovećivati sa formalnim strukturama/hijerarhijama/institucijama društva. Problem nije u državnim zabranama ispoljavanja seksualnosti, već u celom poretku mišljenja (činjenja). Diskurzivna obeležavanja, premeštanja, proizvođenja objekata saznavanja ne leže u zakonskim aktima – zakonski akti su samo još jedan proizvod dominantnih diskurzivnih tvorevina. U tom smislu, nebitno je da li se heteorfobija institucionalizovala ili ne. (A mislim da već odavno jeste.) Namera je ista.

Ja zaista verujem i Fukou i queer teoretičarima kada kažu da objekti saznavanja nisu samo pasivni primaoci etiketa kojim ih označavaju. Otpor (one vrste za koju se ti zalažeš) je u punoj meri konstitutivan. Otpor koju pravi politika identiteta samo ponavlja jaz.

Strejteru je potreban peder kako bi sebe utemeljio; pederu je potreban strejter na isti način. I sve dok se aktivizam bude zalagao za promovisanje alter-identiteta, dakle bilo kakvih seksualnih IDENTITETA, po meni će ostati samo drugi vid istog nasilja.
Originally posted by Simor
Preterani aktivizam?

:redaljka:

Naravno, ne postoji. Ali zato postoji premali aktivizam: nepromišljen, banalan, vulgaran, sveden na početke svog mišljenja, u nemogućnosti da anticipira konsekvence svoga delovanja, onaj koji nije autoreflektivan. Aktivizam kao egzotični papagaj u kavezu.

aj razmislimo i o ovome: zamislimo homofobičnog strejtera koji bije pedere ispred klubova. Mi ga možemo nazvati fašistom, ali istina je i da fašizam za njega može biti funkcionalan: prebijanjem pedera on može sebi potvrditi sopstvenu „mušku“ ulogu, dobiti priznanje u okolini i slično. Paranoja je vrlo pragmatična stvar. S druge strane, heterofobni homoseksualac jeste fašista, ali njegov fašiazm čak nije ni funkcionalan: homoseksualaca ima zasigurno manje nego strejtera, i svaka „pobeda“ je nemoguća. Simple as that.

Dakle, SVAKA heterofobija ne samo da je podjednako loša kao homofobija, već je i dvaput debilnija. Po samu glbt populaciju. I zato takvim osobama bez trunke blama treba lupiti po šamar.
A ja jesam heterofob, baš kao što sam i rasista prema belcima, i to u onom smislu u kom mi je muka i žestoko se protivim svetu koji je izgrađen prema meri belog muškarca heteroseksualne orijentacije srednje ili više klase. Jer, takav svet je polovinu svog stanovništva, žene, stavio u osobe drugog reda, jer je heteroseksualnost postavio kao jedini emotivni i seksualni princip, jer je ljude druge rase označio divljacima, jer je siromašne proglasio nesposobnima i predodređenima za patnju, jer svoju sreću gradi na nesreći drugih.

Stoga, u ime aktuelnog trenutka - Unė jam Shqiptar! :)
ovo je toliko ispoziran, napamet izvikan, pomodan i "na liniji" post da evo sad idem u kupatilo da plačem. ubedljivo bi zvučao pre jedno 40 godina
:samar:

Gej (i svaki drugi) aktivizam se ne zalaže za prava gejeva, već za prava svih. Meta gej-aktivizma nisu sami strejteri, već dominanatan poredak mišljenja. Cilj gej-aktivizma nije promovisanje gej-identiteta, već kompletno urušavanje identiteta kao takvog. Aktivizam koji sebe deklariše kao striktno gej je samo privid aktivističkog delovanja.
Što bi rekla moja heteroseksualna prijateljica: Heteroseksualci imaju mnogo više prostora da bistre i rešavaju svoje probleme, nego gej muškarci, lezbejke i trans osobe..
u istim smo govnima

zato ne heterofobiji, da strejterima
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by deželaš
Cilj gej-aktivizma nije promovisanje gej-identiteta, već kompletno urušavanje identiteta kao takvog. Aktivizam koji sebe deklariše kao striktno gej je samo privid aktivističkog delovanja.
ovo je upravo stvar oko koje se razlikuje gay i queer aktivizam, jer cilj gay aktivizma jeste promocija gay identiteta kao prirodnog i normalnog, dok queer aktivizam problematizuje pojam normalnosti i stabilan identitet uopšte. istorijski, prelazak sa gay (studija, identiteta, aktivizma) na queer (studije, identitet*, aktivizam) se desio na prelazu 80ih u 90te.

*ovde bi identitet trebao da bude precrtan, ali ne znam kako se to radi u bbcode-u
Korisnikov avatar
By deželaš
to je pre razlika između politike identiteta i queer-politika, kao dveju popularnijih tendencija aktivističkog delovanja i/ili pisanja. jer i u okviru samih (starih) gay&lesbian-studija bilo je imena koje su za današnje pojmove queer, i kojima ne bi palo na pamet da bilo šta brane u terminima prirodnosti i normale (a bili su u okviru istih akademskih grupacija). takođe, ni politika identiteta ni queer nisu vezane samo za rod i seksualnost - šešelj je političar identiteta
Korisnikov avatar
By tramp
@bojandjo - ukrade mi recenicu iz usta :D
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Vel boy

Joj.

Evo objasnicu - ne pogadja me tvoje misljenje o narkomaniji i td, vec smatram da si previse podeljen na 'gay ljude' i 'heteroseksISTE', iskreno, bez zelje da vredjam, - dok ja ljude smatram samo ljudima - drago mi je sto (si) smatras(o) da sam kul lik, dalje, da se ne pise lose nehomofobicnim ljudima u Srbiji (ili ja mozda delujem previsse strasno da bi me neko napao, kad mu izlozim svoje misljenje?), da je moj odgovor: 'da cete morati da strepite od odluke str8 ljudi po pitanju dece', bio iskren odgovor na tvoje pitanje uzimajuci u obzir sadasnje stanje u drustvu & polugama vlasti i..

..to je to.

Naveo sam primer koga se secam, nemam nista protiv tebe licno, tema je 'heterofobija'.

I da, verujem da jesam sebican, cesto.

Ali vodim se Gandijevom krilaticom, u principu.

@ dezhelash & bojandjo

ye
Korisnikov avatar
By Vel boy
@ Vel boy

Joj.

Evo objasnicu - ne pogadja me tvoje misljenje o narkomaniji i td, vec smatram da si previse podeljen na 'gay ljude' i 'heteroseksISTE', iskreno, bez zelje da vredjam, - dok ja ljude smatram samo ljudima
Eto, tu greshish! Gde si ti video da ja sve heteroseksualce smatram heteroseksistima i homofobima? GDE, stvarno me to chudi?? Ja jedino NE zmurim na nepravdu i kao takvu ju identifikujem, kada mi/nam se da materijala, a homofobi i heteroseksisti su vrlo drchni da nam daju materijala, svaki dan! Homofobi i/ili heteroseksisti NE gledaju nas kao ljude, vec kao "pedere", a NE ja (ili neko drugi ko se slaze samnom) "ne gledam/o ljude kao ljude vec kroz seksualnost" (po tebi)! Dakle, nemoj da izvrcesh ko PRVI pochinje shta da radi!
Pa, opet, kada bi i mnogi ljudi poshli da generalizuju sve heteroseksualce sa njima, ja (a i vecina gej/bi ljudi) to NE radim/o!!
Pochinjem i od svojih roditelja! Kako, ma kako, ja mogu da mrzim ili chak da ne volim svoje vlastite roditelje, samo zato shto su heteroseksualci??Hello, zar treba ovo da ti objashnjavam??
Stoga, zashto si me na krivi nachin prozvao ranije?? Znash, na internetu se svi mi (do sad cyber likovi, mozda, ne zauvek!) pokazujemo u svom svetlu! Ja NE zelim da se mene kleveta, a ni tebi ne preporuchujem da trchish pred rudo sa krivim zakljuchcima! Konachno, mogao si me preko U2U-a pitati da li sam ja generalno heterofobichan, a NE ovako!
Originally posted by svejedno da je moj odgovor: 'da cete morati da strepite od odluke str8 ljudi po pitanju dece', bio iskren odgovor na tvoje pitanje uzimajuci u obzir sadasnje stanje u drustvu & polugama vlasti i..

..to je to.
a, ja sam ti onda rekao, a i sada kazem, da ti ne trebash nas da podsecash na "sadashnje stanje u drushtvu i polugama vlasti itd..", vec da ili se angazujesh (ako hocesh!) zajedno s nama u otporu toj nepravdi ili da ne uradish nishta (ako hocesh!), jer nije ukusno zrtvu podsecati na agresora, ukoliko s time ne ide i neko pravednije reshenje!
Originally posted by svejednoI da, verujem da jesam sebican, cesto.

Ali vodim se Gandijevom krilaticom, u principu.
I ja sam ti i onda rekao i sad kazem da je to potpuno OK! Ali, shvati da i medju nama mozda ima sebichnih i pragmatichnih. I, ako hocesh, shvati da u nekim situacijama se gandhijev metod (kojeg i ja volim i koji nastojim da primenjujem kada zatreba) se vidi u ochima agresora kao nasha "slabost, mekost", pa se ni taj metod ne moze uvek uzeti zdravo za gotovo, ne nashim izborom. Sorry, realnost zivota je takva tj. sve zavisi...
Korisnikov avatar
By svejedno
Ok, izvini sto sam bas tebe naveo kao primer. Palo mi na pamet.

Slazem se, nije trebalo, no misljah da je bezazleno, pa sam naveo gde sam je UOCIO jednom prilikom, kada nisi shvatao moj stav - po meni, upravo zato sto nisam gay - jer isti stav je mogao da zastupa i homosexualac, posto je moj stav tamo bio duhovne prirode u svojoj sushtini.

No, ovde nisi tema ti, vidim i da sam pogresio sto sm te naveo kao primer (jedan od, btw - ne naglasih), izvini.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ok, izvini sto sam bas tebe naveo kao primer. Palo mi na pamet.

Slazem se, nije trebalo, no misljah da je bezazleno, pa sam naveo gde sam je UOCIO jednom prilikom, kada nisi shvatao moj stav - po meni, upravo zato sto nisam gay - jer isti stav je mogao da zastupa i homosexualac, posto je moj stav tamo bio duhovne prirode u svojoj sushtini.

No, ovde nisi tema ti, vidim i da sam pogresio sto sm te naveo kao primer (jedan od, btw - ne naglasih), izvini.
OK, izvinjenje prihvaceno.

I, molim te nemoj, da skachesh u predpostavke da ako se ja sa nekim obichnim heteroseksualcem ne slazem u nechemu- "to je zato shto on nije gej". Meni, zaista, chovekova seks. orijentacija per se uopshte nije nikakav kriterijum na koje ljude svrstavam. Vazno je ono kako deluju, shta promovishu, shta govore i kako rade...
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Drzite se teme :sudija:

Dina, moderatorka Religije, filozofije i teorije
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Heterofobija nije ništa drugo do ispravan stav koji gej persone od ukusa zauzimaju prema uznemirujućoj i degutantnoj pojavi heteroseksualnosti.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by deželaš
to je pre razlika između politike identiteta i queer-politika, kao dveju popularnijih tendencija aktivističkog delovanja i/ili pisanja. jer i u okviru samih (starih) gay&lesbian-studija bilo je imena koje su za današnje pojmove queer, i kojima ne bi palo na pamet da bilo šta brane u terminima prirodnosti i normale (a bili su u okviru istih akademskih grupacija).
ok, sve se slažemo, samo ja sam namerno stavio ona 3 pojma: studije, identitet i aktivizam zato što se potpuno razlikuju, pa tako to što se radi u okviru akademskih grupacija ne korespondira uvek sa strategijama aktivizma.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Dušan Maljković
Heterofobija nije ništa drugo do ispravan stav koji gej persone od ukusa zauzimaju prema uznemirujućoj i degutantnoj pojavi heteroseksualnosti.
I gde je sad ovde tolerancija koju homosexualci toliko traze od heterosexualaca? Dakle, heterosexualci koji su u OGROMNOJ vecini treba da budu tolerantni ali homosexualci na to nisu obavezni. Cudan stav?

:maljkovic: :mario: :crveni:
Korisnikov avatar
By tramp
obozavam te
Korisnikov avatar
By Stripi
JA se onda, u svakom slučaju još jednom želim ponovit za one zločine koje sam spominjao.
Sve je to imalo opravdanje.
Korisnikov avatar
By gari
JA se onda, u svakom slučaju još jednom želim ponovit za one zločine koje sam spominjao.
Sve je to imalo opravdanje.
Pa, da krenemo onda da palimo lomace ponovo? Ko ce biti Veliki Inkvizitor? Ja cu da potpaljujem.

:pop: :maljkovic: :peva:
Korisnikov avatar
By hush
U odredjenim granicama postoji, ali ne bih to tako etiketirala, jednostavno u odredjenim situacijama se pojavljuje i u sledecem momentu nestaje. Ipak to vise vuche na zavidnost i ljubomoru, zapostavljenost i zivot gay ljudi, na margini drustva (po pitanju ljudskih prava). :misli:
Korisnikov avatar
By anche
Buzz Hauser*: I am sick to death of straight people. Tell the truth, aren't you? There's just too goddamn many of them. I was in a bank the other day; they were everywhere - writing checks, making deposits. Two of them were applying for a mortgage. It's disgusting! They're taking over. No one wants to talk about it, but it's true.

*najsimpa gej lik na filmu* (veceras at least) :trep:

*love! valour! compassion!
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Andjeo_slobode
To najbolje znaju biseksualci. DA, postoji!
:up:
Korisnikov avatar
By KiWi

Tipičan strah od nepoznatog.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!